Επιτραπέζια Παιχνίδια – Board Games | Epitrapaizoume.gr › Forums › Board Game Related (Σχετικά με Επιτραπέζια) › τι επιτραπεζια παιξαμε το σαβκο?
- This topic has 945 replies, 12 voices, and was last updated 8 years, 10 months ago by
matsas.
-
AuthorPosts
-
21/01/2015 at 3:31 pm #19976
Παναγιώτης ΖώηςParticipantΕμείς παίξαμε τα κάτωθι:

Για το Archaelogy να πω κι εγώ στον φίλο Αχιλλέα μια γνώμη. Είναι ένα ωραίο καρτοπαίχνιδο με set collection και μία κεντρική αγορά για ανταλλαγές, παίζεται αρκετά γρήγορα από 2 εως 4 κι έχει και λίγο “κακιούλες” με τον κλέφτη (αλά Catan στυλ, σου κλέβω μια κάρτα). Πιστεύω πως λόγω μεγέθους αξίζει μια θέση σε κάθε συλλογή, απλά νομίζω από το γούστο σου πως δεν θα σου αρέσει ιδιαίτερα.
22/01/2015 at 12:36 pm #19977
matsasParticipantφιλερακι ειναι αχιλλεα αρκετα απλο ιδανικο για χαλαρωμα και για νεους στο αθλημα.προσωπικα το επαιξα ευχαριστα….εχει τις κακιες του οπως γραφει κι ο παναγιωτης!δεν εχει καμια τρελη στρατηγικη παιζει γρηγορα ευκολοι κανονες και το εχει και σε αρκετα καλη τιμη το red meeple!!!
22/01/2015 at 1:57 pm #19978
Παναγιώτης ΖώηςParticipant@garif » 21 Ιαν 2015, 16:46 wrote:
Καλησπερα παιδια!Matsas αρχικα πως σου φανηκε το αρχαιολοτζι??Ελεγε τπτ??Επισης θελω τη γνωμη σου για το μασκες φιλε.Το εχω κι εγω απλως θελω να μου πεις εσυ την γνωμη σου…Εγω αυτο το σαβκο λογω εορτων επαιξα μονο μια παρτιδα Helvetia cup
Μια παρτιδα Polis fight for hegemony και
Για 1η φορα το Le havre το οποιο ομως με ψιλοαπογοητευσε καθως το περιμενα αρκετα καλυτερο κι οχι τοσο απλο…Αυτα και μονο αυτα!!!!Αχιλλέα εγώ να ρωτήσω αν μπορείς να μας πεις δυο λόγια για το Polis και το Helvetia Cup; Επίσης να ρωτήσω τι δε σου άρεσε στο Le Havre; :meeple:
28/01/2015 at 8:47 pm #19979
Αχιλλέας ΓαρυφάλουParticipant@matsas » Πέμ Ιαν 22, 2015 3:36 pm wrote:
φιλερακι ειναι αχιλλεα αρκετα απλο ιδανικο για χαλαρωμα και για νεους στο αθλημα.προσωπικα το επαιξα ευχαριστα….εχει τις κακιες του οπως γραφει κι ο παναγιωτης!δεν εχει καμια τρελη στρατηγικη παιζει γρηγορα ευκολοι κανονες και το εχει και σε αρκετα καλη τιμη το red meeple!!!
Ευχαριστω Βαγγελη μου!!!Σορυ ξεχαστηκα να μπω νωριτερα και ευτυχως μου το θυμισε σηγμερα ο Παναγιωτης που του παρεδωσα ενα παιχνιδι κι επιτελους τον γνωρισα κι απο κοντα!!! 🙂
28/01/2015 at 9:03 pm #19980
Αχιλλέας ΓαρυφάλουParticipant@Anakin » Πέμ Ιαν 22, 2015 4:57 pm wrote:
@garif » 21 Ιαν 2015, 16:46 wrote:
Καλησπερα παιδια!Matsas αρχικα πως σου φανηκε το αρχαιολοτζι??Ελεγε τπτ??Επισης θελω τη γνωμη σου για το μασκες φιλε.Το εχω κι εγω απλως θελω να μου πεις εσυ την γνωμη σου…Εγω αυτο το σαβκο λογω εορτων επαιξα μονο μια παρτιδα Helvetia cup
Για 1η φορα το Le havre το οποιο ομως με ψιλοαπογοητευσε καθως το περιμενα αρκετα καλυτερο κι οχι τοσο απλο…Αυτα και μονο αυτα!!!!Αχιλλέα εγώ να ρωτήσω αν μπορείς να μας πεις δυο λόγια για το Polis και το Helvetia Cup; Επίσης να ρωτήσω τι δε σου άρεσε στο Le Havre; :meeple:
Καλησπερα και παλι Παναγιωτη μου!Λοιπον ξεκιναω:
Το πολις εμενα την 1η φορα που επαιξα μ αρεσε αλλα εχασα ευκολα και γρηγορα απο εναν πιο εμπειρο.Την 2η φορα που το χα παιξει εγω ηδη μια κι επαιξα μ εναν καινουριο νικησα ευκολα κι επισης μ αρεσε αλλα ως εκει!Την τριτη φορα τωρα που το ξαναεπαιξα με το παιδι που μ ειχε κερδισει την 1η φορα και το ξερε ειδα το ποσο καλο ειν το παιχνιδι!Εξαιρετικο φιλε για 2 player war game εχει πολυ βαθος αλλα ειν σφιχτο πολυ ενα λαθος και τελειωσες δεν γυρνας μετα με τπτ σχεδον…Πολυ δυσκολο και πολυ πιεσμενο σ οτι κανεις!Αλλα ναι αν παιζουν 2 που το ξερουν αξιζει πολυ!Αν παιζεις με καινουριο καθε φορα απλως θα νικας χαλαρα…Στο helvetia cup τωρα τι να πω???Υπηρχε περιπτωση ποδσοσφαιρακι να μη μ αρεσει??Απο subbuteo μεχρι το ξυλινο επαιζα.Το παιχνιδι ειν πολυ καλο κλασσικο ποδοσφαιρο με offside,καρτες τραυματισμους αλλαγες και καρτες που παιρνεις μπονους(απο πεν μεχρι μη καταλόγισμο offside)Πολυ χαβαλες το προτεινω ανεπιφυλακτα για γρηγορο 2 Player αντρικο Game!Tο μονο του ελλατωμα εχει καποιες ασαφειες στους κανονες αλλα με τη βιηθεια του ιντερνετ λυνονται και δεν εχει βγαλει ακομα expansion με ομαδες κι ετσι δεν μπορεις να παιξεις το εκπληκτικο του ρωταθλημα στο οποιο μετραν καρτες,τραυματισμοι,γκολ οτι θες σαν κανονικο…Ανυπομονω αλλα ακομα τπτ ειχε μπει κικσταρτερ δεν εκπληρωθηκε το αποσυραν νομιζω ξαναμπηκε τωρα τι εγινε δεν ξερω τ αφησα εκει!Αν μου λεγες απο το Polis & to helvetia ποιο να παρεις θα σου λεγα helvetia!Πιο γρηγορο κι ευχαριστο το polis ειν πολυ βαρυ δε θα παιζεται συχνα!
Τελος για το le havre…Το περιμενα πως και πως να το παιξω το χα wishlist αλλα τελικα το εβγαλα.Δεν ειν κακο αλλα δεν εχει και κατι διαφορετικο απο αλλα του ειδους.Τι δεν μ αρεσε:Οτι ολη την ωρα βαζοβγαζεις κυβους κι υλικα στο ταμπλο και μαλιστα πολλα οχι λιγα οπως αλλου.Επισης οτι τα πλοια πανε με τη σειρα δεν επιλεγεις που θα πας.Βεβαια θα μου πεις επιλεγεις τι να παρεις που ναι το βασικο αλλα οκ καπου εκει χαλαστηκα διχως σοβαρο λογο.Τελος το συστημα με την εκμεταλευση κτιριων που εχει ειν το ιδιο με το μανχαταν προτζεκτ που εχω αρα δε βρισκω κατι πρωτοτυπο.Ισως το project αντεγραψε το le havre αλλα εγω σαν παιχτης δεν ενδιαφερομαι αμμεσα ποιος αντεγραψε ποιον.Μου φανηκε εν ολιγοις πολυ συνηθισμενο το περιμενα καλυτερο κ σ αυτο φταιει ενας φιλος μου που το χε θεοποιησει…Δηλ το agricola τι ειναι>??Εξωγηινο??? tongue
Αυτα…ΕΛΠΙΖΩ ΝΑΣΕ ΚΑΛΥΨΑ!!!
28/01/2015 at 9:59 pm #19981
VitaKapaParticipantΩραία πράγματα :meeple: :meeple: :meeple:
εμείς παίξαμε το νέο dixit μυστηρίου όπως το αποκαλούνε

ωραία παιχνίδάκια και τα 3 τους για το τελευτααίο το τραβήξαμε λαο σε βιντεο παρέα με τον Αρη:
[youtube:1h7b1ooj]https://www.youtube.com/watch?v=PzIgEKMCycw[/youtube:1h7b1ooj]28/01/2015 at 10:23 pm #19982
Παναγιώτης ΖώηςParticipant@garif » 29 Ιαν 2015, 00:03 wrote:
@Anakin » Πέμ Ιαν 22, 2015 4:57 pm wrote:
@garif » 21 Ιαν 2015, 16:46 wrote:
Καλησπερα και παλι Παναγιωτη μου!Λοιπον ξεκιναω:
Το πολις εμενα την 1η φορα που επαιξα μ αρεσε αλλα εχασα ευκολα και γρηγορα απο εναν πιο εμπειρο.Την 2η φορα που το χα παιξει εγω ηδη μια κι επαιξα μ εναν καινουριο νικησα ευκολα κι επισης μ αρεσε αλλα ως εκει!Την τριτη φορα τωρα που το ξαναεπαιξα με το παιδι που μ ειχε κερδισει την 1η φορα και το ξερε ειδα το ποσο καλο ειν το παιχνιδι!Εξαιρετικο φιλε για 2 player war game εχει πολυ βαθος αλλα ειν σφιχτο πολυ ενα λαθος και τελειωσες δεν γυρνας μετα με τπτ σχεδον…Πολυ δυσκολο και πολυ πιεσμενο σ οτι κανεις!Αλλα ναι αν παιζουν 2 που το ξερουν αξιζει πολυ!Αν παιζεις με καινουριο καθε φορα απλως θα νικας χαλαρα…Στο helvetia cup τωρα τι να πω???Υπηρχε περιπτωση ποδσοσφαιρακι να μη μ αρεσει??Απο subbuteo μεχρι το ξυλινο επαιζα.Το παιχνιδι ειν πολυ καλο κλασσικο ποδοσφαιρο με offside,καρτες τραυματισμους αλλαγες και καρτες που παιρνεις μπονους(απο πεν μεχρι μη καταλόγισμο offside)Πολυ χαβαλες το προτεινω ανεπιφυλακτα για γρηγορο 2 Player αντρικο Game!Tο μονο του ελλατωμα εχει καποιες ασαφειες στους κανονες αλλα με τη βιηθεια του ιντερνετ λυνονται και δεν εχει βγαλει ακομα expansion με ομαδες κι ετσι δεν μπορεις να παιξεις το εκπληκτικο του ρωταθλημα στο οποιο μετραν καρτες,τραυματισμοι,γκολ οτι θες σαν κανονικο…Ανυπομονω αλλα ακομα τπτ ειχε μπει κικσταρτερ δεν εκπληρωθηκε το αποσυραν νομιζω ξαναμπηκε τωρα τι εγινε δεν ξερω τ αφησα εκει!Αν μου λεγες απο το Polis & to helvetia ποιο να παρεις θα σου λεγα helvetia!Πιο γρηγορο κι ευχαριστο το polis ειν πολυ βαρυ δε θα παιζεται συχνα!
Τελος για το le havre…Το περιμενα πως και πως να το παιξω το χα wishlist αλλα τελικα το εβγαλα.Δεν ειν κακο αλλα δεν εχει και κατι διαφορετικο απο αλλα του ειδους.Τι δεν μ αρεσε:Οτι ολη την ωρα βαζοβγαζεις κυβους κι υλικα στο ταμπλο και μαλιστα πολλα οχι λιγα οπως αλλου.Επισης οτι τα πλοια πανε με τη σειρα δεν επιλεγεις που θα πας.Βεβαια θα μου πεις επιλεγεις τι να παρεις που ναι το βασικο αλλα οκ καπου εκει χαλαστηκα διχως σοβαρο λογο.Τελος το συστημα με την εκμεταλευση κτιριων που εχει ειν το ιδιο με το μανχαταν προτζεκτ που εχω αρα δε βρισκω κατι πρωτοτυπο.Ισως το project αντεγραψε το le havre αλλα εγω σαν παιχτης δεν ενδιαφερομαι αμμεσα ποιος αντεγραψε ποιον.Μου φανηκε εν ολιγοις πολυ συνηθισμενο το περιμενα καλυτερο κ σ αυτο φταιει ενας φιλος μου που το χε θεοποιησει…Δηλ το agricola τι ειναι>??Εξωγηινο??? tongue
Αυτα…ΕΛΠΙΖΩ ΝΑΣΕ ΚΑΛΥΨΑ!!!
Αν με κάλυψες λέει; Άριστες οι περιγραφές σου και με βοήθησες πολύ στο να σχηματίσω μια πιο σφαιρική εικόνα. Ευχαριστώ πολύ Αχιλλέα! 2thumbsup
30/01/2015 at 5:02 pm #19983
Αχιλλέας ΓαρυφάλουParticipant@VitaKapa » Πέμ Ιαν 29, 2015 12:59 am wrote:
Ωραία πράγματα :meeple: :meeple: :meeple:

ωραία παιχνίδάκια και τα 3 τους για το τελευτααίο το τραβήξαμε λαο σε βιντεο παρέα με τον Αρη:Βαγγελη μου το Imperial settlers αξιζει??Το χω σταμπαρει λεει τπτ??Worker placement ειν αυτο η καμμια σχεση???
30/01/2015 at 10:58 pm #19984
Παναγιώτης ΖώηςParticipant@garif » 30 Ιαν 2015, 20:02 wrote:
@VitaKapa » Πέμ Ιαν 29, 2015 12:59 am wrote:

ωραία παιχνίδάκια και τα 3 τους για το τελευτααίο το τραβήξαμε λαο σε βιντεο παρέα με τον Αρη:Βαγγελη μου το Imperial settlers αξιζει??Το χω σταμπαρει λεει τπτ??Worker placement ειν αυτο η καμμια σχεση???
Καρτοπαίχνιδο όπου ο καθένας έχει μια φυλή και χτίζει κάρτες του, επιτίθεται στους αντιπάλους του κτλ. Στο αρχικό έχει Ρωμαίους, Αιγύπτιους, Ιάπωνες και Βάρβαρους αλλά σίγουρα θα βγάλουν λόγω hype αρκετές επεκτάσεις προβλέπω (πράγμα που δεν μου αρέσει να σε αρμέγουν μετά…) Δεν έχω παίξει το 51st State ή το New Era αλλά εκεί στηρίχθηκε το εν λόγω παίγνιο αλλά πιο streamlined. Δεν με ενθουσίασε, πολύ τύχη κι αχρείαστες συγκρούσεις για μένα σε παιχνίδι που κρατά τόσο λίγο. Προσωπικά όσον αφορά τα καρτοπαίχνιδα, ακόμα και μετά από τόσα χρόνια που είναι στην πιάτσα, το Race for the Galaxy είναι αξεπέραστο. Άσχετο αλλά είπα να ρίξω και την διαφήμιση! :meeple:
31/01/2015 at 9:52 am #19985
Αχιλλέας ΓαρυφάλουParticipant@Anakin » Σάβ Ιαν 31, 2015 1:58 am wrote:
@garif » 30 Ιαν 2015, 20:02 wrote:
@VitaKapa » Πέμ Ιαν 29, 2015 12:59 am wrote:

Καρτοπαίχνιδο όπου ο καθένας έχει μια φυλή και χτίζει κάρτες του, επιτίθεται στους αντιπάλους του κτλ. Στο αρχικό έχει Ρωμαίους, Αιγύπτιους, Ιάπωνες και Βάρβαρους αλλά σίγουρα θα βγάλουν λόγω hype αρκετές επεκτάσεις προβλέπω (πράγμα που δεν μου αρέσει να σε αρμέγουν μετά…) Δεν έχω παίξει το 51st State ή το New Era αλλά εκεί στηρίχθηκε το εν λόγω παίγνιο αλλά πιο streamlined. Δεν με ενθουσίασε, πολύ τύχη κι αχρείαστες συγκρούσεις για μένα σε παιχνίδι που κρατά τόσο λίγο. Προσωπικά όσον αφορά τα καρτοπαίχνιδα, ακόμα και μετά από τόσα χρόνια που είναι στην πιάτσα, το Race for the Galaxy είναι αξεπέραστο. Άσχετο αλλά είπα να ρίξω και την διαφήμιση! :meeple:
Α καρτοπαιχνιδο ειν ε??Μαλιστα ουτε καν πηγε το μυαλο μου.Σ ευχαριστω ρε παναγιωτη για την ενημερωση!Μπα τοτε δεν με κοβω να το παιρνω ως αγορα…Ευχαριστω και παλι!!!
01/02/2015 at 7:23 pm #19986
Αχιλλέας ΓαρυφάλουParticipantΚαλησπεραααααα.Λιγα αλλα καλα αυτο γτο σαβκο…

Δε χρειαζονται λογια εδω νομιζω
Χαβαλετζιδικο παιχνιδακι που διαχειριζεσαι ζαρια για να κανεις actions ενα πολυ Light kingsburg στο περιπου με πολυ λιγοτερες επιλογες αλλα ωραιο θεμα κι αρτγουορκ.Παιζεται για προγευμα
Καμμια σχεση με το κλασσικο παιχνιδι για 2 αλλα για παρεα και χαβαλε ειν αρκετα ευχαριστο.Οκ οχι και πολλα να κανεις αλλα παιζεται.01/02/2015 at 10:13 pm #19987
Παναγιώτης ΖώηςParticipantΕμείς παίξαμε τα κάτωθι:

Ακόμα στο κελί που δυστυχώς δεν έκατσα πολύ διότι με περίμεναν πίσω όπως καταλάβατε παίξαμε την παρακάτω “φλότσα”…
01/02/2015 at 10:50 pm #19988
VitaKapaParticipantΑχιλλέα το Imperial Settlers εμένα μου άρεσε πολύ, βέβαια είναι κυρίως worker placement αλλά με όμορφο τρόπο. Επειδή δεν είναι η αγαπημένη σου κατηγορία καλύτερα δοκίμασε το πρώτα. Εμένα μου φάνηκε super! έχουμε γυρίσει και βιντεο για το πως παίζεται:
[youtube:18iv6heg]https://www.youtube.com/watch?v=GvIKePSf9FM[/youtube:18iv6heg]Φλιλε Παναγιώτη δεν μας λυπάσαι καθόλου ε? έτσι να ζηλεύουμε :meeple: :meeple: :meeple:
εμείς παίξαμε family friendly αυτό το ΣΚ:
02/02/2015 at 6:42 pm #19989
Παναγιώτης ΖώηςParticipantΒαγγέλη μετά από όλα αυτά τα παιχνίδια και τον κόσμο που είδα στο κελί, όχι δε σε λυπάμαι καθόλου! tongue
02/02/2015 at 7:30 pm #19990
Παναγιώτης ΖώηςParticipantΕπίσης να ευχηθούμε χρόνια πολλά τον φίλο μας τον Αχιλλέα! Υγεία, ευτυχία, αγάπη, τύχη και καλές παρτίδες! :meeple:

-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.
Επιτραπαίζουμε – Επιτραπέζια Παιχνίδια – Board Games Τα πάντα για τα αγαπημένα σου επιτραπέζια