τι επιτραπεζια παιξαμε το σαβκο?

Viewing 15 posts - 241 through 255 (of 946 total)
  • Author

@VitaKapa » 29 Απρ 2014, 22:21 wrote:

Καλησπέρα Παναγιώτη, 🙂
    Το Φάντασμα τις όπερας ομολογώ οτι με προβλημάτισε πολύ αν θα έπρεπε να το αποκτήσω μιας και έχω ήδη και εγώ τα 2 άλλα Mr. Jack , και ειδικά το New York είναι από τα Αγαπημένα μας με την Έλια! Φοβόμουν ότι θα είναι μια απο τα ίδια! Η Αλήθεια είναι οτι ο μηχανισμός είναι ο ιδιος και αυτοι που έχουν παίξει το Mr Jack και αισθανθούν πολύ οικείο και γνώριμο το πεδίο! Ωστόσο η κυρίως διαφορά που είναι απλοική είναι οτι δεν εχει πλέγμα και η κίνηση των χαρακτήρων ειναι περισσότερο σφιχτή, ωστόσο λεχει εναν μηχανισμό όπου στο τέλος κάθε γύρου ο δείκτης της Ντίβας προχωράει προς την αποχώρηση απο την όπερα (της εχει φοβίσει το φάντασμα) τόσες θέσεις όσοι οι δείκτες που παραμένουν ακόμα ύποπτοι! Συνεπώς όσο ο ντετέκτιβ καθυστερεί να απορίπτει ενόχους, τόσο περισσότερο προχωράει ο δείκτης προς το τέλος! Ακούγεται υπερβολικά απλό, αλλά δουλεύει τέλεια! Είναι ισορροπημένο και βγάζει το θέμα του μια χαρά!
    Αν κάποιος δεν έχει τοMr Jack θεωρώ ότι πρέπει να το πάρει
    Αν κάποιος το έχει (όπως εγώ) πάλι θεωρώ ότι θα μπορούσε να έχει θέση στην βιβλιοθήκη του, εγώ για παράδειγμα όχι μόνο δεν μετάνοιωσα που το πήρα, αλλά το έχω βγάλει στο τραπέζι πολλές φορές και το έχω καταευχαριστηθεί για τα 30 λεπτά που κρατάει!

Αν θες μπορω να στο δανίσω να τι δοκιμάσεις για να δεις αν σου κάνει 🙂

Ευχαριστώ πολύ Βαγγέλη! Το “χαλβάδιαζα” σήμερα κι έχει ένα 30αρι αλλά πάλι έλεγα “πού να το βάλω;”… Επίσης έχει πρωτότυπο θέμα γιατί με τον Τζακ υπάρχουν πάρα πολλά γενικά.
    thanks you good post

VitaKapa
    Participant

Τίποτα βρε, σιγά το πράγμα! Και εγώ τους ίδιους προβληματισμούς με σένα είχα 🙂
    Το θέμα του δένει πολύ ωραία με το παιχνίδι!!!
    Εμείς το παίζουμε με μουσική επένδυση απο
    το φάντασμα της όπερας στο background 😀

Το κακο που εχει το mr Jack κι απο τα οσα διαβασα μαλλον το χει και το φαντασμα της οπερας ειν η τιμη…Ρε παιδια τετοιες εποχες ενα παιχνιδι για 2 παιχτες με 15 τοκεν μεσα να το δινουν 30 ευρω ειναι πολλα!Η γνωμη μου για το mr jack ειν η καλυτερη ως παιχνιδι τα σπαει αλλα η τιμη του ειναι ενα θεματακι!Και δεν μιλαω μονο για το συγκεκριμενο παιχνιδι γενικως πολλα τα ακριβοπληρωνεις χωρις ιδιαιτερο λογο μονο λογω ενος ονοματος η μιας ιδεας…Ξεφυγα λιγο απο το θεμα απλως λεω τον πονο μου κι εγω!Καλο λιωσιμο παιδια!!!

Δεν αντιλέγω αλλά πχ. και το Mage Knight είναι ακριβό αλλά όλοι μας “τα σκάσαμε χοντρά” για να το πάρουμε. Φίλε μου Αχιλλέα για την Ελλάδα σαφώς είναι ακριβά αλλά να σου θυμίσω πως “παράγονται” τα περισσότερα σε Γερμανία, Αγγλία, Γερμανία, ΗΠΑ (άσχετα με το που κατασκευάζονται φυσικά…) που το εισόδημα είναι σαφώς πολύ μεγαλύτερο από εδώ. Αν ο Γερμανός παίρνει 2-3 χιλιάδες ευρώ τον μήνα θα τον πειράξει να δώσει 30-40 για ένα παιχνίδι; Δε νομίζω…

Συμφωνω 100% στο που παραγονται και στο οτι εχουν αλλα εσοδα εκει!Επισης ουτε οι σχεδιαστες φταινε αν οι εταιριες εκμεταλευονται καταστασεις και ονοματα και τα χτυπανε.Διαφωνω ως προς το mage knight.Το mage knight ειν πανακριβο(δεν αντιλεγω σ αυτο)αλλα εχει μεσα 4 υπεροχες βαμμενες μινιατουρες,ενα τσουβαλι καρτες και τοκενς(τσουβαλι κυριολεκτικα κι οχι 15 τοκεν που χει το mr jack και 16 καρτες…)Εχει ταμπλο 2 βιβλια οδηγιων κι ακομα εχει και χωρο αποθηκευσης του καθε τι μεσα στο κουτι!Θα δεχτω τη συγκριση με το επισης πανακριβο διχως κανεναν απολυτως λογο tash kalar το οποιο απλως εχει το ονομα του Βλαντα και για 50 κε=αρτες και ενα ταμπλο της πλακας το βαλαμε στα 55 ευρω…Σαν παιχνιδι για οποιον παιζει αυτο το στυλ ειν καλο αλλα 55ε δεν κοστιζει…Η γνωμη μου παντα ετσι δεν προσπαθω να επιβαλλω τπτ απλως τονιζω το πως σκεφτομαι εγω!

Καλησπερα και καλο μηνα παιδια!Αν ποσταρω τι παιξαμε σημερα που ειναι πεμπτη αλλα αργια πιανεται η ειμαι εκτος θεματος?? tongue
    Ψιλολιωσαμε παλι σημερα παιζοντας τα:

Ενα σφιχτο δυσκολο αλλα αρκετα στρατηγικο και πολυ καλο παιχνιδι!

Συνεχισαμε συναιτερικα με το κλασσικο:

Χαλαρωσαμε με 2 παρτιδες:

Συνεχισαμε χαλαρα με το:

Δοκιμασαμε για 1η φορα το:

Και κλεισαμε με το εκπληκτικο:

Φουλ κομπλε με ολα τα expansion αλλα δυστυχως ειχε αδοξο τελος καθως ενας να μη προσεξει κατι…αστα να πανε…

Βαγγελη μου εχω μια απορια κι ειπα να ρωτησω εσενα που αν θυμαμαι καλα εχεις παιξει το nuns on the run.Ρε συ πως σου φανηκε??Δεν ειν απιστευτα δυσκολο γι αυτον που κυνηγαει τις εκπαιδευομενες η παιξαμε κατι λαθος???Βασικα σε 8 γυρους ειχαν τελειωσει τσακ μπαμ και μονο εναν επιασα…Ποια η γνωμη σου???

VitaKapa
    Participant

Γενικά είναι κάπως δύσκολο αλλά όχι πάντα!!!
    Πρέπει να προσέχουν οι παίχτες που παίχουν τις μικρές καλόγριες που τρέχουν να λένε σωστά αν τις ακούνε όταν πέφτει το ζάρι για το θόρυβο που έκαναν! Επίσης όυαν κινούνται οι δασκάλες πρέπει να ρίχνουν ζάρι για να δούν αν ακουνε θόρυβο!!! Εγώ στα παιχνίδια που έπαιξα υα μισά περίπου τα έχω κερδίσει ως δασκάλες (γιατι σχεδόν πάντα πέρνω το ρόλο αυτόν μιας και εξηγώ το παιχνίδι)
    Ένα άλλο πάλι σημείο είναι ότι το παίζουμε 5-6 άτομα? Εσείς πόδοι το παίξατε? Μήπως ήσασταν λίγοι?

VitaKapa
    Participant

Αχιλλέα το Polis πως σου φάνηκε? Σου άρεσε? Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια? Ισχυουν?

@VitaKapa » Παρ Μάιος 02, 2014 12:38 am wrote:

Γενικά είναι κάπως δύσκολο αλλά όχι πάντα!!!
    Πρέπει να προσέχουν οι παίχτες που παίχουν τις μικρές καλόγριες που τρέχουν να λένε σωστά αν τις ακούνε όταν πέφτει το ζάρι για το θόρυβο που έκαναν! Επίσης όυαν κινούνται οι δασκάλες πρέπει να ρίχνουν ζάρι για να δούν αν ακουνε θόρυβο!!! Εγώ στα παιχνίδια που έπαιξα υα μισά περίπου τα έχω κερδίσει ως δασκάλες (γιατι σχεδόν πάντα πέρνω το ρόλο αυτόν μιας και εξηγώ το παιχνίδι)
    Ένα άλλο πάλι σημείο είναι ότι το παίζουμε 5-6 άτομα? Εσείς πόδοι το παίξατε? Μήπως ήσασταν λίγοι?

Ετσι ακριβως οπως το λες το παιξαμε!5αδα ημασταν απλως καθε φορα που ακουγα κατι και αλλαζα την προκαθορισμενη διαδρομη μετα ο αλλος εξαφανιζοταν γιατι εφερνα πχ 1 στο ζαρι χανοταν ο ηχος κι επρεπε να επιστρεψω στο προηγουμενο μονοπατι παλι σωστα???Εκει καπου χαθηκε το παιχνιδι καθως οι αλλοι ηταν ανεξελεγκτοι μακρια απο μενα…Αυτο που λες να παιζουν σωστα οι αλλοι ειν μεγαλο θεμα…Εχω την υποψια οτι ο ενας επαιζε οτι να ναι οι αλλοι σωστοι πρεπει να ητανε… tongue

@VitaKapa » Παρ Μάιος 02, 2014 12:40 am wrote:

Αχιλλέα το Polis πως σου φάνηκε? Σου άρεσε? Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια? Ισχυουν?

Λοιπον το πολις ειναι ενα παιχνιδι που το ηθελε σαν τρελος ο κολλητος μου λογω θεματος και μ εψησε και το κυνηγησα στην Trade και το πηρα!Ειναι οντως πολυ καλο παιχνιδι,αλλα αρκετα σφιχτο.Εγω αργησα να το πιασω κι οταν το επιασα ειχα χασει το παιχνιδι πανηγυρικα!Καθε παιχτης κανει 2 κινησεις απο τις 12 διαθεσιμες και μετα παιζει ο αλλος.Το παιχνιδι παιζεται σε 4 γυρους αλλα οι γυροι ληγουν οταν πουν πασο κι οι 2 παιχτες κατι το οποιο παιρνει πολυ ωρα με βαση το 1ο μου παιχνιδι!Μ αρεσε σαφως ειν εξαιρετικο στρατηγικο παιχνιδι,δεν στηριζεται στις μαχες αν και εχει αλλα με χαλασε λιγο η διαρκεια του…Παιζαμε κοντα 3 ωρες και το παρατησα πριν τον τελευταιο γυρο αφου ετσι κι αλλιως δεν γυριζε.Ισως επειδη ηταν 1ο παιχνιδι τραβηξε τοσο.Ευελπιστω να ξαναπαιξουμε το σαβκο και να σου πω παραπανω!παντως σιγουρα ειν πολυ καλο παιχνιδι με υπεροχους μηχανισμους!

Τα πρώτα παιχνίδια σε ότι παίξεις πάντα κρατάνε αρκετά παραπάνω Αχιλλέα! Είμαι σίγουρος πως με 2-3 παρτίδες θα έχεις πιο πλήρη άποψη. Εμείς παίξαμε πολλαπλές παρτίδες από διάφορα καρτοπαίχνιδα.

@Anakin » Παρ Μάιος 02, 2014 7:13 pm wrote:

Τα πρώτα παιχνίδια σε ότι παίξεις πάντα κρατάνε αρκετά παραπάνω Αχιλλέα! Είμαι σίγουρος πως με 2-3 παρτίδες θα έχεις πιο πλήρη άποψη. Εμείς παίξαμε πολλαπλές παρτίδες από διάφορα καρτοπαίχνιδα.

Ισχυει 100% παναγιωτη μου!απλως οταν ακουσα 4 γυρους δεν πηγε ποτε το μυαλο μου οτι εχεις τοσα πολλα να κανεις τον γυρο…Δεν αργουσαμε εμεις επειδη σκεφτομασταν(σιγουρα τις επομενες φορες θα ναι λιγο πιο γρηγορο)απλως ειχε πολλα να κανεις το παιχνιδι!Θα σας πω λεπτομερεις παραπανω συντομα καθως μαλλον θα ξαναπαιχτει μεσα στο σαβκο.
    Οσο για τα δικα σου πλην του for sale που με ενδιαφερει σαν θεμα αλλα δυστυχως δεν το εχω βρει(που λεγαμε τις προαλλες)να το παιξω και του wizzard που δεν μ αρεσει γιατι θυμιζει χαρτια(δεν θυμαμαι πιο παιχνιδι μπριτζ η καπως ετσι)ολα τ αλλα ειν απιστευτα παιχνιδια κι ακρως διασκεδαστικα!Ειδικα το coloretto ειν η αδυναμια μου!!!

VitaKapa
    Participant

@garif » Παρ Μάιος 02, 2014 10:23 am wrote:

@VitaKapa » Παρ Μάιος 02, 2014 12:40 am wrote:

Λοιπον το πολις ειναι ενα παιχνιδι που το ηθελε σαν τρελος ο κολλητος μου λογω θεματος και μ εψησε και το κυνηγησα στην Trade και το πηρα!Ειναι οντως πολυ καλο παιχνιδι,αλλα αρκετα σφιχτο.Εγω αργησα να το πιασω κι οταν το επιασα ειχα χασει το παιχνιδι πανηγυρικα!Καθε παιχτης κανει 2 κινησεις απο τις 12 διαθεσιμες και μετα παιζει ο αλλος.Το παιχνιδι παιζεται σε 4 γυρους αλλα οι γυροι ληγουν οταν πουν πασο κι οι 2 παιχτες κατι το οποιο παιρνει πολυ ωρα με βαση το 1ο μου παιχνιδι!Μ αρεσε σαφως ειν εξαιρετικο στρατηγικο παιχνιδι,δεν στηριζεται στις μαχες αν και εχει αλλα με χαλασε λιγο η διαρκεια του…Παιζαμε κοντα 3 ωρες και το παρατησα πριν τον τελευταιο γυρο αφου ετσι κι αλλιως δεν γυριζε.Ισως επειδη ηταν 1ο παιχνιδι τραβηξε τοσο.Ευελπιστω να ξαναπαιξουμε το σαβκο και να σου πω παραπανω!παντως σιγουρα ειν πολυ καλο παιχνιδι με υπεροχους μηχανισμους!

Thanks για τις πληροφορίες, Αχιλλές 🙂 πολύ χρήσιμές!!!
    plus 1

Ναι Αχιλλέα, το Wizard σαν trick taking παιχνίδι θυμίζει όλα αυτής της οικογενείας οπότε αν δεν σ’ αρέσουν τα παιχνίδια με τράπουλα σαφώς και δεν θα το ευχαριστηθείς. Το For Sale μάλλον έχει βγάλει ήδη τα λεφτά του μετά από τόσες φορές που το έχουμε παίξει κι αρέσει σε όσους το έχουν παίξει μέχρι στιγμής! Κι εμένα το Coloretto μου αρέσει ιδιαίτερα φίλε μου! Πολύ καλό παιχνίδι! :meeple:

Viewing 15 posts - 241 through 255 (of 946 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.