Νεα αγορα!πιο παιχνιδι σας εχει κατσει στο μυαλο για αγορα!!

Επιτραπέζια Παιχνίδια – Board Games | Epitrapaizoume.gr Forums Board Game Related (Σχετικά με Επιτραπέζια) Νεα αγορα!πιο παιχνιδι σας εχει κατσει στο μυαλο για αγορα!!

Viewing 15 posts - 121 through 135 (of 360 total)
  • Author
    matsas
    Participant

αχιλλεα ελα και σου εχω νεα προταση!!!Διαβασα ενα review που λεει αν σας αρεσουν τα Kemet και Cyclades τοτε πρεπει να δειτε το

οριστε και το λινκ http://www.boardgamegeek.com/boardgame/119788/hyperborea
    Και θελω βοηθεια.το εχω στο ματι αρκετο καιρο τωρα και δεν ειναι αλλο απο το

θα ηθελα να ξερω αν το εχει δοκιμασει καποιος πως ειναι με 3 παικτες το παιχνιδι?
    Απο πλευρας κανονων τι λεει?μπορει να χαθεις?
    οι καρτες αν δεν κανω λαθος ειναι ανοικτες οποτε μπορει καποιος να πει τι γραφει το κειμενο της καρτας σωστα?

VitaKapa
    Participant

Το Hyperborea μου εχει τραβήξει και εμένα το ενδιαφέρον, φαινεται πολύ δεμενο παιχνίδι με πολλές πτυχές, π.χ. πόλεμο, exploration, deck (cube) building etc
    Υπάρχει ενα πολύ κατατοπιστικο video απο τον Game Boy Geek:
    [youtube:9vuywzye]https://www.youtube.com/watch?v=iNaYRVfwvpY[/youtube:9vuywzye]

Το Archipelago παίζει καλά και με 2, εχει ανοικτές κάρτες κάτω αλλλα έχει ο καθένας και κρυφο end game condition δικό του, μπροστά του. Οι κανόνες είναι καλογραμμένοι και καθολου δύσκολοι για παιχνίδι του επιπέδου του 🙂

matsas
    Participant

Νομιζω οτι ο Game boy geek μαζι με τον rahdo κανουν τις καλυτερες παρουσιασεις!!!!Μετα τα video του epitrapaizoyme……….
    Βαγγελη οι καρτες με το κρυφο end game condition στο αρχιπελαγος δεν εχουν κειμενο σωστα?
    και κατι αλλο που ξεχασα εχει 3 ειδη παιχνιδιου συντομο μεσαιο μεγαλο.Η διαφορα απο πλευρας διαρκειας ποση ειναι?.Στο συντομο χανεις απο την εμπειρια του παιχνιδιου η οχι?για το αρχιπελαος παντα ετσι?

@matsas » Παρ Δεκ 12, 2014 1:28 pm wrote:

Νομιζω οτι ο Game boy geek μαζι με τον rahdo κανουν τις καλυτερες παρουσιασεις!!!!Μετα τα video του epitrapaizoyme……….
    Βαγγελη οι καρτες με το κρυφο end game condition στο αρχιπελαγος δεν εχουν κειμενο σωστα?
    και κατι αλλο που ξεχασα εχει 3 ειδη παιχνιδιου συντομο μεσαιο μεγαλο.Η διαφορα απο πλευρας διαρκειας ποση ειναι?.Στο συντομο χανεις απο την εμπειρια του παιχνιδιου η οχι?για το αρχιπελαος παντα ετσι?

Βαγγελη μου σ ευχαριστω θα το τσεκξαρω το hyperborea δε το χε παρει το ματι μου…Οσο για το αρχιπελαγος σου απαντησα prive που καλα εκανες και μου στειλες γιατι τωρα μπηκα εδω και το δα.Τελος δε χανεις πιο ευκολα στο γρηγορο παιχνιδι απ οτι στοι μεσαιο καθως σε καθε γυρο κανεις τα ιδια δεν εππηρεαζει κατι απλως εκει που θα επαιζες 2 ωρες στο μεσσαιο θα παιξεις 1 στο γρηγορο αυτη ειν η διαφορα.Πχ αν ενα τελος λεει οταν ενας παιχτης εχει 5 πολεις στο μεσσαιο στο γρηγορο θα λεει τελειωνει το παιχνιδι οταν ενας παιχτης εχει 3 πολεις.Αυτο τπτ παραπανω

matsas
    Participant

λοιπον εδω και μια βδομαδα σκεφτομαι ενα παιχνιδι δεν ξερω αν το εχετε ξαναδει θα ηθελα την αποψη σας .ειναι ενα παλιο παιχνιδι και θα ηθελα να μαθω θα αξιζει σαν παικτικη εμπειρια η λογο της ηλικιας του δεν………..?εχει καποια στοιχεια που μ αρεσουν οπως οτι ειναι ιδανικο για νονγκειμερς!!
    λοιπον το παιχνιδι ειναι το

αχιλλεα ξερω δεν σ αρεσει καθολου χαχαχα θελω κ την γνωμη σου!
    να ρωτησω αν ξερετε εχει βγει εκδοση με πλαστικα σκαλιστα καστρακια και δρομους αντι για ξυλινα απλα πιονια?
    με 5-6 παικτες αξιζει ν αγορασεις την επεκταση?υπαρχει εκδοση με πλαστικα σκαλισμενα καστρα-δρομους η οχι?

ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ντροπη ρε φιλε να ξεπεσεις στο καταν και να δωσεις και 40 ευρω περιπου που εχει συν κανα δυο επεκτασεις απο αλλα 30…Κανε το εξης απλο…Παρε ενα χαρτονι χωρισε το σε 20 μερη αντιστοιχησε μια υλη(μαλλι,σταχυ,πετρα,ξυλο,πηλο)σε καθε ενα απο αυτα αριθμησε τα απο το 1 ως το 12 και παρε 2 ζαρια και ριχνε!!!Αυτο ειν το παιχνιδι τπτ παραπανω!!!Ζαρια και ζαρια και ζαρια και βεβαια εχει το καλο οτι ειν για non gamers…Ποιος gamer θα στηριξει ολη την στρατηγικη του στην τυχη???Στατιστικαολοι κυνηγουν το 6 το 8 και το 9 επειδη στα ζαρια εχουν μεγαλκυτερες πιθανοτητες…Εχω παιξει παρτιδες που το 12 εχει ερθει πιο πολλες φορες απο το 6…Τυχη,τυχη,τυχη,τυχη…….τυχη…..τυχη….Οκ δε θα χασω αλλες 2 ωρες απο την ζωη μου…

matsas
    Participant

χαχαχα
    αυτη την αντίδραση δεν την περιμενα απο σενα Αχιλλέα. ………
    Στα 30 το έχει η καισσα κι αν είναι να το πάρω μόνο την επεκταση για 5-6ο παίκτη θα είναι στα επιπλέον!

@matsas » Παρ Ιαν 30, 2015 8:25 pm wrote:

χαχαχα
    αυτη την αντίδραση δεν την περιμενα απο σενα Αχιλλέα. ………
    Στα 30 το έχει η καισσα κι αν είναι να το πάρω μόνο την επεκταση για 5-6ο παίκτη θα είναι στα επιπλέον!

Το περιεργο θα ταν να σου πω παρε το καταν… tongue
    Οι φιλοι μου οταν θελουν να με εκνευρισουν μου λενε οτι θα παιξουμε καταν… 👿
    Αυτοι γελαν εγω παλι οχι….
    Αλλα περαν της πλακας γουστα ειν αυτα και σαν παιχνιδι εχει πιασει ακριβως γι αυτο.Επειδη ειν απλοικο οσο δεν παει και καταλληλο για ολους!Απλως εγω εχω ενα θεμα με την τυχη κι αλλο ενα με τα παιχνιδια που δεν μπορεις να κοψεις τους αλλους.Και το καταν τα χει και τα 2 αυτα στοιχεια αρα…μακρια κι αγαπημενοι!!!

Το Catan είναι καλό παιχνίδι γι’ αυτό που προσφέρει Βαγγέλη. Έχει αρκετή τύχη όπως λέει ο Αχιλλέας (βέβαια υπάρχουν μερικές λύσεις – variants αν θες να προτείνω) αλλά ο χαβαλές του είναι οι ανταλλαγές κι ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για 20 ετών παιχνίδι. Αξίζει να το έχεις, μην το παίξεις με 5 κι 6 όμως, δεν είναι φτιαγμένο για τόσους. Αν σκέφτεσαι αργότερα καμία επέκταση και δεν σε πειράζει να μεγαλώσει αρκετά η διάρκεια τότε η επέκταση Cities & Knights είναι μονόδρομος. Απλά πιστεύω η αγορά του αξίζει πιο πολύ για εισήγηση νέων στον χώρο, όχι τόσο για τους παλαιότερους που λογικά αναζητούν πιο “δύσκολα” παιχνίδια. Βέβαια όλα είναι θέμα παρέας και προτιμήσεων.

Εμένα από την άλλη μου έχει κάτσει να βρω το Firenze! Δύσκολο να το βρεις όπως και τα Key Market και Vinhos που επίσης ψάχνω… Πού τα θυμήθηκα τώρα θα μου πείτε που είναι δύσκολο να τα βρω; Έλα μου ντε! Αυτό και μερικά ακόμα έχω στην wishlist μου, όλο και κάτι θα πάρω τελικά!

Η επέκταση για το Tzolkin, το Rococo, το Shipyard, το Imperial, το Navegador, το Vasco da Gama, το Concordia, το Spyrium, το Myrmes, το Hawaii, το Chicago Express, το Impulse είναι μερικά ακόμη που σκέφτομαι, καμία ιδέα κανένας γενικά για κάποιο απ’ όλα αυτά; :meeple:

@Anakin » Δευτ Φεβ 02, 2015 10:39 pm wrote:

Το Catan είναι καλό παιχνίδι γι’ αυτό που προσφέρει Βαγγέλη. Έχει αρκετή τύχη όπως λέει ο Αχιλλέας (βέβαια υπάρχουν μερικές λύσεις – variants αν θες να προτείνω) αλλά ο χαβαλές του είναι οι ανταλλαγές κι ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για 20 ετών παιχνίδι. Αξίζει να το έχεις, μην το παίξεις με 5 κι 6 όμως, δεν είναι φτιαγμένο για τόσους. Αν σκέφτεσαι αργότερα καμία επέκταση και δεν σε πειράζει να μεγαλώσει αρκετά η διάρκεια τότε η επέκταση Cities & Knights είναι μονόδρομος. Απλά πιστεύω η αγορά του αξίζει πιο πολύ για εισήγηση νέων στον χώρο, όχι τόσο για τους παλαιότερους που λογικά αναζητούν πιο “δύσκολα” παιχνίδια. Βέβαια όλα είναι θέμα παρέας και προτιμήσεων.

Εμένα από την άλλη μου έχει κάτσει να βρω το Firenze! Δύσκολο να το βρεις όπως και τα Key Market και Vinhos που επίσης ψάχνω… Πού τα θυμήθηκα τώρα θα μου πείτε που είναι δύσκολο να τα βρω; Έλα μου ντε! Αυτό και μερικά ακόμα έχω στην wishlist μου, όλο και κάτι θα πάρω τελικά!

Η επέκταση για το Tzolkin, το Rococo, το Shipyard, το Imperial, το Navegador, το Vasco da Gama, το Concordia, το Spyrium, το Myrmes, το Hawaii, το Chicago Express, το Impulse είναι μερικά ακόμη που σκέφτομαι, καμία ιδέα κανένας γενικά για κάποιο απ’ όλα αυτά; :meeple:

Δυστυχως παναγιωτη μου οχι!Το τζολκιν μονο το εξπανσιον εχω δει κι ειναι καλο προσθετει αρκετα οπως νεα κτιρια και μια ιδιοτητα ανα παιχτη αν θυμαμαι καλα!Το χαβαι μου κεντρισε κι μενα το ενδιαφερον λογω ταμπλο κτλ οπως και το myrmes αλλα δε ξερω πληροφοριες…Για τα αλλα πλην του ροκοκο δεν τ χω καν ακουσει!

Ευχαριστώ πολύ Αχιλλέα μου για τις πληροφορίες! :meeple:

matsas
    Participant

το Chicago Express το εχω αλλα ακομα να το παιξω .Μου ειχε φανει τρομερα ενδιαφερον και νομιζω οτι προκειται για πολυ δυνατο παιχνιδι!!!!!το ειχα παρει και σε πολυ καλη τιμη 12-13 ευρω αν δεν κανω λαθος!!!
    Εγω ψαχνω το ladies of troyes επεκταση ενος πολυ δυνατου παιχνιδιου αλλα δυστυχως δυσκολα να βρεθει………
    Παναγιωτη thx για τις πληροφοριες σχετικα με το καταν
    Το myrmes το ειχε σε προσφορα στην καισσα εξαρχεια!!!!!Δεν ξερω αν το εχει ακομα!

petros papitsis
    Participant

Καλησπέρα στην παρέα. S.o.s ειναι ενας φίλος στην Αθήνα και μου εχει βρει το παιχνίδι archaeology. Επειδή το βλέπω οτι το παίζετε πολύ αξίζει για αγορά? Θέλω την γνώμη τον ειδικόν…. smiless

VitaKapa
    Participant

Πετρο 🙂 εγώ το έχω και είναι απο τα αγαπημένα μου set collection card games!!! Πάρτο με κλειστα ματια!!! Απλά να ξερεις οτι παίζει 2-4 αλλά πσίζει καλά και με 2 και με 3!!!

Γι’ αυτό που είναι μια χαρά παιχνιδάκι είναι! Δεν πιάνει χώρο, πλάκα έχει, παίζει γρήγορα, κάνει κι ένα δεκαρικάκι οπότε είναι μια χαρά! Αν θες κι άλλα μικρά φιλλεράκια πες να σου προτείνουμε! :meeple:

Viewing 15 posts - 121 through 135 (of 360 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.