Κεντρική / Φεστιβάλ Επιτραπέζιων Παιχνιδιών Καβάλας

Φεστιβάλ Επιτραπέζιων Παιχνιδιών Καβάλας

festival-kavalas1

Αν σας λέγαμε ότι κάτι πολύ μεγάλο και φιλόδοξο έχει ήδη αρχίσει να συμβαίνει για τα ελληνικά δεδομένα,  με τη συμμετοχή από τις περισσότερες εταιρίες και τους φορείς της χώρας μας, γύρω από τα Επιτραπέζια Παιχνίδια, πως θα σας φαινόταν??? Το Δεύτερο Φεστιβάλ Επιτραπέζιων Παιχνιδιών & Παιχνιδογνωσίας είναι γεγονός. Μετά  από ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο ξεκίνημα πέρσι, έρχεται ξανά φέτος για να εδραιωθεί ως ετήσια γιορτή παιχνιδιών στην Ελλάδα!!! Το φεστιβάλ ξεκίνησε το 2012 και πραγματοποιήθηκε το τριήμερο πριν την Καθαρά Δευτέρα (Παρασκευή – Σάββατο  Κυριακή) στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας. Απευθύνεται σε κοινό όλων των ηλικιών και η συμμετοχή είναι μεγάλη περίπου 4000 άτομα. Στόχος της διοργάνωσης είναι η ενθάρρυνση και προώθηση της ενασχόλησης με πνευματικά ιστορικά ή μη παιχνίδια στρατηγικής εξομοίωσης και  ρόλων, η ανάπτυξη και διάδοση αυτών στην Ελληνική Επικράτεια, η προώθηση της επικοινωνίας και επαφής των προσώπων, η καλλιέργεια της σχετικής με αυτά τα παιχνίδια πνευματικής οξύτητας των μελών του καθώς και η προβολή σημαντικών αξιών για τον άνθρωπο,  όπως η φαντασία, η ομαδικότητα, η δημιουργικότητα και φυσικά το παιχνίδι (Πηγή).

23 Φεβρουαρίου, 2012. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Επιτραπέζιων Παιχνιδιών Στρατηγικής και Ρόλων «Ωρίωνας», ο Δήμος Καβάλας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείριση «Δημωφέλεια», παρουσιάσαν  το Πρώτο Φεστιβάλ Επιτραπέζιων Παιχνιδιών και Παιχνιδογνωσίας, από την Παρασκευή 24 ως την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στη Δημοτική Καπναποθήκη (Ώρες λειτουργίας από τις 11 το πρωί ως τις 8 το βράδυ). Το Φεστιβάλ είχε ιδιαίτερη επιτυχία και έγινε ευρέος αποδεκτό τόσο από την τοπική κοινωνία, όσο και από τις τέσσερις γωνιές τις Ελλάδας!!! Μεγάλη συμμετοχή, πολλές επιδείξεις και πάγκοι και πολλά happening, συνέθεσαν ένα παιχνιδιάρικο και εορταστικό τοπίο, στην όμορφη Καβάλα.

Τι έγραψαν? “Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε την Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου, στην πλατεία Καπνεργάτη το 1ο Φεστιβάλ Επιτραπέζιων Παιχνιδιών. Η παρουσίαση των παιχνιδιών γίνεται στο ισόγειο της Δημοτικής Καπναποθήκης με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων  Επιτραπέζιων Παιχνιδιών Στρατηγικής & Ρόλων «ΩΡΙΩΝΑΣ». Πρόκειται για  επιτραπέζια παιχνίδια ρόλων και φαντασίας στα οποία οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν το ρόλο φανταστικών χαρακτήρων και μέσω συνεργασίας δημιουργούν ή παρακολουθούν ιστορίες. Ένα παιχνίδι ρόλων σπάνια έχει νικητές ή χαμένους. Αυτό είναι το θεμελιώδες χαρακτηριστικό που διαφοροποιεί τα παιχνίδια ρόλων από τα συνηθισμένα επιτραπέζια, τα χαρτοπαίγνια, τα αθλητικά παιχνίδια. Το κοινό από την πρώτη στιγμή φαίνεται ότι αγκάλιασε  το φεστιβάλ, καθώς οι συμμετοχές από μικρούς και μεγάλους ήταν μεγάλη. Ακόμα και εκείνοι που δεν θέλησαν να πάρουν μέρος ενεργά στο φεστιβάλ, περιηγήθηκαν στον χώρο παρακολουθώντας τα παιχνίδια.”  (Πηγή)

Τι θα συμβεί το 2013? Η αφίσα του φεστιβάλ είναι έτοιμη. Σε λίγες ημέρες τα μέλη του Συλλόγου Ωρίωνας (σελίδα Facebook) από την όμορφη Καβάλα, θα την αναρτήσουν σχεδόν παντού. Όπως και πέρυσι κράτησαν το σήμα του φεστιβάλ με τον εγκέφαλο και τα τρία πιόνια αλλά φέτος το λανσάρουν με πορτοκαλί χρώμα. Η συμμετοχή ήδη προδιαγράφεται μεγαλύτερη, όλο και περισσότεροι φίλοι του Hobby και του χώρου ξεκινάνε να ετοιμάζουν τα σχέδια τους για μια επίσκεψη στην πόλη της Καβάλας στο τριήμερο του Φεστιβάλ!!! Υποσχόμαστε να σας μεταφέρουμε, τόσο το κλίμα, όσο και οπτικοακουστικό υλικό, για να ζηλέψετε όσοι δεν καταφέρετε να παρευρεθείτε  σε αυτό που αρχίζει να διαγράφεται ως η μεγαλύτερη γιορτή Επιτραπέζιου Παιχνιδιού και Παιχνιδογνωσίας στην Ελλάδα!!! Βοηθηθείτε και εσείς στην διάδοση αυτής της όμορφης πρωτοβουλίας από τα παιδιά στην Καβάλα.  Όπως ήδη γνωρίζουμε, αρκετά μέλη από την ελληνική κοινότητα Επιτραπέζιων Παιχνιδιών αλλά GrEEK Guild και τον Εσπαιρο, κανονίζουν να ανέβουν και να συμμετέχουν στο Φεστιβάλ. Εμείς ευχόμαστε να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε. Θα σας κρατήσουμε ενήμερους για όλες τις εξελίξεις!!!