Κεντρική / Νέα / Νέα – Kickstarter
Δείτε τι καινούργιο, μόλις έφτασε...

Νέα – Kickstarter

Kickstarter-Epitrapaizoume

Τι είναι το Kickstarter?
Το Kickstarter είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα χρηματοδότησης για δημιουργικές ιδέες και projects. Στο Kickstarter μπορείτε να βρείτε τα πάντα, από παιχνίδια, ταινίες, μουσική, τεχνολογία  τέχνη και design. To Kickstarter είναι γεμάτο φιλόδοξες, καινοτομικές, και εφευρετικές ιδέες-projects τα οποία γίνονται πραγματικότητα μέσω της απευθείας στήριξης των συνανθρώπων μας. Από το ξεκίνημα του στις 28 Απριλίου του 2009, πάνω από  $450 εκατομμύρια δολάρια έχουν δεσμευτεί από περισσότερο από 3 εκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι κατάφεραν να υλοποιηθούν πάνω από 35.000 projects.

Μάθετε περισσότερα για το Kickstarter.

Πως δουλεύει το Kickstarter? Χιλιάδες δημιουργικά projects χρηματοδοτούνται στο Kickstarter ανά πάσα στιγμή. Κάθε project δημιουργείται ανεξάρτητα από διαφορετικούς ανθρώπους-εμπνευστές. Οι σχεδιαστές, παραγωγοί, καλλιτέχνες που βρίσκουμε στο Kickstarter έχουν ολοκληρωτικό έλεγχο και ευθύνη για τα project που παρουσιάζουν. Ξοδεύουν εβδομάδες, μερικές φορές και μήνες ετοιμάζοντας τις σελίδες με τα Project που ανεβάζουν στην πλατφόρμα του Kickstarter, ενώ πάντα προηγείται το σχετικό “brainstorming” με το τι δώρα θα δοθούν στους υποστηρικτές των projects. Όταν η περίοδος προετοιμασίας τελειώσει, οι δημιουργοί ξεκινάνε kickstarterbuttonτην καμπάνια τους (campaign) για τα project τους και τις μοιράζονται με την κοινότητα. Κάθε δημιουργός project θέτει τους στόχους του εγχειρήματος, τα extras που ξεκλειδώνονται ανάλογα με το τελικό ποσό χρηματοδότησης που συγκεντρώνεται, καθώς και την καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση. Σε αυτό το σημείο έρχεται και όλη η ομορφιά του Kickstarter, αν αρκετοί υποστηρικτές ενθουσιαστούν και πιστέψουν στην ιδέα που παρουσιάζεται μπροστά τους, αφού πρώτα διαβάσουν τα σχετικά της υλοποίησης, τότε δεσμεύουν το ποσό που θέλουν και το Project αφού πιάσει το όριο του, γίνεται πραγματικότητα. Μόνο εφόσον το απαιτούμενο συνολικό ποσό συγκεντρωθεί, το ποσό των υποστηρικτών δεσμεύεται τραπεζικά με την λήξη του project! Εάν το ποσό δεν συγκεντρωθεί, κανένας δεν χρεώνεται κάτι και τα χρήματα που θα είχατε υποσχεθεί για να παραλάβετε π.χ. αυτό το νέο επιτραπέζιο παιχνίδι που είδατε στο Kickstarter,  δεν χρεώνονται. Στο Kickstarter η χρηματοδότηση είναι όλα ή τίποτα!!!

Είναι αξιόπιστο το Kickstarter? Ναι, οι όροι χρήσης του Kickstarter απαιτούν από τους εμπνευστές των projects να παραδώσουν όλα όσα έχουν υποσχεθεί στους υποστηρικτές τους ή εναλλακτικά να αποζημιώσουν στο 100% τους υποστηρικτές που δεν κατάφεραν να εξυπηρετήσουν. (Όλες αυτές τις υποχρεώσεις τις διαβάζουν και τις κατανοούν οι δημιουργοί των projects πριν την εκτέλεση και δεσμεύονται από αυτές.) Στο Kickstartrer οι όροι χρήσης δημιουργούν νομικό πλαίσιο προϋποθέσεων με το οποίο δεσμεύονται οι δημιουργοί!

E New2Σε αυτήν την σελίδα το Epitrapaizoume.gr θα παρουσιάζει κατά καιρούς αξιόλογα projects Επιτραπέζιων Παιχνιδιών που έχουν ξεκινήσει campaigns στήριξης στο kIckstarter και αξίζουν να χρηματοδοτηθούν! Αντίστοιχα επικοινωνήστε μαζί μας (μέσα από τη σελίδα Επικοινωνία) εάν εντοπίσετε κάποιο αξιόλογο project για να το ανεβάσουμε εδώ, ώστε να το βλέπουμε όλοι και να μπορούμε να το στηρίξουμε. Τέλος ας σημειώσουμε ότι το Kickstarter έχει χρησιμοποιηθεί ήδη από Ελληνικές Εταιρίες για να χρηματοδοτήσει πρωτοποριακά παιχνίδια!!! Ανακαλύψτε παρακάτω:

SliderRoyal-Kickstarter-Bottom

Σχετικά Άρθρα…

Kickstarter Highlights: KAPOW!
Small Samurai Empires - Kickstarter Preview Video
The Zorro Dice Game - Kickstarter Preview Video
Aeolis - Kickstarter Preview Video
Barbarians The Invasion (2nd Ed.) - Kickstarter Preview Video
Volfyirion - Kickstarter Preview Video
Darwin's Choice - Kickstarter Preview Video
Mysthea - Kickstarter Preview Video
Kickstarter Highlights: Mysthea
Kickstarter Highlights: Dwar7s Winter

Βρείτε τις καλύτερες τιμές, που αλλού?