τι επιτραπεζια παιξαμε το σαβκο?

Viewing 15 posts - 781 through 795 (of 946 total)
  • Author
    VitaKapa
    Participant

Καλημέρα και καλή εβδομάδα 🙂
    Μου άρεσερε πάρα πολύ και νομίζω απο τα παιχνίδια που αναφέρεις πρέπει να το πάρεις και εσυ!!! Είναι οπως το λες κλασσικός Knizia με διαχείριση καρτών (απλά χαλαρή, πάντα έχεις κάτι να παίξεις) το θέμα είναι να στριμώξεις το αντίπαλο. Θυμίζει λίγο tug of war, ξέρεις αυτό που είναι οι 2 ομάδες απέναντι και τραβάνε το σχοινι! Θπάρχουν 2 αντίπαλα night clubs απέναντι και στη μεση ξεκινάνε η πράσσι η ντιβα Saucu Sue, αριστερά της ο κιτρινος handsome Hal με το ακορντεον του, δεξια της Sue η Dancing Deb και αριστερά και δεξιά απο ολο το γκρουπ ο απο ενας γκρι σωματοφύλακας. Στη μέση και πάνω απο την Πράσσινη Sue είναι σε ένα πιο σκοτεινο παραλληλο τρακ o πρασσινος Champaigne Charlie που είναι δείκτης. Οι παίκτες παίζουν απο το χέρι τογς οσες κάρτες του ιδιου χρώματος (χαρακτήρα) θέλουν και κινουν τον αντίστοιχο χαρακτήρα προς οπου θελουν (συνήθως προς τη μεριά τους) τοσα τετράγωνα οσο το άθροισμα ακολουιώντας υους ειδικους κανόνες. Η Sue κινείται ανάμεσα πάντα στους μπράβους της και ποτε δεν μπορύνε να είναι στο ιδιο κουτακι, αρα πρεπει να κογνας ολο το γκρουπ. Τον Hal είτε τον κουνας κανονικά είτε κανεις Lure οποιο χαρκτηρα θες (εκτος απο την Deb) και τον φερνεις στο ιδιο χαρακτήρα με τον Hal οι κανονες για το γκρουπ Sue κ Μπραβοι συνεχιζουν να ισχύουν. Αν κανεις Lure δεν αναπληρωνεις το χερι σου στις 8 καρτες στο τελος της παιξιάς σου. Μετά απο κάθε παιξιά ο δείκτης Champaigne Charlie κινείται 1 κουτακι λρος τη μεριά σου για καθε χαρακτήρα που είναι ήδη στο club σου και 1 κουτακι αν το γνρουπ Sue Μπραβοι ειναι απο την μέση του ταμπλο και προς τη μεριά σου.
    Πολυ ευχαριστο filler για 2 παικτες με εξυπνο παιξιμο καρτών και ωραιο μηχανισμό. Πανεύκολοι κανόνες, διασκεδαστικο και γρηγορο. :meeple:

boomer
    Participant

Καλημέρα παιδιά καλή εβδομάδα!!
    Σε ευχαριστώ πολύ Βαγγέλη! Ρώτησα για πληροφορίες γιατί κάθε παιχνίδι 2 ατόμων της KOSMOS μου τραβάει την προσοχή! Ιδικά αν είναι ευχάριστο hand management και όχι abstract να κουράζει το μυαλό!! Το συγκεκριμένο έχει όλα τα στοιχεία που κοιτάω προκειμένου να το συλλέξω!! Kinzia είναι, ωραία γραφικά, γρήγορο, εύκολο, διασκεδαστικό και γλωσσικά ανεξάρτητο!! 2thumbsup Τι περιμένω;;

VitaKapa
    Participant

Σωστά
    smiless

matsas
    Participant

Ghost stories 7η παρτιδα……….Ηττα!!!!!!!!
    whattt whattt whattt
    ευτυχως που εχει αρκετα καλο θεμα αλλιως θα το ειχα καψει…………..ειναι καλο σ εχει στην τσιτα αλλα ρε παιδι μου δεν σ αφηνει να κανεις ουτε ενα τοσο δα μικρο λαθακι .Σε τσακιζει!!!!!Παντως νομιζω οτι οσο και σωστα να παιξεις παιζει μεγαλο ρολο η τοποθεσια που εχουν βγει τα πλακακια και το τι τερατα θα σου κατσουν .Αν σου πεσουν τιποτα 4ρια δυναμη στην αρχη τρεχεις και δεν φτανεις

VitaKapa
    Participant

Χαχαχαχαχα και εμείς οσες φορές έχουμε παίξει Ghost Stories έχοθμε χάσει!!!! Έχω αρχίσει να πιστεύω οτι το παιχνόδο δεν κερδίζεται και θέλω να το δω με τα μάτια μου καποιον να το κερδίζει επιτέλους
    xaxaxaxaxa

Οντως παιδια ειν παιχνιδι για μαζοχες…Αλλα απο την αλλη αν το βγαλεις την 1η φορα αντε και τη 2η μετα ποσο να το ξαναπαιξεις??καλυτερα ετσι εγω αν τελειωσω συνεργατικο παιχνιδι μια φορα δεν το ξανακυμπαω αρα τουλαχιστον ετσι σε κραταει…

Πολύ παιχνίδι τις τελευταίες εβδομάδες που έχω καιρό να γράψω! Συγκεκριμένα είχαμε παρτίδες από τα κάτωθι:

Δεν χρειάζονται συστάσεις φυσικά για τα 3 πρώτα…

Πολύ ωραία φιλεράκια και τα τρία αλλά το High Society ειδικά είναι επιπέδου For Sale! 2thumbsup

Και δύο ωραία διπλά, το καθένα για την ώρα του φυσικά! Εξαιρετικό το Polis, όπως μου είχε πει κι ο Αχιλλέας, πολύ σφιχτό παιχνίδι, η πρώτη παρτίδα κρίθηκε από τις πρώτες ύλες στο τέλος! WOW! :meeple:

Επιτελους μετα απο αποχη 2 εβδομαδων παιξαμε αυτο το σαβκο…Αντε γιατι ειχα παθει στερηση..Βεβαια και την προηγ βδομαδα στην εκθεση παιξαμε αλλα τι να ποσταρα??Αφου δεν εχουν κυκλοφορησει τα παιχνιδια… tongue
    Παιξαμε λοιπον τα εξης:

Ευτυχως ηταν πολυ καλυτερο απ οσο υπολογιζα!Βασικα ειν αρκετα καλο παιχνιδι οποτε θα πιασουν τοπο τα 4ο ευρω που ξοδευτηκαν για παρτυ του.Γρηγορο ευκολο(να το μαθεις)κι αρκετα στρατηγικο παιχνιδι!

Εδω δε χρειαζονται πολλα λογια νομιζω…

Το παιχνιδι το κερδισα στην εκθεση την προηγ βδομαδα.Το ηθελα στη συλλογη μου αλλα δεν ειχε τυχει να το αγορασω.Τελικα εκανα λαθος.Ειναι παρα πολυ καλο κι επρεπε να το χα αγορασει νωριτερα.Ευτυχως ημουν τυχερος και ηρθε στη συλλογη μου!Κατ εμε καλυτερο του 7 wonders αν εκεινο παιζεται χωρις expansions!!!

Tο γνωστο πειρατικο παιχνιδι!!!

To καλυτερο κατ εμε tactical game ημισυνεργατικο!Εχει παρα παρα πολυ στρατηγικη σε καθε κινηση!Ειν δυσκολο αρκετα για τους καλους αλλα ετσι ειν η ζωη…Οι εξωγηινοι υπερτερουν!!!!

Τελος δοκιμασαμε το αλλο παιχνιδι που κερδισα στην εκθεση το χαβαλοπαιχνιδο:

Γελιο-τραγουδι και…ντοματες!!!!

matsas
    Participant

Εμεις εχουμε και λεμε

COLT EXPRESS παρα πολυ καλο παιχνιδι πιστευω θα κερδισει το πρωτο βραβειο.ευκολο γρηγορο ομορφο οτι πρεπει για την οικογενεια………………………….και ναι ναι ναι ναι απορω ακομα για τις καμηλες!!!!!!!!
    Το κελτες με καρτες ειναι παρα πολυ καλο παιχνιδι και το εχουμε λιωσει….το μεγαλο αξιζει ξερει κανεις?
    Fresco πολυ δυνατο πανεμορφοο παιχνιδι……αχιλλεα το ειδες?
    Waterdeep το ξερουν ολοι
    Τελος το bonbons πολυ καλο παιχνιδι μνημης!!!!!!!!!!

VitaKapa
    Participant

Το κανονικο Keltis το big box το εχω παιξει εγω και μου αρεσε, ενω είναι και καλή παραγωγη! Το μεγαλο πρασσινο ταμπλο εχει κατι που το κανει ωραιο χωρις να είναι τιποτα ιδιαιτερο. Ισως τα πετρινα μονοπατια,το σχημα βενταλιας και το χρωμα. Παικτικα ειναι ευχαριστο και ευκολο. Πρεπει να προσεχεις τι κανουν οι αντιπαλοι και να ξεφυγεις γρηγορα απο τοθα αρνητικους ποντους!!! Πιστευω αφου σας αρεσει το καρτοπαιχνιδο θα σας αρεσει και το κανονικο σιγουρα.

Εμεις παίξαμε τα παρακάτω:

boomer
    Participant

Ετσι ακριβώς όπως το λέει ο Βαγγέλης! Χωρίς να έχει κάτι το ιδιαίτερο το ταμπλό….θες να το κορνιζάρεις!! Οσο αφορά το παιχνίδι παίζετε σχεδόν σαν το lost cities με κάποιες μικροδιαφορές! Είναι αρκετά ενδιαφέρον και μαθαίνετε σε 2 λεπτά!! ΚΙ αυτό πήρε spiel des Jahres. Ελπίζω να μη απορήσεις σαν τις καμήλες!! xaxaxaxa xaxaxaxa

matsas
    Participant

χαχαχαχα Λογικα τις καμηλες πρεπει να τις δω με πιο χαλαρη διαθεση νομιζω……….τι να πω!!!!
    Βαγγελη τι λεει το VIA appia το εχω αλλα ακομα να το δοκιμασω!!!!

VitaKapa
    Participant

@matsas » Δευτ Μάιος 25, 2015 6:30 pm wrote:

χαχαχαχα Λογικα τις καμηλες πρεπει να τις δω με πιο χαλαρη διαθεση νομιζω……….τι να πω!!!!
    Βαγγελη τι λεει το VIA appia το εχω αλλα ακομα να το δοκιμασω!!!!

ευχάριστο, εύκολο, ωραίο στο μάτι και πρωτότυπο. Νομίζω για την κατηγορία του πολύ καλό, εγώ
    τουλάχιστον δεν είχα παίξει κατι αντίστοιχο και μοθ φάνηκε ωραίο, ενώ το στοιχείο dexterity
    είναι πρωτότυπο και φρέσκο :meeple:

Εμείς χαλαρά, ένα Tigris & Euphrates 4αδα και μετά συνέχεια με πολύ Black Spy, έτσι στρώθηκα να γράψω και την κριτική μετά… tongue

Βαγγέλη ξέρεις για πιο ζηλεύω που παίξατε, έτσι; 😈

@matsas » Κυρ Μάιος 24, 2015 11:54 pm wrote:

Εμεις εχουμε και λεμε

COLT EXPRESS παρα πολυ καλο παιχνιδι πιστευω θα κερδισει το πρωτο βραβειο.ευκολο γρηγορο ομορφο οτι πρεπει για την οικογενεια………………………….και ναι ναι ναι ναι απορω ακομα για τις καμηλες!!!!!!!!
    Το κελτες με καρτες ειναι παρα πολυ καλο παιχνιδι και το εχουμε λιωσει….το μεγαλο αξιζει ξερει κανεις?
    Fresco πολυ δυνατο πανεμορφοο παιχνιδι……αχιλλεα το ειδες?
    Waterdeep το ξερουν ολοι
    Τελος το bonbons πολυ καλο παιχνιδι μνημης!!!!!!!!!!

Οχι φιλε μου δυστυχως δεν εχω καταφερει να το παιξω ακομα…Αλλα αν το παιξω θα σου στειλω τη γνωμη μου σιγουρα!!!

Viewing 15 posts - 781 through 795 (of 946 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.