Κεντρική / Game / The Reckoners (2018)

The Reckoners (2018)

Stars: StarStarStarStarStarStarStarStarStar HalfStar Empty

Βαθμολογία: 8.30

Κατάταξη: 193

Σχεδιαστής Brett Sobol, Seth Van Orden
Παίκτες 1–6
Διάρκεια 60–100
λεπτά
Ηλικίες 13
Γλώσσα Δεν υπάρχει κείμενο μέσα στο παιχνίδι
Κατηγορία Dice (Ζάρια),Novel Based (Βασισμένο σε Μυθιστόρημα),Science Fiction (Επιστημονικής Φαντασίας),Solo (Για έναν παίκτη)
Εκδόσεις Nauvoo Games

Το The Reckoners είναι ένα παιχνίδι φαντασίας βασισμένο στα βιβλία του Brandon Sanderson, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να αναλάβουν τους ρόλους των πρωταγωνιστών των βιβλίων και να δουλέψουν μαζί με σκοπό να σώσουν τον κόσμο. 10 χρόνια πριν μια μυστηριώδης έκρηξη στον ουρανό, έδωσε σε μερικούς καθημερινούς, κανονικούς, ανθρώπους εξωπραγματικές υπερδυνάμεις. Αυτοί ονομάστηκαν Epics, αλλά δυστυχώς στην πορεία αποδείχθηκε ότι όλοι μεταλλάχτηκαν σε πανούργους κακούς. Σήμερα στην πόλη του Chicago που πλέον μετονομάστηκε σε Newcago, ένας από αυτούς τους Epics, με το όνομα Steelheart, προσπαθεί να κυριαρχήσει παγκοσμίως. Δυστυχώς κανένας δεν αντιδράει στις ενέργειες του και κανείς δεν πολεμάει πίσω. Κανένας εκτός από τους Reckoners και εκεί έρχονται οι παίκτες να αναλάβουν ρόλο. Είστε μέλος των Rekoners, μια εξειδικευμένη, ικανή ομάδα ανθρώπων που εντοπίζουν και εξουδετερώνουν Epics. Η αποστολή σας αν και απλή δεν είναι καθόλου εύκολη. Το ερώτημα είναι αν θα καταφέρετε να εξουδετερώσετε τον Steelheart και να σώσετε την πόλη…

Το The Reckoners είναι ένα παιχνίδι φαντασίας βασισμένο στα βιβλία του Brandon Sanderson, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να αναλάβουν τους ρόλους των πρωταγωνιστών των βιβλίων και να δουλέψουν μαζί με σκοπό να σώσουν τον κόσμο. 10 χρόνια πριν μια μυστηριώδης έκρηξη στον ουρανό, έδωσε σε μερικούς καθημερινούς, κανονικούς, ανθρώπους εξωπραγματικές υπερδυνάμεις. Αυτοί ονομάστηκαν Epics, αλλά δυστυχώς στην πορεία αποδείχθηκε ότι όλοι μεταλλάχτηκαν σε πανούργους κακούς. Σήμερα στην πόλη του Chicago που πλέον μετονομάστηκε σε Newcago, ένας από αυτούς τους Epics, με το όνομα Steelheart, προσπαθεί να κυριαρχήσει παγκοσμίως. Δυστυχώς κανένας δεν αντιδράει στις ενέργειες του και κανείς δεν…

Κριτική Παιχνιδιού

Θέμα - 7.5
Ευκολία Εκμάθησης - 9
Διασκέδαση - 9
Περιεχόμενα - 9.5
Στρατηγική - 7.5
Απουσία Τύχης - 7

8.3

Πολύ Καλό

Ένα πανέμορφο συνεργατικό παιχνίδι με ωραία ροή και αρκετά επίπεδα δυσκολίας που προσφέρει ώρες ευχάριστου gameplay...

User Rating: 3.85 ( 2 votes)

Διαβάστε το άρθρο του Άρη Κτιστάκη στην στήλη του εδώ ή και παρακάτω:

«Γή, 2230 ΑD» Μια λάμψη στον ουρανό ήταν αρκετή για να αλλάξει τα πάντα στη πόλη του Newcago. Για κάποιο λόγο, τον οποίο ακόμα οι επιστήμονες ερευνούν, κάποιοι απέκτησαν απίστευτες , υπερφυσικές δυνατότητες. Για κάποιους το να λυγίζουν μέταλλα, να δημιουργούν ισχυρούς ανεμοστρόβιλους ή ακόμα και να πετάνε φωτιές ήταν μέρος της καθημερινότητάς τους. Διψασμένοι για εξουσία και δύναμη ήξεραν πλέον πώς η κατάσταση ήταν στα χέρια τους. Λόγω των επικών τους δυνατοτήτων, ονομάστηκαν Epics, και δεν ήταν τίποτε άλλο , παρά πιστοί «στρατιώτες» του Steelheart, ενός υπέρ-ανθρώπου του οποίου οι δυνάμεις ξεπερνούσαν κάθε φαντασία.  Μέχρι σήμερα ο Steelheart ήταν άτρωτος. Κανένα όπλο από την ευρεία γκάμα του στρατού δεν ήταν αρκετό να τον σταματήσει.  Μοναδική ελπίδα για να σταματήσει η επέλαση των Epics και του αρχηγού τους ήταν πλέον η ομάδα των elites , η οποία αποτελούνταν από επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων  με σκοπό να «μελετήσουν» τις αδυναμίες τους και να τους αφανίσουν μια για πάντα…» .

Το “The Reckoners” είναι αμιγώς ένα συνεργατικό παιχνίδι, στο οποίο 1-6 παίκτες -μέλη της επίλεκτης ομάδας – αναλαμβάνουν να εξολοθρεύσουν τον Steelheart επαναφέροντας την τάξη στην πόλη του πάλαι ποτέ γνωστού Chicago, επονομαζόμενου πλέον σε Newcago.

Στο παιχνίδι θα συναντήσουμε dice selection μηχανισμούς όπου η άριστη συνεργασία (co-operation) μεταξύ των παικτών είναι το κλειδί της νίκης. Η παρτίδα για 4-6 παίκτες κρατάει συνήθως 90 λεπτά, αλλά η απλότητα των κανόνων και η εξαιρετική παραγωγή του παιχνιδιού σε κάνουν να πιστεύεις πως ο χρόνος έχει σταματήσει.

Η θεματολογία του παιχνιδιού στηρίζεται στη τριλογία των βιβλίων του Brandon Sanderson, η οποία παρουσιάζει όλους τους ήρωες που συναντάμε στο παιχνίδι, καθώς και λεπτομέρειες των δεξιοτήτων τους. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν να δούμε πώς παίζεται το παιχνίδι.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Στο παιχνίδι κάθε παίκτης θα πάρει το ταμπλό ενός από τους 6 διαθέσιμους ήρωες μαζί με τα 6 ζάρια του τα οποία αποτελούνται από 3 λευκά (γενικής χρήσης, ίδια για τον κάθε παίκτη) και 3 στο χρώμα του, τα οποία εξειδικεύονται στην ικανότητά του (special ability). Ενδεικτικά θα πούμε ότι κάποιοι ήρωες της ομάδας εξειδικεύονται στην έρευνα, άλλοι στη μάχη, άλλη στη συγκέντρωση χρημάτων κ.ο.κ. Επιπλέον κάθε παίκτης θα πάρει την κάρτα με το special αντικείμενο που αντιστοιχεί στον ήρωα καθώς και ένα plan token το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή μέσα στο παιχνίδι για την εκτέλεση μιας επιπλέον ενέργειας.

Στη μέση του τραπεζιού θα τοποθετήσουμε ταμπλό τοποθεσιών της πόλης, τόσα όσοι οι παίκτες +1 με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε κάθε περιοχή να συνορεύει με άλλες 2 .Σε κάθε τοποθεσία τοποθετούμε ένα Epic τραβώντας τον από το αντίστοιχο deck. Παραδίπλα θα τοποθετήσουμε το ταμπλό του Steelheart θέτοντας το Research Level του στα επίπεδα που ορίζει ο πίνακας με βάση τη δυσκολία που έχουμε επιλέξει. Το health track είναι στο σύμβολο με το άπειρο, καθώς για να μπορέσουμε να τον εξολοθρεύσουμε θα πρέπει να βρούμε πρώτα τις αδυναμίες του, μειώνοντας το Research Level στο 0 . Μόνο τότε και μόνο τότε θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε πρόσβαση στο health bar του Steelhert. Eεπιπλέον θα τοποθετήσουμε το ταμπλό που υποδηλώνει το κρησφύγετο της ομάδας μας. Σε αυτό επάνω απεικονίζονται διαθέσιμα προς αγορά όπλα και gadgets το συνολικό εισόδημά μας,σε δολάρια, το οποίο είναι κοινό για όλους τους παίκτες, όποτε και πρέπει να αξιοποιείται με σύνεση. Τέλος στο Citizen track θα τοποθετήσουμε το δείκτη στο 40, υποδηλώνοντας την ύπαρξη του πληθυσμού.

ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΝΙΚΗΣ / ΗΤΤΑΣ
Εδώ τα πράγματα είναι απλά. Κερδίζουμε σαν ομάδα αν καταφέρουμε να εξοντώσουμε τον Steelheart, ενώ χάνουμε αν ο πληθυσμός μας πέσει στο 0 από 40  (βλέπετε, δεν αντέχουμε στις απώλειες του άμαχου πληθυσμού.)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΤΩΝ EPICS
Οι Epics σαν μηχανισμός είναι αυτοί που μας «βοηθούν» στο να γίνουμε δυνατότεροι στο κυνήγι μας με τον Steelheart. Κάθε φορά που τους εξοντώνουμε, κερδίζουμε είτε χρήματα ή/και πόντους έρευνας στο Research track του Steelheart ή και χτυπήματα στο στρατό (minions), ο οποίος σπεύδει προς βοήθεια των Epics. Από την άλλη, οι epics είναι αυτοί που μας «καθυστερούν» στο κυνήγι μας προς τον Steelheart καθώς η εξόντωση τους απαιτεί το ξόδεμα ενεργειών (και κατά συνέπεια ζαριών). Αν δεν εξοντωθούν εγκαίρως τότε δυναμώνουν καθιστώντας την αποστολή μας πιο δύσκολη. Η συνεργασία και ο προγραμματισμός των ενεργειών μας είναι το «κλειδί» στο να μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί σε όλα τα επίπεδα (συγκέντρωση χρημάτων για αγορά εξοπλισμού, συγκέντρωση plan tokens για έξτρα ενέργειες κλπ).

Οι κάρτες των Epics μας δείχνουν το Research και το Life track τους. Επιπλέον στη βάση της κάρτας έχουν 6 διαφορετικά σύμβολα στη σειρά, ανάμεσα στα οποία τοποθετούμε ένα δείκτη (στην αρχή ανάμεσα στο 3ο  και στο 4ο  level από τα 6). Όλα τα σύμβολα που υπάρχουν αριστερά της μπάρας θα γίνουν resolved στη φάση των Epics ,οπότε και θα μας ανεβάσουν το επίπεδο δυσκολίας της προσπάθειάς μας (είτε θα σκοτώσουν αμάχους, είτε θα μας κάνουν να χάσουμε ένα ζάρι, που σημαίνει μια ενέργεια λιγότερη κλπ). Στους Epics που το το Life track δείχνει το σύμβολο του  άπειρου, θα πρέπει πρώτα να ρίξουμε το Research στο μηδέν για να ξεκλειδώσει το Life track τους (Θεματικά ανακαλύπτουμε τις αδυναμίες τους). Oι Epics είναι αυτοί που κατά κύριο λόγο «τροφοδοτούν» τις μπάρες του Steelheart καθιστώντας τον πιο επικίνδυνο (αναλύονται παρακάτω). Καταλαβαίνουμε λοιπόν πόσο επιτακτική είναι η συνεργασία μεταξύ των παικτών για την άμεση εξόντωση των Epics ή τουλάχιστον για τη διατήρησή τους σε χαμηλά επίπεδα (με λίγα σύμβολα ενεργειών).

Ο STEELHEART ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Γενικά η παρουσία του Steelheart στο παιχνίδι είναι για να μας κάνει τη ζωή πιο δύσκολη καθώς άμεση επαφή με τον ίδιο δεν υπάρχει, κοινώς δεν μπορεί να μας εξοντώσει. Ωστόσο εξοντώνει αμάχους και αυτό είναι αρκετό να μας κάνει να χάσουμε το παιχνίδι. Το ταμπλό του Steelheart περιλαμβάνει το Research Level του το οποίο μόλις μηδενισθεί μετατρέπεται σε Health track (οπότε πλέον είμαστε σε θέση να του δώσουμε άμεσα χτυπήματα), επιπλέον περιλαμβάνει 4 tracks όπου το καθένα μας δημιουργεί διαφορετικά προβλήματα. Το πρώτο track υποδηλώνει πόσους αμάχους θα χάσουμε στο τέλος του γύρου, το δεύτερο πόσο κοντά φτάνει ο Steelheart στην ανακάλυψη του κρησφύγετου μας (οπότε κι ένας παίκτης θα χάσει ένα ζάρι), το τρίτο πόσοι στρατιώτες (minions) μπαίνουν σε κάθε περιοχή και το τέταρτο πόσα εμπόδια (barricades) μπαίνουν σε κάθε περιοχή. Οι στρατιώτες (minions) πρέπει να εξοντώνονται άμεσα καθώς ανεβάζουν το level των Epics (1 level ανά στρατιώτη σε κάθε περιοχή), οπότε αναλογιστείτε τη ζημιά μπορούμε να δεχθούμε αν ο Epic φτάσει στο 6ο level! Οι μπάρες μας αποτρέπουν την κίνηση από και προς κάθε περιοχή. Για την καταστροφή αυτών των barricades απαιτείται η χρήση ενός ζαριού, ανεξαρτήτως συμβόλων (θα μιλήσουμε παρακάτω για αυτά).

ΦΑΣΕΙΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
Κάθε γύρος αποτελείται από τις εξής φάσεις :

 1. Όλοι οι παίκτες ταυτόχρονα ρίχνουν τα ζάρια και επιλέγουν ένα τουλάχιστον, το οποίο και θα «κλειδώσουν». Θα ρίξουν τα ζάρια άλλες δυο φορές , ωστόσο σε κάθε ριξιά θα πρέπει να «κλειδώνουν» τουλάχιστον ένα ζάρι. Αυτονόητο είναι πώς στην τρίτη ζαριά , όλα τα μή επιλεγμένα ζάρια «κλειδώνουν» αυτομάτως.
 2. Θα χρησιμοποιηθούν τα ζάρια για την εκτέλεση ενεργειών. Να επισημάνουμε πως στο σημείο αυτό δεν υπάρχει turn order. Οι παίκτες ενεργοποιούν τα ζάρια τους με τη σειρά που εκείνοι θέλουν με σκοπό να βελτιστοποιήσουν την αποτελεσματικότητα των κινήσεών τους.
 3. Θα πάρουμε τα rewards από τους Epics που εξοντώσαμε σ’αυτό το γύρο και θα αγοράσουμε εξοπλισμό με τα χρήματα που διαθέτουμε
 4. Θα αναπληρώσουμε τις τοποθεσίες που δεν έχουν Epics με νέους από το σχετικό deck και θα τους ενεργοποιήσουμε στο Level Στην αρχή του παιχνιδιού ξεκινάνε στο Level 3.
 5. Θα ενεργοποιήσουμε (resolve) τα σύμβολα των Epics ξεκινώντας από τη τοποθεσία που βρίσκεται ο Steelheart πηγαίνοντας δεξιόστροφα σε κάθε περιοχή.
 6. Τέλος θα ενεργοποιήσουμε τον Steelheart κάνοντας resolving σε κάθε μια μπάρα του ξεχωριστά .
 7. Θα πάρουμε τα ζάρια μας και θα ξαναρχίσουμε από την αρχή.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ
Όλες οι εκτελούμενες ενέργειες παράγονται από τα ζάρια μας. Κάθε ενέργεια είναι συνυφασμένη με ένα χρώμα για να ξεχωρίζει καλύτερα και οι χαρακτήρες που είναι εξειδικευμένοι με τη συγκεκριμένη ενέργεια έχουν και το χρώμα της.

Κόκκινο (σύμβολο αστέρι) – εξόντωση στρατιωτικών μονάδων

 • Μπλε (σύμβολο splash) – μείωση του level επικινδυνότητας ενός Epic
 • Πράσινο (σύμβολο νεκροκεφαλής) – απευθείας χτύπημα για την μείωση του health track
 • Μοβ (σύμβολο μεγεθυντικού φακού) – μείωση του Research level
 • Κίτρινο (σύμβολο δολαρίου)  – αύξηση των χρημάτων μας κατά ένα δολάριο
 • Μαύρο (σύμβολο DNA) – κερδίζουμε ένα Plan token (extra ενέργεια) , το οποίο όμως δεν είναι διαθέσιμο στο γύρο όπου αποκτάται.

Όπως είπαμε και στην αρχή, τα λευκά ζάρια που είναι γενικής χρήσης περιλαμβάνουν το κάθε σύμβολο μια φορά, ενώ τα χρωματιστά ζάρια (χρώμα ειδικότητας κάθε παίκτη) περιλαμβάνουν πιο πολλές φορές το σύμβολο της ειδίκευσης (π.χ σήμα δολαρίου), το οποίο σε μια πλευρά περιέχεται 2 φορές.

ΚΑΡΤΕΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ
Οι κάρτες εξοπλισμού αποτελούν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού καθώς μας επιτρέπουν στο να βελτιώνουμε τις ενέργειές μας. Έτσι για παράδειγμα μπορούμε να βρούμε κάρτες που ένα σύμβολο να μας τριπλασιάζει ένα άλλο (πχ.μια νεκροκεφαλή να μας δίνει τρία δολάρια), οπότε στο παράδειγμά μας αν φέρουμε 2 νεκροκεφαλές να κερδίσουμε 6 δολάρια, ή ένα σύμβολο να αντιμετωπίζεται αμφίδρομα ως ένα άλλο (πχ ο μεγεθυντικός φακός να αντιμετωπίζεται και ως νεκροκεφαλή κ.ο.κ). Γενικά οι κάρτες μα δίνουν την ευκαιρία να κάνουμε αποτελεσματικότατα combos με μεθόδους που λίγο πολύ συναντάμε σε ζαροπαίχνιδα αυτού του τύπου.

ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ
Το παιχνίδι αν και είναι fun δείχνει αρκετά στρατηγικό χωρίς όμως να γίνεται κουραστικό. Μεταξύ των παικτών απαιτείται η απόλυτη συνεργασία και ο άριστος προγραμματισμός ενεργειών καθώς κάθε παίκτης ειδικεύεται σε ένα συγκεκριμένο ρόλο. Το παιχνίδι αν και έχει στοιχεία τύχης , αυτά μπορούν να αμβλυνθούν με τη χρήση του εξοπλισμού ο οποίος αλλάζει και κάνει τα ζάρια πιο  «διαχειρίσιμα» Στα θετικά του παιχνιδιού οι πολύ λίγοι και απλοί κανόνες, καθώς και ο αριθμός παικτών που φιλοξενεί . Το παιχνίδι συνίσταται και για non-gamers καθώς είναι ευχάριστο σε artwork και σε gameplay.

OUT OF THE FOAM BOX
Για την παραγωγή θα πούμε ότι απλά είναι κορυφαία. Μεγάλα διάφανα chunky ζάρια με εμφανή σύμβολα, πλαστικές μινιατούρες για τον κάθε ήρωα και τους στρατιώτες. Μεταλλική φιγούρα για το Steelheart και μεταλλικά tokens για τα tracks . Επιπλέον όλα τα plan tokens είναι εξίσου μεταλλικά ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο το επίπεδο παραγωγής. Το κερασάκι στη τούρτα όμως είναι όλα τα trays των ηρώων , των τοποθεσιών και του Steelheart τα οποία είναι κατασκευασμένα από την Gametrayz , ίσως την καλύτερη εταιρεία, αυτή τη στιγμή στο χώρο των inserts! Στα αρνητικά του παιχνιδιού η «τσιμπημένη» τιμή του , η οποία στη λιανική αναμένεται κοντά στα €80 – €100. Το παιχνίδι αν και δεν «έπιασε» τρελό hype (λίγοι γνωρίζουν την ύπαρξή του) κατάφερε και μπήκε ψηλά στις προτιμήσεις μας ειδικά για το ανάλαφρο στυλ που προσφέρει σε συνδυασμό με τον απαιτούμενο χρόνο και τα άτομα που φιλοξενεί. Η Nauvoo Games, η οποία μας είχε δώσει και το περίφημο «χρηματιστηριακό» Stockpile, κάνει δυναμικά την επανεμφάνισή της , με ένα παιχνίδι υψηλής ποιότητας (ως προς τα υλικά του) το οποίο υπόσχεται ατελείωτες ώρες διασκέδασης με τη παρέα!

Μπορείτε να πάρετε μια «γεύση» από τη βίντεο-παρουσίαση μας στην σελίδα του epitapaizoume.gr. Ωστόσο αν σας δοθεί ποτέ η ευκαιρία να το δοκιμάσετε, μην το προσπεράσετε! Σε κάθε περίπτωση, μην αμελήσετε να του ρίξετε μια ματιά και στο how to play βίντεο μας παρακάτω:

Το The Reckoners είναι ένα παιχνίδι φαντασίας βασισμένο στα βιβλία του Brandon Sanderson, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να αναλάβουν τους ρόλους των πρωταγωνιστών των βιβλίων και να δουλέψουν μαζί με σκοπό να σώσουν τον κόσμο. 10 χρόνια πριν μια μυστηριώδης έκρηξη στον ουρανό, έδωσε σε μερικούς καθημερινούς, κανονικούς, ανθρώπους εξωπραγματικές υπερδυνάμεις. Αυτοί ονομάστηκαν Epics, αλλά δυστυχώς στην πορεία αποδείχθηκε ότι όλοι μεταλλάχτηκαν σε πανούργους κακούς. Σήμερα στην πόλη του Chicago που πλέον μετονομάστηκε σε Newcago, ένας από αυτούς τους Epics, με το όνομα Steelheart, προσπαθεί να κυριαρχήσει παγκοσμίως. Δυστυχώς κανένας δεν αντιδράει στις ενέργειες του και κανείς δεν…

Κριτική Παιχνιδιού

Θέμα - 7.5
Ευκολία Εκμάθησης - 9
Διασκέδαση - 9
Περιεχόμενα - 9.5
Στρατηγική - 7.5
Απουσία Τύχης - 7

8.3

Πολύ Καλό

Ένα πανέμορφο συνεργατικό παιχνίδι με ωραία ροή και αρκετά επίπεδα δυσκολίας που προσφέρει ώρες ευχάριστου gameplay...

User Rating: 3.85 ( 2 votes)
Σχεδιαστής Brett Sobol, Seth Van Orden
Εικονογράφηση Ian O'Toole, Miguel Coimbra, Noah Adelman
Εκδόσεις Nauvoo Games
Χρονιά 2018
Αριθμός Παικτών 1–6
Προτείνεται για 4–5 παίκτες
Διάρκεια 60–100
λεπτά
Ηλικίες 13
Εξάρτηση από γλώσσα Δεν υπάρχει κείμενο μέσα στο παιχνίδι
Κύρια Ονομασία The Reckoners
Εναλλακτικές Ονομασίες
Κατηγορία Dice (Ζάρια), Novel Based (Βασισμένο σε Μυθιστόρημα), Science Fiction (Επιστημονικής Φαντασίας), Solo (Για έναν παίκτη)
Μηχανισμοί Card Drafting (Τράβηγμα Καρτών), Co-operative Play (Συνεργασίας), Dice Rolling (Χρήση Ζαριών), Press Your Luck (Πίεσε την Τύχη Σου), Simultaneous Action Selection (Ταυτόχρονη Επιλογή ή Ενέργεια), Variable Player Powers (Εναλλαγής Δυνατοτήτων Παίκτη)
Βραβεία
Παίξτε το Online
Κανόνες (Αγγλικά)
Κανόνες (Ελληνικά)
more games

Messina 1347 (2021)
Arkham Horror The Card Game Revised Core Set (2016)
Maquis (2013)
Eldritch Horror (2013)
7 Wonders Architects (2021)
Golem (2021)
Boonlake (2021)
Euthia Torment of Resurrection (2021)
Pandemic Legacy Season 1 (2015)
Ark Nova (2021)
Tinners' Trail (2021)
Arkham Horror (Third Edition) (2018)
Anno 1800 (2020)
Tranglar (2021)
Stardew Valley The Board Game (2021)
MicroMacro Ανεξιχνίαστες Υποθέσεις (2021)

Σχετικά με Epitrapaizoume

” We don’t stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing” δηλαδή ” Δεν σταματάμε να παίζουμε επειδή γερνάμε αλλά γερνάμε επειδή σταματάμε να παίζουμε” George Bernard Μας αρέσουν τα επιτραπέζια παιχνίδια και κυρίως μας αρέσει να διασκεδάζουμε παίζοντας ότι λογής παιχνίδι υπάρχει με καλούς φίλους και παρέα!!! Αυτή ήταν και θα είναι η κινητήρια δύναμη αυτής της σελίδας. Η φιλοσοφία του Επιτραπαίζουμε είναι ότι τα παιχνίδια μας φέρνουν περισσότερο κοντά... πήγαινε παίξε

Δείτε επίσης...

TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume

⚡️ https://linktr.ee/epitrapaizoume 🎲 TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume ✏️ …