Επιτραπέζια Παιχνίδια – Board Games | Epitrapaizoume.gr › Forums › Board Game Related (Σχετικά με Επιτραπέζια) › Νεα αγορα!πιο παιχνιδι σας εχει κατσει στο μυαλο για αγορα!!
- This topic has 359 replies, 14 voices, and was last updated 7 years, 11 months ago by
Epitrapaizoume.
-
AuthorPosts
-
15/10/2015 at 5:29 pm #20899
VitaKapaParticipantTo Deus Το έχουμε σε Videaki εδω και μπορείς να διαβάσεις μερικά πράγματα:
http://epitrapaizoume.gr/games/deus-2014/[youtube:s75d9uoh]https://www.youtube.com/watch?v=hl8l0Z46X6Q[/youtube:s75d9uoh]
Θεωρώ ότι είναι πολύ ωραίο παιχνίδι με τρομερούς μηχανισμούς και αλληλεπίδραση, ωστόσο ένα κλικ πιο πάνω σε δυσκολία (όχι κάτι ιδιαίτερο ωστόσο) επιπέδου Waterdeep
To Versailles είναι πανέμορφο στο μάτι, πανεύκολοι κανόνες και όμορφα στοιχεία, το μαθαίνεις και το παίζειςκαι με νεους gamers, βγάζει περισσότερο την αίσθηση του worker placement ενώ το Deus ενός παιχνιδιού ανάπτυξεις πολιτισμού με tactics στον χάρτη. Εγώ θα έπαιρνα και τα 2 με την σειρά ανάλογα με το αν θές πρώτα το ενα κλικ πιο εύκολο versailles το οιο γεματο deus :meeple:19/10/2015 at 8:29 am #20900
petros papitsisParticipantΣε ευχαριστω Βαγγέλη. Μερικες ακόμα ερωτήσεις για το versailles και το εχω αγοράσει ,γιατί στην εποχή που ζούμε δεν σε παίρνει να αγορασεις παιχνίδι και να το βάλεις στην άκρη. Για πες μου παίζει γρήγορα? μπορείς να το παίξεις ευχαριστα και δεύτερη φορα η θα είναι βαρη? έχει ζαρι και τύχη? smileee :dice: xaxaxaxaxa μοιάζει με κανένα απο τα παρακάτω παιχνίδια που σου γράφω? η εχει εντελώς καινούριο μηχανισμός? praetor. elysium. lord. istanbul. santiago de couba. village. smileee xaxaxaxa
19/10/2015 at 5:22 pm #20901
VitaKapaParticipantΤίποτα βρε, αφού ο ένας βοηθάμε τον άλλον με τις εμπειρίες που αποκτάμε από τα διάφορα παιχνίδια που παίζουμε 🙂
Λοιπόν. στο ψητό. Το παιχνίδι παίζει αρκετά γρήγορα μιάμιση ωρίτσα ίσως λίγο παραπάνω αν είναι πρώτη παρτίδα κάποιου, αλλά από τη δεύτερη και μετά, όταν όλοι ξέρουν τι κάνουν κυλάει πολύ γρήγορα. Εξάλλου ο καθένας στο γύρο του κάνει κάτι γρήγορο και μετά είναι η σειρά του αντιπάλου. Οπότε πριν καλά καλά το καταλάβεις, ξαναπαίζεις…
Μπορείς να το παίξεις ευχάριστα και δεύτερη και τρίτη φορά, προσωπικά το βρήκα ωραία γέφυρα για να εισάγεις κάποιον νέον στα παιχνίδια και να μη βαριέσαι και εσύ παράλληλα. Είναι αρκετά απλό αλλά έχεις ωραίες επιλογές και τα πάντα είναι στο σωστό timing αλλά και στο πως κάνεις spread τους εργάτες σου στο ταμπλό. Διατηρώντας παράλληλα ένα λειτουργικό rotation.
Είναι καθαρό worker placement αλλά πέραν αυτού δεν θα έλεγα ότι μοιάζει με κανένα από τα παιχνίδια που περιγράφεις παρακάτω, θα έλεγα ότι μοιάζει περισσότερο στο Λίθινη εποχή, αλλά χωρίς ζάρι και με ένα όμορφο και φρέσκο twist. Επίσης έχει Tile Placement σε ένα βαθμό. Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα στο review που είχα γράψει στο περιοδικό το Νοέμβριο του 2014 εδώ: http://issuu.com/epitrapaizoume.gr/docs/epitrapaizoume_november_2014/13?e=7491736/1017097519/10/2015 at 5:37 pm #20902
petros papitsisParticipantRespect!!!!! Σε ευχαριστώ πολύ Βαγγέλη. :thumbsup: είσαι πολυ κατατοπιστικος :star: :star: :epitrapaizoume: 2thumbsup
19/10/2015 at 5:47 pm #20903
VitaKapaParticipant@petros papitsis » Δευτ Οκτ 19, 2015 8:37 pm wrote:
Respect!!!!! Σε ευχαριστώ πολύ Βαγγέλη. :thumbsup: είσαι πολυ κατατοπιστικος :star: :star: :epitrapaizoume: 2thumbsup
χεχεχεχε τίποτα βρε, όταν βρεθούμε για παιχνίδι θα κεράσεις χαλβαδόπιτα σύρου 😀
19/10/2015 at 9:20 pm #20904
petros papitsisParticipantXaxxxxxaaa laughing μεγάλη μου χαρα Βαγγέλη.
26/10/2015 at 11:22 am #20905
peterdnxsParticipantKαλημέρα παιδιά. Έχω δειτην παρουσίαση του black fleet και έχω ψηθεί να το πάρω.Τι λέτε αξίζει το παιχνίδι;;;
26/10/2015 at 7:10 pm #20906
VitaKapaParticipantΚαλησπέρα 🙂 κατάφερες τελικά να μπείς έτσι? Δεν έχεις πλεον πρόβλημα? Αν κάτι χρειαστεί μου λες 🙂
Λοιπόν σχετικά με το παιχνίδι, θεωρώ ότι είναι αρκετά ενδιαφέρον και διασκεδαστικό, ενώ παράλληλα πρόκειται για κατηγορία eye candy, είναι πάρα πολύ ωραίο στο μάτι όταν στήνεται στο τραπέζι, με ωραία πλαστικα΄καράβια, μεγάλο χάρτη, μεταλλικά νομίσματα και καρτουνίστικη εικονογράφηση. Το παιχνίδι όταν ξέρεις τι κάνει κρατάει 45 λεπτά θα έλεγα. Εϊναι γρήγορος ο γύρος του παίχτη και γρήγορα έρχεται η σειρά σου πάλι. Ευχαριστη ροή και απλοτητα είναι 2 από τα κεντρικά του χαρακτηριστικά του. Απλότητα βεβαια για τον καθένα είναι καλό ή κακό για μένα είνια καλό μιας και είναι είναι ένα γρήγορο fun gateway game που δεν αρνούμαι παρτίδα όταν προταθεί. Εχει λίγο κειμενάκι στα αγγλικά στις κάρτες, οπότε ας σημειωθεί και αυτό. Διάβασε αν θες περισσότετα και στο περιοδικό που είχα γράψει μια παρουσίαση:26/10/2015 at 8:15 pm #20907
petros papitsisParticipantΑντε πετραν αγόρασε το να το παίξουμε μαζί. 😀 2thumbsup xaxaxaxaxa
14/11/2015 at 8:22 am #20908
petros papitsisParticipantΔεν ξέρω απο που να αρχίσω. Μετα απο αρκετό καιρό αποχής απο αγορα νέου επιτραπέζιου ήρθε επιτέλους η καινούργια σοδειά μας smileee xaxaxaxaxa. Τα παιχνίδια που παρελαβα και σύντομα θα σας εχω νεα για το καθε ενα ειναι τα εξής: expancion camel up. Expancion five tribes. Versailles. Alchemist. Και το αγαπημένο μου 7 wonder duel ΔΕΝ ΚΡΑΤΙΈΜΑΙ!!!!!!!!
14/11/2015 at 9:43 am #20909
peterdnxsParticipantΠετράν καλή διασκέδαση!!! Εγώ μόλις πήρα για σήμερα το times up……ελπίζω να γελάσω με την παρέα!!!Σε λίγο καιρό έρχεται και το black fleet!
14/11/2015 at 3:38 pm #20910
petros papitsisParticipantΕλα πετραρα!!! Σε ευχαριστούμε. Εννοείται οτι θα παίξουμε και τα δικα σου νεα παιχνίδια μαζί. Θελω πολυ να παίξω το Black fleet. 😀
02/12/2015 at 9:46 am #20911
matsasParticipantΒαγγελη τα φωτα σου.τι λεει το Lords of xidit???

απο replayability πως το βλεπεις?ξερω…………υπαρχει και το βιντεακι .Θα το δω αλλα θελω και την γνωμη σου.Παντως δειχνει εντυπωσιακη παραγωγη!!!02/12/2015 at 12:52 pm #20912
boomerParticipantΑπο boomer εγκρίνετε!! Απο τα καλύτερα action programic με απίστευτα components και τεράστιο ταμπλό!! Απο replayability μια χαρά τα πάει! Τα tiles τεράτων μπορεί να διαφέρουν από παρτίδα σε παρτίδα. Επίσης έχει ένα ιδιαίτερο τρόπο σκοραρίσματος στο τέλος του παιχνιδιού που σε κρατά σε αγωνία! Το μόνο που με χάλασε λιγάκι είναι πως ο χαρακτήρας κάθε παίχτη θα μπορούσε να ήταν και μινιατούρα αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια σε αυτό που έχει να σου προσφέρει! Τα ίδια πάνω κάτω θα σου πει κι ο Βαγγέλης!!
02/12/2015 at 1:37 pm #20913
matsasParticipantεγκριση boomer- CONFIRM!!!!
:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: smileee -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.
Επιτραπαίζουμε – Επιτραπέζια Παιχνίδια – Board Games Τα πάντα για τα αγαπημένα σου επιτραπέζια