Κεντρική / Board Games / Τα καλύτερα επιτραπέζια παιχνίδια από το 2018

Τα καλύτερα επιτραπέζια παιχνίδια από το 2018

Αναμφισβήτητα το 2018 ήταν μια καταπληκτική χρονιά για τα επιτραπέζια παιχνίδια πολλές και νέες κυκλοφορίες, φρέσκες ιδέες, επικά παιχνίδια αλλά και δοκιμασμένες συνταγές επιτυχίας. Το πλούσιο τραπέζι της χρονιάς ήταν γεμάτο από άκρη σε άκρη και το μενού ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Στο Επιτραπαίζουμε καταφέραμε να δούμε και να παίξουμε έστω και μια φορά τις περισσότερες από τις νέες κυκλοφορίες και ειλικρινά περάσαμε υπέροχα στην πορεία. Ειδικά προς τους τελευταίους μήνες του χρόνου τα νέα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν υπέρ-πολλαπλασιάστηκαν. Ευκαιρία λοιπόν να κάνουμε έναν σύντομο απολογισμό. Ποια ήταν τα καλύτερα παιχνίδια της χρονιάς που μας πέρασε? Πάμε να δούμε την λίστα με τα καλύτερα παιχνίδια του 2018, χωρίς κάποια ιδιαίτερη σειρά προτίμησης.

10 The ReckonersΈνα παιχνίδι φαντασίας βασισμένο στα βιβλία του Brandon Sanderson, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να αναλάβουν τους ρόλους των πρωταγωνιστών των βιβλίων και να δουλέψουν μαζί με σκοπό να σώσουν τον κόσμο. 10 χρόνια πριν μια μυστηριώδης έκρηξη στον ουρανό, έδωσε σε μερικούς καθημερινούς, κανονικούς, ανθρώπους εξωπραγματικές υπερδυνάμεις. Αυτοί ονομάστηκαν Epics, αλλά δυστυχώς στην πορεία αποδείχθηκε ότι όλοι μεταλλάχτηκαν σε πανούργους κακούς. Σήμερα στην πόλη του Chicago που πλέον μετονομάστηκε σε Newcago, ένας από αυτούς τους Epics, με το όνομα Steelheart, προσπαθεί να κυριαρχήσει παγκοσμίως. Δυστυχώς κανένας δεν αντιδράει στις ενέργειες του και κανείς δεν πολεμάει πίσω. Κανένας εκτός από τους Reckoners και εκεί έρχονται οι παίκτες να αναλάβουν ρόλο. Είστε μέλος των Rekoners, μια εξειδικευμένη, ικανή ομάδα ανθρώπων που εντοπίζουν και εξουδετερώνουν Epics. Η αποστολή σας αν και απλή δεν είναι καθόλου εύκολη. Το ερώτημα είναι αν θα καταφέρετε να εξουδετερώσετε τον Steelheart και να σώσετε την πόλη. Για εμάς εδώ στο Επιτραπαίζουμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του 2018 ήταν το The Reckoners, από τον σχεδιαστή Brett SobolSeth Van Orden, το παιχνίδι μπορεί να φιλοξενήσει από 1 έως 6 παίκτες, διαρκεί περίπου 90 λεπτά και ανήκει στην κατηγορία Dice Novel BasedScience FictionSolo.

9Rising Sunο πνευματικός διάδοχος του Blood Rage, εννοώντας ότι έρχεται στο ίδιο μέγεθος κουτί, είναι σχεδιασμένο από τον ίδιο σχεδιαστή, εικονογραφημένο από τον ίδιο artist και με μινιατούρες από τους ίδιους γλύπτες. Αν και μοιράζεται κάποιους από τους κεντρικούς μηχανισμούς, είναι ένα ανεξάρτητο και αρκετά διαφορετικό παιχνίδι. Το Rising Sun είναι ένα παιχνίδι που πραγματεύεται την τιμή, τη διαπραγμάτευση και τον πόλεμο στη φεουδαρχική Ιαπωνία, όπου οι αρχαίοι θεοί (kami) έχουν επιστρέψει για να ξαναχτίσουν την αυτοκρατορία και να την σηκώσουν ξανά στα ύψη. Αν θεωρήσει κανείς ότι ο μακρινός πρόγονος του Blood Rage ήταν το Risk, τότε θα μπορούσε κανείς να κάνει τον παραλληλισμό ότι ο μακρινός πρόγονος του Rising Sun είναι το Diplomacy. Ξεκινήστε τις διαπραγματεύσεις, σχηματίστε έξυπνες συμμαχίες και ετοιμαστείτε για πόλεμο. Στο Rising Sun θα πιάσετε αιχμαλώτους ομήρους και θα πράξετε seppuku. Δεν θα σας πούμε τι σημαίνει seppuku, το αφήνουμε να το ψάξετε μόνοι σας. Το παιχνίδι στηρίζεται σε ένα track τιμής (honor) στο οποίο οι παίκτες ανεβαίνουν και κατεβαίνουν διαρκώς ανάλογα με τις ενέργειες τους στο παιχνίδι. Ωστόσο η σχετική τους θέση είναι ιδιαίτερα σημαντική μιας και σπάει όλες τις ισοπαλίες. Για εμάς εδώ στο Επιτραπαίζουμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του 2018 ήταν το Rising Sun, από τον σχεδιαστή Eric M. Lang, το παιχνίδι μπορεί να φιλοξενήσει από 3 έως 5 παίκτες, διαρκεί περίπου 120 λεπτά και ανήκει στην κατηγορία BluffingFantasyMiniature GamesMythologyNegotiation / TradingStrategy, Wargames.

8Chronicles of CrimeΈνα συνεργατικό παιχνίδι εγκληματολογικών ερευνών που κάνει χρήση μιας έξυπνης εφαρμογής (app), ενός ταμπλό και μια δόσης εικονικής πραγματικότητας. Με τα ίδια περιεχόμενα (ταμπλό, τοποθεσίες, χαρακτήρες, αντικείμενα) οι παίκτες θα μπορούν να παίξουν μια πληθώρα από σενάρια και να λύσουν διαφορετικά εγκλήματα. Οι παίκτες ξεκινάνε την εφαρμογή, επιλέγουν σενάριο για να παίξουν και ακολουθούν την ιστορία. Σκοπός είναι να πιάσουν τον μανιακό δολοφόνο της κάθε υπόθεσης, στο συντομότερο δυνατό χρόνο. Κάνοντας χρήση τεχνολογίας Scan&Play, κάθε περιεχόμενο έχει ένα μοναδικό QR code, το οποίο ανάλογα με το διαφορετικό σενάριο που έχει επιλεχθεί, θα ενεργοποιηθεί και θα πυροδοτήσει διαφορετικά γεγονότα , στοιχεία και ιστορίες. Αυτό σημαίνει ότι οι παίκτες θα μπορούν να λάβουν νέα σενάρια και νέο υλικό, απλά κατεβάζοντας νέες ενημερώσεις στο κινητό τους. Η εμπειρία εικονικής πραγματικότητας (VR) απαιτεί μονάxα ένα smartphone. Οι παίκτες θα βάλουν τα γυαλιά VR επάνω στην συσκευή τους και θα το φέρουν κοντά στα μάτια τους, για να μπουν έτσι για λίγο στον κόσμο του παιχνιδιού και να ψάξουν για στοιχεία. Για εμάς εδώ στο Επιτραπαίζουμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του 2018 ήταν το Chronicles of Crime, από τον σχεδιαστή David Cicurel, το παιχνίδι μπορεί να φιλοξενήσει από 1 έως 4 παίκτες, διαρκεί περίπου 90 λεπτά και ανήκει στην κατηγορία Adventure DeductionMurder Mystery.

7Treasure IslandΤο πλήρωμα του Long John Silver έχει αποφασίσει να διαπράξει ανταρσία και τον έχουν στριμώξει, δέσει και είναι πλέον υπό κράτηση. Γύρο με το γύρο οι παίκτες τον ανακρίνουν και προσπαθούν να αποσπάσουν πληροφορίες για την τοποθεσία του μεγάλου θησαυρού του. Οι παίκτες οι οποίοι αναλαμβάνουν τον ρόλο του πληρώματος που ξεσηκώθηκε, συλλέγουν πληροφορίες για το νησί και τις τοποθεσίες του σε μια προσπάθεια να το εξερευνήσουν και να κινηθούν προς τον πολύτιμο κρυμμένο χρυσό. Μήπως όπως ο πανούργος πειρατής καπετάνιος τους τροφοδοτεί ανάμεσα στις αλήθειες και με διάφορα ψέμματα που θα τους στείλουν να ψάχνουν σε αντίθετες κατευθύνσεις? Κανείς δε γνωρίζει με βεβαιότητα. Ο Long John Silver ως παλιός θαλασσόλυκος σίγουρα θα σχεδιάζει κάποιο πλάνο διαφυγής για να καταφέρει να ξεφύγει και να πάει να συλλέξει ο ίδιος μετά το θησαυρό του. Το Treasure Island είναι ένα παιχνίδι μπλόφας και περιπέτειας μέσα στο οποίο ένας από τους παίκτες κάνει το Long John Silver και προσπαθεί να μπερδέψει και να παραπλανήσει τους υπόλοιπους οι οποίοι κυνηγάνε τον πολύτιμο του θησαυρό. Το κυνήγι φτάνει στην αποκορύφωση του με την διαφυγή το Long John Silver, ο οποίος στο τέλος θα προσπαθήσει να κάνει μια τελική απόπειρα να ξεθάψει τον θησαυρό και να διαφύγει νικητής… Για εμάς εδώ στο Επιτραπαίζουμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του 2018 ήταν το Treasure Island, από τον σχεδιαστή Marc Paquien, το παιχνίδι μπορεί να φιλοξενήσει από 2 έως 5 παίκτες, διαρκεί περίπου 60 λεπτά και ανήκει στην κατηγορία BluffingDeductionExplorationNovel BasedPirates.

6Western LegendsΙστορικοί χαρακτήρες από την Αμερικάνικη Άγρια Δύση, αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον και γράφουν νέους θρύλους στις σελίδες της ιστορίας. Μαζέψτε τα όπλα σας, πάρτε την σέλα σας και σφίξτε την ζώνη σας καθώς ξεκινάτε το μονοπάτι σας στην ιστορία. Το Western Legends είναι ένα παιχνίδι ανοικτού κόσμου τύπου sandbox, το οποίο προσφέρει περιπέτεια για 2 έως 6 παίκτες στην Άγρια Δύση. Οι παίκτες αναλαμβάνουν τον ρόλο ιστορικών προσωπικοτήτων της εποχής και προσπαθούν να κερδίσουν το θρύλο τους με μια πληθώρα από τρόπους: με τζόγο, οδηγώντας κοπάδια από γελάδια, συλλέγοντας χρυσό, ληστεύοντας τράπεζες, κυνηγώντας κατάδικους και φυγάδες, ακολουθώντας θρύλους και ιστορίες, με το να γίνουν παράνομοι ή να επιλέξουν να διατηρήσουν το καλό και την ειρήνη στην έρημο. Οι πιθανότητες και τα διαφορετικά μονοπάτια είναι σχεδόν ατελείωτα. Μερικά κεντρικά χαρακτηριστικά του Western Legends είναι η όμορφη εικονογράφηση και η παρουσίαση του παιχνιδιού τα οποία προσθέτουν έντονα στην θεματική απόλαυση που αυτό προσφέρει, το ιδιαίτερο και πρωτότυπο gameplay με τις επιλογές που γίνει να γράψουν οι παίκτες κάθε φορά διαφορετικά τη δική τους ιστορία και τέλος με με την μοναδική εμπειρία που προσφέρει το παιχνίδι στον κόσμο της Άγριας Δύσης. Για εμάς εδώ στο Επιτραπαίζουμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του 2018 ήταν το Western Legends, από τον σχεδιαστή Hervé Lemaître, το παιχνίδι μπορεί να φιλοξενήσει από 2 έως 6 παίκτες, διαρκεί περίπου 90 λεπτά και ανήκει στην κατηγορία American West.

5The Quacks of QuedlinburgSanta MariaΟι παίκτες αναλαμβάνουν τον ρόλο τσαρλατάνων, ή αλλιώς μquack doctors, οι οποίοι προσπαθούν να φτιάξουν το δικό του μυστικό, μαγικό φίλτρο, προσθέτοντας σταδιακά συστατικά στην προσωπική τους χύτρα που βρίσκεται επάνω στη φωτιά. Προσέξτε όμως πολύ με το τι προσθέτετε μιας και αν σας ξεφύγει κάτι στην ποσότητα, αυτό θα καταστρέψει όλο το μείγμα. Κάθε παίκτης έχει το δικό του σακούλι με δείκτες συστατικών. Σε κάθε γύρο, οι παίκτες τραβάνε ταυτόχρονα συστατικά και τα προσθέτουν, σταδιακά στη χύτρα τους, το ένα μετά το άλλο στην σειρά. Όσο μεγαλύτερο το αναγραφόμενο νούμερο στο δείκτη συστατικού, τόσες θέσεις μακρυά, στην διαδρομή συστατικών, στο σπιράλ ανάμειξης, τοποθετείται αυτό. Πιέστε την τύχη σας και δείτε πόσο μακρυά μπορείτε να φτάσετε, ωστόσο αν προσθέσετε, τραβώντας δείκτες συστατικών, αρκετά cherry bombs, τότε η χύτρα σας θα εκραγεί! Στο τέλος κάθε γύρου, οι παίκτες κερδίζουν πόντους νίκης και νομίσματα, ανάλογα με το πόσο μακρυά κατάφεραν να φτάσουν και να σταματήσουν επιτυχώς, πριν εκραγεί η χύτρα τους. Αντίθετα οι παίκτες, των οποίων ξ χύτρα έσκασε, μπορούν να πάρουν είτε τους πόντου, είτε τα νομίσματα, αλλά όχι και τα δυο. Τα νομίσματα είναι φυσικά απαραίτητα για την αγορά νέων συστατικών στο τέλος κάθε γύρου, για το σακούλι. Στο τέλος της παρτίδας ο παίκτης που κατάφερε να συλλέξει περισσότερους πόντους νίκης θα είναι και ο νικητής ο καλύτερος τσαρλατάνος που υπήρξε ποτέ. Για εμάς εδώ στο Επιτραπαίζουμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του 2018 ήταν το The Quacks of Quedlinburg, από τον σχεδιαστή Wolfgang Warsch, το παιχνίδι μπορεί να φιλοξενήσει από 2 έως 4 παίκτες, διαρκεί περίπου 60 λεπτά και ανήκει στην κατηγορία FamilyMedieval.

4Architects of the West KingdomΤο παιχνίδι διαδραματίζεται στο τέλος της Carolingian Empire, περίπου στο 850 Μ.Χ.. Οι παίκτες αναλαμβάνουν τον ρόλο βασιλικών αρχιτεκτόνων οι οποίοι διαγωνίζονται για να εντυπωσιάσουν τον Βασιλιά και να διατηρήσουν τη θέση τους στους ευγενείς, κατασκευάζοντας μια σειρά από νέα κτίρια και μνημεία σε αυτήν την νέα περιοχή. Οι παίκτες θα πρέπει να συλλέξουν πρώτες ύλες, να προσλάβουν βοηθούς και να διατηρήσουν κάτω από τον έλεγχο τους την εργατική δύναμη που έχουν στα χέρια τους. Οι εποχές είναι δύσκολες και οι αντίπαλοι αρχιτέκτονες δε θα σταματήσουν σε τίποτα προκειμένου να καθυστερήσουν την πρόοδο του έργου σας. Θα παραμένετε ενάρετος ή θα λυγίσετε και θα βρεθείτε στην συντροφιά κλεφτών και μαυραγοριτών? Σκοπός σας στο Architects of the West Kingdomείναι να είστε ο παίκτης που θα συλλέξει τους περισσότερους πόντους νίκης μέχρι το τέλος της παρτίδας. Πόντοι νίκης κερδίζονται με την κατασκευή κτιρίων στο βασίλειο και με την προώθηση των έργων κατασκευής του καθεδρικού του αρχιεπισκόπου. Μέσα στο παιχνίδι οι παίκτες πρέπει να πάρουν πολλές ηθικές αποφάσεις, ωστόσο όλα θα κριθούν στο τέλος της παρτίδας. Μερικές μονάχα παράνομες συμφωνίες δε θα σας κάνουν κακό, ωστόσο αν πέσετε πολύ χαμηλά, η τιμωρία θα είναι σίγουρη. Το παιχνίδι τελειώνει όταν ένας συγκεκριμένος αριθμός από κτίρια έχουν εγερθεί. Για εμάς εδώ στο Επιτραπαίζουμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του 2018 ήταν το Architects of the West Kingdom, από τον σχεδιαστή S J MacdonaldShem Phillips, το παιχνίδι μπορεί να φιλοξενήσει από 1 έως 5 παίκτες, διαρκεί περίπου 110 λεπτά και ανήκει στην κατηγορία post-apocalyptic, science fiction, strategy.

3Underwater CitiesΟι παίκτες αναλαμβάνουν τον ρόλο των μεγαλύτερων μυαλών στον πλανήτη, επιλεγμένοι από το σύνολο της ανθρωπότητας για να εδραιώσουν την καλύτερη δυνατή προσέγγιση για ζωή κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, εξαιτίας του υπερπληθυσμού του κόσμου. Η παρτίδα διαρκεί περίπου 30 με 45 λεπτά ανά παίκτη που συμμετέχει και το παιχνίδι κάνει έντονη χρήση της τοποθέτησης εργατών και του παιξίματος καρτών. Χρωματιστές κάρτες, τριών διαφορετικών χρωμάτων, τοποθετούνται στις 3×5 θέσεις γύρω από τις άκρες του κεντρικού ταμπλό. Ιδανικά οι παίκτες μπορούν να τοποθετήσουν κάρτες σε θέσεις ίδιου χρώματος για να έχουν περισσότερα οφέλη, κάτι που σημαίνει να πάρουν και τις 2 ενέργειες που φαίνονται πάνω. Οι ενέργειες και τα διαφορετικά πλεονεκτήματα επιτρέπουν στους παίκτες να κερδίσουν πολύτιμες πρώτες ύλες, να χτίσουν αλλά και να αναβαθμίσουν υποθαλάσσιους θόλους, τούνελ και κτίρια παραγωγής όπως φάρμες, μονάδες αφαλάτωσης και εργαστήρια, όλα αυτά στο προσωπικό τους ταμπλό. Επιπλέον να μετακινήσουν τον δείκτη του χρώματος τους στο initiative track (το οποίο είναι σημαντικό μιας και καθορίζει την σειρά με την οποία παίζουν οι παίκτες, να ενεργοποιήσουν τις “A-κάρτες” και να συλλέξουν special αλλά και βασικές κάρτες που θα τους δώσουν με την σειρά τους περισσότερες επιλογές για την συνέχεια. Για εμάς εδώ στο Επιτραπαίζουμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του 2018 ήταν το Underwater Cities, από τον σχεδιαστή Vladimír Suchý, το παιχνίδι μπορεί να φιλοξενήσει από 1 έως 4 παίκτες, διαρκεί περίπου 150 λεπτά και ανήκει στην κατηγορία Card Games City BuildingCivilization or Empire BuildingIndustry / ManufacturingNauticalScience FictionSoloStrategy.

2Teotihuacan City of GodsΤαξιδέψτε πίσω στο χρόνο στην μεγαλύτερη πόλη της νότιας Αμερικής. Δείτε με τα μάτια σας τη δόξα και το ξεκίνημα ενός ισχυρού, προ Κολομβιανού πολιτισμού. Σχεδιάστε στρατηγική, συλλέξτε πλούτο, κερδίστε την εύνοια των θεών και γίνετε αυτοί που κατασκεύασαν την μεγαλειώδη πυραμίδα του ήλιου. Στο Teotihuacan City of Gods κάθε παίκτης ελέγχει μια εργατική πομάδα ζαριών, η οποία μεγαλώνει σε δύναμη φορά με τη φορά. Στο γύρο σας μετακινείτε έναν τέτοιο εργάτη γύρω από ένα modular board και επιλέγεται μια από τις δυο περιοχές της τοποθεσίες που κάθε φορά καταλήγετε. Η μία προσφέρει μια ενέργεια και μια αναβάθμιση του εργάτη, η άλλη προσφέρει δυνατά bonus (ωστόσο χωρίς την σχετική αναβάθμιση). Ενώ διαχειρίζονται την εργατική τους δύναμη και τις πρώτες τους ύλες, οι παίκτες αναπτύσσουν νέες τεχνολογίες, ανεβαίνουν στα σκαλιά τριών μεγάλων ναών, κτίζουν κτίρια για τους κατοίκους της πόλης και εγείρουν την μεγαλύτερη και πιο εντυπωσιακή πυραμίδα στο όνομα του θεού ήλιου στο κέντρο της πόλης. Κάθε παιχνίδι παίζεται σε τρεις εποχές. Καθώς η αρχή του θρίαμβο των Αζτέκων πλησιάζει, οι προσπάθειες των ενεργειών των παικτών και η ικανότητα τους να ταΐσουν την εργατική τους δύναμη, αξιολογείται συνολικά τρεις φορές. Ο παίκτης με την μεγαλύτερη φήμη στο τέλος, θα είναι και ο νικητής του παιχνιδιού… Για εμάς εδώ στο Επιτραπαίζουμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του 2018 ήταν το Teotihuacan City of Godsαπό τον σχεδιαστή Daniele Tascini, το παιχνίδι μπορεί να φιλοξενήσει από 1 έως 4 παίκτες, διαρκεί περίπου 120 λεπτά και ανήκει στην κατηγορία AncientSoloStrategy.

1Root…Το Root είναι ένα παιχνίδι περιπέτειας και πολέμου  το οποίο ρίχνει τους παίκτες τον έναν απέναντι στο άλλον σε μια προσπάθεια για κυριαρχία στην άγρια φύση του δάσους. Η περίφημη φατρία των γατιών, Marquise de Cat, έχει καιρό τώρα αρπάξει τον έλεγχο του δάσους και εκμεταλλεύεται τα οφέλη και τους πόρους του. Αυτή η συμμαχία επιδιώκει να εμβαθύνει την κυριαρχία της και να επιβάλει σε όλα τα ζώα του δάσους τον τρόπο των γατιών. Στην προσπάθεια τους αυτή, οι πονηρές γάτες μπορεί να επικαλεστούν περιστασιακή συμμαχία με τα περιπλανώμενα Vangabonds που μπορούν και περνάνε μέσα από τα πιο επικίνδυνα μέρη του δάσους. Αν και μπορεί να ταυτίζονται προσωρινά με τις ελπίδες και τις βλέψεις των γατιών, τα τελευταία είναι ανάμεσα στα γηραιά πλάσματα του δάσους, παλιά αρκετά για να θυμούνται τις παλιές καλές εποχές που τα πουλιά έλεγχαν το δάσος. Στο βασικό παιχνίδι θα βρείτε ακόμα και την φυλή των περήφανων Eyrie τα οποία βρήκαν πρόσφατα νέο αρχηγό και ελπίζουν να τα οδηγήσει στην δόξα. Το Root έρχεται με τέσσερις τελείως ασύμμετρες φυλές ζώων, κάθε μια λίγο πολύ να παίζει το δικό της παιχνίδι, κυνηγώντας διαφορετικά πράγματα από τις άλλες. Η σύγκρουση όμως στο δάσος είναι αναπόφευκτη στον καταπληκτικό κόσμο του Root το οποίο έρχεται με όμορφη παραγωγή, παραμυθένια εικονογράφηση, και ένα υπέροχο σύστημα τα οποία όλα μαζί καλύπτουν άρτια κάτω από την επιφάνεια ένα καταπληκτικό wargame που δε μοιάζει με τίποτα από ότι έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα… Για εμάς εδώ στο Επιτραπαίζουμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του 2018 ήταν το Root, από τον σχεδιαστή Cole Wehrle, το παιχνίδι μπορεί να φιλοξενήσει από 2 έως 4 παίκτες, διαρκεί περίπου 90 λεπτά και ανήκει στην κατηγορία AnimalFantasyWargames.

Πείτε μας τα δικά σας καλύτερα παιχνίδια για το 2018 και ας ελπίσουμε (σχεδόν με βεβαιότητα) ο επόμενος χρόνος να είναι γεμάτος με δείκτες, ζάρια, μινιατούρες και πολύ μα πολύ παιχνίδι. Πήγαινε Παίξε…

games-list-latest-games

Messina 1347 (2021)
Arkham Horror The Card Game Revised Core Set (2016)
Maquis (2013)
Eldritch Horror (2013)
7 Wonders Architects (2021)
Golem (2021)
Boonlake (2021)
Euthia Torment of Resurrection (2021)
Pandemic Legacy Season 1 (2015)
Ark Nova (2021)
Tinners' Trail (2021)
Arkham Horror (Third Edition) (2018)
Anno 1800 (2020)
Tranglar (2021)
Stardew Valley The Board Game (2021)
MicroMacro Ανεξιχνίαστες Υποθέσεις (2021)

Σχετικά με Epitrapaizoume

” We don’t stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing” δηλαδή ” Δεν σταματάμε να παίζουμε επειδή γερνάμε αλλά γερνάμε επειδή σταματάμε να παίζουμε” George Bernard Μας αρέσουν τα επιτραπέζια παιχνίδια και κυρίως μας αρέσει να διασκεδάζουμε παίζοντας ότι λογής παιχνίδι υπάρχει με καλούς φίλους και παρέα!!! Αυτή ήταν και θα είναι η κινητήρια δύναμη αυτής της σελίδας. Η φιλοσοφία του Επιτραπαίζουμε είναι ότι τα παιχνίδια μας φέρνουν περισσότερο κοντά... πήγαινε παίξε

Δείτε επίσης...

TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume

⚡️ https://linktr.ee/epitrapaizoume 🎲 TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume ✏️ …