Κεντρική / Σύλλογοι – Clubs / Ελληνική Oμοσπονδία Stratego

Ελληνική Oμοσπονδία Stratego

stratego hellas sliderpsd

Η Ελληνική Ομοσπονδία Stratego αποτελεί σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με σκοπό την ανάπτυξη και διάδοση του Stratego στην Ελλάδα. Η έδρα της βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη (Ρ. Φεραίου 24, Περαία) και εμπνευστές της είναι ο Σταύρος Σεκερτζής και ο Γιώργος Γεωργιάδης. Η ιδέα για τη δημιουργία αυτής γεννήθηκε στις 25-08-2010 στο Παραλίμνιο Ιωαννίνων όπου συναντήθηκαν οι δύο ιδρυτές της. Και οι δύοασχολούνταν με το παιχνίδι από πολύ μικρή ηλικία και τα τελευταία χρόνια βρίσκονται σταθερά σε πολύ υψηλές θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη.

Στόχοι της Ομοσπονδίας είναι η οργάνωση τουρνουά σε τοπικό επίπεδο, όπου διαγωνίζονται και σχολεία, καθώς και ετήσιου πανελληνίου πρωταθλήματος και η συμμετοχή Ελληνικής Εθνικής ομάδας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Stratego.

Ειδικότερα, προβλέπεται να διοργανώνονται τοπικά τουρνουά σε διάφορες μεγάλες πόλεις, όπως σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο κ.α. και συγχρόνως να διενεργούνται πρωταθλήματα μεταξύ σχολείων. Κορυφαία εκδήλωση αποτελεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα, όπου θα συμμετέχουν οι καλύτεροι παίκτες που έχουν προκύψει από κάθε τοπικό τουρνουά και θα ανακηρύσσεται ο τελικός νικητής. Σχετικά με το παγκόσμιο πρωτάθλημα, κάθε χώρα που συμμετέχει σε αυτό στέλνει μια ομάδα που αποτελείται από τέσσερις παίκτες. Οι νικήτριες εθνικές ομάδες επιστρέφουν στις χώρες τους με το έπαθλο, δηλαδή το παγκόσμιο κύπελλο και το χρυσό, ασημένιο ή χάλκινο μετάλλιο.

Πως ξεκίνησε: Το Stratego είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής, ιδιαίτερα δημοφιλές σε πολλές χώρες του κόσμου. Στην παρούσα μορφή του εμφανίστηκε στην Ευρώπη πριν τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο ως ένα παιχνίδι που ονομαζόταν “L’attaque” και σχεδιάστηκε από την κα Hermance Edan το 1908.  Το σύγχρονο παιχνίδι κατασκευάστηκε στην Ολλανδία από τη Jumbo και το 1961 κυκλοφόρησε στις Η.Π.Α. από την εταιρία Milton Bradley. Από τότε μέχρι σήμερα έχει φανατικούς οπαδούς όλων των ηλικιών. Θεωρείται παγκοσμίως μια πρόκληση για την όξυνση του νου, την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της ψυχολογίας. Εντάσσεται άλλωστε στα Ολυμπιακά αθλήματα μυαλού (Mind games Olympiad). Κάθε παίκτης ελέγχει ένα στρατό από 40 αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και στρατιώτες που σκοπός τους είναι να κατακτήσουν τη σημαία του εχθρού. Και οι δύο αντίπαλοι πρέπει να αναπτύξουν ένα στρατηγικό σχέδιο. Οι ιδιότητες που πρέπει να έχει ένας παίκτης του Stratego είναι οι εξής :

  1. Τόλμη και ρίσκο
  2. Καλή μνήμη
  3. Ένστικτο και προνοητικότητα
  4. Γρήγορη αντίληψη στις περίπλοκες καταστάσεις
  5. Αποφασιστικότητα ώστε να αξιοποιεί τις ευκαιρίες
  6. Να είναι ικανός να ξεγελάει τον αντίπαλο
  7. Να επιλέγει την κατάλληλη στιγμή για επίθεση και …
  8. Να είναι γεννημένος Νικητής !

Ιστοσελίδα Συλλόγου: Website –  Σελίδα Συλλόγου στο Facebook

Oμοσπονδία Stratego: Ρήγα Φεραίου 24  –  Περαία  –  Θεσσαλονίκη  –  Τ.Κ. 57019

Σχετικά Άρθρα…

Κοπή Πίτας @Κελί 26/01/2019
Κοπή Πίτας @Κελί 27/01/2018
Κοπή Πίτας @Κελί 28/01/2017
No thumbnail available
No thumbnail available
No thumbnail available
No thumbnail available
No thumbnail available
No thumbnail available
Formula D - How to Play & Live GamePlay Video