Επιτραπέζια Παιχνίδια – Board Games | Epitrapaizoume.gr › Forums › Board Game Related (Σχετικά με Επιτραπέζια) › τι επιτραπεζια παιξαμε το σαβκο?
- This topic has 945 replies, 12 voices, and was last updated 8 years, 10 months ago by
matsas.
-
AuthorPosts
-
13/07/2015 at 8:38 am #20174
VitaKapaParticipantΚαλημέρα Βαγγέλη 🙂 ωραία παιχνιδάκια!!! Να σε ρωτήσω, πως σου φάνηκε το Sushi Dice? Καλο? Σου άρεσε?
Για αγορές απο εξωτερικο δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις τιποτα, εκτός αν εχεις κάρτα με λογαριασμο που ανοικει στο εξωτερικο! Μεχρι πριν απο λιγο καιρο μπορουσες να χρησιμοποιησεις το paypal αλλα προς το παρον εχει παγωσει και αυτο! Λογικά αφου φαίνεται να βρεθηκε συμφωνία η κατάσταση θα εξομαλυνθεί άμεσα, αναγκαστικά οποτε συντομα πιστεύω οτι θα λυθεί το θεμα
Εμείς παίξαμε το ΣΚ τα παρακάτω:
13/07/2015 at 11:05 am #20175
matsasParticipantSushi Dice πολυ καλο παιχνιδι γρηγορο διασκεδαστικο απλο βγαζει γελιο ……….νομιζω οτι μπορει να παιχτει πολυ καλα με 4 παικτες,παραπανω δεν θα το ελεγα μιας και παντα παιζουν δυο παικτες!!!Σουπερ για 2 παικτες και ΣΟΥΠΕΡ+ για 3!!!!
Αντε να δουμε γιατι τον εχω τρελανει τον γαλλο…………..βεβαια δειχνει υπομονη και πραγματικα αψογος στην επικοινωνια του….ελλας-γαλλια συμμαχια χαχαχαχαχα
13/07/2015 at 1:01 pm #20176
boomerParticipantΧωρίς Ευρώπη και ευρώ θα το άντεχα!! Χωρίς eurogames όμως όχι!!

Garif το σενάριο όπου ο Knizia αντιγράφει τον εαυτό του,είναι πολύ γνωστό!!
Μάτσα το ghost blitz 2.0 τι διαφορές έχει απ’ το πρώτο;;13/07/2015 at 4:47 pm #20177
Αχιλλέας ΓαρυφάλουParticipantΩραια παιχνιδια παιδια μπραβο σας!Να μαστε καλα να παιξουμε.Απο ολα αυτα που παιξατε θα ξεχωρισω το clash of cultures λογω οτι ειν στο στυλ μου.Επισης και το stone age εξαιρετικο.Απο κει και περα τα πιο ελαφρια παροτι ενδιαφεροντα παιχνιδια δεν τα πολυπαιζω πλεον…Το εριξα στα σκληρα… tongue xaxaxaxa 😆
13/07/2015 at 6:11 pm #20178
Παναγιώτης ΖώηςParticipantΗ κρίση δε μας πιάνει με τα επιτραπέζια οπότε λιώσαμε! Παίξαμε τα παρακάτω:

14/07/2015 at 8:34 pm #20179
Αχιλλέας ΓαρυφάλουParticipantτερα μυστικα φιλε παναγιωτη.Σε ζηλευω…Το λατρευωωωωωω
14/07/2015 at 8:46 pm #20180
Παναγιώτης ΖώηςParticipant@garif » 14 Ιούλ 2015, 23:34 wrote:
τερα μυστικα φιλε παναγιωτη.Σε ζηλευω…Το λατρευωωωωωω
Παιχνιδάρα! Τι να λέμε τώρα; 2thumbsup
14/07/2015 at 9:31 pm #20181
matsasParticipantKEYFLOWER πως το ειδες παναγιωτη????
14/07/2015 at 10:39 pm #20182
Παναγιώτης ΖώηςParticipant@matsas » 15 Ιούλ 2015, 00:31 wrote:
KEYFLOWER πως το ειδες παναγιωτη????
Πολύ καλό και διαφορετικό, παίρνει δοκιμασμένες ιδέες και τις ταιριάζει όμορφα! Θα το έλεγα Carcassonne Advance με ποντάρισμα!
Σε ποιους θα αρέσει: α) σε όσους τους αρέσουν τα παιχνίδια που τοποθετείς πλακίδια, β) σε όσους αρέσει το ποντάρισμα, γ) σε όσους αρέσουν τα worker placement/resource management.
Σε ποιους μπορεί να μην αρέσει: α) σε όσους ακολουθούν συγκεκριμένη στρατηγική μπορεί να μην τύχει να βγουν κάποια πλακίδια από κάποια εποχή, β) έχει μια δόση τύχης από την άποψη πως στην αρχή όλοι έχουν 2 με 3 winter tiles για να επιλέξουν τουλάχιστον 1 για το τέλος οπότε αν δεν παρατηρείς ή δεν ξέρεις το παιχνίδι καθόλου μάλλον παίζεις στα τυφλά.
Γενικά ευχάριστό που εντάξει δεν θα είναι στο Top-10 μου πιστεύω ποτέ κι ούτε θα πάρω καμία από τις επεκτάσεις, για να μην γίνει ακόμη πιο random, αλλά το θεωρώ ένα καλό βήμα στα medium euro για νέους παίκτες και πιστεύω πως παίζει καλά με οποιοδήποτε αριθμό παικτών πράγμα που μόνο θετικό είναι! Για ποιο έμπειρους παίκτες σαφώς κι ένα καλό επίσης με μηχανισμούς που δένουν εξαιρετικά μεταξύ τους.19/07/2015 at 10:32 pm #20183
Παναγιώτης ΖώηςParticipantΑκόμα ένα σαβ/κο πέρασε ευχάριστα και γρήγορα με παρτίδες από τα:

21/07/2015 at 7:01 am #20184
VitaKapaParticipantΩραίες επιλογές Παναγιώτη!!! 🙂
Να σε ρωτήσω πως σου φανηκε ο χάρτης της βρετανίας του Hansa? Ρωτάω μιας και τον εχω κ εγω κσι περιμένω πως κ πως να τον δοκιμάσω
smiless21/07/2015 at 8:15 am #20185
boomerParticipantΚαλημέρα κι από μένα παιδιά και καλή εβδομάδα!!

Μετά το village inn προχωράμε για το port χωρίς δεύτερη σκέψη!! Ο αυτοκράτορας με απογοήτευσε λιγάκι. Ενώ λειτουργεί με ένα πολύ έξυπνο και πρωτότυπο μηχανισμό, περισσότερος χρόνος χρειάζεται για να το στίσεις, να το μαζέψεις και να μετρήσεις στο τέλος τους πόντους, απ’ ο,τι να παίξεις!! Επίσης το ταμπλό, παρόλο που υπήρχε χώρος, το κάναν πολύ μικρό με αποτέλεσμα να στριμώχνονται τα κυβάκια ακόμη και σε παρτίδα 2 παιχτών! Μετά το MENSA αρχίζω να αναθεωρώ τις απόψεις μου περί abstract. Πραγματικά εθιστικό και αγωνιώδες παιχνίδι με οποιοδήποτε αριθμό παιχτών. Πήρα την παλιά έκδοση και δικαίως θα έλεγα γιατί είναι αρκετά καλύτερη! Εχω όμως κάποιες απορίες στους κανόνες! Οποιο απ’ τα παιδιά το γνωρίζει καλά ας μου στείλει αν θέλει ένα πμ.
21/07/2015 at 9:40 am #20186
Παναγιώτης ΖώηςParticipant@VitaKapa » 21 Ιούλ 2015, 10:01 wrote:
Ωραίες επιλογές Παναγιώτη!!! 🙂
Να σε ρωτήσω πως σου φανηκε ο χάρτης της βρετανίας του Hansa? Ρωτάω μιας και τον εχω κ εγω κσι περιμένω πως κ πως να τον δοκιμάσω
smilessΠιστεύω ότι είναι πολύ ενδιαφέρον χάρτης, πρώτη φορά παίξαμε σε αυτόν κι άφησε θετικές εντυπώσεις. Ωραίο στοιχείο η τοποθέτηση στην Σκωτία και στην Ουαλία εφόσον και μόνο όταν έχεις το δικαίωμα όπως κι τα μόνιμα μπλε μπόνους. Επίσης πλέον τελειώνει όταν έχουν κλείσει 8 πόλεις, ακόμα μια σημαντική διαφορά!
21/07/2015 at 4:40 pm #20187
Αχιλλέας ΓαρυφάλουParticipantΚαλησπερα κι απο μενα παιδια!Παναγιωτη ειν οντως καλο το χανσα τευτονικα??Το κυνηγαω αλλα μ αποφυγει οπως οι γκομενες μαλλον… tongue
Ωραια παιχνιδια στο στυλ σου τα περισσοτερα δεν με ξαφνιαζεις!!!
Κι εγω στο στυλ μου ομως κινηθηκα παιζοντας τα:SPACE ALERT
CLAUSTROPHOBIA
EVO
THUNDER ALLEY
ULURU
NINJATO
FORBIDDEN STARS
Ενταξει το space alert κορυφαιο δεν εχω λογια.Το uluru απλως καψιμο κι αγαπημενο στην παρεα ενω Evo-Ninjato παιζονται ευχαριστα(Το εvo καλυτερο κατ εμε).
Το Thunder alley το περιμενα καλυτερο αλλα σε γενικες γραμμες παιζοταν ευχαριστα και στρατηγικα για ραλι.
Τωρα για το Claustro ειν παλιο δεν χρειαζεται συστασεις ενω για το forbidden το παιχνιδι ειν απλως εξαιρετικο!!!21/07/2015 at 6:14 pm #20188
Παναγιώτης ΖώηςParticipant@garif » 21 Ιούλ 2015, 19:40 wrote:
Καλησπερα κι απο μενα παιδια!Παναγιωτη ειν οντως καλο το χανσα τευτονικα??Το κυνηγαω αλλα μ αποφυγει οπως οι γκομενες μαλλον… tongue
Ωραια παιχνιδια στο στυλ σου τα περισσοτερα δεν με ξαφνιαζεις!!!
Κι εγω στο στυλ μου ομως κινηθηκα παιζοντας τα:SPACE ALERT
CLAUSTROPHOBIA
EVO
THUNDER ALLEY
ULURU
NINJATO
FORBIDDEN STARS
Ενταξει το space alert κορυφαιο δεν εχω λογια.Το uluru απλως καψιμο κι αγαπημενο στην παρεα ενω Evo-Ninjato παιζονται ευχαριστα(Το εvo καλυτερο κατ εμε).
Το Thunder alley το περιμενα καλυτερο αλλα σε γενικες γραμμες παιζοταν ευχαριστα και στρατηγικα για ραλι.
Τωρα για το Claustro ειν παλιο δεν χρειαζεται συστασεις ενω για το forbidden το παιχνιδι ειν απλως εξαιρετικο!!!Δεν ξέρω τι να πω για το Hansa Teutonica! Βασικά είσαι ο άνθρωπος που με μπερδεύει πιο πολύ με τις προτιμήσεις του καθώς παίζεις και euro και ameritrash οπότε δεν ξέρω τι να σου πω!
Θα πω ότι παίζει γρήγορα από 45′ έως 1 ώρα και κάτι ψιλά, δεν έχει σχεδόν καθόλου τύχη κατά 99,99% (τα τυχαία είναι ποιος θα ξεκινήσει πρώτος και πως θα βγουν μερικά μπόνους πλακίδια που ελάχιστα επηρεάζουν, παίζει ωραία από 3 έως 5 (διπλό προτιμώ κάτι άλλο), το θέμα θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε οπότε μην περιμένεις να φανταστείς κατ’ ελάχιστον ότι είσαι έμπορος και τέλος θα πω πως δεν είναι τυχαία η θέση του στο top-10 των επιτραπέζιων στο BGG. Έχει μερικά βιντεάκια στο youtube αν ενδιαφέρεσαι παραπάνω να δεις φίλε Αχιλλέα! :meeple: -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.
Επιτραπαίζουμε – Επιτραπέζια Παιχνίδια – Board Games Τα πάντα για τα αγαπημένα σου επιτραπέζια