Επιτραπέζια Παιχνίδια – Board Games | Epitrapaizoume.gr › Forums › Board Game Related (Σχετικά με Επιτραπέζια) › τι επιτραπεζια παιξαμε το σαβκο?
- This topic has 945 replies, 12 voices, and was last updated 8 years, 10 months ago by
matsas.
-
AuthorPosts
-
14/10/2014 at 5:59 am #19872
Παναγιώτης ΖώηςParticipantΤο Lewis & Clark Αχιλλέα όπως είπες ακριβώς, είναι παιχνίδι που σκοπός είναι να φτάσεις πριν από τους αντιπάλους σου στο τέρμα. Ο μηχανισμός του είναι διαχείριση καρτών με λίγο deck building αλλά και λίγο από worker placement. Γενικά δένουν ωραία μεταξύ τους κι είναι αρκετά καλό παιχνίδι για να μην αναφέρω κι ότι είναι πολύ όμορφο ενώ στηρίζεται σε πραγματική ιστορία αλλά κι αληθινά πρόσωπα! Θα συνιστούσα να δεις κανένα βιντεάκι να δεις αν σε τραβάει, αλλά πιστεύω ότι αξίζει. Απλά μην το παίξετε με 4-5 παίκτες πρώτη παρτίδα ειδικά αν δεν έχουν παίξει πιο “σοβαρά” παιχνίδια (δεν το λέω προσβλητικά, μια φιλική συμβουλή για να το ευχαριστηθείτε από την αρχή δίνω). Εμένα με βοήθησε αρκετά το Mage Knight λόγω της μικροδιαχείρισης στις κάρτες σου. Δεν είναι τόσο δύσκολο το Lewis & Clark να μην παρεξηγηθώ αλλά δεν είναι και βόλτα στο πάρκο!
14/10/2014 at 7:52 am #19873
matsasParticipantκαλημερα στην παρεα.
Αχιλλεα ελπιζω να εισαι καλα τωρα!!!!
Εμεις το σκ που εφυγε παιξαμε

Και το πρωταθλημα εχει παρει φωτια!!!!!!!!
14/10/2014 at 12:39 pm #19874
Αχιλλέας ΓαρυφάλουParticipant@Anakin » Τρί Οκτ 14, 2014 8:59 am wrote:
Απλά μην το παίξετε με 4-5 παίκτες πρώτη παρτίδα ειδικά αν δεν έχουν παίξει πιο “σοβαρά” παιχνίδια (δεν το λέω προσβλητικά, μια φιλική συμβουλή για να το ευχαριστηθείτε από την αρχή δίνω).
Παρεξηγηθηκα τωρα…Δε σου ξαναμιλαω…Σου κραταω μουτρα… tongue tongue xaxaxaxa
Thanks ρε παναγιωτη να σαι καλα!Αρα καλα το χα καταλαβει.Ολα σ ενα δηλαδη νοικοκυρεμενα.Οχι ενταξει εχουν παλεψει runewars kai republic of rome οι περισσοτεροι δε νομιζω να χουν θεμα…Thanks και παλι!!!14/10/2014 at 12:41 pm #19875
Αχιλλέας ΓαρυφάλουParticipant@matsas » Τρί Οκτ 14, 2014 10:52 am wrote:
καλημερα στην παρεα.
Αχιλλεα ελπιζω να εισαι καλα τωρα!!!!
Εμεις το σκ που εφυγε παιξαμε

Και το πρωταθλημα εχει παρει φωτια!!!!!!!!
Ευχαριστω Βαγγελη μου!Ωπ αυτο με το πρωταθλημα το ξεχασα ειχα πει να ξεκινησω κι εγω κλεβοντας την τρομερη ιδεα σου.Για θυμισε μου λιγο το συστημα βαθμολογησης να τσεκαρω αν θυμαμαι καλα…Πως τα πας ως τωρα τι θεση εισαι???
14/10/2014 at 1:29 pm #19876
Παναγιώτης ΖώηςParticipant@garif » 14 Οκτ 2014, 15:39 wrote:
@Anakin » Τρί Οκτ 14, 2014 8:59 am wrote:
Απλά μην το παίξετε με 4-5 παίκτες πρώτη παρτίδα ειδικά αν δεν έχουν παίξει πιο “σοβαρά” παιχνίδια (δεν το λέω προσβλητικά, μια φιλική συμβουλή για να το ευχαριστηθείτε από την αρχή δίνω).
Παρεξηγηθηκα τωρα…Δε σου ξαναμιλαω…Σου κραταω μουτρα… tongue tongue xaxaxaxa
Thanks ρε παναγιωτη να σαι καλα!Αρα καλα το χα καταλαβει.Ολα σ ενα δηλαδη νοικοκυρεμενα.Οχι ενταξει εχουν παλεψει runewars kai republic of rome οι περισσοτεροι δε νομιζω να χουν θεμα…Thanks και παλι!!!Επίσης ξέχασα να αναφέρω κάτι πολύ σημαντικό! Δεν έχει καθόλου πόντους στο παιχνίδι, όποιος φτάσει ή περάσει τον τερματισμό και κατασκηνώσει από εκεί και μετά κερδίζει αυτόματα! :meeple:
14/10/2014 at 6:13 pm #19877
matsasParticipantαχιλλεα εχουμε και λεμε
1 χωριζεις τα παιχνιδια σου σε 3 κατηγοριες αναλογα με τα γουστα κιολας της παρεας
Ι) βαρια : ο πρωτος παικτης παιρνει 3 βαθμους 1,5 ο δευτερος
ΙΙ) μεσαια: Ο πρωτος 2 βαθμους ο δευτερος 1
ΙΙΙ) χαλαρα: Ο πρωτος 1 βαθμο ο δευτερος 0,5
ειμαι 3ος φιλε αλλα 2,5 βαθμους πισω απο τον πρωτο……εχει πολυ φαση.ειχαμε παιξει ξανα χωρις να δινει ποντους η δευτερη θεση …τωρα ειναι καλυτερο απλα εγω θα εβαζα και χρονο στην σειρα του καθε παικτη γιατι κραταει λιγο παραπανω!!!δυστυχως ειμαστε 3 με παραπανω παικτες αν εχεις σταθερο γκρουπ θα ειναι καλυτερα!!!!!!επισης αλλαζει και λιγο η τακτικη των παιχνιδιων μιας και υπαρχεουν βαθμοι….αυτο βεβαια μπορει και να μην γινει!!!14/10/2014 at 8:20 pm #19878
petros papitsisParticipantΑααα!!!! Πολυ ωραίος τροπος Βαγγέλη θα τον εφαρμόσουμε και εμεις θα πέσει πολυ γέλιο και καυγάς αφού όλοι μας είμαστε πολύ ανταγωνιστές ακόμα και τα κορίτσια 😀 smileee Εμείς κάνουμε κατι άλλο σημειώνουμε της θέσης που πήρε ο καθε ενας μας στα παιχνίδια που παίξαμε. Τα προσθέτουμε, μετα τα διαιρουμε δια ποσα παιχνίδια παίξαμε. Ετσι βγάζουμε τον νικητή της βραδιάς. 😉 xaxaxaxaxa :dice:
14/10/2014 at 8:56 pm #19879
Αχιλλέας ΓαρυφάλουParticipant@matsas » Τρί Οκτ 14, 2014 9:13 pm wrote:
αχιλλεα εχουμε και λεμε
1 χωριζεις τα παιχνιδια σου σε 3 κατηγοριες αναλογα με τα γουστα κιολας της παρεας
Ι) βαρια : ο πρωτος παικτης παιρνει 3 βαθμους 1,5 ο δευτερος
ΙΙ) μεσαια: Ο πρωτος 2 βαθμους ο δευτερος 1
ΙΙΙ) χαλαρα: Ο πρωτος 1 βαθμο ο δευτερος 0,5
ειμαι 3ος φιλε αλλα 2,5 βαθμους πισω απο τον πρωτο……εχει πολυ φαση.ειχαμε παιξει ξανα χωρις να δινει ποντους η δευτερη θεση …τωρα ειναι καλυτερο απλα εγω θα εβαζα και χρονο στην σειρα του καθε παικτη γιατι κραταει λιγο παραπανω!!!δυστυχως ειμαστε 3 με παραπανω παικτες αν εχεις σταθερο γκρουπ θα ειναι καλυτερα!!!!!!επισης αλλαζει και λιγο η τακτικη των παιχνιδιων μιας και υπαρχεουν βαθμοι….αυτο βεβαια μπορει και να μην γινει!!!Καλα θυμομουνα λοιπον!οχι μια χαρα τροπος ειναι!εμ,εις θα μαστε 4 αλλα μια χαρα ακουγεται να βαθμ,ολογουνται οι 2 απο τους 4…Ωρα να το θιοθετησουμε σιγα σιγα…ευχαριστωωωω
14/10/2014 at 8:57 pm #19880
Αχιλλέας ΓαρυφάλουParticipant@petros papitsis » Τρί Οκτ 14, 2014 11:20 pm wrote:
Αααα!!!! Πολυ ωραίος τροπος Βαγγέλη θα τον εφαρμόσουμε και εμεις θα πέσει πολυ γέλιο και καυγάς αφού όλοι μας είμαστε πολύ ανταγωνιστές ακόμα και τα κορίτσια 😀 smileee Εμείς κάνουμε κατι άλλο σημειώνουμε της θέσης που πήρε ο καθε ενας μας στα παιχνίδια που παίξαμε. Τα προσθέτουμε, μετα τα διαιρουμε δια ποσα παιχνίδια παίξαμε. Ετσι βγάζουμε τον νικητή της βραδιάς. 😉 xaxaxaxaxa :dice:
Μια χαρα συστημα κι αυτο απλως εχει το κακο οτι βγαιενι νικητης βραδιας…Ενω με τη μεθοδο βαγγελη νικητης συνολικα…Εγω σημειωνω με ποιους παιζω τι και ποιος κερδιζει απλως δεν κραταω ποντους…Οποτυε νομιζω ηρθε η ωρα να αρχισω να το κανω!!!Αντε να δουμε…Καλη συνεχεια παιδιααα
15/10/2014 at 5:19 am #19881
matsasParticipantΠέτρο ωραίο σύστημα κι αυτό.εμας ειναι σαν πρωταθλημα το οποίο θα τελειώσει 15 Ιουνίου. ξέχασα να αναφέρω οτι πρέπει να κρατάς σημειώσεις σχετικά με τα παιχνίδια (αγωνιστικές) ποιος βγηκε πρώτος-δεύτερος και ποσους βαθμούς πήρε. Επίσης το σύνολο σε πρώτες θεσεις-δεύτερες-τελευταίος σε περίπτωση ισοβαθμίας μπροστά ειναι αυτός με τις περισσότερες πρώτες θέσεις.στο ολο συστημα τα δυο αρνητικά ειναι ο χρονος παιξίματος φτιάχνει αν βάλεις ελάχιστο όριο στον γύρο σου.και το δεύτερο (αν και με την δεύτερη θέση που βαλαμε έχει μειωθεί κάπως) ειναι οτι υπάρχει τακτική στα παιχνίδια. βασικά σου περνάει απ το μυαλό δεν εχει γινει ακομα σε μας. χτυπας τον πρώτο λιγο παραπάνω………
ξέχασα παιχνίδια με διαπραγματευση πιανουν 1 βαθμο και 0,5 η δεύτερη θέση.
Πέτρο επειδη εχω δει ότι έχετε σταθερό γκρουπ και εσυ Αχιλλέα,το προτείνω και αν υπάρχει ανταγωνισμός γίνετε χαμός. εμενα ειναι οι δυο πολυ ανταγωνιστές μεταξυ τους και πέφτει πολυ γέλιο!!!!!!20/10/2014 at 5:50 am #19882
petros papitsisParticipantΚαλημέρα στην παρέα του επιτραπαιζουμε. Πολυ φτωχά αυτό το ΣΚ απο παιχνίδια, δεν μαζευτήκαμε 🙁 Την Κυριακή παιξαμε μερικά γρήγορα μικρα καρτοπαιχνιδα εγω με την κοπέλα μου και ψηλό ρεφαρα xaxaxaxaxa
20/10/2014 at 7:49 am #19883
VitaKapaParticipantΚαι εμείς παίξαμε τα παρακάτω:

20/10/2014 at 8:55 am #19884
matsasParticipantβαγγο πες 2 λογακια για CARRARA και CINQUE TERRE(το εχω αλλα δεν το επαιξα ακομα)
εμεις το σκ ειχαμε πρωταθλημα(εχω τρελαθει στις δευτερες θεσεις….)

20/10/2014 at 9:15 am #19885
Παναγιώτης ΖώηςParticipantΜπράβο παιδιά! Εαξιρετικές επιλογές! Εμείς αυτά τα δύο χθες:

20/10/2014 at 7:14 pm #19886
Αχιλλέας ΓαρυφάλουParticipantΜπραβο ρε παιδια ωραιες επιλογες ολες!Εγω ευτυχως σημερα ειχα αδεια κι ελιωσα.Ειπα να εκμεταλευτω το σαβ και τη σημερινη μερα παιζοντας καθως εχτες ημουν στο σοφικο κορινθιας για το legion run και δεν επαιξα τπτ.Παντως αυτο το πσκδ λιωσαμε και παιξαμε επιγραμματικα τα εξης:
SPARTACUS
CAMEL UP
TZOLKIN
AMAZONAS
OLYMPOS
ELDER SIGN
DESCENT
KING OF TOKYO.Αυτα αλλα δυστυχως δεν ειχα χρονο να τα ποσταρω κανονικα οποτε εστω κι ετσι δηλωνω συμμετοχη!Επισης να συμπαρασταθω στο φιλο Matsa και να του πω οτι πιστευω σ αυτον για την ανατροπη!!! tongue
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.
Επιτραπαίζουμε – Επιτραπέζια Παιχνίδια – Board Games Τα πάντα για τα αγαπημένα σου επιτραπέζια