Επιτραπέζια Παιχνίδια – Board Games | Epitrapaizoume.gr › Forums › Board Game Related (Σχετικά με Επιτραπέζια) › τι επιτραπεζια παιξαμε το σαβκο?
- This topic has 945 replies, 12 voices, and was last updated 8 years, 10 months ago by
matsas.
-
AuthorPosts
-
27/01/2014 at 5:28 pm #19393
Αχιλλέας ΓαρυφάλουParticipantwhattt
Τι διαολο μας μουντωσανε αυτην την εβδομαδα ρε παιδια???Πρεπει να παρουμε το αιμα μας πισω…
27/01/2014 at 7:02 pm #19394
Παναγιώτης ΖώηςParticipantΚι εμείς χαλαρά αυτό το σαβ/κο…
Tώρα μετά από μερικές παρτίδες κι από το Yggdrasil μπορώ να πω την γνώμη μου όσον αφορά την σύγκριση με το Ghost Stories.

Μετά από την ταινία “Big Trouble in Little China” ήταν “must“!

Κλασσικά λίγο “φιλικό ξύλο” πάντα με τις δύο επεκτάσεις μέσα…

Και δύο χαλαρά καρτοπαίχνιδα…

27/01/2014 at 8:23 pm #19395
VitaKapaParticipant@Anakin » Δευτ Ιαν 27, 2014 10:02 pm wrote:
Tώρα μετά από μερικές παρτίδες κι από το Yggdrasil μπορώ να πω την γνώμη μου όσον αφορά την σύγκριση με το Ghost Stories.]
Να μας την πείς Anakin είμαστε όλο αυτιά smiles
δεν ξέρω πολλά για το Yggdrasil και θα με ενδιέφερε να μάθω
πως σου φάνηκε?27/01/2014 at 8:38 pm #19396
Αχιλλέας ΓαρυφάλουParticipantΕγω παλι το χω το yggdrassil περιμενω την συγκριση με το ghost stories που δεν το χω δει καθολου…Θα μας απαντησει συντομα και θα μας λυσει καθε απορια ειμαι σιγουρος γι αυτο!!!
28/01/2014 at 12:34 am #19397
Παναγιώτης ΖώηςParticipantΦίλοι μου θα προσπαθήσω να είμαι όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικός και με βάση τις πρώτες φορές που έχω παίξει και τα δύο. Καταρχήν να πω πως είναι πάρα πολύ όμορφα και τα δύο και με πολύ ποιοτικά περιεχόμενα! Η υπόθεση στο Ghost Stories είναι ως κινέζος μοναχός να προστατέψεις το χωριό όπου βρίσκεται η ταφική λάρνακα του Wu Feng από τις επιθέσεις των υποτακτικών του φαντασμάτων ώστε να μην επιστρέψει στην ζωή! Στο Yggrasil είμαστε θεοί των Βίκινγκ και πολεμάμε ενάντια στους κακούς θεούς και πλάσματα προστεύοντας το δέντρο της ζωή και την οικία του Όντιν! Θα έλεγα πως είναι λίγο πιο κουλ να είσαι θεός, παρά μοναχός έτσι; tongue Να αναφέρω ότι στην 2η εκδοση του Yggdrasil που κατέχω περιλαμβάνεται κι η επέκταση που ανεβάζει τον αριθμό των θεών προς επιλογή από 6 σε 12, άρα υπάρχει μεγάλη ποικιλία. Εδώ το Ghost Stories έχει να αντιτάξει πως στους 4 μοναχούς που μπορούμε να διαλέξουμε, κάθε ένας έχει 2 διαφορετικές δυνάμεις που μπορούμε να διαλέξουμε σε αντίθεση με τις “φιξαρισμένες” του Yggrasil. Θεωρητικά λοιπόν κι εδώ έχουμε μια ποικιλία με 8 διαφορετικούς χαρακτήρες. Χάρμα οφθαλμών το ταμπλό του Yggdrasil κερδίζει εδώ λίγους περισσότερους πόντους, όχι φυσικά ότι δεν είναι ωραία τα πλακίδια του Ghost Stories, το αντίθετο!

Το Ghost Stories από την άλλη μας παρέχει την διαφορετικότητα με την τοποθέτηση των 9 πλακιδίων (που με τις επεκτάσεις υπάρχουν άλλα δύο ακόμα) σε αντίθεση με την στατικότητα και τις πιο πάγιες στρατηγικές που θα αναπτύξει κάποιος με βάση το ταμπλό του Yggdrasil.

Φοβερή η εικονογράφηση των καρτών φαντασμάτων στο Ghost Stories που το καθένα έχει και διαφορετικές δυνάμεις, κατάρες κι ανταμοιβές. Συνολικά μιλάμε για 55 φαντάσματα και 10 διαφορετικές ενσαρκώσεις του “τελικού κακού” Wu Feng και μόνο στο αρχικό παιχνίδι αυτά (με τις επεκτάσεις και τις κάρτες promo ανεβαίνει αρκετά ο αριθμός)!

Εδώ παίρνει το αίμα του πίσω από το Yggdrasil όπου πολεμάς 6 θεούς/μυθολογικά πλάσματα και το πολύ να δεις και τους 16 γίγαντες του πάγου (λίγο δύσκολο) μέχρι το τέλος. Αλλά το Ghost Stories έχει ένα ακόμη θετικό, περιέχει μινιατούρες για τους χαρακτήρες και για τα φαντάσματα “στοιχειά” (στις δύο επεκτάσεις προστίθενται κι άλλες φιγούρες, μέχρι κι ο ίδιος ο Wu Feng)! 2thumbsup

Σαν τρόποι παιχνιδιού, πέραν του ότι είναι συνεργατικά και τα δύο, δεν είδα πολλά κοινά στοιχεία κι αξίζουν και τα δύο αν κάποιος θέλει να προσθέσει κάποιο συνεργατικό παιχνίδι στην συλλογή του. Ο τρόπος παιχνίδιού του Yggdrasil θύμιζε λίγο Pandemic με τις 3 ενέργειες που έχει να κάνει κάποιος στην σειρά του αλλά με 9 διαφορετικές ενέργειες και με την ρίψη του ζαριού αρκεί για να το διαφοροποιήσει αρκετά! Το Ghost Stories με την κίνηση κατά ένα πλακίδιο μάξιμουμ, την χρησιμοποίηση των ζαριών και διαφόρων μαρκών Τάο για τους εξορκισμούς των φαντασμάτων παρουσιάζει μια τελείως διαφορετική προσέγγιση, τουλάχιστον σε αυτά που είχα δει έως τώρα. Για την δυσκολία να αναφέρω πως βρίσκω το Ghost Stories πιο δύσκολο από το Yggdrasil αλλά και γι’ αυτό θα σας πω τι πιστεύω. Το Ghost Stories σίγουρα είναι στο σύνολό του πολύ πιο δύσκολο και πιο επιβλητικό σαν παιχνίδι καθώς όταν βλέπεις τα ταμπλό να γεμίζουν φαντάσματα σε πιάνει μια απελπισία. Despair mortals… 😈
Στο Yggdrasil δεν αγχώνεσαι τόσο πιστεύω και παίζει μεγαλύτερο ρόλο το πόσοι συμμετέχουν στο παιχνίδι. Αν παιχτεί με 5 ή 6 παίχτες πιστεύω πως θα είναι πολύ πιο δύσκολο, εμείς μέχρι 4 έχουμε παίξει και τα δύο. Να πω ακόμα ότι και στα δυο παιχνίδια τεράστια σημασία έχει ποιοί χαρακτήρες και με ποιες ιδιότητες θα χρησιμοποιηθούν. Σαν παραδείγματα να γράψω για το Ghost Stories ο κίτρινος μοναχός συγκεκριμένα με την ιδιότητα “απύθμενες τσέπες” πιστεύω πως είναι ο πιο δυνατός και στο Yggdrasil αντίστοιχα ο Frey που κάνει 4 ενέργειες ή ο Thor που έχει πάντα +1 στις μάχες έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Ελπίζω να βοήθησα λίγο, για οτιδήποτε άλλο παρακαλώ ρωτήστε με! :meeple:28/01/2014 at 7:55 am #19398
Αχιλλέας ΓαρυφάλουParticipantΜπραβο ρε παναγιωτη ευχαριστουμε πααααρα πολυ για την ενημερωση.να σαι καλα.εγω εχω την 1η εκδοση του υγκντρασσιλ και περα απο τους 6 επιπλεον θεους που δεν εχω αποψη σ ολα τ αλλα συμφωνω απολυτα μαζι σου.τους γιγαντες αποκλειεται να τους δεις ολους(αν φτασεις ν τους δεις θα χεις χασει πολυ νωριτερα).επισης συμφωνω οτι δυσκολευει αναλογως τους παιχτες αλλα κ τους χαρακτηρες.εμεις χρησιμοποιουμε τις καρτες ραγναροκ κι αυτες που κινουνται 2 θεσεις οι κακοι κι ειναι πααααρα πολυ δυσκολο.θα δοκιμασω κ το γκοστ στοριες ομως γιατι με ψηνει τρελα το θεμα.κ παλι ευχαριστουμε ησουν σαφεστατος οπως παντα.
28/01/2014 at 8:45 am #19399
Παναγιώτης ΖώηςParticipant@garif » 28 Ιαν 2014, 10:55 wrote:
Μπραβο ρε παναγιωτη ευχαριστουμε πααααρα πολυ για την ενημερωση.να σαι καλα.εγω εχω την 1η εκδοση του υγκντρασσιλ και περα απο τους 6 επιπλεον θεους που δεν εχω αποψη σ ολα τ αλλα συμφωνω απολυτα μαζι σου.τους γιγαντες αποκλειεται να τους δεις ολους(αν φτασεις ν τους δεις θα χεις χασει πολυ νωριτερα).επισης συμφωνω οτι δυσκολευει αναλογως τους παιχτες αλλα κ τους χαρακτηρες.εμεις χρησιμοποιουμε τις καρτες ραγναροκ κι αυτες που κινουνται 2 θεσεις οι κακοι κι ειναι πααααρα πολυ δυσκολο.θα δοκιμασω κ το γκοστ στοριες ομως γιατι με ψηνει τρελα το θεμα.κ παλι ευχαριστουμε ησουν σαφεστατος οπως παντα.
Την τελευταία φορά παίξαμε και με τις 6 κάρτες που μετακινούνται 2 θέσεις οι θεοί και με μία κάρτα Ragnarok (όχι εκείνη που μετακινεί και τους 6, μία από τις άλλες που μετακινεί 4 θεούς) συν 36 κανονικές κάρτες και κερδίσαμε. Στο Ghost Stories δεν κερδίζουμε ούτε καν στο κανονικό, ενώ στο εύκολο έχουμε κερδίσει μία και με πάρα πολύ ζόρι (η μοναδική μας νίκη μέχρι στιγμής)! Για να παίξουμε στα επίπεδα Nightmare και Hell (όπου πρέπει να νικήσεις 3-4 ενσαρκώσεις του Wu Feng) δε θέλω ούτε να το σκέφτομαι… Βασικά πιστεύω είναι και πως θα σου κάτσει ένα παιχνίδι και γενικά μπήκα πολύ πιο εύκολα στην νοοτροπία του Yggdrasil που θα έλεγα πως μου θυμίζει πιο πολύ πολεμικό παιχνίδι (σαν θετικό το λέω), παρά συνεργατικό! Δεν ξέρω αν έχει τύχει κανείς να παίξει κάτι light παιχνιδάκια tower defence που πρέπει να κρατήσεις τους εχθρούς μακριά για κάποιο διάστημα, πάντως κάτι τέτοιο μου φέρνει στο μυαλό. Να δώσω μια πληροφορία ακόμα φίλε μου, τελευταία φορά που επισκέφτηκα την Καισσα στην Καλλιδρομίου, είχε την επέκταση Asgard στα 5 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Οπότε αν ενδιαφέρεσαι… 😎
28/01/2014 at 10:19 am #19400
Αχιλλέας ΓαρυφάλουParticipantΕμεις μια νικη εχουμε κανει ολη κι ολη στο yggdrassil με τις 6 καρτες οπως λες κ 2 τυχςιες ραγκναροκ(παντα μ αυτο το στησιμο παιζουμε)αλλα ημαστε 4-6 ατομα παντα.γενικως με τα συνεργατικα δεν τ παμε καλα ως παρεα καθως καποιος ειναι ξεροκεφαλος μας σπαει τ νευρα κ κανει ο καθενας του κεφαλιου του μετα tongue …ισχυει 5 ευρω το εχει η καισσα απλως δεν τ πηρα για δεν ηξερα αν αξιζε…οσο για το γκοστ στορις απλως δεν θ κερδισουμε ποτε οπως τ ακουω…παντως κ το ιγκντρασιλ εχει δοση τυχης…ενας σκυλος να σ βγει να χασεις 1-2 κινησεις ν ηρεμησει κι ενας τζορμουγκαλ πανω που χεις ετοιμαστει να παρεις βικινκγς συν μια κακη ζαρια κι εχασες μετα δεν θελει πολυ…αρα συμπερασματικα πιο ευχαριστο πιο θεωρεις;;;πιο στρατηγικο;;;ευχαριστουμε κ παλι
28/01/2014 at 11:11 am #19401
Παναγιώτης ΖώηςParticipant@garif » 28 Ιαν 2014, 13:19 wrote:
Εμεις μια νικη εχουμε κανει ολη κι ολη στο yggdrassil με τις 6 καρτες οπως λες κ 2 τυχςιες ραγκναροκ(παντα μ αυτο το στησιμο παιζουμε)αλλα ημαστε 4-6 ατομα παντα.γενικως με τα συνεργατικα δεν τ παμε καλα ως παρεα καθως καποιος ειναι ξεροκεφαλος μας σπαει τ νευρα κ κανει ο καθενας του κεφαλιου του μετα tongue …ισχυει 5 ευρω το εχει η καισσα απλως δεν τ πηρα για δεν ηξερα αν αξιζε…οσο για το γκοστ στορις απλως δεν θ κερδισουμε ποτε οπως τ ακουω…παντως κ το ιγκντρασιλ εχει δοση τυχης…ενας σκυλος να σ βγει να χασεις 1-2 κινησεις ν ηρεμησει κι ενας τζορμουγκαλ πανω που χεις ετοιμαστει να παρεις βικινκγς συν μια κακη ζαρια κι εχασες μετα δεν θελει πολυ…αρα συμπερασματικα πιο ευχαριστο πιο θεωρεις;;;πιο στρατηγικο;;;ευχαριστουμε κ παλι
Και τα δύο μου αρέσουν πολύ, απλά στο Ghost Stories νιώθεις πιο έντονα το αίσθημα ότι πνίγεσαι από τον ασφυκτικό κλοιό των φαντασμάτων (που δεν είναι ψέμματα…). Πολύ θετικό για το Yggdrasil ότι παίζεις μέχρι και με 6 φυσικά, να το πούμε αυτό πάλι. Αλλά όπως λες παίζει μεγάλο ρόλο και ποιος θα σου βγει. Αν τύχει και χάσεις πολλές ενέργειες λόγω του Fenrir ή σου πετάξει 2-3 frost giants ο Loki, ζήτω που καήκαμε! Αυτούς τους δύο θεωρώ προσωπικά τους πιο επικίνδυνους και με πιο ύπουλη την δύναμη του Nidhogg που αν δεν προσέξεις που βρίσκονται όλοι οι κακοί μπορεί να σου λήξει το παιχνίδι. Θα έλεγα πως πιο πολύ στρατηγική έχει το Yggdrasil αλλά πιο τακτικό παιχνίδι είναι το Ghost Stories γιατί οι μεταβολές που θα γίνουν στο παιχνίδι σε αναγκάζουν να πρέπει να προσαρμοστείς πιο γρήγορα και να μην κάνεις τόσο μακρυπρόθεσμα σχέδια. Αν μου έβαζαν το μαχαίρι στο λαιμό κι έπρεπε να πάρω μόνο ένα θα διάλεγα Ghost Stories.
Κι επειδή τα καλά πρέπει να τα λέμε, όπως λέμε τα κακά, η Repos Games που είχα επικοινωνήσει μαζί τους για ένα πρόβλημα που είχα με τα ζάρια μου, όχι μόνο μου έστειλε αντικατάσταση εντός περίπου 10-12 ημερών (μου ήρθαν σήμερα) αλλά μου έστειλε μαζί και δώρο 5 promo κάρτες! Ένα μεγάλο μπράβο στην εταιρία και στους υπεύθυνους που μου είχαν απαντήσει σχεδόν αμέσως μόλις έστειλα το mail!
28/01/2014 at 11:43 am #19402
Αχιλλέας ΓαρυφάλουParticipantΕννοειται πως fenrir k loki ειν οι πιο επικινδυνοι υπαρχουν κατι γιγαντες που κυριολεκτικα σε ςκιζουν…αρα αφου μ ;ρεσει το υγκντρασιλ πρεπει οπωσδηποτε να δω κ το γκοστ στοριες…ευχαριστουμε για την εκπληκτικη ενημερωση κι οσο για την εταιρια μπραβο της φιλε μακαρι να ταν ολες ετσι.εγω εφαγα την απολυτη ξενερα με το battlelore second edition…
28/01/2014 at 12:15 pm #19403
Παναγιώτης ΖώηςParticipant@garif » 28 Ιαν 2014, 14:43 wrote:
Εννοειται πως fenrir k loki ειν οι πιο επικινδυνοι υπαρχουν κατι γιγαντες που κυριολεκτικα σε ςκιζουν…αρα αφου μ ;ρεσει το υγκντρασιλ πρεπει οπωσδηποτε να δω κ το γκοστ στοριες…ευχαριστουμε για την εκπληκτικη ενημερωση κι οσο για την εταιρια μπραβο της φιλε μακαρι να ταν ολες ετσι.εγω εφαγα την απολυτη ξενερα με το battlelore second edition…
Ναι φίλε το διάβασα, κρίμα… Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε σαν καταναλωτές είναι να τους “κράζουμε” και να μην τους ξαναστηρίξουμε, όσο κι αν μας αρέσει κάποιο προϊόν τους. Για την δε Repos να αναφέρω ακόμα πως όποιος μπει στο site τους έχουν διαθέσιμα ότι promo έχουν βγάλει ως print n’ play για όλα τα παιχνίδια τους. Ακόμα ένα τεράστιο συν γιατί πολλές εταιρίες βγάζουν τέτοια και μετά είτε οι ίδιες, είτε κάποιοι επιτήδειοι “θησαυρίζουν” εις βάρος άλλων…
28/01/2014 at 1:28 pm #19404
Αχιλλέας ΓαρυφάλουParticipant@Anakin » Τρί Ιαν 28, 2014 3:15 pm wrote:
@garif » 28 Ιαν 2014, 14:43 wrote:
Εννοειται πως fenrir k loki ειν οι πιο επικινδυνοι υπαρχουν κατι γιγαντες που κυριολεκτικα σε ςκιζουν…αρα αφου μ ;ρεσει το υγκντρασιλ πρεπει οπωσδηποτε να δω κ το γκοστ στοριες…ευχαριστουμε για την εκπληκτικη ενημερωση κι οσο για την εταιρια μπραβο της φιλε μακαρι να ταν ολες ετσι.εγω εφαγα την απολυτη ξενερα με το battlelore second edition…
Ναι φίλε το διάβασα, κρίμα… Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε σαν καταναλωτές είναι να τους “κράζουμε” και να μην τους ξαναστηρίξουμε, όσο κι αν μας αρέσει κάποιο προϊόν τους. Για την δε Repos να αναφέρω ακόμα πως όποιος μπει στο site τους έχουν διαθέσιμα ότι promo έχουν βγάλει ως print n’ play για όλα τα παιχνίδια τους. Ακόμα ένα τεράστιο συν γιατί πολλές εταιρίες βγάζουν τέτοια και μετά είτε οι ίδιες, είτε κάποιοι επιτήδειοι “θησαυρίζουν” εις βάρος άλλων…
2thumbsup :salute: eτσι ακριβως…Μπραβο στην repos λοιπον κι ελπιζω κι αλλες να κανουν το ιδιο κι οχι να πανε να κανουν αρπαχτες…
28/01/2014 at 8:23 pm #19405
VitaKapaParticipantΔεν το ήξερα αυτό για την Repos Anakin :thumbsup: εξαιρετική πληροφορία
thanks youhttp://rprod.com/index.php?page=news
p.s. είχα παίξει πρόσφατα το Rampage με τον φίλο Vidaldo
τρομερό παιχνίδι με άπειρο γέλιο :meeple:30/01/2014 at 6:47 pm #19406
Παναγιώτης ΖώηςParticipantΝομίζω πως πρέπει να αλλάξουμε τον τίτλο γιατί αλλιώς πως θα βάζουμε και τα παιχνίδια που παίξαμε μεσοβδόμαδα; tongue
1) Agricola για πρώτη φορά μαζί με την επέκταση!

2) Λίγο “ελαφρύ” ξύλο!

3) Το εξαιρετικό διπλό που παίζεται πολύ γρήγορα!

4) Και τα δύο όμορφα παιχνίδια του Shadi Torbey!

01/02/2014 at 4:27 pm #19407
VitaKapaParticipantΞεκινήσαμε με Tzolk’in: The Mayan Calendar
παρέα με τον φίλο Vidaldo – Τι παιχνίδι θέμου!!!!
Τρομερό worker Placement από τα καλύτερα
που έχω παίξει 10 εύκολα!!!http://cf.geekdo-images.com/images/pic1413480_t.jpg” alt=””>
http://cf.geekdo-images.com/images/pic1832193_md.jpg” alt=””>
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.
Επιτραπαίζουμε – Επιτραπέζια Παιχνίδια – Board Games Τα πάντα για τα αγαπημένα σου επιτραπέζια