Επιτραπέζια Παιχνίδια – Board Games | Epitrapaizoume.gr › Forums › Board Game Related (Σχετικά με Επιτραπέζια) › τι επιτραπεζια παιξαμε το σαβκο?
- This topic has 945 replies, 12 voices, and was last updated 8 years, 10 months ago by
matsas.
-
AuthorPosts
-
19/04/2015 at 5:41 pm #20096
Αχιλλέας ΓαρυφάλουParticipantΚαλησπερα στην παρεα!!!Επιτελους κανω την επανεμφανιση μου μετα απο τοσο καιρο…Ελπιζω να τα περασατε ολοι καλα και να ευχαριστηθηκατε το πασχα!!!
Ας παμε στο θεμα μας λοιπον σχετικα με το τι παιξαμε αυτο το σαβκο…

20/04/2015 at 7:04 pm #20097
VitaKapaParticipantΕντυπώσεις για Yedo και Firely Αχιλλέα? Σου άρεσαν?
Το Yedo το σκεφτόμουν και εγώ για κάποιο διάστημα :meeple:
24/04/2015 at 11:13 pm #20098
Αχιλλέας ΓαρυφάλουParticipantΚαλησπερα παιδια.Σορυ για την λαθυστερηση επηξα ολιγον τι…Λοιπον φιλε μου Βαγγελη το yedo ειν εξαιρετικο!Ειναι ενα πιο βαρυ lords of waterdeep κλασσικο worker placement με εκπληρωση αποστολων αλα waterdeep.Π[ιο εντυπωσιακο ταμπλο,πιο μεγαλο και γιαπωνεζικο θεμα(αν σας αρεσει αυτο,εμενα μ αφηνει αδιαφορο).Το συστηνω να το δοκιμασετε ειν καλο για το ειδος του.
Στο firefly τωρα το πηραμε για δωρο σ ενα φιλο μιας και το χε wishlist λογω σειρας.Δεν ειν κακο αλλα δεν τρελαθηκα κι ολας.Το ξαναπαιζα ανετα(νικησα μαλιστα κι ολας κατι σπανιο τωρα τελευταιο).Θυμιζει παρα πολυ merchant of venus με 2 διαφορες:Δεν κινεισαι με ζαρι που μπορει να σε σκισει στο venus αλλα επ ουδενι δεν ειν τοσο εντυπωσιακο οσο το venus σε ταμπλο,components κτλ(η 2η εκδοση παντα του venus ετσι?)
Συγκριτικα ψηφιζω venus απλως και τα δυο δεν εχουν ιντερακτιον.Ειναι μια βολτα στο διαστημα κι οποιος την κανει καλυτερα νικαει.Προσωπικα οπως θα ξερετε τυχη κι ελλειψη interaction ειν αρκετα ωστε να μη ξαναπαιξω καποιο παιχνιδι…Ελπιζω να βοηθησα…25/04/2015 at 7:17 am #20099
Παναγιώτης ΖώηςParticipantΧριστός Ανέστη κι εδώ, μιας και δεν έχω ευχηθεί στην μικρή μας παρεούλα. Πάντα υγεία, ευτυχία κι ότι καλύτερο εύχομαι! Καλύτερα να γράψω τι παίξαμε από το Πάσχα έως τώρα καθώς είναι αρκετά…
Είχαμε λοιπόν πάρα πολλά καρτοπαίχνιδα:
Keltis, Lost Cities, Battle Line, Jambo, 6 Nimmt!, Skull King, Bottle Imp, Linko!, Tichu, Rivals of Catan, Frank’s Zoo.
Από άλλα μικρά παιχνιδάκια είχαμε μερικά από τα καλύτερα “διπλά” που υπάρχουν στην αγορά:
Mr. Jack Pocket, Hive, Patchwork.Τέλος είχαμε κι ελάχιστα “πιο σοβαρά”:
Catan + Cities & Knights, Agricola, Imperial, Le Havre.26/04/2015 at 7:39 pm #20100
VitaKapaParticipant@garif » Σάβ Απρ 25, 2015 2:13 am wrote:
Καλησπερα παιδια.Σορυ για την λαθυστερηση επηξα ολιγον τι…Λοιπον φιλε μου Βαγγελη το yedo ειν εξαιρετικο!Ειναι ενα πιο βαρυ lords of waterdeep κλασσικο worker placement με εκπληρωση αποστολων αλα waterdeep.Π[ιο εντυπωσιακο ταμπλο,πιο μεγαλο και γιαπωνεζικο θεμα(αν σας αρεσει αυτο,εμενα μ αφηνει αδιαφορο).Το συστηνω να το δοκιμασετε ειν καλο για το ειδος του.
Στο firefly τωρα το πηραμε για δωρο σ ενα φιλο μιας και το χε wishlist λογω σειρας.Δεν ειν κακο αλλα δεν τρελαθηκα κι ολας.Το ξαναπαιζα ανετα(νικησα μαλιστα κι ολας κατι σπανιο τωρα τελευταιο).Θυμιζει παρα πολυ merchant of venus με 2 διαφορες:Δεν κινεισαι με ζαρι που μπορει να σε σκισει στο venus αλλα επ ουδενι δεν ειν τοσο εντυπωσιακο οσο το venus σε ταμπλο,components κτλ(η 2η εκδοση παντα του venus ετσι?)
Συγκριτικα ψηφιζω venus απλως και τα δυο δεν εχουν ιντερακτιον.Ειναι μια βολτα στο διαστημα κι οποιος την κανει καλυτερα νικαει.Προσωπικα οπως θα ξερετε τυχη κι ελλειψη interaction ειν αρκετα ωστε να μη ξαναπαιξω καποιο παιχνιδι…Ελπιζω να βοηθησα…Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες Αχιλλέα, όπως πάντα πολύ χρήσιμες και κατατοπιστικές :meeple:
Εμείς παίξαμε τα παρακάτω:

26/04/2015 at 10:02 pm #20101
matsasParticipant

0/6 μεχρι στιγμης στο ghost stories μαλλον θα φωναξω τους ghostbasters
27/04/2015 at 9:53 am #20102
Αχιλλέας ΓαρυφάλουParticipant@Anakin » Σάβ Απρ 25, 2015 10:17 am wrote:
Χριστός Ανέστη κι εδώ, μιας και δεν έχω ευχηθεί στην μικρή μας παρεούλα. Πάντα υγεία, ευτυχία κι ότι καλύτερο εύχομαι! Καλύτερα να γράψω τι παίξαμε από το Πάσχα έως τώρα καθώς είναι αρκετά…
Είχαμε λοιπόν πάρα πολλά καρτοπαίχνιδα:
Keltis, Lost Cities, Battle Line, Jambo, 6 Nimmt!, Skull King, Bottle Imp, Linko!, Tichu, Rivals of Catan, Frank’s Zoo.
Από άλλα μικρά παιχνιδάκια είχαμε μερικά από τα καλύτερα “διπλά” που υπάρχουν στην αγορά:
Mr. Jack Pocket, Hive, Patchwork.Τέλος είχαμε κι ελάχιστα “πιο σοβαρά”:
Catan + Cities & Knights, Agricola, Imperial, Le Havre.Καταρχας οτι καλυτερο Παναγιωτη μου σου ευχομαι κι ανταποδιδω τις ευχες αλλα εχω κατι ακομα να σου πω….
ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΤΟ ΚΑΤΑΝ….. 👿 👿 👿
Τα αλλα 3 respect το καταν στον καιαδα!!!27/04/2015 at 9:55 am #20103
Αχιλλέας ΓαρυφάλουParticipant@VitaKapa » Κυρ Απρ 26, 2015 10:39 pm wrote:
@garif » Σάβ Απρ 25, 2015 2:13 am wrote:
Καλησπερα παιδια.Σορυ για την λαθυστερηση επηξα ολιγον τι…Λοιπον φιλε μου Βαγγελη το yedo ειν εξαιρετικο!Ειναι ενα πιο βαρυ lords of waterdeep κλασσικο worker placement με εκπληρωση αποστολων αλα waterdeep.Π[ιο εντυπωσιακο ταμπλο,πιο μεγαλο και γιαπωνεζικο θεμα(αν σας αρεσει αυτο,εμενα μ αφηνει αδιαφορο).Το συστηνω να το δοκιμασετε ειν καλο για το ειδος του.
Συγκριτικα ψηφιζω venus απλως και τα δυο δεν εχουν ιντερακτιον.Ειναι μια βολτα στο διαστημα κι οποιος την κανει καλυτερα νικαει.Προσωπικα οπως θα ξερετε τυχη κι ελλειψη interaction ειν αρκετα ωστε να μη ξαναπαιξω καποιο παιχνιδι…Ελπιζω να βοηθησα…Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες Αχιλλέα, όπως πάντα πολύ χρήσιμες και κατατοπιστικές :meeple:
Εμείς παίξαμε τα παρακάτω:

ΚΕΜΕΤ και τα μυαλα στα καγκελα…Κι οταν βγει το expansion του απλως θα εξαφανιστω απο προσωπου γης…
27/04/2015 at 9:59 am #20104
Αχιλλέας ΓαρυφάλουParticipant@matsas » Δευτ Απρ 27, 2015 1:02 am wrote:

0/6 μεχρι στιγμης στο ghost stories μαλλον θα φωναξω τους ghostbasters
Βαγγελη οντως πολυ δυσκολο το ghost stories αλλα ακομα σε καλο ποσοστο εισαι…Εμεις ειχαμε 1 στα 20 περιπου στο yggdrassil και 1 sta 12 στο defenders of the realm/….
Για πες ρε φιλε τα ΝΩΕ & ΦΡΕΣΚΟ τι λενε???δεν τα χω δει καθολου αξιζουν??27/04/2015 at 10:06 am #20105
Αχιλλέας ΓαρυφάλουParticipantΚαλησπερα και καλη βδομαδα κι απο μενα!Αυτο το σαβκο λοιπον επαιξα 2 νεα παιχνιδια για 1η φορα οπου το ενα μου αφησε καλες και το αλλο εξαιρετικες εντυπωσεις…Αναλυτικα λοιπον παιξαμε τα:
μαζι με τα expansion:

Εδω να σημειωσω οτι προσωπικα το νεο ταμπλο με χαλαει πολυ στο παιχνιδι κι ετσι παιξαμε ολα τα εξπανσιον στον παλιο χαρτη και μας αρεσε σ ολους περισσοτερο!!!Το νεο παιχνιδι που δοκιμασαμε ηταν ελληνικο κι ηταν το:

Αρκετα καλες εντυπωσεις ομως θεωρω απαραδεκτη την τιμη του γι αυτα τα οποια εχει μεσα το κουτι….Επισης παιξαμε κλασσικα τα:

& 
Ενω τελος αφησα το νεο παιχνιδι που μ αρεσε παααρα πολυ!Οτι καλυτερο εχω παιξει ως τωρα σε εξομοιωση πολεμου…Ο λογος φυσικα για το:

Δυστυχως ειχα τους Αμερικανους και εχασα απο τους κωλογερμαναραδες αλλα τι να κανουμε ετσι ειν η ζωη… tongue
27/04/2015 at 11:06 am #20107
matsasParticipantΤο λοιπον
NOE
Φιλερακι με καρτουνιστικο χαρακτηρα το οποιο ομως βγαζει και την κακια του.Προσωπικα μ αρεσε στην γυναικα οχι τοσο ισως γιατι εχασε και στο οτι εχει λιγο μαθηματικα(οχι κατι δυσκολο να σου καψει το μυαλο ευκολο ειναι)!!Δεν μπορω να πω οτι ειναι κατι το τρομερο αλλα το σιγουρο ειναι οτι μου εδωσε μια διαφορετικη αισθηση!!!!το παιζω ανετα και νομιζω με 3+ παικτες θα εχει πιο ενδιαφερον σιγουρα
Τι ακριβως ειναι θα γραψω στο σχετικο τοπικ(αν δεν εχω γραψει δεν θυμαμαι……)
Για το FRESCO
Τι να πω ειναι παιχνιδαρα!!!!στα επιπεδα του stone age .Τρομερο ταμπλο περιεχομενα ολα.gameplay super!Πιστευω ειναι must have !εχει ευκολους κανονες .σου δινει την αισθηση οτι ειναι ευκολο αλλα καμια σχεση.ειναι family game με workerplacement μηχανισμο!υπαρχουν καποιες επεκτασεις οι οποιες το αλλαζουν επιπεδο,γινεται πιο βαρυ παιχνιδι για οποιον θελει !!
Νομιζω εχει βγει BIGBOX με ολες τις επεκτασεις με αποτελεσμα να βρισκεις το βασικο μονο του και τις επεκτασεις σε τρομερες τιμες(ο Μιλαν το ειχε στα 20 ευρω.40-50 εχει εδω.και σε αλλα site μπορεις να το βρεις)Τα αξιζει παντως τα λεφτα του.Κατι αλλο που μ αρεσει εμενα στο fresco ειναι οτι μου βγαζει και θεμα…………Ξεχασα δεν εχει τυχη αχιλλεα!!!!07/05/2015 at 7:14 pm #20110
Αχιλλέας ΓαρυφάλουParticipantΟτι δεν εχει τυχη το ξερεις οτι θα μ αρεσει βαγγελη μου αρα το φεσκο θα το βαλω σα υπ οψιν να το δω γιατι και euro παιζω και παιχνιδια χωρις τυχη λατρευω!Thanks!!!
07/05/2015 at 7:32 pm #20111
Αχιλλέας ΓαρυφάλουParticipantΚαι μιας και φτιαχτηκε το φορουμ μας ας ανεβασω τι παιξαμε την προηγ βδομαδα καθως μετα θα τα ξεχασω…
Σαπισαμε το προηγ σαβκο στο summoner wars ολα τα σετ το μαστερ το alliance το λιωσαμε επαιξα σχεδον μ ολες τις φυλες με μοιρασμενες νικες ηττες.Το παιχνιδι απλως τα σπαει.Ναι εχει τυχη αλλα τα σπαει!Ολα σχεδον τα παιχνιδια κριθηκαν στην ζαρια,ντερμπι σε τεραστιο βαθμο οπου σπαγαν καρδιες…Ανυπομονω να ξαναπαιξω…Ενα μονο τεραστιο αρνητικο εχει το summoner…Θα με κανει να αφησω λιγο παραπισω το mage wars το οποιο ειν παιχνιδαρα…Δοκιμασα για 1η φορα το παιχνιδι του συγχωρεμενου Κριβενκο το Μπαρμπαροσα.War game με ταυτοχρονες εντολες παν σαυτο φτιαχτηκε το samurai battles.Πολυ καλο αλλ εχει τοοοοσες πολλες εντολες που απλως χαονεσαι…Οκ ρεαλιστικο ενδιαφερον αλλα προτιμω το tide of iron ειν πιο απλο σε εντολες εχεις 6 οχι 20…Παντως θετικο προσιμο κι εδω.
Επιπλεν παιξαμε το εκπληκτικο Mystery of the abbey με 6αδα που βγηκε πολυ καλο.
3 παρτιδες αβαλον
Μια επικη τριπλη μαχη αναμεσα σε Goblins-Undead-Elves sto DUNGEON COMMAND!!!Η αληθεια ειν οτι παροτι παιχνιδαρα το Command δεν λεει με 3.Αρα παιχτε το η διπλο η τετραπλο σε ομαδες το 3πλο χανει παρα πολυ!
Τελος για 1η φορα παιξαμε και το MUNERA.Μονομαχοι αρενες ρωμη κτλ…Αλλα μπροστα στον Σπαρτακο δεν πιανει μια…Εξυπνη ιδεα αλλα απο μηχανισμους…δραμα.
Δεν βρηκα καμια στρατηγικη παρα μονο να ριχνεις ζαρι,με εκνευρισαν ολα αυτα τα λατινικα ονοματα τα οποια μπερδευες 10 φορες τη γλωσσα σου να τα πεις κι αν τα ελεγες σωστα(κι ειχα 16 στα λατινικα,τα λατρευα κι εγραψα 18 πανελληνιες),ενω η μαχη…1 ζαρι ο καθενας νικαει το μεγαλυτερο…Ουαου…ΜΑΚΡΙΑ ΚΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ!!!!Αν λοιπον σας ερθει η επιθυμια να παιξετε κατι με μονομαχους και καποιος σας πει για το μουνερα εγω προτεινω να πατε για υπνο καλυτερα… tongueΑυτα αντε να δουμε αν θα παιξουμε τπτ αυτο το σαβκο αν και δεν το βλεπω δυστυχως!
10/05/2015 at 7:45 pm #20112
VitaKapaParticipantHello φίλοι boardgamers :meeple:
αυτό το ΣΚ παίξαμε τα παρακάτω:

10/05/2015 at 9:22 pm #20113
boomerParticipantΒαγγέλη τον times square τι λέει σαν παιχνίδι; Κλασικό knizia hand management τύπου lost cities και keltis ή κάτι το διαφορετικό; Γενικά τα ψάχνω τέτοιου είδους fillers. :thumbsup:
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.
Επιτραπαίζουμε – Επιτραπέζια Παιχνίδια – Board Games Τα πάντα για τα αγαπημένα σου επιτραπέζια