Κεντρική / Board Games / Τα καλύτερα επιτραπέζια παιχνίδια από το 2021

Τα καλύτερα επιτραπέζια παιχνίδια από το 2021

Αναμφισβήτητα το 2021 ήταν μια καταπληκτική χρονιά για τα επιτραπέζια παιχνίδια πολλές και νέες κυκλοφορίες, φρέσκες ιδέες, επικά παιχνίδια αλλά και δοκιμασμένες συνταγές επιτυχίας. Το πλούσιο τραπέζι της χρονιάς ήταν γεμάτο από άκρη σε άκρη και το μενού ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Στο Επιτραπαίζουμε καταφέραμε να δούμε και να παίξουμε έστω και μια φορά τις περισσότερες από τις νέες κυκλοφορίες και ειλικρινά περάσαμε υπέροχα στην πορεία. Ειδικά προς τους τελευταίους μήνες του χρόνου τα νέα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν υπέρ-πολλαπλασιάστηκαν. Ευκαιρία λοιπόν να κάνουμε έναν σύντομο απολογισμό. Ποια ήταν τα καλύτερα παιχνίδια της χρονιάς που μας πέρασε? Πάμε να δούμε την λίστα με τα καλύτερα παιχνίδια του 2021, χωρίς κάποια ιδιαίτερη σειρά προτίμησης.

10 CanvasΣτο Canvas, παίζετε ως ζωγράφος που ανταγωνίζεται σε έναν διαγωνισμό τέχνης. Οι παίκτες θα συλλέξουν κάρτες τέχνης, στρώνοντας 3 από αυτές μαζί για να δημιουργήσουν το δικό τους μοναδικό πίνακα. Κάθε κάρτα περιέχει ένα έργο τέχνης καθώς και ένα σύνολο εικονιδίων που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της βαθμολογίας. Τα εικονίδια θα αποκαλυφθούν ή θα κρυφτούν με βάση τον τρόπο με τον οποίο οι παίκτες επιλέγουν να τοποθετήσουν τις διαφανείς κάρτες σε ένα συναρπαστικό παζλ. Οι πίνακες βαθμολογούνται με βάση ένα σύνολο καρτών βαθμολογίας που θα αλλάξει κάθε παιχνίδι. Μόλις οι παίκτες έχουν δημιουργήσει και σημειώσει 3 πίνακες, το παιχνίδι τελειώνει. Στη σειρά σας μπορείτε να πάρετε μια κάρτα τέχνης ή να κάνετε έναν πίνακα. Οι κάρτες τέχνης επιλέγονται από μια σειρά καρτών στο κέντρο του παιχνιδιού. Κάθε μία από αυτές τις κάρτες έχει κόστος που σχετίζεται με τη θέση τους. Αφού επιλέξετε μια κάρτα τέχνης, πρέπει να πληρώσετε το κόστος της τοποθετώντας ένα δείκτη έμπνευσης σε κάθε κάρτα στα αριστερά του. Εάν δεν έχετε αρκετούς δείκτες έμπνευσης, ενδέχεται να μην επιλέξετε αυτήν την κάρτα. Τυχόν κουπόνια στην κάρτα που έχετε επιλέξει διατηρούνται για μελλοντικές σειρές. Η κάρτα στα αριστερά δεν κοστίζει δείκτες έμπνευσης. Εάν έχετε τρεις ή περισσότερες κάρτες τέχνης, μπορείτε να επιλέξετε να δημιουργήσετε έναν πίνακα. Επιλέξτε 3 από τις κάρτες τέχνης σας, τακτοποιήστε τις με οποιαδήποτε σειρά και μετά βαθμολογήστε τις συγκρίνοντας τα ορατά εικονίδια στη ζωγραφική σας με τις συνθήκες βαθμολογίας. Μόλις όλοι οι παίκτες κάνουν 3 πίνακες, το παιχνίδι τελειώνει. Ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους κερδίζει… Για εμάς εδώ στο Επιτραπαίζουμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του 2021 ήταν το Cascadia, από τον σχεδιαστή Randy Flynn, το παιχνίδι μπορεί να φιλοξενήσει από 1 έως 5 παίκτες, διαρκεί περίπου 30 λεπτά και ανήκει στην κατηγορία AbstractAnimal PuzzleSolo.

9 CascadiaΈνα παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων/puzzle και σχεδίασης μοτίβου που παρουσιάζει τους βιότοπους και την άγρια ​​ζωή του Βορειοδυτικού Ειρηνικού. Στο παιχνίδι, χτίζετε τη δική σας περιοχή εδάφους και την κατοικείτε με άγρια ​​ζωή. Ξεκινάτε με τρία εξαγωνικά πλακίδια οικοτόπου (με πέντε τύπους βιότοπων στο παιχνίδι) και σε μια σειρά επιλέγετε ένα νέο πλακίδιο βιότοπου που συνδυάζεται με ένα δείκτη άγριας ζωής, στη συνέχεια τοποθετήστε αυτό το πλακίδιο δίπλα στα άλλα σας και τοποθετήστε το δείκτη άγριας ζωής στο κατάλληλο βιότοπο. Κάθε πλακίδιο απεικονίζει 1-3 τύπους άγριας ζωής από τους πέντε τύπους του παιχνιδιού και μπορείτε να τοποθετήσετε το πολύ ένα πλακίδιο σε έναν βιότοπο. Κάθε στιγμή στο τραπέζι υπάρχουν ανοικτά τέσσερα πλακίδια, με κάθε πλακίδιο να συνδυάζεται τυχαία με ένα δείκτη άγριας ζωής, ένα ζωακι. Μέσα στο παιχνίδι πρέπει να αξιοποιήσετε στο έπακρο ό,τι είναι διαθέσιμο, εκτός αν έχετε ένα δείκτη φύσης (nature token) για να ξοδέψετε, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε οποίο ζευγάρι πλακίδιο και ζώο θέλετε και όχι κάποιο έτοιμο. Ιδανικά, μπορείτε να τοποθετήσετε πλακάκια βιοτόπων για να δημιουργήσετε αντίστοιχο έδαφος που μειώνει τον κατακερματισμό και δημιουργεί διαδρόμους άγριας ζωής, κυρίως επειδή σκοράρετε για τη μεγαλύτερη περιοχή κάθε τύπου οικοτόπου στο τέλος του παιχνιδιού, με ένα μπόνους εάν η ομάδα σας είναι μεγαλύτερη από αυτή κάθε άλλου παίκτη. Ταυτόχρονα, θέλετε να τοποθετήσετε μάρκες ζώων με βάση το πως σκοράρει το κάθε ένα.  Αυτό που προσπαθούν οι παίκτες να κάνουν ένα να μπορέσουν να μεγιστοποιήσουν τον αριθμό των πόντων που κερδίζουν, με τους στόχους της άγριας ζωής να καθορίζονται τυχαία από μία από τις πεντες κάρτες βαθμολογίας για κάθε τύπο άγριας φύσης (μια για κάθε είδος). Ίσως τα γεράκια θέλουν να είναι ξεχωριστά από άλλα γεράκια, ενώ οι αλεπούδες θέλουν πολλά διαφορετικά ζώα να τα περιβάλλουν και οι αρκούδες θέλουν να είναι σε ζευγάρια. Μπορείτε να το πραγματοποιήσετε? Για εμάς εδώ στο Επιτραπαίζουμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του 2021 ήταν το Cascadia, από τον σχεδιαστή Randy Flynn, το παιχνίδι μπορεί να φιλοξενήσει από 1 έως 4 παίκτες, διαρκεί περίπου 30 λεπτά και ανήκει στην κατηγορία AbstractAnimal PuzzleSolo.

8 Khôra: Rise of an EmpireΣτο Khôra: Rise of an Empire, είστε ο κυρίαρχος μιας λαμπρής πόλης στην Αρχαία Ελλάδα. Είναι στο χέρι σας να το αναπτύξετε πιο γρήγορα και καλύτερα από τους αντιπάλους σας. Μπορείτε να κάνετε πολλές πολιτικές επιλογές σε κάθε γύρο και η φιλοσοφία, η νομοθεσία, ο πολιτισμός, το εμπόριο και ο στρατός θα διαμορφώσουν το μέλλον της πόλης σας. Βελτιστοποιήστε τα έσοδα, ξεκλειδώστε επιτεύγματα και βεβαιωθείτε ότι η πόλη σας θα λάμψει σε όλη τη ζάρια σας, συλλέξτε φόρους, στείλτε τον στρατό σας να αποικίσει ξένες περιοχές στην Αρχαία Ελλάδα… Για εμάς εδώ στο Επιτραπαίζουμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του 2021 ήταν το Khôra: Rise of an Empire από τον σχεδιαστή Head Quarter Simulation Game Club, το παιχνίδι μπορεί να φιλοξενήσει από 2 έως 4 παίκτες, διαρκεί περίπου 75 λεπτά και ανήκει στην κατηγορία Ancient City BuildingEconomicGreece Thematic Games.

7 Ankh Gods of EgyptΠαίξτε ως θεός της αρχαίας Αιγύπτου, ανταγωνιζόμενοι για να επιβιώσετε καθώς η κοινωνία αρχίζει να ξεχνά τους παλιούς τρόπους, έτσι ώστε να παραμείνετε μόνο εσείς και οι ακόλουθοί σας. Φτιάξτε καραβάνια, καλέστε τέρατα και μετατρέψτε τους οπαδούς σας στην προσπάθειά σας να κυριαρχήσετε στο Ankh: Gods of Egypt. Θεότητες, τέρατα και ο λαός της αρχαίας Αιγύπτου έχουν ερμηνευτεί με αγάπη σε όμορφες εικονογραφήσεις και λεπτομερείς μινιατούρες, και οι παίκτες θα αισθάνονται πραγματικά θεοί καθώς κλονίζουν τα ίδια τα θεμέλια της Αιγύπτου. Όλο το παιχνίδι στο Ankh, συμπεριλαμβανομένης της μάχης, είναι βελτιωμένο και οχι τυχερό. Διαγωνιστείτε και κερδίστε μόνο με τη θεϊκή σας νοημοσύνη… Για εμάς εδώ στο Επιτραπαίζουμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του 2021 ήταν το Ankh Gods of Egypt από τον σχεδιαστή Eric M. Lang, το παιχνίδι μπορεί να φιλοξενήσει από 2 έως 5 παίκτες, διαρκεί περίπου 90 λεπτά και ανήκει στην κατηγορία Ancient Egypt Thematic Games Miniature GamesMythology.

6 Imperium Classics/LegendsΟι αντίπαλοι είναι στρατευμένοι εναντίον σας. Οι άνθρωποι σας είναι έτοιμοι. Η ιστορία σας καλεί. Στα χέρια σας βρίσκεται το πεπρωμένο ενός από τους μεγάλους πολιτισμούς της ιστορίας. Υπό συνεχή απειλή επίθεσης, πρέπει να κατακτήσετε νέα εδάφη, να επιβλέψετε επιστημονικές και πολιτιστικές εξελίξεις και να οδηγήσετε τους ανθρώπους σας στην εποχή της αυτοκρατορίας. Επεκταθείτε πολύ γρήγορα και η αναταραχή θα γονατίσει τον πολιτισμό σας. Ωστόσο, χτίστε πολύ αργά, και ίσως βρεθείτε ως μια απλή υποσημείωση της ιστορίας. Ως ένας από τους οκτώ ασύμμετρους πολιτισμούς, θα ανταγωνιστείτε για να γίνετε η πιο κυρίαρχη αυτοκρατορία που έχει δει ποτέ ο κόσμος. Το Imperium: Classics είναι ένα αυτόνομο παιχνίδι που περιέχει τους πολιτισμούς των Καρχηδονίων, των Κελτών, των Ελλήνων, των Μακεδόνων, των Περσών, των Ρωμαίων, των Σκύθων και των Βίκινγκ και έναν ατομικό αντίπαλο που συμπεριφέρεται ως κάθε έθνος. Είναι επίσης πλήρως συμβατό με το Imperium: Legends για παίκτες που θέλουν να επεκτείνουν ακόμη περισσότερο την ομάδα πολιτισμών τους. Το Imperium: Legends είναι ένα αυτόνομο παιχνίδι που περιέχει τους πολιτισμούς Arthurian, Atlantian, Egypt, Mauryan, Minoan, Olmec, Qin και Utopian και έναν μεμονωμένο αντίπαλο που συμπεριφέρεται ως κάθε έθνος… Για εμάς εδώ στο Επιτραπαίζουμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του 2021 ήταν το Imperium Classics/Legends από τον σχεδιαστή Dávid TurcziNigel Buckle, το παιχνίδι μπορεί να φιλοξενήσει από 1 έως 4 παίκτες, διαρκεί περίπου 90 λεπτά και ανήκει στην κατηγορία Card GamesCivilization or Empire BuildingSolo.

5 Furnace Πρόκειται για ένα engine-building eurogame, στο οποίο οι παίκτες αναλαμβάνουν τους ρόλους των καπιταλιστών του 19ου αιώνα που χτίζουν τις βιομηχανικές τους εταιρείες και φιλοδοξούν να βγάλουν όσο περισσότερα χρήματα μπορούν αγοράζοντας εταιρείες, εξάγοντας πόρους και επεξεργάζοντάς τους με τους καλύτερους δυνατούς συνδυασμούς. Κάθε παίκτης ξεκινά το παιχνίδι με μια τυχαία κάρτα εκκίνησης, τους πόρους που απεικονίζονται στο επάνω μέρος αυτής της κάρτας και τέσσερις έγχρωμους δίσκους αξίας 1-4. Το παιχνίδι παίζεται σε τέσσερις γύρους και κάθε γύρος αποτελείται από δύο φάσεις: Δημοπρασία και Παραγωγή. Κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας, 6-8 εταιρικές κάρτες απλώνονται με τις βασικές πλευρές τους προς τα επάνω. Οι παίκτες τοποθετούν εκ περιτροπής έναν από τους δίσκους τους σε μία από αυτές τις κάρτες, αλλά δεν μπορείτε να τοποθετήσετε έναν δίσκο σε μια κάρτα εάν υπάρχει ήδη ένας δίσκος ίδιας αξίας ή χρώματος. Έτσι, θα τοποθετήσετε δίσκους σε τέσσερις κάρτες. Μόλις τοποθετηθούν όλοι οι δίσκοι, οι κάρτες επιλύονται από αριστερά προς τα δεξιά. Όποιος τοποθέτησε τον δίσκο με την υψηλότερη αξία θα διεκδικήσει αυτήν την κάρτα, αλλά πρώτα όποιος έχει δίσκο χαμηλότερης αξίας σε αυτήν την κάρτα θα κερδίσει αποζημίωση, είτε οι πόροι που απεικονίζονται πολλαπλασιασμένοι με την αξία του δίσκου τους είτε μια ικανότητα επεξεργασίας (ανταλλάξτε το Χ με το Υ) προς τα πάνω τόσες φορές όσο η αξία του δίσκου τους. Μόλις διεκδικηθούν ή απορριφθούν όλες οι κάρτες, οι παίκτες μπαίνουν στη φάση παραγωγής, χρησιμοποιώντας τις κάρτες τους με τη σειρά της επιλογής τους. Κάθε εταιρική κάρτα έχει μία ενέργεια — είτε παραγωγή είτε μεταποίηση — στη βασική της πλευρά και δύο ενέργειες στην αναβαθμισμένη πλευρά της. Κατά τη φάση παραγωγής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε μία από τις κάρτες σας μία φορά για να αποκτήσετε πόρους, να επεξεργαστείτε αυτούς τους πόρους σε άλλους πόρους ή χρήματα και να αναβαθμίσετε τις κάρτες σας. Στο τέλος τεσσάρων γύρων, όποιος έχει τα περισσότερα χρήματα κερδίζει. Το Furnace περιλαμβάνει επίσης καπιταλιστικές κάρτες που περιέχουν μοναδικά εφέ και, αν θέλετε, μπορείτε να επιλέξετε να μοιράσετε ένα σε κάθε παίκτη στην αρχή του παιχνιδιού. Για μια πρόσθετη πρόκληση, μπορείτε να ζητήσετε από τους παίκτες να δημιουργήσουν μια “αλυσίδα παραγωγής”, με κάθε κάρτα εταιρείας που αποκτήθηκε πρόσφατα να τοποθετείται κάπου σε αυτήν την αλυσίδα και να κλειδώνεται στη θέση του για το υπόλοιπο του παιχνιδιού… Για εμάς εδώ στο Επιτραπαίζουμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του 2021 ήταν το Furnace από τον σχεδιαστή Ivan Lashin, το παιχνίδι μπορεί να φιλοξενήσει από 2 έως 4 παίκτες, διαρκεί περίπου 30 λεπτά και ανήκει στην κατηγορία Card Games, Industry / ManufacturingStrategy.

4 After the Empire Μετά την πτώση της Ρώμης, η Ευρώπη έπεσε στους λεγόμενους «σκοτεινούς αιώνες». Από το χάος, προέκυψε η φεουδαρχία παρέχοντας σταθερότητα στην περιοχή τους επόμενους αιώνες. Μέχρι τον Μεσαίωνα, η περιοχή ήταν ευημερούσα παρά τις πολλές μάχες. Από την περιτειχισμένη πόλη σας, είστε μια μεσαιωνική λεγεώνα που κυβερνά τα γύρω εδάφη, τους οικισμούς και τις εκμεταλλεύσεις που παραχωρούνται με γενέθλια δικαιώματα. Αυτό είναι το φέουδο σας, και όλα μέσα σε αυτό οφείλουν πίστη και πίστη σε εσάς πάνω από όλα τα άλλα. Ο ένας ο άλλος άρχοντας και κυρία κυβερνούν ένα γειτονικό φέουδο και ανταγωνίζονται για πόρους στα αζήτητα αλλά πλούσια εδάφη της υπαίθρου μεταξύ τους. Οι εντάσεις ήταν υψηλές και οι μικροβιότητες κοινές μεταξύ σας και των γειτόνων σας μέχρι που οι πρόσκοποι ανέφεραν μια νέα και θανατηφόρα απειλή. Οι εισβολείς έχουν παρασυρθεί από την ανατολή! Ο μεγάλος στρατός τους είναι στρατοπεδευμένος στις άκρες του βασιλείου σας και αυτός ο νέος κοινός εχθρός θέτει σε κίνδυνο ολόκληρη τη γη. Πρόσφυγες από τα πεσμένα ανατολικά εδάφη αναζητούν καταφύγιο και φέρνουν ιστορίες καταστροφής. Οι παλιές αντιπαλότητες πρέπει να παραμεριστούν για να επικεντρωθούν στην επίθεση που θα έρθει και να παραμείνουν αδιάκοπες. Το After The Empire είναι ένα παιχνίδι τοποθέτησης εργαζομένων/διαχείρισης πόρων που διαδραματίζεται στον Μεσαίωνα. Κατά τη διάρκεια κάθε γύρου, γνωστής ως σεζόν, οι παίκτες εναλλάσσονται χρησιμοποιώντας δείκτες εργατών για να αναλάβουν ενέργειες, όπως συγκέντρωση πόρων, κατασκευή προηγμένων κτιρίων και στρατολόγηση προσφύγων. Μόλις δεσμευτούν όλοι οι εργάτες, οι παίκτες μαζεύουν φαγητό από τα γύρω εδάφη τους και μετά προετοιμάζονται για μάχη. Κατά τη διάρκεια της μάχης κάθε σεζόν, αποκαλύπτονται κάρτες εισβολέων, με τυχαιοποιημένο αριθμό στρατευμάτων και κατεύθυνση επίθεσης πυξίδας. Μόνο τα πλουσιότερα κάστρα θα τραβήξουν την προσοχή των μεγαλύτερων δυνάμεων και των πολιορκητικών όπλων τους. Πρέπει να επισκευάσετε την πόλη σας και να στρατολογήσετε και να οπλίσετε τα στρατεύματά σας γρήγορα για να έχετε οποιαδήποτε ευκαιρία. Ο νικητής είναι ο άρχοντας ή η κυρία που έχει διατηρήσει καλύτερα το φέουδο τους και έχει σώσει τον περισσότερο χρυσό. Η ζωή σας, ο πλούτος σας, το φέουδο σας και η κληρονομιά σας πρέπει να προστατεύονται με κάθε κόστος… Για εμάς εδώ στο Επιτραπαίζουμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του 2021 ήταν το After the Empire από τον σχεδιαστή Evan HalbertRyan Mauk, το παιχνίδι μπορεί να φιλοξενήσει από 2 έως 4 παίκτες, διαρκεί περίπου 120 λεπτά και ανήκει στην κατηγορία EconomicFightingStrategy.

3 Merchants CoveΚαλώς ήρθατε στην ξηρά! Το Merchants Cove είναι ένα εξαιρετικά ασύμμετρο eurogame όπου κάθε παίκτης αναλαμβάνει τον ρόλο ενός διαφορετικού εμπόρου φαντασίας με ένα μοναδικό κατάστημα. Οι έμποροι προσπαθούν να πουλήσουν τα αγαθά τους στους ερχόμενους τυχοδιώκτες στις προβλήτες του όρμου – τις πιο διάσημες αγορές στα Πέντε Βασίλεια. Κάθε παίκτης χρησιμοποιεί το δικό του σύνολο εξαρτημάτων για συγκεκριμένο ρόλο και μηχανισμούς παιχνιδιού για να παράγει τα προϊόντα του, να αυξάνει την αποδοτικότητα του καταστήματός του και – το πιο σημαντικό – να γίνεται πλούσιος! Αν και οι έμποροι εργάζονται ανεξάρτητα στα εξειδικευμένα καταστήματά τους, ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον για να προσελκύσουν πελάτες, να επηρεάσουν τις απαιτήσεις για αγαθά και να εξασφαλίσουν χορηγίες από τις τέσσερις αίθουσες φατριών. Για να αποκτήσουν πλεονέκτημα, οι έμποροι μπορούν να απασχολούν τοπικούς κατοίκους της πόλης για να εργάζονται στα καταστήματά τους ως προσωπικό. Ή αν τολμούν να κόψουν δρόμο στις γωνίες, μπορούν να κερδίσουν μόχλευση από τη διεφθαρμένη ομάσα απατεώνων (rogues) – αλλά με ποιο κόστος; Μετά από τρεις ημέρες πώλησης στις αγορές, ο πλουσιότερος έμπορος θα κηρυχθεί νικητής… Για εμάς εδώ στο Επιτραπαίζουμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του 2021 ήταν το Merchants Cove, από τον σχεδιαστή Carl Van OstrandDrake VillarealJonny Pac, το παιχνίδι μπορεί να φιλοξενήσει από 1 έως 4 παίκτες, διαρκεί περίπου 90 λεπτά και ανήκει στην κατηγορία EconomicFantasy,  Nautical, Solo.

2 UnfathomableΤο έτος είναι το 1913. Το ατμόπλοιο SS Atlantica απέχει δύο ημέρες από το λιμάνι στο ταξίδι του στον Ατλαντικό Ωκεανό. Οι ανυποψίαστοι επιβάτες του περίμεναν πλήρως ένα ήρεμο ταξίδι στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης, χωρίς τίποτα το συνηθισμένο να περιμένουμε. Ωστόσο, παράξενοι εφιάλτες μαστίζουν τα μυαλά των ανθρώπων που βρίσκονται στο πλοίο κάθε βράδυ. κυκλοφορούν φήμες για σκοτεινές σκιές που ακολουθούν από κοντά το πλοίο ακριβώς κάτω από τα κύματα. και οι εντάσεις αυξάνονται όταν ανακαλύπτεται ένα πτώμα στο παρεκκλήσι του πλοίου, σημάδια μιας περίεργης τελετουργίας που περιβάλλεται γύρω από το πτώμα. Καραδοκεί στα βάθη του Ατλαντικού Ωκεανού ένα κοπάδι ανείπωτων τρόμων: οι Deep Ones,, με επικεφαλής τη Mother Hydra και τον Father Dagon. Για άγνωστους λόγους, έχουν βάλει το βλέμμα τους στην Ατλάντικα και τα μικρά τους, με τη μορφή υβριδίων ανθρώπου-Deep One, έχουν διεισδύσει στο ατμόπλοιο για να το βυθίσουν από μέσα. Κάθε παιχνίδι του Unfathomable έχει έναν ή περισσότερους παίκτες που αναλαμβάνουν το ρόλο ενός από αυτά τα υβρίδια και το πόσο καλά μπορούν να σαμποτάρουν κρυφά τις προσπάθειες των άλλων παικτών μπορεί να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ ενός επιτυχημένου ταξιδιού και ενός βυθισμένου πλοίου. Εάν είστε άνθρωπος, πρέπει να αποκρούσετε τους Deep Ones, να αποτρέψετε το πλοίο Atlantica να πάθει μεγάλη ζημιά και να διαχειριστείτε προσεκτικά τους τέσσερις κρίσιμους πόρους του πλοίου, αν θέλετε να ελπίζετε να φτάσετε στη Βοστώνη, ενώ προσπαθείτε να καταλάβετε ποιοί είναι οι φίλοι σας και ποιοί οι οποίοι είναι οι εχθροί σας. Όλοι έχυν κοινούς τους ίδιους πόρους (κάύσιμα, τροφή κλπ), αλλά οι άνθρωποι θα προσπαθήσουν να τους διατηρήσουν ενώ οι προδότες θα προσπαθήσουν να τους εξαντλήσουν διακριτικά. Το να μπορείς να πεις πότε κάποιος εξαντλεί σκόπιμα τους πόρους της ομάδας είναι πιο δύσκολο από όσο νομίζεις, ειδικά όταν λαμβάνεις υπόψη κρίσεις! Στο τέλος της σειράς κάθε παίκτη, αυτός ο παίκτης πρέπει να τραβήξει μια κάρτα Mythos. Κάθε μία από αυτές τις κάρτες αντιπροσωπεύει μια κρίση που ολόκληρη η ομάδα πρέπει να προσπαθήσει να λύσει από κοινού. Ορισμένες από αυτές τις κρίσεις, όπως το “Food Rationing”, απαιτούν μια επιλογή που θα μπορούσε ενδεχομένως να θέσει σε κίνδυνο τους επιβάτες ή τους πόρους του πλοίου, ενώ άλλες, όπως το “Hull Leak”, απαιτούν ένα τεστ δεξιοτήτων στο οποίο η αποτυχία θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες. Κατά τη διάρκεια μιας δοκιμασίας δεξιοτήτων, κάθε παίκτης συνεισφέρει κάρτες δεξιοτήτων από το χέρι του σε έναν σωρό προς τα κάτω που μοιράζεται η ομάδα. Μόλις όλοι συνεισφέρουν (ή επιλέξουν να μην), τα φύλλα ανακατεύονται και στη συνέχεια αποκαλύπτονται. Εάν συνέβαλαν αρκετές από τις σωστές δεξιότητες, τότε η ομάδα περνάει το τεστ! Αλλά αν συμβάλλονταν οι λάθος δεξιότητες, μπορούν πραγματικά να εμποδίσουν τα αποτελέσματα, οδηγώντας σε αποτυχία. Έτσι, τα τεστ δεξιοτήτων είναι επικίνδυνες ευκαιρίες για τους προδότες να σαμποτάρουν τις προσπάθειες των ανθρώπων, οπότε πρέπει να μένετε πάντα στα πόδια σας… Για εμάς εδώ στο Επιτραπαίζουμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του 2021 ήταν το Unfathomable, από τον σχεδιαστή Corey KonieczkaTony Fanchi, το παιχνίδι μπορεί να φιλοξενήσει από 3 έως 6 παίκτες, διαρκεί περίπου 240 λεπτά και ανήκει στην κατηγορία DeductionFantasyHorrorNovel BasedThematic.

1 DestiniesΠρόκειται για ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι περιπέτειας και εξερεύνησης, με γνώμονα την ιστορία, που συνδυάζει μια εφαρμογή και ένα επιτραπέζιο παιχνίδι. Το πρώτο σε μια σειρά παιχνιδιών που χρησιμοποιεί ένα ολοκαίνουργιο σύστημα που ονομάζεται Destinies. Αυτό το παιχνίδι διαδραματίζεται σε ένα σκοτεινό μεσαιωνικό σύμπαν φαντασίας. Το σύστημα Destinies προσφέρει μια εμπειρία επιτραπέζιου παιχνιδιού που βασίζεται πλήρως στην ιστορία, που υποστηρίζεται από εφαρμογές και μοιάζει με RPG, χωρίς την ανάγκη για game master . Κάθε σενάριο απεικονίζει ένα μέρος ενός ζωντανού κόσμου, γεμάτο σκοτεινές ιστορίες, επικά NPC και μυστήρια προς επίλυση. Κάθε παίκτης αναλαμβάνει το ρόλο ενός ήρωα σε μια αποστολή να εκπληρώσει το πεπρωμένο του. Κάθε πεπρωμένο είναι ένας τελικός στόχος του χαρακτήρα και έχει τουλάχιστον δύο, εντελώς διαφορετικά μονοπάτια προς τη νίκη, που αποτελούνται από διακλαδισμένες σειρές αποστολών. Οι παίκτες ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να ωθήσουν τον κόσμο προς το πεπρωμένο τους. Το παιχνίδι χρησιμοποιεί μια εφαρμογή και την τεχνολογία Scan&Play για να προσφέρει στους παίκτες μια μοναδική εμπειρία βασισμένη στην ιστορία γεμάτη δυναμικά γεγονότα, επικές περιπέτειες και έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο παιχνιδιών. Σε κάθε σειρά οι παίκτες ανακαλύπτουν νέα μέρη του κόσμου που παρουσιάζονται σε πλακάκια, τα εξερευνούν και επιλέγουν ένα σημείο ενδιαφέροντος για επίσκεψη. Εκεί μαθαίνουν περισσότερα για την ιστορία και κάνουν κρίσιμες επιλογές για το πώς θέλουν να αλληλεπιδράσουν με ανθρώπους, πλάσματα ή καταστάσεις που αντιμετωπίζουν εκεί. Οι συνέπειες κάθε επιλογής έχουν νόημα και συχνά αλλάζουν την κατάσταση του κόσμου για πάντα… Για εμάς εδώ στο Επιτραπαίζουμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του 2021 ήταν το Destinies, από τον σχεδιαστή Filip MiłuńskiMichał Gołębiowski, το παιχνίδι μπορεί να φιλοξενήσει από 1 έως 3 παίκτες, διαρκεί περίπου 150 λεπτά και ανήκει στην κατηγορία Adventure, Exploration, Fantasy, MedievalMiniature Games, Solo, Thematic.

Πείτε μας τα δικά σας καλύτερα παιχνίδια για το 2021 και ας ελπίσουμε (σχεδόν με βεβαιότητα) ο επόμενος χρόνος να είναι γεμάτος με δείκτες, ζάρια, μινιατούρες και πολύ μα πολύ παιχνίδι. Πήγαινε Παίξε…

games-list-latest-games

Messina 1347 (2021)
Arkham Horror The Card Game Revised Core Set (2016)
Maquis (2013)
Eldritch Horror (2013)
7 Wonders Architects (2021)
Golem (2021)
Boonlake (2021)
Euthia Torment of Resurrection (2021)
Pandemic Legacy Season 1 (2015)
Ark Nova (2021)
Tinners' Trail (2021)
Arkham Horror (Third Edition) (2018)
Anno 1800 (2020)
Tranglar (2021)
Stardew Valley The Board Game (2021)
MicroMacro Ανεξιχνίαστες Υποθέσεις (2021)

Σχετικά με Epitrapaizoume

” We don’t stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing” δηλαδή ” Δεν σταματάμε να παίζουμε επειδή γερνάμε αλλά γερνάμε επειδή σταματάμε να παίζουμε” George Bernard Μας αρέσουν τα επιτραπέζια παιχνίδια και κυρίως μας αρέσει να διασκεδάζουμε παίζοντας ότι λογής παιχνίδι υπάρχει με καλούς φίλους και παρέα!!! Αυτή ήταν και θα είναι η κινητήρια δύναμη αυτής της σελίδας. Η φιλοσοφία του Επιτραπαίζουμε είναι ότι τα παιχνίδια μας φέρνουν περισσότερο κοντά... πήγαινε παίξε

Δείτε επίσης...

TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume

⚡️ https://linktr.ee/epitrapaizoume 🎲 TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume ✏️ …