Κεντρική / Game / Stardew Valley The Board Game (2021)

Stardew Valley The Board Game (2021)

Stars: StarStarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar Empty

Βαθμολογία: 8.20

Κατάταξη: 256

Σχεδιαστής Cole Medeiros, Eric Barone
Παίκτες 1–4
Διάρκεια 45–200
λεπτά
Ηλικίες 13
Γλώσσα Κάποιο απαραίτητο κείμενο, Χρήση μικρού βοηθητικού σημειώματος
Κατηγορία Animal (Ζώα),Farming (Καλλιέργειας),Solo (Για έναν παίκτη),Video Game Theme (Θέμα Βιντεο-Παιχνιδιών)
Εκδόσεις ConcernedApe

Ένα συνεργατικό επιτραπέζιο παιχνίδι γεωργίας και φιλίας βασισμένο στο βιντεοπαιχνίδι Stardew Valley του Eric Barone. Συνεργαστείτε με τους συναδέλφους σας αγρότες για να σώσετε την κοιλάδα από την άθλια JojaMart Corporation! Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστεί να καλλιεργήσετε, να ψαρέψετε, να κάνετε φίλους και να βρείτε κάθε είδους διαφορετικούς πόρους για να εκπληρώσετε τους Στόχους του Παππού σας και να αποκαταστήσετε το Κέντρο Κοινότητας. Συλλέξτε όλα τα είδη αντικειμένων, ανατρέφετε ζώα και εξερευνήστε το Ορυχείο. Αποκτήστε ισχυρές αναβαθμίσεις και δεξιότητες και καθώς περνούν οι εποχές δείτε αν είστε σε θέση να προστατεύσετε τη μαγεία της Stardew Valley! Ο στόχος του παιχνιδιού είναι να ολοκληρώσετε τους Στόχους του Παππού και να επαναφέρετε το Κέντρο Κοινότητας, το οποίο απαιτεί να συγκεντρώσετε διαφορετικούς τύπους πόρων που αντιπροσωπεύονται από πλακίδια. Έχετε ένα σταθερό αριθμό σειρ[ων για να το πετύχετε. Αυτό οδηγείται από το Season Deck των 20 καρτών, μια από τις οποίες τραβιέται σε κάθε γύρο για να ενεργοποιήσει ορισμένα γεγονότα. Συνεργατικά οι παίκτες αποφασίζουν σε κάθε γύρο πού θα επικεντρώσουν τις ατομικές τους ενέργειες και θα τοποθετήσουν το πιόνι τους σε αυτό το μέρος της κοιλάδας. Χρησιμοποιώντας τις ενέργειές τους, επισκέπτονται συγκεκριμένες τοποθεσίες, προσπαθώντας να συγκεντρώσουν πόρους για να ολοκληρώσουν τους συλλογικούς τους στόχους. Οι ενέργειες περιλαμβάνουν πράγματα όπως: πότισμα καλλιεργειών, προσπάθεια να πιάσετε ψάρια, ρίψη ζαριών για να εξερευνήσετε τα ορυχεία και πολλά άλλα. Όταν το Season Deck εξαντληθεί, το παιχνίδι τελειώνει…

Ένα συνεργατικό επιτραπέζιο παιχνίδι γεωργίας και φιλίας βασισμένο στο βιντεοπαιχνίδι Stardew Valley του Eric Barone. Συνεργαστείτε με τους συναδέλφους σας αγρότες για να σώσετε την κοιλάδα από την άθλια JojaMart Corporation! Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστεί να καλλιεργήσετε, να ψαρέψετε, να κάνετε φίλους και να βρείτε κάθε είδους διαφορετικούς πόρους για να εκπληρώσετε τους Στόχους του Παππού σας και να αποκαταστήσετε το Κέντρο Κοινότητας. Συλλέξτε όλα τα είδη αντικειμένων, ανατρέφετε ζώα και εξερευνήστε το Ορυχείο. Αποκτήστε ισχυρές αναβαθμίσεις και δεξιότητες και καθώς περνούν οι εποχές δείτε αν είστε σε θέση να προστατεύσετε τη μαγεία της Stardew Valley! Ο…

Κριτική Παιχνιδιού

Θέμα - 7.5
Ευκολία Εκμάθησης - 8
Διασκέδαση - 8.5
Περιεχόμενα - 8.5
Στρατηγική - 8
Απουσία Τύχης - 8.5

8.2

Πολύ Καλό

Όμορφο συνεργατικό παιχνίδι farming , βασισμένο στο ομότιτλο video game το οποίο καταφέρνει να μεταφέρει στο έπακρο την ατμόσφαιρα του τελευταίου, στο τραπέζι μας...

User Rating: 4.33 ( 2 votes)

Διαβάστε το άρθρο στην αρχική δημοσίευση στο post εδώ ή και παρακάτω:

Λίγη (απαραίτητη) Ιστορία…
26/2/2016: Ένα νέο βιντεοπαιχνίδι βγαίνει στην αγορά. Το όνομα αυτού; Stardew Valley. Πρόκειται για ένα εξομοιωτή φάρμας, μια κατηγορία παιχνιδιών ιδιαίτερα δημοφιλής και αγαπητή στο κοινό.
23/1/2020: Τέσσερα χρόνια αργότερα, το Stardew Valley φτάνει τα δέκα εκατομμύρια πωλήσεις και κυκλοφορεί σε κάθε λογής ψηφιακή μορφή: Windows, macOS, Linux, Playstation 4 και Vita, Xbox One, Nintendo Switch και συσκευές iOS/Android.
23/2/2021(11:14 μ.μ.): Η ConcernedApe ανακοινώνει, μέσω Twitter, την κυκλοφορία του “Stardew Valley: The Board Game”.
24/2/2021(10:07 μ.μ.): Μέσα σε λιγότερο από μία μέρα, πάλι μέσω Twitter, η ConcernedApe ανακοινώνει ότι το παιχνίδι ξεπούλησε. 20.000 κομμάτια, “φύγανε” μέσα σε 23 ώρες – και μόνο στις ΗΠΑ… Τόσο απλά! Χωρίς μπλεξίματα με Kickstarter, χωρίς να μαθευτεί ή να ακουστεί τίποτα και κυρίως, χωρίς ούτε μία αναφορά εδώ, στο BGG! Κυρίες και κύριοι… Για μένα, κατά την ταπεινή μου άποψη, ΑΥΤΗ ήταν η πιο επιτυχημένη κυκλοφορία τίτλου, στην ιστορία των επιτραπέζιων παιχνιδιών!

Κεραυνοβόλος Έρωτας
Ανακάλυψα το παιχνίδι στα μέσα του Μαρτίου, όταν έκανε την εμφάνισή του στη λίστα των Hotness. Δεν είχα ιδέα για την προέλευσή του, το ομώνυμο βιντεοπαιχνίδι. Έτσι, από περιέργεια, έβαλα ένα βιντεάκι, για να δω περί τίνος πρόκειται. Και… αυτό ήταν! Με το που το είδα και με το που παρακολούθησα πώς παίζεται, το ερωτεύτηκα! Χωρίς δεύτερη σκέψη, έκανα μία έτσι και το αγόρασα από έναν τύπο στο eBay. Μου κόστισε τα πενταπλάσια χρήματα απ’ όσο έκανε κανονικά (μαζί με τα μεταφορικά) – αλλά λίγο με ένοιαξε. Και ναι… είναι το πιο πολύτιμο – αλλά όχι και το πιο ακριβό – παιχνίδι της συλλογής μου! Και συνάμα, το πιο αγαπημένο! Ένα μήνα αργότερα, μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, έλαβα ένα gm από τον Cole Medeiros, τον δημιουργό του παιχνιδιού, ο οποίος και μου έκανε την πρόταση να συμμετάσχω στο playtesting της επανέκδοσής του. Αυτό, για μένα, ήταν η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ (ευχάριστη) έκπληξη και η ΚΑΛΥΤΕΡΗ εμπειρία που είχα ποτέ, από τότε που μπήκα στον κόσμο των επιτραπέζιων!

Πρώτη Εντύπωση
Ρίξτε μια ματιά στο κουτί, όπου σας προϊδεάζει για το τί θα συναντήσετε! Όχι, πείτε μου, ειλικρινά: έχετε δει κάτι πιο χαριτωμένο, πιο γλυκούλικο, πιο ζουζουνίστικο; Το σπιτάκι στην εξοχή, το χωράφι με τα κηπευτικά, ένα σκιάχτρο εδώ, μία κοτούλα εκεί… Τώρα, ανοίξτε το κουτί, βγάλτε το ταμπλό και απλώστε το στο τραπέζι. Ο χώρος γεμίζει με ομορφιά. Χωρίς αμφιβολία, το παιχνίδι είναι αρκετά “πιασάρικο” και ελκυστικό στο μάτι. Είναι σαν ένα γελαστό, χαρούμενο μωρό, με ροδαλά μαγουλάκια, που θες να τα τσιμπήσεις και να κάνεις “γούτσου-γούτσου”. Επειδή, όμως, το παιχνίδι έχει πολύ “πράγμα” και πολύ “ψωμί”, υπολογίστε, περίπου, άλλο τόσο χώρο στο τραπέζι σας!

Πώς Βρέθηκα Εκεί Και Τί Κάνω Τώρα;
Ο αγαπημένος σας παππούς απεβίωσε πρόσφατα και σας άφησε κληρονομιά το σπίτι στο χωριό. Παράλληλα, σας ανέθεσε και κάποιες δουλίτσες να κάνετε, σαν τελευταία του επιθυμία. Τέσσερις στόχοι, που, αν επιτευχθούν, έχετε κερδίσει το μισό παιχνίδι. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να αποκαταστήσετε το κτίριο της Κοινότητας του χωριού, προσφέροντας ότι σας ζητηθεί, για να το σώσετε από τους “κακούς”, την Εταιρεία Joja. Έξι αντικείμενα, που, αν δοθούν, έχετε κερδίσει και το άλλο μισό παιχνίδι. Έχετε στη διάθεσή σας έναν ολόκληρο χρόνο και 16 γύρους – 4 γύροι για κάθε μία από τις 4 εποχές του έτους – για να ολοκληρώσετε αυτές τις 10 δοκιμασίες. Εάν το καταφέρετε, η νίκη είναι δική σας. Εάν πάλι όχι… δεν πειράζει, η προσπάθεια μετράει!

Το “Οπλοστάσιό” Σας
Ένα πλήθος από πρόσωπα και αντικείμενα βρίσκονται εκεί, για να σας βοηθήσουν να πετύχετε το στόχο σας:

 • ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ: Απλά, καθημερινά αντικείμενα, που κάνουν την ζωή σας ευκολότερη
 • ΕΠΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ: Δεν κερδίζονται τόσο εύκολα, αποκτούνται μετά από προσπάθεια, αλλά, πραγματικά, αξίζουν τον κόπο
 • ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ: Τέσσερα στο σύνολο, ένα για τον κάθε παίκτη, αναβαθμίζονται και σας βοηθούν σημαντικά
 • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ: Γίνετε καλύτεροι και πιο αποδοτικοί
 • ΧΩΡΙΚΟΙ (ΦΙΛΟΙ): Απλά, απαραίτητοι και, όσο περισσότεροι, τόσο το καλύτερο, μιας και σας τροφοδοτούν με καρδούλες – το δεύτερο είδος “συναλλάγματος”, πέρα από τα χρήματα, στο παιχνίδι
 • ΕΠΙΠΛΕΟΝ “ΜΙΣΟΣ” ΠΑΙΚΤΗΣ: Εάν βρείτε το Μενταγιόν της Γοργόνας (βρίσκεται στα Επικά Αντικείμενα) και το δώσετε σε κάποιο πρόσωπο – αρκεί να το έχει σαν εικονίδιο – τότε, αυτομάτως, αυτό το άτομο, από φίλος γίνεται σύντροφος / σύζυγος (μωβ πιόνι) και σας παρέχει ένα ακόμα action
 • ΧΡΗΜΑΤΑ: Το χρήμα κινεί τον κόσμο
 • ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ: Το δεύτερο “νόμισμα” του παιχνιδιού, σας χρειάζεται για να “ανοίγετε” τις δοκιμασίες σας στην Κοινότητα, για να κάνετε πιο παραγωγικά τα ζώα της φάρμας σας και για να πολεμήσετε την κακιά Εταιρεία Joja

Χωριό Μου, Χωριουδάκι Μου
Ας κάνουμε, τώρα, έναν περίπατο στο χωριό, για να το γνωρίσουμε καλύτερα:

 • ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, PIERRE, GUS Το κέντρο του χωριού
  – Στην Κοινότητα, αποκαλύπτετε και ολοκληρώνετε τις δοκιμασίες σας
  – Στον Pierre, αγοράζετε σπόρους και πουλάτε πράγματα
  – Στον Gus, κάνετε φιλίες
 • ΦΑΡΜΑ Το σπίτι σας
  – Ποτίζετε το χωράφι σας και τα κηπευτικά σας
  – Παίρνετε από τα ζώα σας, ότι αυτά σας δίνουν
 • MARNIE
  – Στην Marnie, αγοράζετε ζώα
 • ΜΟΥΣΕΙΟ, CLINT
  – Στο Μουσείο, κάνετε δωρεές
  – Στον Clint, ανοίγετε γεώδη
 • ΟΡΥΧΕΙΟ, ROBIN
  – Στο Ορυχείο, ψάχνετε για πετρώματα, μεταλλεύματα, κρυστάλλους, ορυκτά, αλλά και… πέτρες
  – Στην Robin, αγοράζετε (χτίζετε) κτίρια
 • ΜΕΡΗ ΓΙΑ ΨΑΡΕΜΑ
  – Ποτάμι
  – Λίμνη
  – Θάλασσα

Η Ζωή Στο Χωριό
4 Εποχές στο παιχνίδι… 4 Κάρτες / Γύροι σε κάθε Εποχή (+ 4 Κάρτες “Τέλος Εποχής”)… 4 Φάσεις σε κάθε Γύρο…

 • ΦΑΣΗ 1Η: ΕΠΟΧΙΑΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ
  Ξεκινάτε αποκαλύπτοντας μια κάρτα Εποχής. Αυτή, λειτουργεί σαν τις αντίστοιχες “Κάρτες Γεγονότων”, που συναντάμε σε άλλους τίτλους.
  Υπάρχουν αρκετές κάρτες σε μια Εποχή. Εσείς έχετε επιλέξει, στην τύχη, τις τέσσερις κάρτες της κάθε Εποχής – ή, έχετε χρησιμοποιήσει το “φιξ” deck που συνιστάται για το πρώτο σας παιχνίδι.
  Στο τέλος της κάθε Εποχής (ανά 4 κάρτες/γύροι), υπάρχει μια αντίστοιχη κάρτα που το δηλώνει.
  Ξεκινάμε την Άνοιξη και τελειώνουμε τον Χειμώνα.
  Κάνετε ότι σας λέει η κάρτα, με την σειρά, όπως το βλέπετε, και μετά είσαστε έτοιμοι να προχωρήσετε στην επόμενη φάση, το σχεδιασμό.
 • ΦΑΣΗ 2Η: ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
  Κατά τη φάση του σχεδιασμού, κουβεντιάζετε μεταξύ σας και αναθέτετε δουλειές, δίνετε και παίρνετε οδηγίες, σχεδιάζετε… Επίσης, τώρα είναι η στιγμή που μπορείτε να κάνετε ανταλλαγές αναμεταξύ σας. Μόλις είσαστε έτοιμοι, τοποθετείτε τα πιόνια σας όπου θέλετε ή όπου νομίζετε – ΔΕΝ πιάνει, αυτό, σαν κίνηση.
  Τέλος, περνάτε στην επόμενη φάση, στα actions.
 • ΦΑΣΗ 3Η: ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
  Κάθε παίκτης, με τη σειρά του, εκτελεί δύο actions.
  ΕΙΤΕ: κάνει δύο actions στο ΙΔΙΟ σημείο που βρίσκεται (στην ίδια τοποθεσία, ή σε δύο τοποθεσίες που ανήκουν στο ίδιο σημείο)
  ΕΙΤΕ: κάνει ένα action στο σημείο που βρίσκεται, και μετά, ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ένα μονοπάτι, πάει σε κάποιο άλλο σημείο και κάνει εκεί το δεύτερό του action.
  Στην πορεία του για το δεύτερο σημείο, ΜΠΟΡΕΙ να μαζέψει τροφή (ή ότι άλλο βρει!) από τα πλακίδια ή ξυλεία από τα δέντρα.
  Μόλις ολοκληρώσει τις ενέργειές του ένας παίκτης, επιστρέφει το πιόνι του πίσω στη Φάρμα.
 • ΦΑΣΗ 4Η (ΠΡΟΕΡΑΙΤΙΚΗ): ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΥΡΟΥ
  Εκεί, μπορεί να κάνει ΜΙΑ, οποιαδήποτε, από τις τέσσερις ακόλουθες ενέργειες, όσες φορές θέλει:
  – Να αναβαθμίσει το προσωπικό του εργαλείο
  – Να κανακέψει τα ζώα
  – Να χτίσει σκαλοπάτια για το Ορυχείο
  – Να αφαιρέσει ένα πλακίδιο Joja

Ενέργειες & Επιλογές
Όσα είναι τα μέρη που μπορείτε να επισκεφτείτε στο χωριό, άλλες τόσες είναι και οι ενέργειες που έχετε στην διάθεσή σας. Έντεκα οι τοποθεσίες, έντεκα και οι επιλογές σας:

 • ΚΑΝΤΕ ΔΩΡΕΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
  Χρησιμοποιείστε μία καρδούλα για να ανοίξετε μια δοκιμασία
  Χρησιμοποιείστε μία καρδούλα για να αντικαταστήσετε μια δοκιμασία
  Δωρίστε ότι απαιτείται για να ολοκληρώσετε την δοκιμασία
  Κάθε ολοκλήρωση δοκιμασίας σας επιβραβεύει με ένα Αντικείμενο
  Με την ολοκλήρωση της τελευταίας κερδίζετε ένα Επικό Αντικείμενο
 • ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΥΤΕΨΤΕ ΣΠΟΡΟΥΣ / ΠΟΥΛΗΣΤΕ (ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ)
  Όλοι οι σπόροι κοστίζουν το ίδιο – 1 χρυσό νόμισμα
  Αγοράζετε (και φυτεύετε) μόνο λαχανικά εποχής
  Μόνο μία καλλιέργεια για κάθε θέση στο χωράφι σας
  Πουλάτε αυτό που θέλετε, στην αναγραφόμενη αξία του
 • ΚΑΝΤΕ ΦΙΛΟΥΣ
  Τραβήξτε μια κάρτα “Χωρικού”. Εάν θελήσετε να του κάνετε δώρο:
  Δεν μπορεί να δεχτεί ότι αντιπαθεί
  Παίρνετε μία καρδούλα, για την χειρονομία σας
  Παίρνετε δύο καρδούλες, εάν του αρέσει το δώρο σας
  Παίρνετε μία καρδούλα, έξτρα, εάν έχει γεννέθλια αυτή την εποχή
 • ΠΟΤΙΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΑΣ
  Ότι έχετε φυτέψει, πηγαίνει μία θέση προς τα δεξιά
  Εάν βγει εκτός χωραφιού, γίνεται συγκομιδή
 • ΠΑΡΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΖΩΑ ΣΑΣ
  Ρίχνετε τα ζάρια
  Κάθε σύμβολο δίνει 1 προϊόν για κάθε εμφανιζόμενο ζώο που έχετε
 • ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΖΩΑ
  Η κότα, η πάπια και το κουνέλι, χρειάζονται κοτέτσι
  Η αγελάδα, το πρόβατο και η κατσίκα, χρειάζονται στάβλο
 • ΚΑΝΤΕ ΔΩΡΕΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
  Μπορείτε να δωρίσετε τεχνουργήματα και ορυκτά
  Η κάθε δωρεά τοποθετείται στη θέση που αναγράφεται
  Η ολοκλήρωση μιας στήλης σας επιβραβεύει με ένα Επικό Αντικείμενο Κάθε δωρεά που κάνετε σας επιβραβεύει με μία καρδούλα *  (* Αυτός ο κανονισμός προστέθηκε στην επανεκτύπωση του παιχνιδιού)
 • ΑΝΟΙΞΤΕ ΓΕΩΔΗ
  Ρίχνετε ένα ζάρι
  Ανατρέχετε στο αντίστοιχο πινακάκι, στο ταμπλό, για να δείτε τί βρήκατε
 • ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ
  Ρίχνετε δύο ζάρια
  Κοιτάτε στην κάρτα δωματίου, διασταυρώστε και επιλέγετε τί βρήκατε
 • ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΚΤΙΡΙΑ
  Πληρώστε με χρυσό και πρώτες ύλες
  Ο στάβλος και το κοτέτσι είναι υποχρεωτικά για τα ζώα της φάρμας
 • ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΨΑΡΕΜΑ
  Ποτάμι, Λίμνη ή Θάλασσα, η διαδικασία είναι πάντα η ίδια
  Πρώτα-πρώτα, πιάνετε τα ψάρια που τσιμπάνε σε δόλωμα με έντομο
  (Ένα τέτοιο ψάρι για κάθε ανάλογο δόλωμα που έχετε)
  Ύστερα, ρίχνετε τα ζάρια
  Κοιτάτε αν πιάσατε τίποτα στο μέρος που βρίσκεστε
  Εάν όχι, μπορείτε να καθαρίσετε το χώρο από κάτι άχρηστο
  Ξανασυμπληρώνετε το track με τα ψάρια

Ο Καλός, Ο Κακός Και ο Άσχημος
Ας ξεκινήσουμε από το “κακό”… (Σε εισαγωγικά, γιατί, όπως εγώ, έτσι και πολλοί άλλοι, μπορεί να μην το θεωρήσουν καθόλου ελάττωμα).

Ο ΚΑΚΟΣ: Ο παράγοντας “τύχη” παίζει μεγάλο ρόλο στο παιχνίδι, ίσως τον σημαντικότερο: Κάρτες, πουγγιά, ζάρια… Θα γίνει φίλος σου ο επόμενος χωρικός; Τί ψάρια θα βγάλεις από το σακουλάκι; Για να δούμε, θα βγάλω τίποτα καλό από τα ορυχεία, ή τσάμπα ο κόπος μου; ΟΜΩΣ!!! Έτσι δεν είναι η ζωή; Δεν γίνεται να είμαστε αρεστοί σε όλους (γεια σου Μαλαχία!), δεν γυρνάμε σπίτι πάντα με γεμάτο καλάθι από το ψάρεμα και τα ορυχεία έχουν, κυρίως, πέτρες. Η ατυχία, η αποτυχία και η απογοήτευση είναι κομμάτια από τη ζωή μας. Εάν ανήκετε σε αυτούς που απολαμβάνουν περισσότερο το ταξίδι, εάν, δηλαδή, σας ευχαριστεί περισσότερο το παιχνίδι και η παρέα παρά η νίκη, τότε θα εκτιμήσετε και θα απολαύσετε το “Stardew Valley”. Κάθε παιχνίδι έχει μία ιστορία να σας πει, που, άλλοτε έχει αίσιο τέλος και άλλοτε όχι. Και περνάμε στον Καλό – ή, μάλλον, στα καλά του παιχνιδιού, μιας και είναι παραπάνω από ένα.

Ο ΚΑΛΟΣ: – Ο ορισμός του co-op! Το παιχνίδι υποστηρίζει τη συνεργασία, προωθεί την επικοινωνία και ενθαρρύνει την κοινή λογική μεταξύ των παικτών. Το motto των 3(4) Σωματοφυλάκων βρίσκει εδώ απόλυτη εφαρμογή: “Ένας για όλους και όλοι για έναν”. Ο καθένας έχει τον “ρόλο” του, αλλά μπορεί, ανά πάσα στιγμή, να συντρέξει προς βοήθεια κάποιου συμπαίκτη του. Το τέλειο οικογενειακό παιχνίδι, μαζεύει τις οικογένειες γύρω από το τραπέζι, σαν μαγνήτης. Οι μαμάδες και τα παιδιά το λατρεύουν! Και ναι… μπορεί να παιχτεί κι από (πολύ) μικρότερης ηλικίας παιδιά από αυτή που συστήνεται πάνω στο κουτί – με την βοήθεια και την καθοδήγηση κάποιου μεγαλύτερου, πάντα, έτσι; – Ιδανικό για κάθε αριθμό παικτών! Είτε είστε τετράδα, είτε μόνοι σας, δεν υπάρχει περίπτωση να μην απολαύσετε το παιχνίδι. Αυτό οφείλεται στον ιδιαίτερα έξυπνο (και απόλυτα λειτουργικό) μηχανισμό του “όσοι είναι οι παίκτες, τόσες είναι, σε αναλογία, και οι απαιτήσεις για τη νίκη”. Ένα θρυλικό ψάρι σας ζητείται στο σόλο; Δύο πρέπει να πιάσετε στο διπλό, κ.ο.κ. – Τόσο εύκολο να προσαρμοστεί! Ανάλογα με το κέφι σας, την όρεξή σας, τον χρόνο σας. Ανάλογα με τον αριθμό των παικτών, τις δυνατότητές τους, την εμπειρία τους. Ήδη, από το rulebook, υπάρχουν προτάσεις για συντομότερο παιχνίδι και ευκολότερη (ή δυσκολότερη) πρόκληση. Από κει και ύστερα, μπορείτε και μόνος σας να “παίξετε” σύμφωνα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας, προσαρμόζοντας το κάθε παιχνίδι στα γούστα σας. Και τέλος…

Ο ΑΣΧΗΜΟΣ: Κάτι άσχημο; Στο “Stardew Valley”; Σοβαρά, τώρα;

Σαν Επίλογος
Παρουσιάζω το “Stardew Valley”, με αφορμή την κυκλοφορία της επανεκτύπωσής του. Εννέα μήνες τώρα, “κρατιόμουν” και δεν έκανα ούτε κουβέντα γι΄αυτό. (Γνωρίζετε την πολιτική μου: Καθαρά από σεβασμό και μόνο, δεν μου αρέσει να παρουσιάζω τίτλους που είναι δύσκολο/αδύνατο να βρεθούν ή τίτλους που έχουν εξαντληθεί). Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στον δημιουργό του παιχνιδιού, Cole Medeiros, για την τιμή που μου έκανε και την χαρά που μου έδωσε, με το να με συμπεριλάβει στην ομάδα των playtesters της επανεκτύπωσης.

Ένα συνεργατικό επιτραπέζιο παιχνίδι γεωργίας και φιλίας βασισμένο στο βιντεοπαιχνίδι Stardew Valley του Eric Barone. Συνεργαστείτε με τους συναδέλφους σας αγρότες για να σώσετε την κοιλάδα από την άθλια JojaMart Corporation! Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστεί να καλλιεργήσετε, να ψαρέψετε, να κάνετε φίλους και να βρείτε κάθε είδους διαφορετικούς πόρους για να εκπληρώσετε τους Στόχους του Παππού σας και να αποκαταστήσετε το Κέντρο Κοινότητας. Συλλέξτε όλα τα είδη αντικειμένων, ανατρέφετε ζώα και εξερευνήστε το Ορυχείο. Αποκτήστε ισχυρές αναβαθμίσεις και δεξιότητες και καθώς περνούν οι εποχές δείτε αν είστε σε θέση να προστατεύσετε τη μαγεία της Stardew Valley! Ο…

Κριτική Παιχνιδιού

Θέμα - 7.5
Ευκολία Εκμάθησης - 8
Διασκέδαση - 8.5
Περιεχόμενα - 8.5
Στρατηγική - 8
Απουσία Τύχης - 8.5

8.2

Πολύ Καλό

Όμορφο συνεργατικό παιχνίδι farming , βασισμένο στο ομότιτλο video game το οποίο καταφέρνει να μεταφέρει στο έπακρο την ατμόσφαιρα του τελευταίου, στο τραπέζι μας...

User Rating: 4.33 ( 2 votes)
Σχεδιαστής Cole Medeiros, Eric Barone
Εικονογράφηση Alex Van Der Aa, Christine MacTernan, Ed Puella, Gina Salvador, Gustavo "Goose" Gutierrez, Justin Williams, Luke Aiello, Rachel Lapidow
Εκδόσεις ConcernedApe
Χρονιά 2021
Αριθμός Παικτών 1–4
Προτείνεται για 1–4 παίκτες
Διάρκεια 45–200
λεπτά
Ηλικίες 13
Εξάρτηση από γλώσσα Κάποιο απαραίτητο κείμενο, Χρήση μικρού βοηθητικού σημειώματος
Κύρια Ονομασία Stardew Valley The Board Game
Εναλλακτικές Ονομασίες
Κατηγορία Animal (Ζώα), Farming (Καλλιέργειας), Solo (Για έναν παίκτη), Video Game Theme (Θέμα Βιντεο-Παιχνιδιών)
Μηχανισμοί Co-operative Play (Συνεργασίας), Dice Rolling (Χρήση Ζαριών), Events (Με Γεγονότα), Point to Point Movement (Κίνηση σε Δίκτυο Γραμμών), Variable Setup (Εναλλακτικής Προετοιμασίας), Worker Placement (Τοποθέτηση Εργατών)
Βραβεία
Παίξτε το Online
Κανόνες (Αγγλικά)
Κανόνες (Ελληνικά)
more games

Messina 1347 (2021)
Arkham Horror The Card Game Revised Core Set (2016)
Maquis (2013)
Eldritch Horror (2013)
7 Wonders Architects (2021)
Golem (2021)
Boonlake (2021)
Euthia Torment of Resurrection (2021)
Pandemic Legacy Season 1 (2015)
Ark Nova (2021)
Tinners' Trail (2021)
Arkham Horror (Third Edition) (2018)
Anno 1800 (2020)
Tranglar (2021)
MicroMacro Ανεξιχνίαστες Υποθέσεις (2021)
Destinies (2021)

Σχετικά με Epitrapaizoume

” We don’t stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing” δηλαδή ” Δεν σταματάμε να παίζουμε επειδή γερνάμε αλλά γερνάμε επειδή σταματάμε να παίζουμε” George Bernard Μας αρέσουν τα επιτραπέζια παιχνίδια και κυρίως μας αρέσει να διασκεδάζουμε παίζοντας ότι λογής παιχνίδι υπάρχει με καλούς φίλους και παρέα!!! Αυτή ήταν και θα είναι η κινητήρια δύναμη αυτής της σελίδας. Η φιλοσοφία του Επιτραπαίζουμε είναι ότι τα παιχνίδια μας φέρνουν περισσότερο κοντά... πήγαινε παίξε

Δείτε επίσης...

TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume

⚡️ https://linktr.ee/epitrapaizoume 🎲 TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume ✏️ …