Κεντρική / Hot Games / Τα καλύτερα επιτραπέζια παιχνίδια από το 2017

Τα καλύτερα επιτραπέζια παιχνίδια από το 2017

Αναμφισβήτητα το 2017 ήταν μια καταπληκτική χρονιά για τα επιτραπέζια παιχνίδια πολλές και νέες κυκλοφορίες, φρέσκες ιδέες, επικά παιχνίδια αλλά και δοκιμασμένες συνταγές επιτυχίας. Το πλούσιο τραπέζι της χρονιάς ήταν γεμάτο από άκρη σε άκρη και το μενού ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Στο Επιτραπαίζουμε καταφέραμε να δούμε και να παίξουμε έστω και μια φορά τις περισσότερες από τις νέες κυκλοφορίες και ειλικρινά περάσαμε υπέροχα στην πορεία. Ειδικά προς τους τελευταίους μήνες του χρόνου τα νέα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν υπέρ-πολλαπλασιάστηκαν. Στον απόηχο της φετινής διεθνής έκθεσης αλλά και λίγες μόνο ώρες πριν αποχαιρετήσουμε τον παλιό τον χρόνο, στεκόμαστε και κάνουμε έναν σύντομο απολογισμό. Ποια ήταν τα καλύτερα παιχνίδια της χρονιάς που μας πέρασε? Πάμε να δούμε την λίστα με τα καλύτερα παιχνίδια του 2017, χωρίς κάποια ιδιαίτερη σειρά προτίμησης.

10 Magic MazeΣτο παιχνίδι οι παίκτες αναλαμβάνουν να κινούν όλοι μαζί μια παρέα από έναν μάγος, έναν πολεμιστής, ένα ξωτικό και έναν νάνος που αναγκάζονται να πάνε στο τοπικό εμπορικό κέντρο για να το ληστέψουν σε αναζήτηση νέου εξοπλισμού και φυσικά να το σκάσουν πριν τους πιάσουν. Είναι εξαιρετικό κατόρθωμα για ένα νέο παιχνίδι να κυκλοφορεί από το πουθενά και να ταράζει τα νερά, ειδικά ανάμεσα σε τόσες νέες κυκλοφορίες. Το Magic Maze κατάφερε συνδυάζοντας (υπέροχα κατά την άποψη μας) δοκιμασμένους μηχανισμούς, μια γενναία δόση χιούμορ και συστατικά συνεργατικού παιξίματος αλλά και πραγματικού χρόνου gameplay να φτιάξει ένα απίστευτα διασκεδαστικό παιχνίδι που θέλεις αμέσως με το που τελειώσει η κλεψύδρα να δοκιμάσεις την επόμενη πίστα. Για εμάς εδώ στο Επιτραπαίζουμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του 2017 ήταν το Magic Maze, από τον σχεδιαστή Kasper Lapp, το παιχνίδι μπορεί να φιλοξενήσει από 1 έως 8 παίκτες, διαρκεί περίπου 15 λεπτά και ανήκει στην κατηγορία ExplorationFantasyHumorMazePartyReal Time.

9DownforceΣτοιχήματα εκατομμυρίων σε αυτοκίνητα αγώνα δρόμου. Όλοι βάζουν ξέφρενα στοιχήματα κρυφά, ακόμα και όταν τα αυτοκίνητα βρίσκονται μέσα στον αγώνα. Το Downforce θα δώσει στον νικητή την μεγαλύτερη μπάζα με πολλά, πάρα πολλά μηδενικά… Ωστόσο στον κόσμο του μηχανοκίνητου πρωταθλητισμού, το περιθώριο μεταξύ νίκης και ήττας θα κριθεί πάντα στις λεπτομέρειες. Μια κλειστή στροφή με υψηλές ταχύτητες, λάστιχα που ουρλιάζουν καθώς εκτοξεύουν προς τα πίσω καπνό και η δύναμη στο γκάζι καθώς το πεντάλ υποχωρεί στην πίεση των οδηγών. Για εμάς εδώ στο Επιτραπαίζουμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του 2017 ήταν το Downforce, από τους σχεδιαστές Justin D. JacobsonRob DaviauWolfgang Kramer, το παιχνίδι μπορεί να φιλοξενήσει από 2 έως 6 παίκτες, διαρκεί περίπου 40 λεπτά και ανήκει στην κατηγορία FamilyRace.

8Too Many BonesΤο παιχνίδι έρχεται γεμάτο υλικό για ατελείωτες ώρες παιχνιδιού σε ένα είδος καινούργιο στο χόμπι μας, στο dice-builder RPG. Το παιχνίδι παίρνει ότι γνωρίζετε για τα παιχνίδια ζαριών και τα RPG και φτιάχνει κάτι εντελώς διαφορετικό και πρωτότυπο. Αν και παιχνίδι ζαριών εγγυάται ότι η στρατηγική δεν θα σας λείψει σε καμία παρτίδα, ενώ η φαντασία που πηγάζει από τις RPG ρίζες του, σας βάζει απευθείας στον ρόλο μιας νέας θαρραλέας φυλής που ξεκινάει τις περιπέτειες της απέναντι στις ολοένα αυξανόμενες δυνάμεις του κακού που συγκεντρώνονται στον Βορρά. Για εμάς εδώ στο Επιτραπαίζουμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του 2017 ήταν το Too Many Bones, από τους σχεδιαστές Adam CarlsonJosh J. Carlson, το παιχνίδι μπορεί να φιλοξενήσει από 1 έως 4 παίκτες, διαρκεί περίπου 120 λεπτά και ανήκει στην κατηγορία AdventureDiceFantasy.

7Clans of CaledoniaΣτο παιχνίδι οι παίκτες αναλαμβάνουν τον ρόλο διάσημων και ιστορικών φατριών οι οποίες με τις ιδιαίτερες ικανότητες και αρετές τους ανταγωνίστηκαν για την παραγωγή, τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων αλλά και την απόσταξη του καλύτερου Whiskey του κόσμου. Το Clans of Caledonia είναι ένα μέτριο προς βαρύ οικονομικό παιχνίδι που τοποθετεί τους παίκτες στα μέσα του 19ου αιώνα στην Σκωτία. Από τις πιο αναμενόμενες κυκλοφορίες της χρονιάς, ήρθε να παραδώσει όσα αρχικά είχε υποσχεθεί. Οι fan του farming και του Terra Mystica θα το λατρέψουν. Για εμάς εδώ στο Επιτραπαίζουμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του 2017 ήταν το Clans of Caledonia, από τον σχεδιαστή Juma Al-JouJou, το παιχνίδι μπορεί να φιλοξενήσει από 1 έως 4 παίκτες, διαρκεί περίπου 120 λεπτά και ανήκει στην κατηγορία EconomicFarmingStrategy.

6This War of MineΑποτελεί την μεταφορά σε επιτραπέζιο παιχνίδι του δημοφιλούς και βραβευμένου video game που πραγματεύεται τα γεγονότα και το δράμα καθημερινών ανθρώπων, παγιδευμένων σε μια πόλη που έχει υποστεί τις πληγές του πολέμου. Οι παίκτες θα μπουν στην εμπειρία που προσφέρει το παιχνίδι σαν μια ομάδα πολιτών, η οποία προσπαθεί να επιβιώσει σε μια σύγχρονη πόλη στα μέσα του εμφύλιου. Το μόνο σίγουρο ότι οι δυσκολίες και ο ανθρώπινος ψυχισμός σας θα δοκιμαστεί σε κάθε γωνία του παιχνιδιού.  Το παιχνίδι είναι εξαιρετικά θεματικό και φτιαγμένο μηχανιστικά για να σας λέει μια ιστορία κάθε φορά. Το This War of Mine προσφέρει την απόλυτη θεματική αλλά και σκοτεινή εμπειρία για έναν έως έξι παίκτες, ενώ παίζει καταπληκτικά και solo. Μη ξεχνάτε ότι στον πόλεμο δεν είναι πάντα όλοι στρατιώτες… Για εμάς εδώ στο Επιτραπαίζουμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του 2017 ήταν το This War of Mine, από τους σχεδιαστές Jakub WiśniewskiMichał Oracz, το παιχνίδι μπορεί να φιλοξενήσει από 1 έως 6 παίκτες, διαρκεί περίπου 120 λεπτά και ανήκει στην κατηγορία AdventureExplorationMature – AdultSoloThematicVideo Game Theme.

5Santa MariaΈνα καλοκουρδισμένο παιχνίδι στρατηγικής που ανήκει στην κατηγορία eurogames. Στο παιχνίδι κάθε παίκτης προσπαθεί να εδραιώσει και να αναπτύξει μια αποικία στον νέο κόσμο. Μερικοί από τους ξεχωριστούς μηχανισμού του παιχνιδιού είναι η επιλογή ζαριών αλλά και το στήσιμο μιας παραγωγικής μηχανής αγαθών. Παιχνίδι με μεγάλη επαναπαιξιμότητα και χαμηλό ποσοστό τύχης παρόλο την ύπαρξη ζαριών είναι λαμπρό παράδειγμα καλού design… Για εμάς εδώ στο Επιτραπαίζουμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του 2017 ήταν το Santa Maria, από τους σχεδιαστές Eilif SvenssonKristian Amundsen Østby, το παιχνίδι μπορεί να φιλοξενήσει από 1 έως 4 παίκτες, διαρκεί περίπου 90 λεπτά και ανήκει στην κατηγορία Civilization or Empire BuildingFarmingSoloStrategy.

4OutliveΈνα παιχνίδι διαχείρισης πόρων και επιβίωσης σε ένα σκληρό post-apocalyptic περιβάλλον, όπου μετά από σχετικές καταστροφές η φύση έχει επιβληθεί της ανθρωπότητας σε παγκόσμιο επίπεδο. Στο παιχνίδι οι παίκτες αναλαμβάνουν τον ρόλο επιζώντων, οι οποίοι πρέπει μέσα σε έξι ημέρες να αντέξουν για λίγο ακόμα μέχρι να έρθει η βοήθεια και η σωτηρία. Μέσα στην διάρκεια της ημέρας, θα στέλνουν τους ήρωες τους να μαζεύουν τα απαραίτητα από όπου μπορούν, ενώ παράλληλα θα πρέπει να αποφεύγουν τους κινδύνους από τους άλλους παίκτες. Για εμάς εδώ στο Επιτραπαίζουμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του 2017 ήταν το Outlive, από τον σχεδιαστή Grégory Oliver, το παιχνίδι μπορεί να φιλοξενήσει από 2 έως 4 παίκτες, διαρκεί περίπου 110 λεπτά και ανήκει στην κατηγορία Post-ApocalypticScience FictionStrategy.

3878 Vikings – Invasions of EnglandΤο έτος 878 και για τα τελευταία 75 χρόνια επιδρομές Vikings από την Δανία και τη Νορβηγία χτυπάνε διαρκώς και αλύπητα τις ακτές τις Αγγλίας και τις πόλεις ή οικισμούς που βρίσκονται κοντά στη θάλασσα. Οι θησαυροί και οι ιστορίες για τα κατορθώματα των Vikings εκείνη την εποχή, επέτρεψαν στις βόρειες φυλές να συγκεντρώσουν  τεράστιες στρατιές από πολεμιστές που αναζητούσαν δόξα και πλούτη. Αυτές οι στρατιές έχουν τώρα καταφτάσει στα παράλια της Αγγλίας με σκοπό να κατακτήσουν τις εύφορες περιοχές, να τις αποικήσουν και να καλλιεργήσουν τα πλούσια εδάφη για τους πληθυσμούς τους.  Για εμάς εδώ στο Επιτραπαίζουμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του 2017 ήταν το 878 Vikings – Invasions of England, από τους σχεδιαστές Beau BeckettDave KimmelJeph Stahl, το παιχνίδι μπορεί να φιλοξενήσει από 2 έως 4 παίκτες, διαρκεί περίπου 120 λεπτά και ανήκει στην κατηγορία EducationalMedievalStrategyVikingsWargames.

2AzulΠροέρχεται από τα azulejos των Μαυριτανών (τα αυθεντικά λευκά και μπλε κεραμικά πλακάκια) τα οποία έφεραν οι Πορτογάλοι όταν ο βασιλιάς τους  ο Manuel I, μετά από μια επίσκεψη στο παλάτι της Alhambra  στην νότια Ισπανία εκθαμπώθηκε από την ομορφιά της εσωτερικής διακόσμησης των χώρων. Ο βασιλιάς διέταξε λέει ο θρύλος να τοποθετηθούν και στο δικό του παλάτι με αυτά τα υπέροχα πλακίδια ου έδειχναν σαγηνευτικά σε κάθε μάτι που έπεφτε επάνω τους. Σαν καλλιτέχνης του είδους καλείστε να διαμορφώσετε τους τοίχους του βασιλικού ανακτόρου της Evora. Για εμάς εδώ στο Επιτραπαίζουμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του 2017 ήταν το Azulαπό τον σχεδιαστή Michael Kiesling, το παιχνίδι μπορεί να φιλοξενήσει από 2 έως 4 παίκτες, διαρκεί περίπου 30 λεπτά και ανήκει στην κατηγορία 2 Player GamesAbstractFamily.

1Gloomhaven… Ένα παιχνίδι τακτικής και μάχης με στοιχεία eurogame σε ένα κόσμο που συνεχώς αλλάζει κίνητρα. Οι παίκτες αναλαμβάνουν τον ρόλο ηρώων περιπέτειας με ειδικές ικανότητες και χαρίσματα αλλά και με διαφορετικούς λόγους ο κάθε ένας για το ταξίδι στις πιο σκοτεινές γωνιές του κόσμου. Οι παίκτες πρέπει να συνεργαστούν λόγω ανάγκης για να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους που κρύβουν μπουντρούμια και στοιχειωμένα ερείπια. Στην πορεία θα βελτιώσουν τις ικανότητες τους και τους χαρακτήρες τους καθώς και την εμπειρία που θα αποκτούν, ενώ τα λάφυρα από τις περιπέτειες τους θα αρχίσουν να πληθαίνουν, οι περιοχές για εξερεύνηση να πολλαπλασιάζονται και η ιστορία να ξεδιπλώνεται σαν τα κλαδιά του δέντρου… Για εμάς εδώ στο Επιτραπαίζουμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του 2017 ήταν το Gloomhaven, από τον σχεδιαστή Isaac Childres, το παιχνίδι μπορεί να φιλοξενήσει από 1 έως 4 παίκτες, διαρκεί περίπου 150 λεπτά και ανήκει στην κατηγορία AdventureExplorationFantasy FightingMiniature GamesSolo.

Πείτε μας τα δικά σας καλύτερα παιχνίδια για το 2017 και ας ελπίσουμε (σχεδόν με βεβαιότητα) ο επόμενος χρόνος να είναι γεμάτος με δείκτες, ζάρια, μινιατουρες και πολύ μα πολύ παιχνίδι. Πήγαινε Παίξε…

games-list-latest-games

Messina 1347 (2021)
Arkham Horror The Card Game Revised Core Set (2016)
Maquis (2013)
Eldritch Horror (2013)
7 Wonders Architects (2021)
Golem (2021)
Boonlake (2021)
Euthia Torment of Resurrection (2021)
Pandemic Legacy Season 1 (2015)
Ark Nova (2021)
Tinners' Trail (2021)
Arkham Horror (Third Edition) (2018)
Anno 1800 (2020)
Tranglar (2021)
Stardew Valley The Board Game (2021)
MicroMacro Ανεξιχνίαστες Υποθέσεις (2021)

Σχετικά με Epitrapaizoume

” We don’t stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing” δηλαδή ” Δεν σταματάμε να παίζουμε επειδή γερνάμε αλλά γερνάμε επειδή σταματάμε να παίζουμε” George Bernard Μας αρέσουν τα επιτραπέζια παιχνίδια και κυρίως μας αρέσει να διασκεδάζουμε παίζοντας ότι λογής παιχνίδι υπάρχει με καλούς φίλους και παρέα!!! Αυτή ήταν και θα είναι η κινητήρια δύναμη αυτής της σελίδας. Η φιλοσοφία του Επιτραπαίζουμε είναι ότι τα παιχνίδια μας φέρνουν περισσότερο κοντά... πήγαινε παίξε

Δείτε επίσης...

TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume

⚡️ https://linktr.ee/epitrapaizoume 🎲 TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume ✏️ …