Επιτραπέζια Παιχνίδια – Board Games | Epitrapaizoume.gr › Forums › Board Game Related (Σχετικά με Επιτραπέζια) › τι επιτραπεζια παιξαμε το σαβκο?
- This topic has 945 replies, 12 voices, and was last updated 8 years, 10 months ago by
matsas.
-
AuthorPosts
-
11/03/2015 at 6:24 am #20051
VitaKapaParticipantΤέλεια Αχιλλέα με το καλό να το παίξεις και να το καταευχαριστηθείς :meeple:
Ανεβάσαμε και 2ο βιντεο όπου ο ΣΠύρος παρουσιάζει το παιχνίδι ΕΔΩ
smiless15/03/2015 at 7:25 pm #20052
Αχιλλέας ΓαρυφάλουParticipantΚαλησπερα στην παρεα!!!Ρε σεις εχω προβλημαμεγαλο δεν μου φτανει(ο χρονος για παιχνιδια)θελω κι αλλο που λεει κι η Κοκκινου…Αλλο ενα σαβκο περασε και νιωθω σαν να μην επαιξα…Αυτο το σαβκο λοιπον παιξαμε τα εξης:

3 παρτιδες και το καταευχαριστηθηκαμε σε ολες παροτι στο νορμαλ επιπεδο χασαμε για πλακα!!!
Το απολυτο κι εκπληκτικο worker placement
Πολυ γελιο με την ασχετοσυνη μας…Κλαψαμε κυριολεκτικα…Μα καλα δεν ξερουν τον Κουστο???Που ζουμε???
Αληθεια εσεις το ξερατε οτι ο ροβινσωνας ειναι κροισος που χε ταξιδεψει ολο το κοσμο???Χαχαχαχαχαχα tongue
Γι αλλη μια φορακαι κλεισαμε με το επικο και σουπερ ντουπερ αγαπημενο:

Το παιχνιδι που μηδενιζει την τυχη και εχει αμετρητες επιλογες παιξιματος…Απο τα καλυτερα του ειδους!!!15/03/2015 at 9:11 pm #20053
VitaKapaParticipantτο τελευταίο θέλω πολύ να το παίξω εδώ και καιρό :meeple:
Εμείς παίξαμε αρκετά αυτό το ΣΚ παραδόξως για διήμερο μόνο:

15/03/2015 at 10:51 pm #20054
Παναγιώτης ΖώηςParticipantScotland Yard; Πού το θυμήθηκες; Πολύ ωραίο! 2thumbsup
Κι εμείς του δώσαμε και κατάλαβε με τα εξής:
To πολυαγαπημένο RtfG με την καινούρια επέκταση που το αλλάζει αρκετά και δεν συνδυάζεται με τις παλιότερες (καλύτερα γιατί ποιος ανακατεύει τόσες κάρτες…). Έχει “πολύ ζουμί” κι εδώ αλλά ίσως προτιμώ το 1ο arc περισσότερο. Ο αέρας αλλαγής που έφερε όμως μου άρεσε μπορώ να πω και το παιχνίδι με τα orb μέσα στο παιχνίδι το αλλάζει αρκετά!

Τα δύο πρώτα για τις πρώτες δοκιμές, χαλαρά και ωραία εισαγωγικά, έκαστο στο είδος του (trick taking & climbing αντίστοιχα), τα άλλα δύο σταθερές αξίες! Highlight τα διαμαντάκια του Diamonds! :salute:

Το κλασσικό super filler Love Letter κι ένα ακόμα φιλλεράκι του δόκτορος Knizia, φοβερό bidding game, που αξίζει όσο αυτό και τα For Sale και Biblios. Εξαιρετική ποιότητα για μια ακόμη φορά από την Eagle/Gryphon στην book series της, το 3ο παιχνίδι που αποκτώ της σειράς μετά τα For Sale και Botswana.

Το πρώτο δεν χρειάζεται συστάσεις, το δεύτερο χρειάζεται! Πολύ ωραίο ελαφρύ οικονομικό παιχνίδι με μετοχές. Αν έχετε παίξει Chicago Express, τότε αυτό είναι ακόμα καλύτερο πιστεύω προσωπικά! Δείτε το αν σας βρεθεί η ευκαιρία, ο σχεδιαστής του δεν αρνείται πως ήταν πηγή έμπνευσης το CE, αλλά το πήγε ένα βήμα παραπέρα! bravo

16/03/2015 at 7:37 am #20055
Αχιλλέας ΓαρυφάλουParticipantΩραιες επιλογες παιδια μπραβο σας.παναγιωτη με προλαβες κι εγω για το σκοτλαντ γιαρντ θα σχολιαζα…οντως που το ξευαψες;;;το χω ακομα αλλα προτιμω το δρακουλα…ειν πιο αιματηρο!!! tongue
16/03/2015 at 7:52 am #20056
VitaKapaParticipantΧεχεχεχε 🙂 είναι απλό!!! Οταν θελει η παρέα να παίξει κάτι στις μια το βράδυ αλλά δεν θέλουν να ακούσουν καινούργιους κανόνες, τότε πρέπει να είσαι ευρηματικός :meeple:
Πάντως παιδιά για το χρόνο που κρατάει είναι μια χαρά παιχνίδι, χώρια που κανείς δεν λέει όχι στο συγκεκριμένο, ειδικά αυτοί που δεν παίζουν συχνά παιχνίδια smiles22/03/2015 at 8:07 pm #20057
Αχιλλέας ΓαρυφάλουParticipantΚαλησπεραααααααα!!!Αλλο ενα σαβκο τελειωσε λοιπον και παιξαμε λιγα αλλα καλα ενω αναμενουμε την τεταρτη μπας και βρουμε λιγο χρονο να ξαναπαιξουμε τωρα…
Παιξαμε λοιπον τα εξης αυτο το σαβκο:

Τα παραπανω χτες ενω σημερα ειχαμε εντελως τυχαια μια Eric Lang’s day παιζοντας τα:

με το:
23/03/2015 at 12:24 am #20058
Παναγιώτης ΖώηςParticipantΠολύ ωραία παιχνίδια Αχιλλέα! :thumbsup:
Εμείς 6 άτομα είχαμε λίγο χαβαλέ με τα χαλαρά

Πάλι με 6, τους έριξα σε λίγο πιο βαριά trick taking

Είχαμε τριπλή αναμέτρηση στο πολυαγαπημένο

Πρώτη επαφή με την επέκταση που μου άρεσε πάρα πολύ!

Μετά την αγορά έγινε και η πρώτη παρτίδα. Άριστες εντυπώσεις, εξαιρετικό παιχνίδι! Η απλότητα του για το βάθος που έχει σαν παιχνίδι φάνηκε! Δεν είναι τυχαία κι αυτού του παιχνιδιού η θέση στο BGG!
23/03/2015 at 7:49 am #20059
VitaKapaParticipantΩραία παιχνίδια παίξατε Παναγιώτη 🙂 :thumbsup:
εμείς παίξαμε τα πατακάτω:

Ειδικά το τελευταίο το παλιξαμε 4 φορές μέσα στο ίδιο ΣΚ!
Αριθμός ρεκορ για παιχνλιδι, τόσο πολύ μας άρεσε :meeple:
Πρόκειται για eurogame (medium weight) με εύκολους κανόνες και bag building (αντι για deck building) με εύκολους κανόνες και ωραία ροή!!! Η καινοτομία βρίσκεται στο οτι οι παίκτες φτιάχνουν σιγα σιγα το πουγκι τους με διαφορετικού είδους εργατες (tokens) τα οποία σε κάθε γύρο τραβάνε για να κάνουν actions αλλα και να κινηθούν στο χάρτη!!!
Εξαιρετικές πρώτες εντυπώσεις
23/03/2015 at 9:23 am #20060
Παναγιώτης ΖώηςParticipantΠολύ ωραία Βαγγέλη! Πες μας όμως και για την εγκατάλειψή σου στον αγώνα του Hockenheim! tongue
Πρέπει να το ευχαριστηθήκατε το Formula D, έτσι;Το Orleans ενώ φαίνεται καλό πιστεύω θα έχει πολύ τύχη που με ενοχλεί στα euro. Θα με συμβούλευες να το δω ή βάση αυτών που παίζω να το αποφύγω;
23/03/2015 at 9:31 am #20061
VitaKapaParticipantΧαχαχαχα τι να πω!!! Οι μεγάλοι οδηγοί πρέπει να παίρνουν κάποιες φορές ρίσκα!!! Lol!!! Πολύ ωραία περάσαμε σαν μικρά παιδιά κάναμε, το παιχνόδο νομίζω είναι οτι πρέπει για νεγαλη παρέα και γέλιο. Εμείς ήμασταν 7 αγωνιστικά και το καταευχαριστηθήκαμε :meeple:
Για το Orleans θα σου το προτεινα ανεπιφύλακτα. Εκτός αν σε ενοχλεί για παράδειγμα το Dominion. Εγώ δεν αισθάνθηκα τον πατάγοντα τύχη καθόλου μιας και ο κάθε παίκτης είναι υπεύθυνος για τον πως διαμορφώνει το πουγκί του, ρνώ μπορεί να το τροποποιήσει και μεσα στο παιχνίδι, αφαιρώντας εργάτες, με το να τους στείλει στο συμβουλιο για λεφτά οπου εκει κλειδώνουν μονιμα και μενουν εκτος πουγκιου! Επιπλεον μπορεις πάντα να κάνεις κάτι αλλο αν τραβήξεις αλλους εργατες!!! Εν ολιγης αν ο παταγοντας τυχη ειναι οκ για σενα σε παιχνιδια deck building τοτε ειναι ουσιαστικα το ιδιο πραγμα 🙂
23/03/2015 at 9:58 am #20062
Παναγιώτης ΖώηςParticipantΧαχαχαχα… Αυτό ακριβώς πίστευα κι εγώ για το Formula D. Το μόνο αρνητικό που βλέπω είναι ότι αν βγεις νωρίς θα κάθεσαι να κοιτάς τους άλλους να παίζουν. Προσωπικά δεν θα είχα πρόβλημα αλλά στην παρέα μου αποφεύγω τα παιχνίδια που έχουν player elimination. Κρατάει κανένα δίωρο ή λιγότερο;
Βασικά το Dominion δε μου αρέσει και τα μόνα παιχνίδια που έχω κι απλά έχουν μηχανισμό deck building είναι το Mage Knight και το Lewis & Clark. Ούτε ενθουσιάζομαι με τα Ascension και Star Realms επίσης οπότε θα τσεκάρω κανένα βιντεάκι ή θα το παίξω πουθενά αν το βρω. Πάντως φαίνεται καλό, είχα δει λίγο από ένα review του Tom Vasel θυμάμαι.
23/03/2015 at 10:57 am #20063
VitaKapaParticipantΝαι καπου εκει κραταει αν παιξεις 2 γυρους οπως προτεινει το φυλλαδιο! Ωστοσο αν παιξεις ενα γυρο ο χρονος μειωνεται κατα πολυ, και αναποδα αν παιξουν 7 ατομα οπως εμεις με 2 γυρους παει στο 3ωρο
Για το Orleans λογικά θα δωθεί ευκαιρία και θα το γυρίσουμε βιντεο μέσα στις προσεχεις ημέρες :meeple:
23/03/2015 at 1:43 pm #20064
Παναγιώτης ΖώηςParticipant@VitaKapa » 23 Μαρ 2015, 13:57 wrote:
Ναι καπου εκει κραταει αν παιξεις 2 γυρους οπως προτεινει το φυλλαδιο! Ωστοσο αν παιξεις ενα γυρο ο χρονος μειωνεται κατα πολυ, και αναποδα αν παιξουν 7 ατομα οπως εμεις με 2 γυρους παει στο 3ωρο
Για το Orleans λογικά θα δωθεί ευκαιρία και θα το γυρίσουμε βιντεο μέσα στις προσεχεις ημέρες :meeple:
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, αναμένω με ανυπομονησία το βίντεο λοιπόν! 2thumbsup
23/03/2015 at 8:26 pm #20065
Αχιλλέας ΓαρυφάλουParticipant@Anakin » Δευτ Μαρ 23, 2015 12:58 pm wrote:
Χαχαχαχα… Αυτό ακριβώς πίστευα κι εγώ για το Formula D. Το μόνο αρνητικό που βλέπω είναι ότι αν βγεις νωρίς θα κάθεσαι να κοιτάς τους άλλους να παίζουν. Προσωπικά δεν θα είχα πρόβλημα αλλά στην παρέα μου αποφεύγω τα παιχνίδια που έχουν player elimination. Κρατάει κανένα δίωρο ή λιγότερο;
Βασικά το Dominion δε μου αρέσει και τα μόνα παιχνίδια που έχω κι απλά έχουν μηχανισμό deck building είναι το Mage Knight και το Lewis & Clark. Ούτε ενθουσιάζομαι με τα Ascension και Star Realms επίσης οπότε θα τσεκάρω κανένα βιντεάκι ή θα το παίξω πουθενά αν το βρω. Πάντως φαίνεται καλό, είχα δει λίγο από ένα review του Tom Vasel θυμάμαι.
Καλησπερα Παναγιωτη μου!Εισαι καλα καταρχας εχουμε καιρο να τα πουμε οι 2 μας εστω κι απο δω…Μια χαρα παιχνιδια παιξατε φιλε μην τα υποτιμας επειδη ειν πιο ελαφρια ολα χρειαζονται!Λοιπον πρωτα απ ολα πες μου εντυπωσεις για το εξπανσιον του Τζολκιν…Το βασικο ειν παιχνιδαρα με τα ολα του το ejpansion χρειαζεται να το παρω??Δινει κατι η το θεωρεις περιττο???
Τωρα προφανως δεν σ αρεσουν τα deck building απ οτι καταλαβα ε??Το dominion μου φανηκε μετριο προσωπικα…Το ascension θα ηθελα να το δω δεν το χω δει…Το mage knight ein εξαιρετικο ενω το lewis and clark δεν τρελανε εμενα και μαλλον θα το δωσω με 1 play μονο…Απο την αλλη ομως μακραν οτι καλυτερο εχω παιξει σε deck building(και μ αρεσουν εμενα αρκετα αυτου του ειδους παιχνιδια)ειν το runeage που το χω λιωσει…Ισως να δοκιμαζα και το deck building me τους υπερηρωες της μαρβελ(δε θυμαμαι ονομα) με ψηνει σαν θεμα…Παντως στο dominio συμφωνω μετριοτατο… -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.
Επιτραπαίζουμε – Επιτραπέζια Παιχνίδια – Board Games Τα πάντα για τα αγαπημένα σου επιτραπέζια