τι επιτραπεζια παιξαμε το σαβκο?

Viewing 15 posts - 736 through 750 (of 946 total)
  • Author

@VitaKapa » Δευτ Μαρ 23, 2015 1:57 pm wrote:

Ναι καπου εκει κραταει αν παιξεις 2 γυρους οπως προτεινει το φυλλαδιο! Ωστοσο αν παιξεις ενα γυρο ο χρονος μειωνεται κατα πολυ, και αναποδα αν παιξουν 7 ατομα οπως εμεις με 2 γυρους παει στο 3ωρο

Μυριστικα φορμουλα και πεταχτηκα…Καταρχας ειν αποθεωση το παιχνιδι κι αν παιζουν 8 ακομα καλυτερα…Βαγγελη μου δεν πειραζει που εγκατελειψες ολα μεσα στη ζωη ειναι.Φιλε Παναγιωτη ειν αρκετα δυσκολο να εγκαταλειψεις απο τον 1ο γυρο εκτος αν εισαι τελειως γκαντεμης η ρισκαρεις υπερβολικα οποτε εχεις παιξει κατι λαθος…Αυτο ως προς το player elimination…Συνηθως μεσα 2ου γυρου φευγουν αρκετοι…Βεβαια με 8αδα επειδη θα ναι αρκετοι διπλα διπλα και θα υπαρχουν συγκρουσεις παιζει να γινει ενα γρηγορο player elimination αν εισαι ατυχος…
    Τεσπα Βαγγελη μου εντελως τυχαια το σαβ γνωρισα ενα παιδι που πηγα σπιτι του και μου εδειξε μια εφημεριδα που εφτιαχνε για το πρωταθλημα φορμουλα που εκανε με την παρεα του…Με πορωσε το παληκαρι καθως ειχε φωτο απο τον αγωνα ειχε κανει μονταζ εικονες των μεγαλων ομαδων κι ειχε κολλησει συν οτι παιζαν τα παιδια 3 γυρους τον αγωνα 6-8 ατομα και καναν και τα δοκιμαστικα κανονικα κι οχι με το ριξιμο πλως του ζαριου…Βεβαια παιζαν μια κουρσα σε 3,5 ωρες αλλα μαζευοντουσαν γι αυτο…Το αποτελεσμα βγηκε κατι παραπανω απο εκπληκτικο…Να ναι καλα τα παιδια μακαρι να μπορεσω να κανω κι εγω κανα πρωταθλημα καποτε…
    Σορυ για το ασχετο της υποθεσης απλως ακουσα φορμυλα μ αρεσε τοσο πολυ αυτο που ειδα το σαββατο κι ειπα να το μοιραστω μαζι σας!!!

Μια χαρά είμαι Αχιλλέα μου, εσύ τι κάνεις; Καταρχήν να γράψω πως με αυτά που μας είπες κι εσύ με την φόρμουλα, απλά ενίσχυσες την αντίληψη που είχα κι εγώ για το παιχνίδι. Θα ήθελα κι εγώ να το έχω και να παίζω αλλά πού να βρεις 6-8 αφοσιωμένους και διατεθειμένους να δώσουν 3-4 ώρες για ένα παιχνίδι. Κρίμα γιατί με πρωτάθλημα και να έχεις και μερικές πίστες θα έλεγε τρελά!

Για το Ascension να πω πως από αυτά που έχω παίξει μου φάνηκε το καλύτερο, λόγω θέματος ίσως, λόγω εμφάνισης, τι να πω. Άλλα που θα ήθελα να δοκιμάσω, μάλλον το Eminent Domain και το Core Worlds πιθανόν λόγω θέματος κι αυτά κι ας έχω το καλύτερο καρτοπαίχνιδο με διαστημικό θέμα (Race for the Galaxy).

Για το Lewis & Clark δώστου άλλη μια ευκαιρία, δεν υπάρχει άλλο racing παιχνίδι σαν αυτό. Τουλάχιστον αν το δώσεις, μην το σκοτώσεις, είναι από τα καλά παιχνίδια αυτή την στιγμή. Άσε που στο deck building του δεν έχει τύχη καθώς παίρνεις όλες τις κάρτες στο χέρι σου οπότε το θεωρώ σχεδόν open information παιχνίδι μιας και ξέρεις τι παίρνουν κι οι άλλοι. Επίσης συμβουλεύω να χτίσει κάποιος λίγο την μηχανή του πριν ξεκινήσει να ανεβαίνει το ποτάμι, ας είναι λίγο πίσω στην αρχή, μετά θα απογειωθεί. Τα άλλα είναι όλα θέμα timing πότε θα παίξεις τις κάρτες αφού έχουν παίξει οι άλλοι για να πάρεις υλικά, πότε θα στείλεις τους Ινδιάνους σου αν δεν είναι μπλοκαρισμένα αυτά που θες και πότε θα ποντάρεις για νέα κάρτα πριν στην αρπάξουν ή φύγει. Αυτά από εμένα, δες το με 2 ή με 3 άτομα, δεν ξέρω με πόσους το έπαιξες. Πιστεύω για 5 δεν κάνει σίγουρα να πω την αλήθεια και δεν πρόκειται να το δοκιμάσω. Συγνώμη για την φλυαρία!

Τέλος για την επέκταση του Tzolkin να πω πως προσθέτει 5ο παίκτη αλλά δε νομίζω να δοκιμάσω ποτέ, δεν βλάπτει όμως που έχω και το πορτοκαλί ως εναλλακτική. Ίσως δοκιμάσω τις γρήγορες δράσεις με 4 παίκτες, αν και δεν το βρίσκω απαραίτητο, απλά για αλλαγή. Αυτά που είδαμε όμως κι είναι και το βασικό όνομα της επέκτασης είναι τις προφητείες και τις φυλές. Να πως για τις προφητείες πως εκεί που το παιχνίδι έμοιαζε λίγο ο ένας πάει για τους ναούς, ο άλλος πάει για τα κτίρια κι οι υπόλοιποι πάνε για λίγο απ’ όλα ή να χωθούν ανάμεσα σε κάποιον, τώρα σου δίνει τρεις στόχους για το 2ο, 3ο και 4ο harvest. Δυσκολότερο; Ναι σαφώς αλλά οι ανταμοιβές που έχεις αν πετύχεις τους στόχους είναι μεγαλύτερες. Τουλάχιστον αν έχεις το μίνιμουμ δεν θα πάρεις -5 που είναι μεγάλο πλήγμα. Προσωπικά κέρδισα το παιχνίδι εκπληρώνοντας μία προφητεία στο 4ο harvest 13 πόντους, παίρνοντας σε άλλη μία 6 πόντους και με ένα κτίριο που συνδεόταν με την προφητεία του 4ου harvest (είχε να κάνει με τις τεχνολογίες) άλλους 33 πόντους. Μόνο από αυτά είχα 52 πόντους, έπαιξα και λίγο κτίρια οπότε πήρα κι από κει κάτι, πήρα και από δύο κρανία στους ναούς, τσίμπησα και από τους θεούς μερικά ποντάκια στο 2ο και 4ο harvest κι ήταν μια άνετη επικράτηση! Εδώ όμως με βοήθησε κι η φυλή μου οι Yumkax που πληρώνουν αλλιώς για να τοποθετήσουν εργάτες, οι δύο πρώτοι ας πούμε είναι δωρεάν! Σπασμένο θα πει κανείς; Δεν ξέρω γιατί κι οι άλλες φυλές ήταν καλές που πήραν οι υπόλοιποι. Τι θα πρότεινα όμως και τι κάναμε εμείς. Υπάρχουν 13 φυλές, εκτός αν κάποιος παίξει 5πλο παιχνίδι, μπορεί να δώσει 3 φυλές αντί για 2 σε όλους. Έτσι όλοι έχουν πιο πολλές πιθανότητες να πάρουν κάτι που θα τους αρέσει και θα τους βοηθήσει. Αυτό τουλάχιστον έκανα εγώ από την αρχή μιας κι ήξερα τις δυνάμεις των φυλών κι ότι μπορεί κάποιος να είναι άτυχος εκεί. Τώρα να πω ότι με αυτά εμένα μου βγάζει και λίγο θέμα; Εντάξει ήταν το βασικό πολύ καλό αλλά λίγο ξερό. Παιχνιδάρα μεν αλλά τώρα που θα έχω και μία φυλή, με βάζει πιο πολύ στο πετσί του ρόλου. Keep the prophecies coming!

Μαλιστα…Σ ευχαριστω πολυ φιλε Παναγιωτη για τις χρησιμοτατες πληροφοριες!Το εχω στα υπ οψιν να το παρω το εξπανσιον οποτε με την 1η ευκαιρια θα το χτυπησω καθως μ αρεσει πολυ κι ως παιχνιδι!Οι φυλες ειναι το βασικο οντως και αυτο ηθελα να δω αν λειτουργουσε σωστα αλλα απ οσα λες μαλλον λειτουργει παραπανω απο σωστα!!!Τωρα για τη φορμουλα οντως ειν δυσκολο να βρεις παρεακι δυστυχως…Εχω 4 πιστες αν ειχα παρεα θα επαιρνα αλλες τοσες αλλα αφου δεν εχω δεν υπαρχει και λογος…
    Τελος για το lewis σαφως και δεν ειν κακο παιχνιδι και συμφωνω σε οσα λες.Το χαμε παιξει 4αδα και νικησε αυτος που αρχισε ν ανεβαινει αφου φτιαχτηκε οπως παλι σωστα ειπες.Απλως παιρνει περισσοτερη ωρα απ οτι υπολογιζα και θεματικα δεν τρελαινομαι για να διαθεσω 2,5 ωρες (με 4αδα τοσο πηρε)να παιξω αυτο.Θα προτιμουσα κατι αλλο σ αυτο το χρονικο διαστημα…Παντως θα το ξαναπαιξω σιγουρα πριν αποφασισω τι θα κανω μαζι του!!! tongue

Δυστυχώς τις πρώτες φορές που δεν το ξέρει κανείς κρατάει πολύ! Έχει αρκετό βάθος και δεν το φαίνεται και δεν χρειάζεται να μετράς και πόντους νίκης μετά! Αλλά τώρα εσείς παίξατε και 4πλο εξαρχής! Είχα κάτσει να παίξω ένα σόλο για να μάθω τους κανόνες και μετά παίξαμε ένα 2πλο κι ένα 3πλο οπότε δε μου φάνηκε μεγάλη η διαφορά. Με 3 ήταν στο δίωρο κοντά που το θεωρώ μια χαρά για τέτοιο παιχνίδι, με δύο λίγο λιγότερο…

Χρόνια πολλά σε όλους κι ειδικά στους δύο εορτάζοντες που γράφουνε εδώ! Εύχομαι ότι καλύτερο!

Εμείς προλάβαμε και παίξαμε μερικά παιχνιδάκια λόγω αργίας! :dice:

To Troyes για πρώτη φορά με την πολύ ωραία επέκταση που εκτοξεύει την επαναληψιμότητα του παιχνιδιού στα ύψη!

Το πολυαγαπημένο Caylus και το εξαιρετικό φιλλεράκι 6 Nimmt!

VitaKapa
    Participant

Ευχαριστώ για τις ευχές 🙂
    Εμείς λόγω της περίστασης ήπιαμε ενα κρασακι παίζοντας το ταιριαστο θεματικά Viticulture όπου παράγεις το δικό σου κρασι

petros papitsis
    Participant

Κάλιο αργά παρά ποτέ….. χρόνια πολλά vitakapa kai matsa :star: :star: :star: :meeple: και σε όσους φίλους γιορταζαν χθες. Παιδιά λιγο καθυστερημενα αλλά χθες η μερα ειχε πολύ τρέξιμο………

VitaKapa
    Participant

Thanks Πέτρο 🙂 να σαι καλά

Καλησπερα γι αλλη μια βδομαδα στην παρεα!Ηρεμα πραγματα αυτη τη βδομαδα μετα απο πολυ καιροι δεν παιξαμε καν σημερα κυριακη τπτ απολυτως…Οποτε απο παρασκευη και σαββατο αυτη τη βδομαδα παιξαμε τα εξης:

Γι αλλη μια φορα το εκπληκτικο-σουπερ-ντουπερ/αγαπημενο:

Με house rules για 4πλο Mode που γινεται χαλασμος

Το εκπληκτικο:

Το σαββατο το γυρισαμε στα παιχνιδια με προδοτη και πισωπλατα μαχαιρωματα παιζοντας τα:

Και το:

μαζι με το expansion:

VitaKapa
    Participant

Ωραία παιχνίδια και πάλι φίλε Αχιλλέα 🙂
    εμέις παίξαμε τα παρακάτω:

@VitaKapa » Κυρ Μαρ 29, 2015 7:59 pm wrote:

Ωραία παιχνίδια και πάλι φίλε Αχιλλέα 🙂
    εμέις παίξαμε τα παρακάτω:

απο το κυκλαδες(αγαπημενο)και το μοτο gp ειδα και τις φωτο που βαλατε!Το chinatown το χετε λιωσει βλεπω αρα πρεπει να τα σπαει… 2thumbsup

matsas
    Participant

Τρομερο παιχνιδι το chinatown αχιλλεα!
    το δικο μας μενου ειχε

petros papitsis
    Participant

Καλησπέρα στην παρέα του επιτραπαιζουμε. Πολυ ωραι παιχνίδια απο ολους. φίλε βαγγελη matsa το archaeology πολυ ωραιο παιχνιδάκι. εχω αγοράσει και το sobek αλλά δεν εχω προλάβει να το παίξουμε. τι λέει αυτό ωραίο? αν βρεις χρόνο πες δυο λόγια. 2thumbsup

Βαγγέλη τι λέει το Moto GP; Καλύτερο από το Formula D;

Πέτρο το Sobek είναι ένα ευχάριστο παιχνιδάκι που μαζεύεις σετάκια από κάρτες. Δεν φτάνει το επίπεδο πχ. του Jaipur ή του Biblios για μένα αλλά είναι αρκετά καλό και πολύ όμορφο!

Εμείς παίξαμε πολλά καρτοπαίχνιδα το σαβ/κο…

Τι να πω για τα εξαιρετικά Haggis, Bottle Imp και 6 NImmt! Έκαστο στο είδος του! 2thumbsup

Επίσης λιώσαμε τη συλλογή του Mü & Lots More με παρτίδες από 3 εκ των 4 παιχνιδιών που περιλαμβάνει. :meeple:

Φυσικά το αστέρι της συλλογής δεν είναι άλλο από το Mü, αλλά και το Was Sitcht? είναι πολύ ενδιαφέρον ενώ το Meinz (γνωστό πριν ως Willi) είναι αρκετά light και όταν υπάρχουν μέσα στην συλλογή τα Mü, Was Sitcht? και Njet! δύσκολα θα βρίσκει τρόπο στο τραπέζι… Άσε που με την τράπουλα που παίζεται το Mü παίζονται κι άλλα ενδιαφέροντα παιχνίδια όπως πχ. το Black Panther! Σας κούρασα με την φλυαρία μου όμως… 😀

VitaKapa
    Participant

Μια χαρά- γέμισε ο τόπος παιχνίδια :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
    μπράβο παιδιά – keep playing!!!

χμμμμ…Formula D ή Moto Grand Prix? κοίτα έχοντας και τα 2 θα έλεγα ότι προτιμώ το πρώτο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μου αρέσει το δεύτερο. Μιας και μηχανόβιος εννοείται ότι ευχαριστιέμαι και το Moto ωστόσο το Formula D νομίζω ότι βγάζει πιο παθιασμένα το ανεβάζω κατεβάζω ταχύτητες, ενώ το moto τον αγώνα – Σίγουρα θα κρατήσω και τα 2 στην συλλογή μου, αν έπρεπε να έχω μόνο ένα αυτό θα ήταν το Formula D :meeple:

To Chinatown είναι το καλύτερο ευκολότερο και διασκδαστικότερο negotiation game ever!!! Τραβήξαμε 2 βίντεο από το Σάββατο, τόσο εξήγηση κανόνων όσο και gameplay, οπότε coming soon 😀

Viewing 15 posts - 736 through 750 (of 946 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.