Κεντρική / Game / Blood Rage (2015)
Δείτε τι καινούργιο, μόλις έφτασε...

Blood Rage (2015)

Στο Blood Rage κάθε παίκτης αναλαμβάνει τον ρόλο μιας φυλής VIkings, του ηγέτη της αλλά και του στόλου της. Το Ragnarök έχει φθάσει και έχει έρθει το τέλος του κόσμου. Οι Vikings έχουν μια τελευταία ευκαιρία να πέσουν στην μάχη με δόξα και να εξασφαλίσουν μια θέση με αυτόν τον τρόπο στην Valhalla, στο πλευρό του Odin. Για έναν Viking υπάρχουν πολλά μονοπάτια για την δόξα. Μπορείτε να εισβάλετε σε διάφορα μέρη και να αρπάξετε ότι πολύτιμο βρείτε εκεί, να συνθλίψτε τους αντιπάλους σας σε επικές μάχες, να εκπληρώσετε αποστολές, να αυξήσετε τα στατιστικά της φυλής σας ακόμα και να πεθάνετε δοξασμένα στην μάχη ή από το Ragnarök, την υπέρτατη και αδύνατη να αποφύγει κανείς καταστροφή. “Life is Battle; Battle is Glory; Glory is ALL”. Οι περισσότερες στρατηγικές των παικτών καθοδηγούνται από τις κάρτες που κάνουν draft στην αρχή καθενός από τους 3 γύρους (εποχές) του παιχνιδιού. Αυτά τα δώρα των θεών προσδίδουν μια πληθώρα από πλεονεκτήματα στην φυλή σας και ποικίλουν από αύξηση της δύναμης των Vikings, πονηρές τακτικές στην μάχη, αναβαθμίσεις στην φυλή, ακόμη και τη βοήθεια από θρυλικά πλάσματα από την σκανδιναβική μυθολογία. έτοιμα να σπείρουν την καταστροφή. Μπορεί επίσης να περιέχουν πολλαπλές αποστολές, από το να κυριαρχήσει κάποιος σε μια περιοχή ή να στείλει πολλούς μαχητές στην Valhalla. Οι περισσότερες από αυτές τις κάρτες ανήκουν σε έναν σκανδιναβικό θεό και βοηθάνε στην στρατηγική που εκείνος υποστηρίζει και προωθεί. Για παράδειγμα ο Thor αποφέρει περισσότερη δόξα για νίκη στην μάχη, ο Heimdall προσδίδει ενόραση και εκπλήξεις, η Tyr δυναμώνει στην μάχη ενώ ο πονηρός Loki επιβραβεύει την ήττα στην μάχη ή τιμωρεί τον νικητή. Οι παίκτες πρέπει να επιλέξουν τις στρατηγικές τους προσεκτικά και να τις συνδυάσουν με την φάση drafting σωστά αλλά παράλληλα πρέπει να είναι έτοιμοι να προσαρμοστούν ανάλογα με την στρατηγική που θα φέρουν οι αντίπαλοι τους στο παιχνίδι. Οι μάχες καθορίζονται από την δύναμη των φιγούρων που εμπλέκονται αλλά και από τις κάρτες που οι παίκτες παίζουν μυστικά. Παρατηρώντας προσεκτικά τις κινήσεις των αντιπάλων σας και τις συμμαχίες τους με τους διαφορετικούς θεούς θα μπορείτε να προβλέψετε ποια κάρτα θα παίξουν και να προετοιμαστείτε για αυτήν κατάλληλα. Η νίκη στην μάχη δεν είναι απαραίτητα πάντα η καλύτερη στρατηγική να ακολουθήσει κάποιος καθώς μια σωστή κάρτα μπορεί να αποφέρει ακόμα περισσότερους πόντους εάν ηττηθείτε. Η μόνη στρατηγική που θα σας οδηγήσει στο να χάσετε το παιχνίδι είναι να αποφύγετε τις μάχες και τον δοξασμένο θάνατο την κατάλληλη στιγμή…

Στο Blood Rage κάθε παίκτης αναλαμβάνει τον ρόλο μιας φυλής VIkings, του ηγέτη της αλλά και του στόλου της. Το Ragnarök έχει φθάσει και έχει έρθει το τέλος του κόσμου. Οι Vikings έχουν μια τελευταία ευκαιρία να πέσουν στην μάχη με δόξα και να εξασφαλίσουν μια θέση με αυτόν τον τρόπο στην Valhalla, στο πλευρό του Odin. Για έναν Viking υπάρχουν πολλά μονοπάτια για την δόξα. Μπορείτε να εισβάλετε σε διάφορα μέρη και να αρπάξετε ότι πολύτιμο βρείτε εκεί, να συνθλίψτε τους αντιπάλους σας σε επικές μάχες, να εκπληρώσετε αποστολές, να αυξήσετε τα στατιστικά της φυλής σας ακόμα και να πεθάνετε δοξασμένα…

Κριτική Παιχνιδιού

Θέμα - 8.5
Ευκολία Εκμάθησης - 8
Διασκέδαση - 9.5
Περιεχόμενα - 9.5
Στρατηγική - 8
Απουσία Τύχης - 7

8.4

Πολύ Καλό

Εξαιρετικά δημοφιλές παιχνίδι στρατηγικής με μάχες ανάμεσα σε φυλές των Vikings αλλά και μυθολογικά τέρατα, με καταπληκτικές μινιατούρες, γρήγορη και αρκετή δράση...

User Rating: 5 ( 1 votes)

Διαβάστε το άρθρο του Αχιλλέα Γαρυφάλου στην στήλη του ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ & ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ εδώ ή και παρακάτω:

Στο Blood Rage λοιπόν 2-4 παίχτες (5 με την προσθήκη ενός expansion) αγωνίζονται για το ποια φυλή θα μαζέψει τη περισσότερη δόξα λίγο πριν καταφθάσει το ραγκναροκ, δηλαδή η καταστροφή του κόσμου τους. Για αυτό το λόγο οι φυλές μονομαχούν, λεηλατούν και προσπαθούν να εκπληρώσουν τις επιθυμίες των θεών ώστε να κερδίσουν μια θέση στην Βαλχάλα (τον αντίστοιχο παράδεισο) μετά το ραγκναροκ!
Ας δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά το παιχνίδι: Το Blood Rage παίζεται περίπου σε 90-120 λεπτά το πολύ! Αποτελείται από ένα μεγάλο ταμπλό που αντιπροσωπεύει τις περιοχές του κόσμου των Βίκινγκς και εκεί πάνω παίζεται το παιχνίδι, από ένα ταμπλό που μέτρα τον χρόνο μέχρι να έρθει το ραγκναροκ, μας δείχνει ποια περιοχή θα καταστραφεί την επομένη χρόνια και εκεί τοποθετούνται επίσης οι κάρτες της αντίστοιχης εποχής, ένα ταμπλό για να τοποθετούμε όλους τους Βίκινγκς που θα πέσουν στο πεδίο της μάχης και πήγαν στην Βαλχάλα και τέλος ένα προσωπικό ταμπλό για κάθε φυλή. Επιπλέον το παιχνίδι διαθέτει 10 φιγούρες πολύ καλής ποιότητας (με υπογραφή της cool mini) για κάθε φυλή (8 πολεμιστές Βίκινγκς, 1 αρχηγό και ένα πλοίο) και 6 απίστευτες φιγούρες τεράτων (όλα αυτά στο βασικό γιατί στα Expansions ή σε κάποιες εκδόσεις Kickstarter υπάρχουν πολλά περισσότερα).

Αρκετά όμως με τα περιεχόμενα του παιχνιδιού. Ήρθε η ώρα να περάσουμε λίγο και στη δράση και να δούμε πιο αναλυτικά πως παίζεται.
To Blood Rage παίζεται σε 3 εποχές. Στο τέλος της 3η εποχής έρχεται το ραγκναροκ και η φυλή με την περισσότερη δόξα κερδίζει το παιχνίδι. Στην αρχή κάθε εποχής υπάρχει ένα σύστημα draft στο οποίο οι παίχτες παίρνουν από 8 κάρτες της αντίστοιχης εποχής από το αντίστοιχο deck, τις κοιτάζουν όλες κρατάνε μια και πασάρουν τις υπόλοιπες δεξιόστροφα (στον 2ο γύρο πασάρουν αριστερόστροφα και στον 3ο πάλι δεξιόστροφα). Αυτό επαναλαμβάνεται μέχρι να έχουν όλοι οι παίχτες από 6 κάρτες στο χέρι τους! Οι υπόλοιπες 2 καίγονται χωρίς να τις δείξουν ο ένας στον άλλον. Με αυτό το σύστημα το παιχνίδι καταπολεμάει το θέμα της τύχης καθώς ακόμα και αν όλες οι πιο ισχυρές κάρτες πάνε σε έναν παίχτη αυτός μονό μια μπορεί να κρατήσει στον γύρο του έτσι θα έχουν και οι υπόλοιποι την ευκαιρία να πάρουν κάτι καλό! Επίσης προσθέτει αρκετή στρατηγική όσον αφορά το πώς θα παίξεις έτσι ώστε να είναι εντελώς βασισμένο το deck σου σε προσωπικές επιλογές και όχι στη θέα τύχη. Αφού λοιπόν τελειώσει η φάση με τις κάρτες προχωράμε στο κυρίως μενού οπού είναι η 2η φάση η λεγόμενη action phase. Εδώ όλες οι φυλές κάνουν τις κινήσεις τους παίζοντας εναλλάξ έως ότου όλες οι φυλές να πάνε πάσο. Όταν όλες οι φυλές δεν θέλουν ή δεν μπορούν να κάνουν άλλο action τελειώνει και αυτή η φάση.

Καταρχάς να αναφερθούμε στο προσωπικό ταμπλό κάθε φυλής, πριν εξηγήσουμε τις διαθέσιμες actions οπού υπάρχουν στο παιχνίδι.
Αυτό λοιπόν αποτελείται από κάποιες θέσεις ώστε εκεί να τοποθετούνται οι αναβαθμίσεις των αντιστοιχών μονάδων. Επιπλέον στο κάτω μέρος έχει μια σύνοψη με τις διαθέσιμες κινήσεις που μπορεί να κάνει η φυλή στο γύρο της ενώ υπάρχουν και 3 ειδών στατιστικά οπού η κάθε φυλή έχει σκοπό να αναπτύξει στη διάρκεια του παιχνιδιού. Αυτά τα στατιστικά είναι:
-Rage (οργή). Κάθε φυλή ξεκάνει με 6 rage το οποίο χρησιμεύει στο να κάνει κάποιες από τις διαθέσιμες κινήσεις η φυλή! Πολλές κινήσεις έχουν κόστος rage οπού ο παίχτης όταν της κάνει το μειώνει αντίστοιχα. Αν κάποια φυλή μηδενίσει σε rage δεν μπορεί να κάνει άλλη κίνηση στο γύρο της ακόμα και αν αυτή κοστίζει 0 Rage , τότε υποχρεωτικά πρέπει να πάει πάσο! Άρα όπως καταλαβαίνετε είναι πολύ σημαντικό να μεγαλώσει το στατιστικό αυτό ώστε να έχει η κάθε φυλή την ευκαιρία να πραγματοποιεί περισσότερες κινήσεις σε κάθε εποχή.
-Axes (τσεκούρια): Αυτά μας δείχνουν τους πόντους τιμής που παίρνει η κάθε φυλή όταν νικήσει μια μάχη. Κάθε φυλή ξεκάνει με 3 τσεκούρια και όσο πιο πολύ ανεβάσει το στατιστικό αυτό τόσο πιο πολλούς πόντους θα παίρνει όταν νικήσει στη μάχη.
-Horns (κέρατα-περικεφαλαίες): Αυτό το στατιστικό μας δείχνει πόσες μονάδες μπορεί να έχει ταυτόχρονα πάνω στο ταμπλό η κάθε φυλή! Κάθε φυλή ξεκάνει με 4 horns και όσο ανεβάζει το στατιστικό αυτό τόσο αυξάνεται και ο αριθμός των μονάδων της άρα και η δύναμη της πάνω στο ταμπλό!

Αφού εξηγήσαμε το προσωπικό ταμπλό ας δούμε τώρα και τις διαθέσιμες κινήσεις οπού έχουν οι φυλές:
-Invade (εισβολή). Αυτή η κίνηση σου επιτρέπει να τοποθετήσεις μια διαθέσιμη μονάδα σου από το απόθεμα σου στο ταμπλό και κοστίζει σε rage τόσο όσο η δύναμη της μονάδας που βάζεις. Ο κάθε απλός στρατιώτης (warrior) κοστίζει 1 γιατί έχει δύναμη 1 ενώ ο αρχηγός (leader) που έχει δύναμη 3 κοστίζει 0 σε rage λόγω της ιδιότητας του ότι κάνει πάντα invade τζάμπα (κανονικά θα κόστιζε 3 αν δεν είχε αυτή την ιδιότητα). Ακόμα και αν μια φυλή τοποθετήσει τον αρχηγό της οπού κοστίζει σε rage 0 θεωρείται ότι έκανε την κίνηση της για αυτόν τον γύρο και παίζει η επομένη φυλή.
-March (Κίνηση): Με αυτήν την action οι φυλές μπορούν να μετακινήσουν όσες μονάδες τους επιθυμούν από μια περιοχή σε μια άλλη περιοχή. Το κόστος της κίνησης αυτής είναι 1 rage. Προσοχή όλες οι μονάδες που θα κινηθούν πρέπει να καταλήξουν στην ιδία περιοχή και δεν μπορούν να διαχωριστούν σε πολλές περιοχές.
-Upgrade (αναβάθμιση): Με αυτήν την κίνηση η φυλή τοποθετεί στο ταμπλό της στις ειδικά διαμορφωμένες θέσεις μια κάρτα αναβαθμίσεις από αυτές που είχε επιλέξει στην αρχή του γύρου η οποία δίνει κάποιο μπόνους στην αντίστοιχη μονάδα της (υπάρχει μεγάλη ποικιλία αναγράφετε ξεκάθαρα πάνω στην κάρτα τι κάνει η κάθε μια). Το κόστος αυτής της ενεργείας σε Rage είναι όσο με τη δύναμη της κάρτας άρα μια κάρτα δύναμης 2 θα πρέπει να πληρωθεί με 2 Rage.
-Quest (αποστολή): Αυτή η κίνηση δεν κοστίζει τίποτα σε rage και η φυλή κατεβάζει μια κάρτα quest (πάλι από αυτές που ‘χε πάρει στην αρχή του γύρου) κλειστή μπροστά της. Αν στο τέλος του γύρου έχει εκπληρώσει αυτό που ζητάει η κάρτα θα βαθμολογηθεί αναλόγως. Οι αποστολές ζητάνε συνήθως να έχεις την πλειοψηφία μονάδων σε συγκεκριμένες περιοχές. Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των quest που μπορεί να κατεβάσει η κάθε φυλή.
-Pillage (Λεηλασία): Η πιο σημαντική ίσως κίνηση του παιχνιδιού. Σ’ αυτή την action η φυλή δηλώνει ότι πάει να λεηλατήσει μια περιοχή οπού έχει παρουσία. Εν συνεχεία ο επόμενος παίχτης (δεξιόστροφα) πρέπει να πει αν θα στείλει μια και μονό μια μονάδα του από κάποια γειτονική περιοχή στην περιοχή λεηλασίας. Μετά ακολουθεί ο άλλος παίχτης κτλ μέχρι να ξαναφτάσει η σειρά του παίχτη που άρχισε την λεηλασία. Αφού και εκείνος πει αν θα στείλει μια μονάδα του για βοήθεια ξεκάνει η μάχη. Εδώ να αναφερθεί πως κάθε περιοχή δεν χωράει αμέτρητες μονάδες πάνω της. Συνήθως κάθε περιοχή χωράει 4-5 μονάδες το πολύ με εξαίρεση το Yggdrasil (το δέντρο της ζωής) όπου βρίσκεται στο κέντρο και χωράει απεριόριστο αριθμό μονάδων. Έτσι αν μια περιοχή είναι φουλ δεν μπορούν να τοποθετηθούν άλλες μονάδες σ’ αυτή με κανέναν τρόπο μέχρι να αρχίσει να αδειάζει. Η κίνηση αυτή δε κοστίζει rage. Επίσης πολύ σημαντικό κάθε περιοχή μπορεί να λεηλατηθεί μόλις μια φορά (όποιος προλάβει δηλαδή).

Αφού λοιπόν όλοι οι παίχτες έχουν μιλήσει για το αν θέλουν και μπορούν να στείλουν μονάδες στην περιοχή οπού γίνεται η λεηλασία ξεκάνει η μάχη. Η μάχη γίνεται μεταξύ όλων των φυλών οπού έχουν παρουσία στην περιοχή. Η μάχη γίνεται πολύ άπλα υπολογίζοντας τη δύναμη των μονάδων οπού έχει η κάθε φυλή (πχ ένας αρχηγός και ένας πολεμιστής έχουν 3+1=4 δύναμη) και μετά οι παίχτες παίζουν μια κάρτα από το χέρι τους (πάλι από αυτές που πήραν στην αρχή της εποχής). Αν παιχτεί κάρτα μάχης προστίθεται το σύνολο που αναγράφει στο σύνολο της δύναμης των μονάδων της. Αν παιχτεί οποιαδήποτε άλλη κάρτα (πχ quest) τότε θεωρείται μηδενική σε αξία και μένει μονό η δύναμη των μονάδων. Η χρήση κάρτας είναι υποχρεωτική για όλες τις φυλές. Έτσι ακόμα και κάρτα μάχης να μην έχει μια φυλή υποχρεούται να παίξει μια άλλη κάρτα η οποία βεβαίως δε θα δίνει έξτρα δύναμη. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιες κάρτες μάχης δίνουν μονό έξτρα δύναμη ενώ άλλες έχουν και ειδικές ιδιότητες όπως πχ να καταστρέψεις την κάρτα ενός αντίπαλου. Στο τέλος της μάχης μονό ο νικητής της μάχης μπορεί να πετάξει την κάρτα του ενώ όλοι οι χαμένοι ξαναπαίρνουν πίσω τις κάρτες που έπαιξαν αλλά τοποθετούν όλες τις φιγούρες που πήραν μέρος στη μάχη στο ταμπλό της Βαλχάλα (θεματικά πέθαναν πολεμώντας). Έτσι λοιπόν λήγει η μάχη και αν νικητής είναι η φυλή οπού ξεκινήσει την λεηλασία τότε η λεηλασία είναι επιτυχής και ο παίχτης οπού ελέγχει την φυλή παίρνει το μπόνους. Αυτό το μπόνους είναι είτε πόντοι δόξας (πόντοι νίκης δηλαδή πιο άπλα), είτε αύξηση των στατιστικών του στο προσωπικό ταμπλό (rage, axes, horns). Επιπλέον, ο νικητής μιας μάχης όποιος και αν είναι αυτός παίρνει τόσους πόντους νίκης όσα είναι τα τσεκούρια του εκείνη τη στιγμή.

Εάν τώρα νικήτρια φυλή είναι κάποια που δεν ξεκίνησε την λεηλασία, η λεηλασία απέτυχε και κάνεις δεν παίρνει το μπόνους αντιθέτως παραμένει εκεί μέχρι κάποιος που θα αρχίσει λεηλασία να κερδίσει κιόλας! Το Yggdrasil επειδή είναι το πιο δύσκολο να λεηλατηθεί δίνει αύξηση και των 3 στατιστικών ταυτόχρονος. Οποιαδήποτε στιγμή όλες οι φυλές πάνε πάσο ή όλες οι περιοχές λεηλατηθούν (και ας έχουν ακόμα rage οι φυλές) ο γύρος τελειώνει και περνάμε στην 3η φάση.
Η 3η φάση λέγεται φάση ξεσκαρταρίσματος και οι φυλές πετούν όσες κάρτες τους έχουν απομείνει στο χέρι πλην μιας την οποία μπορούν να μεταφέρουν στην επομένη εποχή.
Στην 4η φάση ανοίγονται όλα τα quest και οι φυλές που τα έχουν εκπληρώσει παίρνουν τα αντίστοιχα μπόνους.
Στην 5η φάση έχουμε την καταστροφή μια νέας περιοχής βάση ενός πλακιδίου που ‘χε τραβηχτεί στο αρχικό set up τυχαία αλλά το γνώριζαν οι παίχτες από την αρχή του παιχνιδιού. Έτσι όσο περνάν οι εποχές υπάρχουν όλο και λιγότερες περιοχές στο ταμπλό καθώς αρκετές απ’ αυτές καταστρέφονται.
Στην 6η φάση επιστρέφουν όλες οι μονάδες από τη Βαλχάλα στο απόθεμα της κάθε φυλής ώστε να ‘ναι και πάλι διαθέσιμες για την επομένη εποχή και τέλος στην 7η φάση τελειώνει ο γύρος, ο 1ος παίχτης πασάρει το τόκεν του 1ου παίχτη στον παίχτη αριστερά του και ξεκινάμε πάλι απ την αρχή με την 1η φάση που ναι το draft καρτών της νέας μας εποχής. Αφού λοιπόν ολοκληρωθούν και οι 3 εποχές έχουμε ένα τελικό σκοράρισμα για να βρούμε και ποια φυλή τελικά επικράτησε και κέρδισε επάξια την θέση της διπλά στους θεούς στη Βαλχάλα. Στους ως τότε κερδισμένους πόντους τους οι φυλές προσθέτουν και τους πόντους που δίνει η αύξηση των στατιστικών στο προσωπικό τους ταμπλό. Έτσι αν μια φυλή έχει φτάσει στην 4η ή 5η θέση ένα στατιστικό της παίρνει 10 πόντους έξτρα ενώ αν το έχει τερματίσει δηλαδή το ‘χει φτάσει στην 6η θέση παίρνει 20. Μετά απ’ όλα αυτά η φυλή με τους περισσότερους πόντους είναι η νικήτρια.
Συνοψίζοντας το Blood Rage είναι ένα area control πολεμικό παιχνίδι, εύκολο να το μάθεις από πλευράς κανόνων, αρκετά στρατηγικό και με πληθώρα επιλογών και αποφάσεων που παίζεται σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Τα περιεχόμενα του είναι πολύ καλά, οι φιγούρες έχουν λεπτομέρειες και είναι εντυπωσιακές και το rulebook ξεκάθαρο και καλογραμμένο.
Στα αρνητικά τώρα, προσωπικά, το θεωρώ μια αναβάθμιση του Midgard, ένα επιτραπέζιο παιχνίδι του ίδιου σχεδιαστή (Eric Lang) το οποίο είχε κυκλοφορήσει το 2007. Επειδή τυγχάνει να είμαι κάτοχος του Midgard δεν πήγα να αγοράσω το Blood Rage διότι θεματικά και σχεδόν και παίχτηκα είναι ίδιο παιχνίδι. Πήραν το παλιό, πρόσθεσαν φιγούρες, το εξέλιξαν λίγο και το παρουσίασαν για καινούριο. Δεν λέω είναι εξαιρετικό παιχνίδι αλλά γενικώς είμαι κατά των αντιγραφών και επιδοκιμάζω την πρωτοτυπία. Για εσάς όμως οπού δεν έχετε το Midgard στη συλλογή σας το θεωρώ must buy το Blood Rage.
Φορέστε τα κράνη σας, πάρτε τα τσεκούρια σας, καβαλήστε τις Βαλκυρίες σας και πολεμήστε για έναν ένδοξο θάνατο και τη θέση σας διπλά στους θεούς σας. Μόνο οι πιο δυνατοί θα τα καταφέρουν. Θα είστε εσείς αυτοί άραγε?

Στο Blood Rage κάθε παίκτης αναλαμβάνει τον ρόλο μιας φυλής VIkings, του ηγέτη της αλλά και του στόλου της. Το Ragnarök έχει φθάσει και έχει έρθει το τέλος του κόσμου. Οι Vikings έχουν μια τελευταία ευκαιρία να πέσουν στην μάχη με δόξα και να εξασφαλίσουν μια θέση με αυτόν τον τρόπο στην Valhalla, στο πλευρό του Odin. Για έναν Viking υπάρχουν πολλά μονοπάτια για την δόξα. Μπορείτε να εισβάλετε σε διάφορα μέρη και να αρπάξετε ότι πολύτιμο βρείτε εκεί, να συνθλίψτε τους αντιπάλους σας σε επικές μάχες, να εκπληρώσετε αποστολές, να αυξήσετε τα στατιστικά της φυλής σας ακόμα και να πεθάνετε δοξασμένα…

Κριτική Παιχνιδιού

Θέμα - 8.5
Ευκολία Εκμάθησης - 8
Διασκέδαση - 9.5
Περιεχόμενα - 9.5
Στρατηγική - 8
Απουσία Τύχης - 7

8.4

Πολύ Καλό

Εξαιρετικά δημοφιλές παιχνίδι στρατηγικής με μάχες ανάμεσα σε φυλές των Vikings αλλά και μυθολογικά τέρατα, με καταπληκτικές μινιατούρες, γρήγορη και αρκετή δράση...

User Rating: 5 ( 1 votes)
Σχεδιαστής Eric M. Lang
Εικονογράφηση Adrian Smith, Henning Ludvigsen, Mike McVey
Εκδόσεις Asmodee, Asterion Press, BoardM Factory, CMON Limited, Crowd Games, Delta Vision Publishing, Galápagos Jogos, Game Harbor, Guillotine Games, Portal Games, REXhry
Χρονιά 2016
Αριθμός Παικτών 2–4
Προτείνεται για 3–4 παίκτες
Διάρκεια 60–90
λεπτά
Ηλικίες 14
Εξάρτηση από γλώσσα Μέτρια ύπαρξη κειμένου μέσα στο παιχνίδι, Χρειάζεται βοηθητικό σημείωμα ή επικόλληση κειμένου
Κύρια Ονομασία Blood Rage
Εναλλακτικές Ονομασίες
Κατηγορία Fantasy (Φαντασίας), Fighting (Μάχης), Miniature Games (Παιχνίδια με Μινιατούρες), Mythology (Μυθολογίας), Strategy (Στρατηγικής), Vikings (Βίκινγκς)
Μηχανισμοί Action Point Allowance System (Σύστημα Διαχείρισης Ενεργειών), Area Control and Area Influence (Ελέγχου Επιρροής Περιοχών), Area Movement (Κίνηση στο Χώρο), Card Drafting (Τράβηγμα Καρτών), Hand Management (Διαχείρισης Καρτών Χεριού), Memory (Μνήμη), Simultaneous Action Selection (Ταυτόχρονη Επιλογή ή Ενέργεια)
Βραβεία 2016 Kennerspiel des Jahres Recommended
Παίξτε το Online
Κανόνες (Αγγλικά)
Κανόνες (Ελληνικά)
more games

Messina 1347 (2021)
Arkham Horror The Card Game Revised Core Set (2016)
Maquis (2013)
Eldritch Horror (2013)
7 Wonders Architects (2021)
Golem (2021)
Boonlake (2021)
Euthia Torment of Resurrection (2021)
Pandemic Legacy Season 1 (2015)
Ark Nova (2021)
Tinners' Trail (2021)
Arkham Horror (Third Edition) (2018)
Anno 1800 (2020)
Tranglar (2021)
Stardew Valley The Board Game (2021)
MicroMacro Ανεξιχνίαστες Υποθέσεις (2021)

Βρείτε τις καλύτερες τιμές, που αλλού?

Σχετικά με Epitrapaizoume

” We don’t stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing” δηλαδή ” Δεν σταματάμε να παίζουμε επειδή γερνάμε αλλά γερνάμε επειδή σταματάμε να παίζουμε” George Bernard Μας αρέσουν τα επιτραπέζια παιχνίδια και κυρίως μας αρέσει να διασκεδάζουμε παίζοντας ότι λογής παιχνίδι υπάρχει με καλούς φίλους και παρέα!!! Αυτή ήταν και θα είναι η κινητήρια δύναμη αυτής της σελίδας. Η φιλοσοφία του Επιτραπαίζουμε είναι ότι τα παιχνίδια μας φέρνουν περισσότερο κοντά... πήγαινε παίξε

Δείτε επίσης...

NEA: HUANG το νέο Tigris & Euphrates από την PHALANX

Ανακοίνωση νέου παιχνιδιού της PHALANX με τίτλο HUANG το οποίο είναι το παλιό  Tigris & Euphrates του …