τι επιτραπεζια παιξαμε το σαβκο?

Viewing 15 posts - 856 through 870 (of 946 total)
  • Author
    matsas
    Participant

πλεον 2 φορες την εβδομαδα εχουμε γεματες μερες επιτραπεζιου(τριτη και Ση’Κ )
    Ετσι λοιπον χθες ειχαμε

2 λογακια τωρα για μερικα παιχνιδια
    MUTANT MEEPLES:πολυ εξυπνο παιχνιδακι(και μαλιστα υπαρχει σε σουπερ τιμη αλλα……εχουμε αυτα τα κοντρολς!!!!) σπαζοκεφαλια μαζι με μια πολυ ομορφη ιδεα!!!meeples σουπερ ηρωες???χαχαχαχα τρομερο
    PACKET ROW:ευχαριστο παιχνιδακι ευκολο γρηγορο .σε καμια περιπτωση 30+ ευρω για τα 8ευρω που υπαρχει σε προσφορα μια χαρουλα!!!
    BONBONS: Το νεο ΗΙΤ της παρεας.παιχνιδι μνημης .αρκετα πιασαρικο σε κοπελες.οτι πρεπει για το αλτσχαιμερ!!!ομορφα περιεχομενα τρομερα απλο αλλα και αρκετα διασκεδαστικο!!!
    Τα υπολοιπα παιχνιδια νομιζω τα γνωριζετε……………ναι ναι ξανα επαιξα καμηλες!!!!!!!!
    ΒΟΟΜER τι απορια εχεις στο μενσα μπας και την εχουμε και μεις………….

boomer
    Participant

Μάτσα στο review του Camel Up έχω ανεβάσει τους κανόνες του Super Cup. Ρίξε μια ματιά, μπορεί να το βρεις ενδιαφέρον το expansion.
    Τώρα όσο αφορά το MENSA έχω παίξει αρκετές παρτίδες χωρίς πρόβλημα αλλά αναφέρω κάποια πράγματα που είναι λίγο αδιευκρίνιστα.
    -Ανταλλαγή πλακιδίων. Λέει στους κανόνες πως μπορούμε να ανταλλάξουμε τα πλακίδια μας εάν δεν έχουμε κάποιο χρώμα ή κάποια χρώματα στη βάση μας, απ’ αυτά που βρίσκονται πιο πίσω στον πίνακα τις βαθμολογίας μας. Ας υποθέσουμε πως έχω στην τελευταία θέση του πίνακα μου 3 χρώματα μαζί. Στη βάση μου έχω μόνο το ένα απ’ τα 3 ή 2 απ τα 3. Σε αυτή την περίπτωση μπορώ να κάνω ανταλλαγή ή θα πρέπει να μην έχω κανένα απ’ τα 3;
    – Επιπλέον τοποθέτηση. Κάθε φορά που ένας δείκτης μας φτάνει στο 18 πόντους μπορούμε να ξαναπαίξουμε. Στην περίπτωση όμως που τοποθετώ ένα χρώμα που βρίσκεται ήδη στους 18 πόντους δεν αναφέρει κάτι στους κανόνες.

matsas
    Participant

boomer σημερα επαιξα MENSA λοιπον πρωτη φορα εμαθα για την ανταλλαγη απο σενα .δεν το ειχα διαβασει………………….δεν ξερω τι γινεται
    Για το δευτερο: Μεχρι στιγμης το εχω παιξει πως καθε φορα που βαλεις ενα πλακακι που ειναι ηδη στο 18 ξαναπαιζεις……….ισως να ειναι λαθος διαβαζοντας τους κανονες και να ισχυει μονο για την πρωτη φορα !!!!
    δεν ξερω αν γνωριζει καποιος σιγουερα ας μας πει

@Anakin » Τρί Ιούλ 21, 2015 9:14 pm wrote:

@garif » 21 Ιούλ 2015, 19:40 wrote:

Καλησπερα κι απο μενα παιδια!Παναγιωτη ειν οντως καλο το χανσα τευτονικα??Το κυνηγαω αλλα μ αποφυγει οπως οι γκομενες μαλλον… tongue
    Ωραια παιχνιδια στο στυλ σου τα περισσοτερα δεν με ξαφνιαζεις!!!
    Κι εγω στο στυλ μου ομως κινηθηκα παιζοντας τα:

SPACE ALERT

CLAUSTROPHOBIA

EVO

THUNDER ALLEY

ULURU

NINJATO

FORBIDDEN STARS

Ενταξει το space alert κορυφαιο δεν εχω λογια.Το uluru απλως καψιμο κι αγαπημενο στην παρεα ενω Evo-Ninjato παιζονται ευχαριστα(Το εvo καλυτερο κατ εμε).
    Το Thunder alley το περιμενα καλυτερο αλλα σε γενικες γραμμες παιζοταν ευχαριστα και στρατηγικα για ραλι.
    Τωρα για το Claustro ειν παλιο δεν χρειαζεται συστασεις ενω για το forbidden το παιχνιδι ειν απλως εξαιρετικο!!!

Δεν ξέρω τι να πω για το Hansa Teutonica! Βασικά είσαι ο άνθρωπος που με μπερδεύει πιο πολύ με τις προτιμήσεις του καθώς παίζεις και euro και ameritrash οπότε δεν ξέρω τι να σου πω!
    Θα πω ότι παίζει γρήγορα από 45′ έως 1 ώρα και κάτι ψιλά, δεν έχει σχεδόν καθόλου τύχη κατά 99,99% (τα τυχαία είναι ποιος θα ξεκινήσει πρώτος και πως θα βγουν μερικά μπόνους πλακίδια που ελάχιστα επηρεάζουν, παίζει ωραία από 3 έως 5 (διπλό προτιμώ κάτι άλλο), το θέμα θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε οπότε μην περιμένεις να φανταστείς κατ’ ελάχιστον ότι είσαι έμπορος και τέλος θα πω πως δεν είναι τυχαία η θέση του στο top-10 των επιτραπέζιων στο BGG. Έχει μερικά βιντεάκια στο youtube αν ενδιαφέρεσαι παραπάνω να δεις φίλε Αχιλλέα! :meeple:

Χαχαχα παναγιωτη μου ισχυει δεν εχω καποιο συγκεκριμενο στυλ.Αρκει να μ αρεσει το gameplay του…Παντως κι εγω ετσι πιστευω οτι δεν βρισκεται τυχαια εκει οποτε θα συνεχισω να το κυνηγαω κι αν κατσει εκατσε…Ευχαριστωωωωω!!!

VitaKapa
    Participant

Παίξαμε το επικο το φοβερο και τρομερο Exodus Proxima Centauri και δεν εχω κατι αλλο να πω παρά wow!!!! :meeple:
    Παρέα με Boomer και Αρη 🙂 χάρηκα πολύ που τα παμε απο κοντά και με το καλό όποτε ξανανεβεις Αθηνα να ξαναπαίξουμέ!!!

boomer
    Participant

Επικό όντως το Exodus, αν και μη ameritraser, αναγνώρισα την αξία του μόλις μπήκα στο νόημα! Κι εγώ χάρηκα παιδιά, θα τα λέμε σε κάθε επίσκεψη μου στην Αθήνα με πολλά και διάφορα!! Ηδη έχω σκεφτεί να ετοιμάσω και κάποια χειροποίητα board game accessories για να το κελί!!

@boomer wrote:

Τώρα όσο αφορά το MENSA έχω παίξει αρκετές παρτίδες χωρίς πρόβλημα αλλά αναφέρω κάποια πράγματα που είναι λίγο αδιευκρίνιστα.
    -Ανταλλαγή πλακιδίων. Λέει στους κανόνες πως μπορούμε να ανταλλάξουμε τα πλακίδια μας εάν δεν έχουμε κάποιο χρώμα ή κάποια χρώματα στη βάση μας, απ’ αυτά που βρίσκονται πιο πίσω στον πίνακα τις βαθμολογίας μας. Ας υποθέσουμε πως έχω στην τελευταία θέση του πίνακα μου 3 χρώματα μαζί. Στη βάση μου έχω μόνο το ένα απ’ τα 3 ή 2 απ τα 3. Σε αυτή την περίπτωση μπορώ να κάνω ανταλλαγή ή θα πρέπει να μην έχω κανένα απ’ τα 3;
    – Επιπλέον τοποθέτηση. Κάθε φορά που ένας δείκτης μας φτάνει στο 18 πόντους μπορούμε να ξαναπαίξουμε. Στην περίπτωση όμως που τοποθετώ ένα χρώμα που βρίσκεται ήδη στους 18 πόντους δεν αναφέρει κάτι στους κανόνες.

1) Δεν μπορείς να κάνεις ανταλλαγή. Μπορείς να ανταλλάξεις μόνο εάν το τελευταίο ή τα τελευταία (αν είναι στο ίδιο νούμερο φυσικά) από τα χρώματα που έχεις στον πίνακά σου δεν υπάρχουν στα πλακίδιά σου και μάλιστα μετά την τοποθέτηση που θα έχεις κάνει. Άρα αν είχες πχ. ένα χρώμα που ήταν τελευταίο σε συμφέρει να το παίξεις ώστε να αλλάξεις τα υπόλοιπα πλακίδιά σου.

2) Όποτε φτάνεις στους 18 πόντους ξαναπαίζεις. Μπορεί να είναι και στην ίδια σειρά. Αν φτάσεις και τα 6 χρώματα στο 18 τότε κερδίζεις αυτόματα!

@matsas » 26 Ιούλ 2015, 22:10 wrote:

boomer σημερα επαιξα MENSA λοιπον πρωτη φορα εμαθα για την ανταλλαγη απο σενα .δεν το ειχα διαβασει………………….δεν ξερω τι γινεται
    Για το δευτερο: Μεχρι στιγμης το εχω παιξει πως καθε φορα που βαλεις ενα πλακακι που ειναι ηδη στο 18 ξαναπαιζεις……….ισως να ειναι λαθος διαβαζοντας τους κανονες και να ισχυει μονο για την πρωτη φορα !!!!
    δεν ξερω αν γνωριζει καποιος σιγουερα ας μας πει

Ελπίζω να σε βοήθησα πιο πάνω, ισχύει ότι έγραψα στο (2) Βαγγέλη.

Το σαβ/κο παίξαμε λιγάκι, την κλασσική αξία του Feld με τα ταμπλό από το πρωτάθλημα της Γερμανίας (εκτυπωμένα και πλαστικοποιημένα) τα οποία συνιστώ + φυσικά την μικρή επεκτασούλα με τα 4 νέα πλακίδια. Την ευχάριστη έκπληξη έκανε το De Vulgari Eloquentia που τελικά δικαίως το κυνηγούσα τόσο καιρό και μου “έκατσε” σε ανταλλαγή! Εξαιρετικό παιχνίδι, πολύ υποτιμημένο πραγματικά! Κρίμα…

boomer
    Participant

Οk Anakin σ’ ευχαριστώ πολύ! Είναι μια λεπτομέρεια που οι κανόνες δεν αναφέρουν.
    Βαγγέλη λογικά το μπόνους θα πρέπει να εφαρμόζετε μόνο τη στιγμή που φτάνεις στους 18 πόντους. Αν βρίσκεσαι ήδη δε νομίζω να ισχύει γιατί κάπου θα χαλάνε και οι ισορροπίες ιδικά στους τελευταίους γύρους! Κακώς βέβαια που δε διευκρινίζετε και αυτό στους κανόνες!

matsas
    Participant

και γω ετσι πιστευω οτι μια φορα ξαναπαιζεις!!!!
    παιδια να ρωτησω υπαρχει κατι νεοτερο εχει διαβασει κανενας τι γινεται με τις αγορες απο το εξωτερικο??
    ελπιζω σημερα να παιξω κανα παιχνιδακι…………………

VitaKapa
    Participant

Καλημέρα παδιά και καλή εβδομάδα :meeple:
    Βαγγέλη για τις αγορές απο εξωτερικό ακόμα δεν ξέρω κάποιπν που να κατάφερε να πάρει επιτραπέζιο παιχνίδι! Νομιζω σταδιακα αρχίζουν να αφήνουν κάποια πράγματα, όπως αγορές μέσω google play κλπ
    Ελπιζω να λυθεί το θέμα γρήγορα, ήδη έχουν βγει νέα ενδιαφέροντα παιχνιδάκια 🙂

Εμείς το Σκ παίξαμε τα παρακάτω:

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους! Ωραία παιχνίδια Βαγγέλη! 2thumbsup
    Λίγο πριν την αναχώρησή μου από την Αθήνα παίξαμε δύο πολύ αγαπημένα:

VitaKapa
    Participant

Παναγιώτη καλό ταξίδι για το νησί και με το καλο να εγκατασταθεις και να πάνε όλα όπως τα θες :meeple:
    φυσικά συντομα με πολλές παρτιδες και καλη επιτραπεζοπαρεα
    xaxaxaxaxa

@VitaKapa » 03 Αύγ 2015, 10:52 wrote:

Παναγιώτη καλό ταξίδι για το νησί και με το καλο να εγκατασταθεις και να πάνε όλα όπως τα θες :meeple:
    φυσικά συντομα με πολλές παρτιδες και καλη επιτραπεζοπαρεα
    xaxaxaxaxa

Να ‘σαι καλά Βαγγέλη! Καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές σε όλους! Καλά να περνάτε! thanks you 2thumbsup

boomer
    Participant

Καλησπέρα παιδιά! Δεν έκανα τίποτα το σπουδαίο αυτό το ΣΚ λόγο υποχρεώσεων! Παρόλα αυτά έκανα αγορά και δοκιμή στο hive. To πέμπτο abstract που αγοράζω φέτος και έμεινα ικανοποιημένος και με αυτό. Αν ξέρεις κάποιος κάτι για τα expansion αν γράψει ένα σχόλιο.
    Επίσης έπαιξα και το Ηρα και Διας ένα παιχνίδι της σειράς 2 player της kosmos στην παλιά του έκδοση. Ενδιαφέρον παιχνίδι καρτών που θυμίζει λίγο stratego. Για την ιστορία το είχα βρει στους ρακοσυλλέκτες τον περασμένο Φεβρουάριο σε άριστη κατάσταση με 1 μόλις ευρώ!!!!

Εμείς παίξαμε και χθες 4αδα τα:

Και να πω στον φίλο boomer πως αν έχει σταθερό παρτενέρ οι επεκτάσεις του Hive αξίζουν και με το παραπάνω! Βέβαια κι από μόνο του είναι εξαιρετικό παιχνίδι, γρήγορο σκάκι για μένα προσωπικά! 2thumbsup

Viewing 15 posts - 856 through 870 (of 946 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.