Κεντρική / Game / Water Lily (2010)

Water Lily (2010)

Stars: StarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar EmptyStar Empty

Βαθμολογία: 7.17

Κατάταξη: 863

Σχεδιαστής Dominique Ehrhard
Παίκτες 2–4
Διάρκεια 20–20
λεπτά
Ηλικίες 7
Γλώσσα Δεν υπάρχει κείμενο μέσα στο παιχνίδι
Κατηγορία Abstract (Παιχνίδια),Animal (Ζώα),Bluffing (Μπλόφας),Kids (Παιδικά και όχι μόνο),Race (Αγώνα)
Εκδόσεις GameWorks

Η πριγκίπισσα  Water Lily και οι αδερφές τις πρόκειται να παντρευτούν! Βάτραχοι απο όλο το Βασίλειο έμαθαν τα νέα και τρέχουν να λάβουν μέρος στο βασιλικό αγώνα. Ο λόγος? Οι νικητές θα παντρευτούν τις όμορφες πριγκίπισσες και θα γίνουν οι νέοι πρίγκιπες του Βασιλείου!
Αλλά μη ξεχνάτε ότι είναι ένας πονηρός αγώνας: πηδώντας γρήγορα θα σας δώσει μόνο λίγους πόντους νίκης ενώ άν αργήσετε πολύ μπορεί να μην πάρετε και καθόλου πόντους νίκης!
Το Water Lily είναι ένα γρήγορο παιχνίδι αγώνα δρόμου γεμάτο αγωνία. Πρόκειται για ένα ισορροπημένο μίγμα μπλόφας, τακτικών κινήσεων και τύχης.

Η πριγκίπισσα  Water Lily και οι αδερφές τις πρόκειται να παντρευτούν! Βάτραχοι απο όλο το Βασίλειο έμαθαν τα νέα και τρέχουν να λάβουν μέρος στο βασιλικό αγώνα. Ο λόγος? Οι νικητές θα παντρευτούν τις όμορφες πριγκίπισσες και θα γίνουν οι νέοι πρίγκιπες του Βασιλείου! Αλλά μη ξεχνάτε ότι είναι ένας πονηρός αγώνας: πηδώντας γρήγορα θα σας δώσει μόνο λίγους πόντους νίκης ενώ άν αργήσετε πολύ μπορεί να μην πάρετε και καθόλου πόντους νίκης! Το Water Lily είναι ένα γρήγορο παιχνίδι αγώνα δρόμου γεμάτο αγωνία. Πρόκειται για ένα ισορροπημένο μίγμα μπλόφας, τακτικών κινήσεων και τύχης.

User Rating: Be the first one !

Το Water Lily είναι ένα απλό και σύντομο παιχνίδι που μπορεί να θεωρηθεί ότι παίζεται ανάμεσα από πιο βαριά απαιτητικά παιχνίδια  αλλά θα ήταν λάθος κανείς να σταθεί μόνο σε αυτόν το χαρακτηρισμό μιας και κρύβει αρκετές ώρες διασκέδασης κυρίως λόγω του έξυπνου  τρόπου σκοραρίσματος αλλά και του πόσο προσιτό είναι σε όλους.

Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι να μετακινήσετε τα βατράχια του δικού σας χρώματος με σκοπό να σκοράρετε τους περισσότερους πόντους νίκης (VPs).  Σε κάθε αγώνα στη λίμνη υπάρχουν 4 βατράχια σε κάθε ένα από τα 5 διαθέσιμα χρώματα. Στην αρχή του παιχνιδιού κάθε παίκτης που συμμετέχει τραβάει μυστικά από ένα πουγκί το χρώμα το οποίο θα αντιπροσωπεύει. Οι υπόλοιποι παίκτες δεν ξέρουν τι χρώμα του έτυχε αλλά ούτε ο ίδιος γνωρίζει για τους υπόλοιπους. Οι παίκτες αλλάζουν σειρά μετακινώντας κάθε φορά τον πάνω πάνω βάτραχο σε μια στοίβα της επιλογής τους (κάθε στοίβα μπορεί να αντέξει μέχρι 4 βατράχια). Κάθε βάτραχος που επιλέγεται για να μετακινηθεί, μπορεί να το κάνει σε ευθεία γραμμή και σε διάστημα ίσο η λιγότερο της στοίβας στην οποία κάθεται επάνω Με αυτόν τον τρόπο αν υπάρχουν 3 βάτραχοι στη στοίβα τότε ο επάνω μπορεί να κινηθεί από 1 έως 3 διαστήματα, αυτό το επιλέγει ο παίκτης που τον κινεί.

Όταν ένας βάτραχος φτάσει στο τέλος μια διαδρομής από νούφαρα, πέφτει σε μια από τις τσουλήθρες και βουτάει (κυλάει) στον πυθμένα της λίμνης .  (οι τσουλήθρες βρίσκονται μέσα στο κουτί του παιχνιδιού και καλύπτονται από ένα δεύτερο διακοσμητικό ταμπλό από νούφαρα). Η σειρά με την οποία οι βάτραχοι θα κυλήσουν στις τσουλήθρες θα κανονίσει στο τέλος (όταν ξεσκεπαστεί το διακοσμητικό ταμπλό, πόσους πόντους θα σκοράρει κάθε ένα από τα βατράχια). Το παιχνίδι τελειώνει αμέσως μόλις κάποιο από τα 5 χρώματα εξαφανιστεί από το ταμπλό.  Σε αυτό το σημείο αποκαλύπτεται η βάση με τις τσουλήθρες κάτω από το δεύτερο διακοσμητικό ταμπλό με νούφαρα και οι παίκτες προσθέτουν τους πόντους που έχουν κερδίσει τα βατράχια του χρώματος τους. Κάθε τσουλήθρα έχει 4 θέσεις με πόντους από 1 έως 4 με 4 για την τελευταία θέση. Προσοχή όμως κάθε βάτραχος πάνω από τη 4η θέση σκοραρίσματος δεν δίνει πόντους νίκης. Αυτό σημαίνει ότι αν βιαστείτε να ρίξετε το βάτραχο σας θα σας κερδίσει 1 πόντο μόνο, αν παίξετε τακτικά και περιμένετε να γεμίσουν οι θέσεις θα κερδίσετε 4 πόντους νίκης, αν όμως αργήσετε πολύ δεν θα κερδίσετε τίποτα. Πάμε να δούμε από τι είναι φτιαγμένο το Water Lily:

 • Θέμα :                              StarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar EmptyStar Empty
 • Ευκολία :                         StarStarStarStarStarStarStarStarStarStar
 • Κανόνες :                        StarStarStarStarStarStarStarStarStarStar Empty
 • Γραφικά :                        StarStarStarStarStarStarStarStar HalfStar EmptyStar Empty
 • Περιεχόμενα :                 StarStarStarStarStarStarStarStar HalfStar EmptyStar Empty
 • Διασκέδαση :                  StarStarStarStarStarStarStarStar HalfStar EmptyStar Empty   
 • Μηχανισμοί :                  StarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar EmptyStar Empty
 • Πως παίζεται :                StarStarStarStarStarStarStarStar HalfStar EmptyStar Empty
 • Στρατηγική / Τακτική :    StarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar EmptyStar Empty
 • Συχνότητα Παιξίματος : StarStarStarStarStarStarStar HalfStar EmptyStar EmptyStar Empty
 • Τελική Βαθμολογία :      StarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar EmptyStar Empty

Συνολικά το Water Lily είναι ένα ιδιαίτερα εύκολο και γρήγορο παιχνίδι το οποίο αποδίδει περισσότερα από ότι αρχικά αναμέναμε. Το σύστημα σκοραρίσματος είναι έξυπνο και οι κρυμμένες τσουλήθρες με τις αυξανόμενες αλλά περιορισμένες θέσεις που δίνουν πόντους, παρέχει αρκετό χώρο για πονηρό παιχνίδι και ανταγωνισμό. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι εκτός από το δικό σας κυνήγι πόντων μπορείτε να κάψετε τους αντιπάλους σας με το να τους σπρώξετε νωρίς ή πολύ αργά έτσι ώστε να πάρουν λίγους ή και καθόλου πόντους, σε σχέση με σας πάντα…  Πάντως να θυμάστε ότι όπως ανακαλύψαμε και εμείς δεν είναι πάντα τόσο εύκολο να θυμάται κανείς ποιοι βάτραχοι έχουν ήδη πέσει και σε ποια θέση. Το παιχνίδι παίζεται από 2 έως 4 παίκτες και βρήκαμε ότι δουλεύει εξίσου καλά τόσο με 2 όσο και με περισσότερους, απλά με περισσότερους παίκτες πρέπει να παίξετε πιο στρατηγικά μιας και περνάμε περισσότερες μετακινήσεις μέχρι να έρθει η σειρά σας.

Τι μας άρεσε:

 • Πανεύκολοι κανόνες
 • Όμορφο θεματικά αν και ελαφρύ
 • Ευχάριστα και πολύχρωμα περιεχόμενα
 • Μπορείτε να το παίξετε χωρίς σκέψη αλλά και πολύ στρατηγικά
 • Το γεγονός ότι το παίξαμε με τα μικρά μας ξαδελφάκια για πλάκα αλλά και μεταξύ μας με έντονο ανταγωνισμό
 • Έξυπνη χρήση του κουτιού για μετατροπή σε λίμνη με
 • Πολύ γρήγορο (κρατάει 15-20 λεπτά) οπότε μπορείτε να παίξετε πολλαπλές παρτίδες (κάτι το οποίο σίγουρα θα σας το ζητήσουν)
 • Το παιχνίδι είναι ιδιαίτερα προσιτό σε νέα παιδιά και ιδανικό για να παίξετε με τα νεαρά μέλη της οικογένειας σας και όχι μόνο

Τι δεν μας άρεσε:

 • Ίσως σας φανεί αρκετά παιδικό

Επίλογος:

Το παιχνίδι παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και οι παίκτες μπορούν εσκεμμένα να επισπεύσουν το παιχνίδι μετακινώντας το ίδιο χρώμα κάθε φορά αλλά μη ξεγελιέστε με αυτόν τον τρόπο οι αντίπαλοι σας θα σας καταλάβουν νωρίς και τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα σας χαριστούν καθόλου. Το Water Lily είναι ένα υπέροχο παιχνίδι λογικής μεταμφιεσμένο με το μανδύα ενός παιδικού παιχνιδιού και ακριβώς εκεί είναι όλη η ομορφιά του και ο υβριδικός του χαρακτήρας διατηρώντας το ελαφρύ θέμα των βατράχων της λίμνης. Εμπρός λοιπόν τα νούφαρα σας περιμένουν…

V.

“π(2) = πήγαινε παίξε”

Η πριγκίπισσα  Water Lily και οι αδερφές τις πρόκειται να παντρευτούν! Βάτραχοι απο όλο το Βασίλειο έμαθαν τα νέα και τρέχουν να λάβουν μέρος στο βασιλικό αγώνα. Ο λόγος? Οι νικητές θα παντρευτούν τις όμορφες πριγκίπισσες και θα γίνουν οι νέοι πρίγκιπες του Βασιλείου! Αλλά μη ξεχνάτε ότι είναι ένας πονηρός αγώνας: πηδώντας γρήγορα θα σας δώσει μόνο λίγους πόντους νίκης ενώ άν αργήσετε πολύ μπορεί να μην πάρετε και καθόλου πόντους νίκης! Το Water Lily είναι ένα γρήγορο παιχνίδι αγώνα δρόμου γεμάτο αγωνία. Πρόκειται για ένα ισορροπημένο μίγμα μπλόφας, τακτικών κινήσεων και τύχης.

User Rating: Be the first one !

Μέσα στο κουτί θα βρείτε:

 • 2 ταμπλό που απεικονίζουν τη λίμνη με τα νούφαρα
 • 1 κουτί το οποίο χρησιμοποιείται ως βάση των 2 ταμπλό αλλά και ως πυθμένας της λίμνης
 • 5 μυστικοί δείκτες χρώματος παίκτη (λευκό, μπλε, κίτρινο, μοβ και πράσινο)
 • 20 ξύλινοι χρωματιστοί δείκτες που απεικονίζουν τα βατράχια (από 4 σε κάθε χρώμα)
 • 1 φυλλάδιο οδηγιών
Σχεδιαστής Dominique Ehrhard
Εικονογράφηση Vincent Dutrait
Εκδόσεις GameWorks
Χρονιά 2010
Αριθμός Παικτών 2–4
Προτείνεται για 2–4 παίκτες
Διάρκεια 20–20
λεπτά
Ηλικίες 7
Εξάρτηση από γλώσσα Δεν υπάρχει κείμενο μέσα στο παιχνίδι
Κύρια Ονομασία Water Lily
Εναλλακτικές Ονομασίες
Κατηγορία Abstract (Παιχνίδια), Animal (Ζώα), Bluffing (Μπλόφας), Kids (Παιδικά και όχι μόνο), Race (Αγώνα)
Μηχανισμοί Grid or Area Movement (Κίνηση σε Πλέγμα ή στο Χώρο), Hidden Identity (Κρυφή Ταυτότητα)
Βραβεία
Παίξτε το Online
Κανόνες (Αγγλικά)
Κανόνες (Ελληνικά)
more games

 

 

 

 

 

 

 

 

Messina 1347 (2021)
Arkham Horror The Card Game Revised Core Set (2016)
Maquis (2013)
Eldritch Horror (2013)
7 Wonders Architects (2021)
Golem (2021)
Boonlake (2021)
Euthia Torment of Resurrection (2021)
Pandemic Legacy Season 1 (2015)
Ark Nova (2021)
Tinners' Trail (2021)
Arkham Horror (Third Edition) (2018)
Anno 1800 (2020)
Tranglar (2021)
Stardew Valley The Board Game (2021)
MicroMacro Ανεξιχνίαστες Υποθέσεις (2021)

Σχετικά με Epitrapaizoume

” We don’t stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing” δηλαδή ” Δεν σταματάμε να παίζουμε επειδή γερνάμε αλλά γερνάμε επειδή σταματάμε να παίζουμε” George Bernard Μας αρέσουν τα επιτραπέζια παιχνίδια και κυρίως μας αρέσει να διασκεδάζουμε παίζοντας ότι λογής παιχνίδι υπάρχει με καλούς φίλους και παρέα!!! Αυτή ήταν και θα είναι η κινητήρια δύναμη αυτής της σελίδας. Η φιλοσοφία του Επιτραπαίζουμε είναι ότι τα παιχνίδια μας φέρνουν περισσότερο κοντά... πήγαινε παίξε

Δείτε επίσης...

TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume

⚡️ https://linktr.ee/epitrapaizoume 🎲 TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume ✏️ …