τι επιτραπεζια παιξαμε το σαβκο?

Viewing 15 posts - 436 through 450 (of 946 total)
  • Author
    petros papitsis
    Participant

Γειά σου φίλε Αχιλλέα. το Glastonbury είναι ενα πολύ διασκεδαστικο παιχνίδι. το ειχα δει σε παρουσίαση στο playstories μου αρεσε και το αγορασα. παίζουν απο 2 εως 4 άτομα. μου είχε πει οτι θα το αγόραζε και ο Βαγγέλης αλλά δεν ξέρω αν το πήρε τελικα. προσπάθεις να πάρεις της καρτες με το μεγαλύτερο αριθμό αν αυτο ειναι δυνατόν συνδυάζοντας το χρώμα σου και τον αριθμό καρτον που θα πάρεις για να μην έχεις κάποια ποινή. έχει γέλιο. δεν μπορώ να σου το περιγράψω διαφορετικά φιλε. Πάντως ειναι πολύ ωραίο 2thumbsup

VitaKapa
    Participant

Το πήρα και εγώ παιδιά 🙂 μου φαίνεται ενδιαφέρον filler και καλό gateway game! Διάβασα τους κανόνες και είναι απλοί οπότε με την πρώτη ευκαιρία θα το στρώσω
    Σίγουρα πάντως το να έχει κανείς καλή μνήμη βοηθάει, οπότε αν δεν σας αρέσουν τα παιχνίδια μνήμης τοτε δεν είναι για εσάς! Αν σας αρέσουν δοκιμάστε το! Απο το rulebook μου φάνηκε ενδιαφέρον και διασκεδαστικό :meeple:
    :dice:

Eyxaπαιδια να στε καλα!δεν εχω θεμα με τα παιχνιδια μνημης κι επειδη εχω αγορασει αρκετα βαρια ψαχνω κανα δυο καλα φιλερακια για το καλοκαιρι!να στε καλα!!!

Καλησπερααααα!Φτασαμε στο μεσο του καλοκαιριου δυστυχως αλλα το παιχνιδι δεν το αφηνουμε ποτε!Λιγα αλλα δυνατα και καλα παιχνιδια αυτη τη βδομαδα!!
    Ξεκινησαμε με το πανεμορφο:

το οποιο ειναι θεματικοτατο οσο δεν παει!!!

Συνεχισαμε πιο χαλαρα με το αγαπημενο:

μαζι ομως για 1η φορα με το expansion:

Και σημερα Ντεμπουταραμε το:

που αρεσε αρκετα σε ολους

και κλεισαμε με μια παρτιδα:

Εμείς αυτό, που το αγαπήσαμε όλοι! Λόγω μπάνιων, ποτών και καλοκαιριού για την ώρα αρκεί! Μάλλον θα το πάρω και στις διακοπες μαζί, έχω πορωθεί!

@Anakin » Δευτ Ιούλ 21, 2014 10:39 am wrote:

Εμείς αυτό, που το αγαπήσαμε όλοι! Λόγω μπάνιων, ποτών και καλοκαιριού για την ώρα αρκεί! Μάλλον θα το πάρω και στις διακοπες μαζί, έχω πορωθεί!

Εμεις ακομα να το παιξουμε ρε γμτ…Παντως ευκολο δειχνει απο τους κανονες που διαβασα αρκετυα απλο!αν εχω καμια απορια οταν παιχτει θα σε ρωτησω!Ανυπομονω ρε γμτ…

@garif » 21 Ιούλ 2014, 20:38 wrote:

Εμεις ακομα να το παιξουμε ρε γμτ…Παντως ευκολο δειχνει απο τους κανονες που διαβασα αρκετυα απλο!αν εχω καμια απορια οταν παιχτει θα σε ρωτησω!Ανυπομονω ρε γμτ…

Αν μπορώ να απαντήσω, φυσικά! Πάντως στο BGG ένας χρήστης έχει βάλει σύνδεσμο για ένα από τα καλύτερα (αν όχι το καλύτερο…) FAQ για το παιχνίδι. Θα σε συμβούλευα να του ρίξεις μια ματιά καθώς έχει τα πάντα! :meeple:

@Anakin » Τρί Ιούλ 22, 2014 10:30 am wrote:

@garif » 21 Ιούλ 2014, 20:38 wrote:

Αν μπορώ να απαντήσω, φυσικά! Πάντως στο BGG ένας χρήστης έχει βάλει σύνδεσμο για ένα από τα καλύτερα (αν όχι το καλύτερο…) FAQ για το παιχνίδι. Θα σε συμβούλευα να του ρίξεις μια ματιά καθώς έχει τα πάντα! :meeple:

Axa…Ευχαριστω και παλι παναγιωτη μου να σαι καλα!!!

VitaKapa
    Participant

Ωραίες παρτίδες 🙂 :meeple: :meeple: :meeple:
    εμείς παίξαμε τα παρακάτω:

και το εντυπωσιακό και φαντασμαγορικό Rivet Wars

Πολυ ωραια παιχνιδια φιλε Βαγγελη!!!!Ωραια ποικιλια που τα χε ολα…Απο jab(πλακα εχει αυτο για dexterity game) ως garden dice kai rivet wars!Αληθεια το rivet wars ειναι βαρυ?Πολεμικο ειναι?Ξερεις περιπου σε τι τιμη παιζει???Ευχαριστω και ερχεται σαβκο καλες παρτιδες σ ολους!!!

VitaKapa
    Participant

@garif » Παρ Ιούλ 25, 2014 7:19 pm wrote:

Πολυ ωραια παιχνιδια φιλε Βαγγελη!!!!Ωραια ποικιλια που τα χε ολα…Απο jab(πλακα εχει αυτο για dexterity game) ως garden dice kai rivet wars!Αληθεια το rivet wars ειναι βαρυ?Πολεμικο ειναι?Ξερεις περιπου σε τι τιμη παιζει???Ευχαριστω και ερχεται σαβκο καλες παρτιδες σ ολους!!!

Καλημέρα φίλε Αχιλλέα :meeple:
    To Rivet Wars είναι πανεύκολο, έχει πολύ λίγους και απλούς κανόνες, οπου σε κάθε γύρο
    το παιχνίδι σου δίνει deployment points για να βγάζεις μονάδες και special deployment points (rivets)
    που απαιτούνται για τις πιο δυνατες μονάδες (τανκς, ήρωες κλπ) εμένα μου άρεσε γιατι είναι απλό γρήγορο
    και εύκολο, το εξηγείς γρήγορα και κατευθείαν μπαίνεις στην δράση! Παρόλο αυτά να υπογραμμίσω ότι
    είναι εξαιρετικά απλό και μπορεί σε κάποιους να μην αρέσει!!! Γενικά έχει απίστευτα περιεχόμενα και
    μινιατούρες, εξάλλου η εταιρεία (cool mini or not) η εταιρεία που έβγαλε το Zombicide εξειδικεύεται στο eye candy 😀
    θεματικά βρισκόμαστε σε ένα πόλεμο ενάμεσα σε 2 factions αλλα στυλ α παγκοσμίου πολέμου που ποτέ δεν έφειγαν από
    αυτό το σύμπαν καθώς τα χρόνια πέρασαν! όμορφο παιχνίδι αλλά αν θέλετε κάτι βαρύ και δύσκολο κοιτάξτε αλλού,
    αν θέλετε κάτι εύκολο tactical με μηδεν κανόνες και δράση στο λεπτό, είναι ότι πρέπει! Αν επίσης δίνετε σημασία στο οπτικό
    κομάτι με την ωραία παραγωγή και τα εντυπωσιακά components που κλέβουν τις ματιές όλων, τότε βρίσκεται κανείς στο σωστό μέρος :meeple:

INSTAGRAM-Giveaway-Post-Altar20140722_174115.jpg[/attachment:1qqgp25h]
    INSTAGRAM-Giveaway-Post-Altar20140722_181010.jpg[/attachment:1qqgp25h]

@VitaKapa » Κυρ Ιούλ 27, 2014 5:34 pm wrote:

@garif » Παρ Ιούλ 25, 2014 7:19 pm wrote:

Καλημέρα φίλε Αχιλλέα :meeple:
    To Rivet Wars είναι πανεύκολο, έχει πολύ λίγους και απλούς κανόνες, οπου σε κάθε γύρο
    το παιχνίδι σου δίνει deployment points για να βγάζεις μονάδες και special deployment points (rivets)
    που απαιτούνται για τις πιο δυνατες μονάδες (τανκς, ήρωες κλπ) εμένα μου άρεσε γιατι είναι απλό γρήγορο
    και εύκολο, το εξηγείς γρήγορα και κατευθείαν μπαίνεις στην δράση! Παρόλο αυτά να υπογραμμίσω ότι
    είναι εξαιρετικά απλό και μπορεί σε κάποιους να μην αρέσει!!! Γενικά έχει απίστευτα περιεχόμενα και
    μινιατούρες, εξάλλου η εταιρεία (cool mini or not) η εταιρεία που έβγαλε το Zombicide εξειδικεύεται στο eye candy 😀
    θεματικά βρισκόμαστε σε ένα πόλεμο ενάμεσα σε 2 factions αλλα στυλ α παγκοσμίου πολέμου που ποτέ δεν έφειγαν από
    αυτό το σύμπαν καθώς τα χρόνια πέρασαν! όμορφο παιχνίδι αλλά αν θέλετε κάτι βαρύ και δύσκολο κοιτάξτε αλλού,
    αν θέλετε κάτι εύκολο tactical με μηδεν κανόνες και δράση στο λεπτό, είναι ότι πρέπει! Αν επίσης δίνετε σημασία στο οπτικό
    κομάτι με την ωραία παραγωγή και τα εντυπωσιακά components που κλέβουν τις ματιές όλων, τότε βρίσκεται κανείς στο σωστό μέρος :meeple:

INSTAGRAM-Giveaway-Post-Altar20140722_174115.jpg[/attachment:15zaqfg8]
    INSTAGRAM-Giveaway-Post-Altar20140722_181010.jpg[/attachment:15zaqfg8]

Μαλιστα ευχαριστω παααρα πολυ Βαγγελη μου!Μια ακομα ερωτηση:Το dungeon command το χεις παιξει??Αν ναι ειναι πιο ελαφρυ το ριβετ γουορς πιο βαρυ η πανω κατω το ιδιο?Ρωταω γιατι το dungeon command κατ εμε τα σπαει ειναι απιστευτο παιχνιδι και μ αρεσει τρελα κι αν ειν πιο ελαφρυ αυτο μαλλον δεν θ ασχοληθω…Ευχαριστωωω

Αλλο ενα σαβκο εφτασε στο τελος του δυστυχως… 🙁 🙁 🙁
    Τουλαχιστον αυτην την εβδομαδα δοκιμασαμε και παιξαμε για πρωτη φορα τα εξης παιχνιδια:

το οποιο μας αφησε εκπληκτικες εντυπωσεις σε ολους μας!!!

Συνεχισαμε με το:

Το οποιο ανυπομονουσα να δοκιμασω.Τελικα αποδειχτηκα οτι ειμαι μεγαλος μαζοχιστης!!!

Επισης για 1η φορα παιξαμε το:

Το οποιο δεν ειναι καθολου κακο αλλα να πω την αμαρτια μου εχουμε πηξει στην παρεα με τετοιου ειδους παιχνιδια συν οτι οι υπολοιποι απλως δεν το χαν δεν μπορω να πω οτι το ευχαριστηθηκα τοσο παροτι ειν πολυ καλο παιχνιδι.

Επιπλεον παιξαμε και τα δοκιμασμενα:

και:

ενα απο τα αγαπημενα μου χαλαρα games!!!

VitaKapa
    Participant

Ωραίο μενου Garif 🙂 του δώσατε και κατάλαβε
    Πολύ βραία παιχνιδάκια σουπερ!!!!
    Το suberbia έχω ακούσει οτι είναι εξαιρετικο
    πιαχνίδι οπότε απο κτι φαίνεται σας άρεσε πολύ 🙂
    Αν έχεις χρόνο κάποια στιγμή δώσε μας το στίγμα του
    να μαθουμε περισσότερα, γιατι το σκέφτομαι για την συλλογή μου :meeple: thanks

@VitaKapa » Δευτ Ιούλ 28, 2014 11:31 am wrote:

Ωραίο μενου Garif 🙂 του δώσατε και κατάλαβε
    Πολύ βραία παιχνιδάκια σουπερ!!!!
    Το suberbia έχω ακούσει οτι είναι εξαιρετικο
    πιαχνίδι οπότε απο κτι φαίνεται σας άρεσε πολύ 🙂
    Αν έχεις χρόνο κάποια στιγμή δώσε μας το στίγμα του
    να μαθουμε περισσότερα, γιατι το σκέφτομαι για την συλλογή μου :meeple: thanks

Ευχαριστω καταρχας Βαγγελη μου!Το suburbia ειναι ενα tile placement παιχνιδι που βαθμολογεις καθε tile που τοποθετεις στην πολη σου αναλογως το σημειο τοποθετησης του!Ετσι αν βαλεις διπλα σ ενα παρκο μια χωματερη θα παρεις αρνητικους ποντους ενω αν βαλεις ενα σχολειο θετικους κτλ…Στο παιχνιδι υπαρχουν 3 goal tiles ανοιχτα τα οποια τα βλεπουν απο την αρχη οι παιχτες.Το παιχνιδι εχει ενα σωρο goal tiles αρα ποτε δεν θα ναι τα 3 ιδια.Αν στο τελος του παιχνιδιου ενας και μονο ενας παιχτης εχει κανει καποιο απ αυτα παιρνει εξτρα ποντους νικης.Ομως καθε παιχτης εχει κι ενα δικο του κλειστο που το βλεπει μονο αυτος(σαν το αρχιπλεαγος σκεψου).Απλως η διαφορα με το αρχιπελαγος εδω ειν οτι οταν αποκαλυφθουν μονο ο παιχτης που το χε μπορει να το σκοραρει αν καποιος αλλος παιχτης πληρει κατα τυχη τις προυποθεσεις δεν παιρνει τους ποντους απλως τους χανει ο κατοχος.
    Στο γυρο σου τωρα τοποθετεις ενα tile πληρωνοντας το κοστος που αναγραφεται στο tile επανω συν το κοστος της θεσης που αναγραφεται στο ειδικο ταμπλο(σκεψου το σαν τα κτιρια στο μανχαταν προτζεκτ ετσι ακριβως που παιρνεις ενα το πληρωνεις και μετα τα μεταφερεις ολα μια θεση να καλυψουν το κενο κι ετσι ολα γινονται πιο φτηνα οσο παιρνουν οι γυροι).Αν δεν εχεις λεφτα να παρεις καποιο tile(υπαρχουν 2 θεσεις στο ταμπλο που δεν κοστιζουν τπτ αλλα μπορει το κοστος πανω στο ιδιο το tile να ναι τεραστιο)τοτε μπορεις να χτισεις μια λιμνη με πολυ μικρο κοστος(δεν θυμαμαι ακριβως ποσο).Το καθε tile γραφει ξεκαθαρα πανω του διπλα σε τι παιρνει θετικους και σε τι αρνητικους ποντους καθως αν εχει και καποια αλλη ιδιοτητα!
    Μετα κοιτας ποσο εχει προχωρησει το εισοδημα σου(βασει των κτιριων σου που χεις τοποθετησει) και παιρνεις τοσα χρηματα απο τη τραπεζα και τελος στο γυρο σου προχωρας η μειωνεις την φημη σου και τον πληθυσμο σου!
    Τα tiles χωριζονται σε γραμματα Α,Β,C.Καπου μεσα στο deck me ta C tiles βαζεις ενα που λεει one more round.Οταν τραβηχτει αυτο παιζεται ενας τελευταιος γυρος και τελειωνει το παιχνιδι.Εννοειται πρωτα εξαντλειτε η στοιβα Α,μετα η Β και τελος παμε στη C ετσι?Αυτα σε γενικες γραμμες το προτεινω παιδια να το παιξεται αρεσε σ ολους και μαλιστα το δανεισα και σε κατι παιδια πριν καν το παιξω εγω και αρεσε και σ εκεινους σ ολους…Τωρα βεβαια γουστα ειναι αλλα πιστευω θα σ αρεσει απο οσο μπορω να καταλαβω το στυλ σας.

Viewing 15 posts - 436 through 450 (of 946 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.