Νεα αγορα!πιο παιχνιδι σας εχει κατσει στο μυαλο για αγορα!!

Επιτραπέζια Παιχνίδια – Board Games | Epitrapaizoume.gr Forums Board Game Related (Σχετικά με Επιτραπέζια) Νεα αγορα!πιο παιχνιδι σας εχει κατσει στο μυαλο για αγορα!!

Viewing 15 posts - 271 through 285 (of 360 total)
  • Author

@matsas » 15 Ιαν 2016, 22:21 wrote:

Γι αυτό και χτυπησα σήμερα το the staufer dynasty .Το ξέρει κανένας σας;πρώτη φορά που έκανα αγορά στα τυφλά

Είχα δει κάτι review, προσωπικά δε μου έκανε ποτέ κλικ για να το ψάξω παραπάνω. Καλόπαιχτο Βαγγέλη και πες καμία γνώμη όταν το δοκιμάσετε! :meeple:

VitaKapa
    Participant

Το Staufer Dynastybειναι πολυ ωραιο παιχνιδι και κραταει και λιγο χωρις να κουραζει. Οταν το δειι κανεις στο τραπεζι ειναι εντυπωσιακο γιατι γεμιζει το ματι. Δεν ειναι τυχαια καλο παιχνιδι. Ο σχεδιαστης ειναι αυτος που εχει κανει το Hansa Teutonica. Το θεωρω παρα πολυ καλο παιχνιδι. Εχουμε γυρισει και το βιντεο του, με την πρωτη ευκαρια θα το ανεβασω να το δειτε :meeple:

matsas
    Participant

Ναι στα θετικά του είναι ή εμφάνιση και απ το λίγο που έχω διαβάσει ή διάρκεια του.Άντε περιμένω το βιντεακι βαγγελη

VitaKapa
    Participant

Ετοιμο as promised :meeple:
    [youtube:1kkxlkr7]https://www.youtube.com/watch?v=cjsC-xwUdqg[/youtube:1kkxlkr7]

matsas
    Participant

Και για να μην ξεχνάμε τον σκοπό μας………έχει παίξει κανείς το the palaces of Carrara?αξίζει;

VitaKapa
    Participant

@matsas » Κυρ Ιαν 17, 2016 9:46 am wrote:

Και για να μην ξεχνάμε τον σκοπό μας………έχει παίξει κανείς το the palaces of Carrara?αξίζει;

Το έχω παίξει εγώ Βαγγέλη, είναι πάρα πολύ ωραίο παιχνίδι πολύ ευχάριστο με όμορφο σχεδιασμό και εκτέλεση, ενώ το ταμπλό του είναι ένας δίσκος με υλικά που γυρίζει συνέχεια αλλάζοντας τις ισοτιμίες. Στην καρέκλα των σχεδιαστών κάθεται το φοβερό δίδυμο Michael Kiesling & Wolfgang Kramer που για μένα είναι εγγύηση ότι το παιχνίδι είναι δεμένο μηχανιστικά και του γούστου μου :meeple:

Η έλια έχει γράψει και στο περιοδικό μας για το συγκεκριμένο παιχνίδι, μπορείς να διαβάσεις την γνώμη της σε αυτό εδώ το link

matsas
    Participant

@VitaKapa » Κυρ Ιαν 17, 2016 1:13 pm wrote:

@matsas » Κυρ Ιαν 17, 2016 9:46 am wrote:

Το έχω παίξει εγώ Βαγγέλη, είναι πάρα πολύ ωραίο παιχνίδι πολύ ευχάριστο με όμορφο σχεδιασμό και εκτέλεση, ενώ το ταμπλό του είναι ένας δίσκος με υλικά που γυρίζει συνέχεια αλλάζοντας τις ισοτιμίες. Στην καρέκλα των σχεδιαστών κάθεται το φοβερό δίδυμο Michael Kiesling & Wolfgang Kramer που για μένα είναι εγγύηση ότι το παιχνίδι είναι δεμένο μηχανιστικά και του γούστου μου :meeple:

Η έλια έχει γράψει και στο περιοδικό μας για το συγκεκριμένο παιχνίδι, μπορείς να διαβάσεις την γνώμη της σε αυτό εδώ το link

την αγγλικη εκδοση ειχες παιξει βαγγελη?παιζει ρολο το κειμενο γιατι εχω βρει μονο γερμανικη εκδοση

VitaKapa
    Participant

Το βασικο παιχνιδι δεν εχει κειμενο
    ωστοσο εχει μερικες καρτες για καθε μια απο τις 4 κατηγοριες με τις οποιες σκοραρεις εξτρα ποντους νικης στο τελος. Ωστοσο μπορεις να τυπωσεις λιγα φυλα στα αγγλικα απλα για να συμβουλευεσαι τις 4 καρτες που θα ειναι διαφορετικες σε καθε παρτιδα. Πολυ ευκολα.

boomer
    Participant

Με την ευκαιρία που έτυχε σήμερα να γνωρίσω μια παρέα φαν του ΠΑΛΕΡΜΟ (κλασικό) σκέφτηκα να πάρω ή το AVALON ή το ΠΑΛΕΡΜΟ του Μπαγιαρτάκη ώστε την επόμενη φορά να δουν κι αυτοί κάτι πιο εξελιγμένο και έτσι σιγά σιγά να ”τσιμπήσω” και κανέναν απ’ αυτούς για κανένα euro!! χεχεχεχεχε!!
    Αν και κλείνω περισσότερο στο AVALON θα ήθελα κι από σας μια γνώμη μιας και δε τα πάω και τόσο καλά με τα party. Εκτος αν τα πάρω και τα 2 να τελειώνουμε!! 😀

petros papitsis
    Participant

Καλησπέρα στην παρέα. Λοιπόν φίλε boomer. Εχω το Παλέρμο το οποίο ειναι πολύ όμορφο και κλασσικό παιχνίδι. Αλλά εχω παίξει πολλές πατρίδες avalon. Νομίζω δίνω ενα μικρο προβάδισμα στο avalon μιας και έχει πιο πολλούς χαρακτήρες περισσότερα πράγματα να κάνεις και παίζει ευχάριστα. Προσοχή ομως στο avalon αν ενας παίκτης κάνει λάθος χαλάει ολη την παρτίδα με σχέση το Παλέρμο που είναι πιο απλό. Επειδή και τα δυο παιχνίδια είναι για πολλά άτομα θα σου πρότεινα avalon. :thumbsup:

boomer
    Participant

Σε ευχαριστώ πολύ Πετράν!!!! Βασικά χωρίς να γνωρίζω πολλά, ο λόγος που τείνω προς ΑVALON είναι ο,τι έχει χαμηλότερο μέσο όρο παιχτών, οπότε μπορεί να παιχτεί πιο συχνά,και επίσης τα copononents που έχει δείχνουν πως ξεφεύγει κάπως απ’ τη ραντομίλα του κλασικού ΠΑΛΕΡΜΟ.

matsas
    Participant

και γω θα ελεγα αβαλον.αλλα προσοχη δεν εχει καμια σχεση με το παλερμο.ναι ειναι παιχνιδι κρυφων ρολων αλλα το παιχνιδι δεν μπορει να παιχτει απλα στην τυχη .πρεπει να βλεπεις εκτος απο αντιδρασεις και την ψηφοφορια σε καθε γυρο.επισης ενα απο τα μεγαλα του πλεονεκτηματα ειναι οτι παιζει πολυ καλα και με μικρο αριθμο παικτων5 για τετοιο παιχνιδι ειναι μικρος)
    Για μεγαλη παρεα εγω θα σου ελεγα να δεις αυτο http://boardgamegeek.com/boardgame/38159/ultimate-werewolf-ultimate-editionνομιζω ειναι πολυ καλυτερο απ το παλερμο!!!!!

VitaKapa
    Participant

Παιδιά και εγώ προτιμώ το Avalon γιατί παίζει πολύ ωραία και δεν έχει και player eliminations – Σαφώς ανώτερο αλλά και τα 2 είναι καλές επιλογές για πάρτυ

boomer
    Participant

Βαγγέληδες είναι πλεον ξεκάθαρη η επιλογή!! thanks you Μεγάλη διαφορά με το ΠΑΛΕΡΜΟ, λιγότερη ραντομίλα και το σημαντικότερο… είμαι εχθρός του player elimination. Ενα παιχνίδι που σέβεται τον εαυτό του, θα πρέπει να το ευχαριστιούνται όλοι οι παίχτες μέχρι το τέλος και όχι να κάθονται να κοιτάνε τους άλλους που συνεχίζουν!!
    Μάτσα το Ultimate Werewolf αλλά και το Lupus in Tabula θα έλεγα, είναι στα υπόψιν αλλά το AVALON είναι μια άμεση αγορά εδώ στα Χανιά!! Οπότε ας χτυπήσω αυτό για αρχή και για τα υπόλοιπα βλέπουμε!!

Avalon με διαφορά για μένα! Επίσης καλά παιχνίδια παρέας: Bang!, Citadels, Κυνηγοί της Νύχτας, Love Letter.

Viewing 15 posts - 271 through 285 (of 360 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.