Κεντρική / Athens Plaython Festival

Athens Plaython Festival

SliderRoyal-Plaython
Είστε έτοιμοι να σώσετε την Πόλη και την Πριγκίπισσα από τον Δράκο? Open Call: Σχεδιάστε ένα παιχνίδι για το Athens Plaython. H ομάδα του Plaython θα επιλέξει 5 προτάσεις οι οποίες θα λάβουν μέρος στο φετινό φεστιβάλ και θα λάβουν έως και 800 ευρώ για υλικά και έξοδα παραγωγής. Η ομάδα του Plaython θα επιλέξει 5 προτάσεις οι οποίες θα λάβουν μέρος στο φετινό φεστιβάλ και θα λάβουν έως και 800 ευρώ για υλικά και έξοδα παραγωγής. Το 2013 το Athens Plaython είχε θέμα βγαλμένο από το μύθο του ιππότη-ήρωα που σκοτώνει το δράκο, σώζει την πόλη και απελευθερώνει την/τον αγαπημένη/ο του. Εμπνευστείτε από διαχρονικά σύμβολα και μύθους των λαών της Ευρώπης και κατακλύστε τους δρόμους της Αθήνας με τα παιχνίδια σας. Σε συνεργασία με το ευρωπαϊκό project Helidra και μια καταπληκτική κομπανία θεάτρου δρόμου από το Μονπελιέ έως τη Σόφια και την Αθήνα, το Plaython φέτος σας προσκαλεί να ανακαλύψετε τους μύθους και να δημιουργήστε παιχνίδια για πολλούς παίκτες στους δρόμους της Αθήνας. Ετοιμαστείτε για μια υπέροχη εμπειρία επαναμύθευσης της πόλης μας και όχι μόνο, καθώς μετά το Athens Plaython το ταξίδι των παιχνιδιών θα συνεχιστεί σε όλη την Ευρώπη σε συνεργασία με τους θιάσους του Helidra!
  • Το παιχνίδι σας θα πρέπει να αντλεί έμπνευση από την ευρωπαϊκή λογοτεχνική παράδοση των Ακριτών (ήρωες-φύλακες των συνόρων), τους θρύλους και τους μύθους
  • Το παιχνίδι σας μπορεί να έχει τεχνολογία ή και όχι
  • Το παιχνίδι σας θα πρέπει να μπορεί να παικτεί έξω
  • Το παιχνίδι σας μπορεί να είναι για παιδιά ή/και ενήλικες
  • Το παιχνίδι σας θα πρέπει να μπορεί να παικτεί ταυτόχρονα από πολλούς παίκτες
  • Είστε υπεύθυνοι για την πλήρη διεκπεραίωση και υλοποίηση του παιχνιδιού
  • Το παιχνίδι σας θα πρέπει να είναι πρωτότυπο. Μπορείτε να δανειστείτε μηχανισμούς από άλλα παιχνίδια, αλλά η κριτική επιτροπή θα λάβει υπόψη της την πρωτοτυπία του παιχνιδιού.
Στο Επιτραπαίζουμε στηρίζουμε και χαιρετούμε τέτοιες πρωτοβουλίες και διοργανώσεις θετικής ενέργειας, γύρω από το παιχνίδι και τον άνθρωπο, ανυπομονούμε για την συνέχεια και θα σας κρατάμε ενήμερους για όλες τις εξελίξεις!!! Ετοιμαστείτε για πολύ παιχνίδι!!!
Σελίδα Athens Plaython: ΕΔΩ
Σελίδα στο Facebook: ΕΔΩ