Επιτραπέζια Παιχνίδια – Board Games | Epitrapaizoume.gr › Forums › Board Game Related (Σχετικά με Επιτραπέζια) › τι επιτραπεζια παιξαμε το σαβκο?
- This topic has 945 replies, 12 voices, and was last updated 8 years, 10 months ago by
matsas.
-
AuthorPosts
-
09/06/2015 at 4:19 pm #20144
petros papitsisParticipantΧαχχχχααα πολύ διαβασμένος ο φίλος boomer :thumbsup:
09/06/2015 at 6:31 pm #20145
Παναγιώτης ΖώηςParticipant@garif » 07 Ιουν 2015, 21:46 wrote:
@Anakin » Τετ Ιουν 03, 2015 12:48 am wrote:
Καλά το Terra Mystica όπως είπες, το λιώσαμε! Αλλά είναι για λιώσιμο με τόσες φυλές και διαφορετικές στρατηγικές!
Εννοειται τα σπαει κι αν γνωριζω καλα το expansion βαζει αλλες 4 φυλες μεσα(λες κι ειχε λιγες δηλαδη)…Ανυπομονω να το ξαναστρωσουμε!!!
Βασικά άλλες 6 φυλές (οι δύο μαύρες είναι λίγο overpowered λένε οπότε θα έχει “patch”), συν καινούριο ταμπλό διπλής όψης, συν μερικά καινούρια πλακίδια για το σκοράρισμα στο τέλος κι επίσης με όποια σειρά κάνουν πάσο οι παίκτες παίζουν στο επόμενο γύρο (στανταράκι για εμένα αυτό, προσθέτει στρατηγική στο πότε θα πας πάσο).
Λόγω Champions League το Σάββατο κι υπηρεσίας την Κυριακή χαλαρά πράγματα με διπλά παιχνιδάκια:

15/06/2015 at 1:55 pm #20146
Παναγιώτης ΖώηςParticipantΔε μου χάλασαν χατήρι οι φίλοι μου αυτό το γεμάτο σαβ/κο, μιας και θα αποχαιρετήσω για κάποια χρόνια την Αθήνα για την όμορφη Κω σε λίγες μέρες και παίξαμε τα κάτωθι:

15/06/2015 at 7:46 pm #20147
VitaKapaParticipantΜια χαρά θα περάσετε στο νησί Παναγιώτη 🙂 και εγώ 2 χρόνια στον Λήμνο το καταευχαριστήθηκα!!!
Με το καλό να ξεκινήσεις και περιμένουμε τα νέα σου με το που θα εγκατασταθείς!!!Εμείς παίξαμε τα παρακάτω:

16/06/2015 at 11:26 am #20148
boomerParticipantΦίλε Παναγιώτη σου εύχομαι καλή διαμονή στην Κω! Εχω κι εγώ εμπειρία από νησιά και σε διαβεβαιώ πως ακόμη κι ο χειμώνας εκει θα είναι μαγεία με καλή παρέα και δυνατές παρτίδες! Για το καλοκαίρι δε το συζητώ!!
Αυτό το ΣΚ.

Ψαρεύοντας στους πάγους. Πιο εθιστικό……πεθαίνεις!!
Οι πυραμίδες του Ιαγουάρου. Λίγοι κανόνες πολύ στρατηγική! Ενα αδικημένο παιχνιδάκι θα έλεγα!!
Το κόλπο. Ενα παιχνίδι καρτών γεμάτο μπλόφα! Μπράβο και στον Παναγιώτη τον Λύρη για την εικονογράφηση!!
Fungi. Μαγική εικονογράφηση για ένα μαγικό παιχνίδι!!
Σαντιάγκο Κούβα. Το βρήκα αρκετά ενδιαφέρον χάρη στο βίντεο των παιδιών αλλά όλο ανέβαλα την αγορά του για κάτι άλλο! Τελικά το πήρα το έπαιξα και δικαιώθηκα! Πολύ καλύτερο απ’ ο,τι το περίμενα! Το ο,τι ενθουσιάστηκαν οι μη eurogamers αντίπαλοι μου αυτό τα λέει όλα!!16/06/2015 at 11:49 am #20149
Παναγιώτης ΖώηςParticipantΝα σας ευχαριστήσω για τα καλά σας λόγια παιδιά, βέβαια η παιχνιδοπαρέα μου είναι Αθήνα αλλά πιστεύω θα προσηλυτίσω και καινούριους στο χόμπυ μας όσο θα είμαι εκεί!
Βαγγέλη αυτό το Marco Polo με ψήνει αρκετά αλλά τώρα θα περιορίσω τις αγορές μου μιας και δεν πιστεύω να πάρω πολλά προς τα κάτω… Το σκέφτομαι πάντως!
Φίλε boomer σαφώς αδικείται λίγο το “Οι πυραμίδες του Ιαγουάρου” καθώς είναι ένα πολύ καλό διπλό παιχνιδάκι αλλά δυστυχώς με τόσα παιχνίδια και ιδιαίτερα στην σειρά των διπλών της KOSMOS μερικά που είναι πολύ καλύτερα, σαφώς κι είναι δεδομένο να μην είναι πολύ ψηλά, συν ότι ο σχεδιαστής δεν έχει κανένα τόσο τρανταχτό όνομα όπως πχ. ο Knizia (Battle Line, Lost Cities). Το “Hey! That’s my Fish!” έχει μόνο ένα αρνητικό, για παιχνίδι του 10λεπτου έχει πολύ στήσιμο κάθε φορά, αλλιώς είναι παιχνιδάρα! Στο είδος του προτιμώ πιο πολύ το Go ή το Through the Desert που παίζουν μεν σε πιο πολύ ώρα αλλά σου βγάζουν παρόμοιο και καλύτερο, για εμένα τουλάχιστον, αίσθημα. Αν σου αρέσουν τα καλά και γρήγορα διπλά κοίταξε (αν δεν έχεις ήδη κάποια) τα Jaipur, Patchwork, Rivals for Catan, Mr. Jack Pocket, Jambo, Targi, Hive, Aton συν τα δύο του Knizia που έγραψα πιο πάνω.
16/06/2015 at 3:08 pm #20150
boomerParticipantΣ΄ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σου Παναγιώτη! Είμαι φαν των διπλών παιχνιδιών γιατί είναι σχεδιασμένα για συγκεκριμένο αριθμό παιχτών οπότε παίζονται με περισσότερη ακρίβεια. Κάποια απ’ αυτά βέβαια τα έχω στη συλλογή μου όπως το Targi που το θεωρώ ως το καλύτερο της σειράς της KOSMOS, το Jack pocket, το lost sities κτλ, αλλά θα ρίξω μια ματιά και στα υπόλοιπα που δεν έχω δοκιμάσει!!
Οσο για τους δημιουργούς είμαι κι εγώ φαν του Reiner Knizia και άλλων μεγάλων (Cathalla, Field κτλ) αλλά δεν εστιάζομαι μόνο ονόματα γιατί έτσι αφήνουμε στην άκρη κάποιες πολύ αξιόλογες προσπάθειες!!16/06/2015 at 3:24 pm #20151
matsasParticipantφιλε παναγιωτη τωρα το διαβασα!!!Καλη διαμονη στο νησι………παλι καλα υπαρχει το ιντερνετ(ενα απο τα καλα του) και δεν θα σε χασουμε!!!!!!προβλεπω να ξεσηκωνεις το νησι και να τους κανεις ολους hardcore gamers!!!!!!!!!!!!!!!
16/06/2015 at 6:43 pm #20152
petros papitsisParticipantΚαλη διαμονή στον φίλο μας Παναγιώτη. Να ξέρεις οτι εγω μενω και μεγάλωσα σε νησί και δεν το αλλάζω με τίποτα. Σίγουρα θα προσαρμοστείς και ολα θα είναι σουπερ :thumbsup: smileee περιμένουμε τα νέα σου σύντομα.
16/06/2015 at 8:57 pm #20153
VitaKapaParticipant@Anakin » Τρί Ιουν 16, 2015 2:49 pm wrote:
…Βαγγέλη αυτό το Marco Polo με ψήνει αρκετά αλλά τώρα θα περιορίσω τις αγορές μου μιας και δεν πιστεύω να πάρω πολλά προς τα κάτω… Το σκέφτομαι πάντως!…
Πάντως αξίζει πολύ, βέβαια δεν ξέρω αν θα εχεις παρέα να το παίζεις γιατί δεν είναι και καταν για να βαλεις και non gamers ωστόσο αν πιστευεις ότι θα βρεις group να αντεξει λίγο παραπάνω κανόνες (εύκολους ωστόσο) νομίζω αξίζει, εγώ το έχω χιλιοευχαριστηθεί 🙂
16/06/2015 at 11:16 pm #20154
Παναγιώτης ΖώηςParticipantΝα είσαστε καλά όλοι! Αν κρίνω από την προηγούμενη διαμονή μου στην Ρόδο το 2002-2005 πιστεύω θα περάσω καλά. Είναι μια χαρά τα νησιά μας κι οι ρυθμοί ζωής πολύ πιο χαλαροί από την Αθήνα. Φυσικά δε θα χαθούμε, απλά πιστεύω θα γράφω πιο αραιά… Ίδωμεν, ίσως και να βγω λάθος! :meeple:
17/06/2015 at 3:18 pm #20155
Αχιλλέας ΓαρυφάλουParticipant@Anakin » Τετ Ιουν 17, 2015 2:16 am wrote:
Να είσαστε καλά όλοι! Αν κρίνω από την προηγούμενη διαμονή μου στην Ρόδο το 2002-2005 πιστεύω θα περάσω καλά. Είναι μια χαρά τα νησιά μας κι οι ρυθμοί ζωής πολύ πιο χαλαροί από την Αθήνα. Φυσικά δε θα χαθούμε, απλά πιστεύω θα γράφω πιο αραιά… Ίδωμεν, ίσως και να βγω λάθος! :meeple:
Αγορινα μου τωρα το δα…Εχω πηξει με την κωλοδουλεια…Σου ευχομαι τα καλυτερα με υγεια και οτι μα οτι επιθυμεις εκει στην Κω και μη μασας τα ελληνικα νησια τα σπανε θα περασεις τελεια.Αρχισε να ψηνεις τους νησιωτες μονιμους να παιζουν τπτ κι αν τα καταφερεις δε θα θες να ξαναγυρισεις…Μονο μην τους αρχισεις την παιχνιδοπορεια τους με το…terra mystica!!! tongue
22/06/2015 at 7:33 pm #20156
Παναγιώτης ΖώηςParticipantΠολύ γεμάτο το σαβ/κο και με επιτραπέζια για μια ακόμη φορά! Οι ευχάριστη έκπληξη ήταν το καινούριο στην παρέα Potato Man καθώς και το Dwarf King! Και τα δύο “έγραψαν” τις πρώτες τους παρτίδες κι είχαν πολύ πλάκα! Στο Puerto Rico “σπάσαμε τα κοντέρ” πιστεύω με την παρτίδα 4ων ατόμων να μην ξεπερνά την μία ώρα με στήσιμο/ξεστήσιμο μαζί!

22/06/2015 at 8:12 pm #20157
VitaKapaParticipantΤιιιιιιιι???? 1 ώρα με σήσιμο και ξεστήσιμο ουάου :thumbsup:
Αστραπή να το πω? Androids? Μπράβο παιδία απίστευτο!!!!εμείς παίξαμε τα παρακάτω:

22/06/2015 at 9:50 pm #20158
matsasParticipantσυνηθως καθυστερει να βγει στο τραπεζι ενα καινουργιο παιχνιδι αλλα αυτο δεν αντεξα…………..δεν ειναι κανενα τρομερο παιχνιδι με τα απιστευτα περιεχομενα μινιατουρες θεμα και δεν ξερω και γω τι αλλο!!!!!!!!!!!
ΕΙδα σε μαγαζι την παλια εκδοση του παιχνιδιου με τα πλαστικα πλακακια την οποια την εψαχνα αρκετο καιρο και δεν αντεξα το χτυπησα

Το μονο που εχω να πω ειναι οτι το παιχνιδι ειναι τοσο εξυπνο τοσο εθιστικο τοσο ευκολο και ταυτοχρονα θελει σκεψη που πραγματικα μια παρτιδα δεν σου φτανει!!!!!!!!!!!!!!Σε οποιον δεν το εχει δοκιμασει και του αρεσουν τα Abstract Games τοτε ειναι μαστ!!!!!!!!!!!!!
Βαγγελη γνωμη για το lancaster?????????????το εχω καιρο αλλα ακομα να το παιξω…………το κουτι χορταστικο δεν μπορεις να το σηκωσεις!!!!!!!!!!! -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.
Επιτραπαίζουμε – Επιτραπέζια Παιχνίδια – Board Games Τα πάντα για τα αγαπημένα σου επιτραπέζια