Επιτραπέζια Παιχνίδια – Board Games | Epitrapaizoume.gr › Forums › Board Game Related (Σχετικά με Επιτραπέζια) › τι επιτραπεζια παιξαμε το σαβκο?
- This topic has 945 replies, 12 voices, and was last updated 8 years, 10 months ago by
matsas.
-
AuthorPosts
-
04/05/2014 at 11:55 am #19573
matsasParticipantπολυ γεματη μερα χθες. εχουμε και λεμε

βαγγελη τα μικρα διαβολακια τι λενε σαν παιχνιδι????
04/05/2014 at 9:21 pm #19574
Αχιλλέας ΓαρυφάλουParticipantΑλλο ενα σαβκο δυστυχως περασε αλλα τουλαχιστον ολο και κατι παιξαμε…Για 1η φορα επεσε στα χερια μου το εκπληκτικο:

Το οποιο μονο θετικες εντυπωσεις ειχε να μου αφησει!!!
Συνεχισαμε με το out of print:

Κι αυτο με θετικες εντυπωσεις!!!
Εν συνεχεια προσπαθησαμε να παιξουμε το:

Αλλα το σκοτωσαμε το καημενο το παιχνιδι καθως ολοι οι κανονες ηταν λαθος λογω κακης αναγνωσης οποτε το κοψαμε πριν το τελος του….
Και κλεισαμε με μια παρτιδα για 4 του πολυ δυνατου:

YΓ.Οντως παιδια τα μικρα διαβολακια αξιζουν???Μου κινησαν κι εμενα την περιεργεια!!!
05/05/2014 at 12:38 pm #19575
Παναγιώτης ΖώηςParticipantΕμείς αυτά τα ολίγα…

Βασικά Αχιλλέα πιστεύω δε θα σου αρέσει το Little Devils αφού δε σου αρέσουν τα trick taking και γενικά τα παιχνίδια τράπουλας. Μάλλον ούτε το review μου για το Μάϊο στο περιοδικό θα σου αρέσει… tongue
05/05/2014 at 3:06 pm #19576
Αχιλλέας ΓαρυφάλουParticipant@Anakin » Δευτ Μάιος 05, 2014 3:38 pm wrote:
Εμείς αυτά τα ολίγα…

Βασικά Αχιλλέα πιστεύω δε θα σου αρέσει το Little Devils αφού δε σου αρέσουν τα trick taking και γενικά τα παιχνίδια τράπουλας. Μάλλον ούτε το review μου για το Μάϊο στο περιοδικό θα σου αρέσει… tongue
Βασικα δεν μ αρεσουν τα χαρτια…Τα παιχνιδια τραπουλας τυπου κατσικομαχιες,παρε 5,γκιλοτινα,coloretto και αλλα πολλα μ αρεσουν κι αρκετα μαλιστα!τωρα ναι αν το liitle devils θυμιζει wizard οχι ευχαριστω δεν θα παρω…Οσο για το review σου θα μ αρεσει σιγουρα καθως στο review θα κριθει ο προσωπικος σου κοπος και ειμαι σιγουρος οτι ο τροπος που θα το παρουσιασεις θα ναι υπεροχος!!!Τωρα αν θα μ αρεσει και το παιχνιδι θα σου πω οταν δω ποιο παρουσιαζεις… 😉
05/05/2014 at 6:51 pm #19577
VitaKapaParticipant@matsas » Κυρ Μάιος 04, 2014 2:55 pm wrote:
…
βαγγελη τα μικρα διαβολακια τι λενε σαν παιχνιδι????http://cf.geekdo-images.com/images/pic1851830_md.jpg” alt=””>
Πρόκειται για ένα Trick Taking Game που έχει να κάνει με μια τράπουλα αριθμημένη από το 1 έως το 54
(με το νούμερο γίνεται το παιχνίδι, και κάθε κάρτα έχει πάνω κάποια διαβολάκια που είναι αρνηρικοί πόντοι για όποιον πάρει την μπάζα στον γύρο
(εάν παίζουν λιγότερα άτομα, αφαιρούμε κάποιες κάρτες από το παιχνίδι!!!
3 Παίκτες: Αφαιρούμε τις κάρτες 28-54
4 Παίκτες: Αφαιρούμε τις κάρτες 37-54
5 Παίκτες: Αφαιρούμε τις κάρτες 46-54
6 Παίκτες: Παίζουν όλες οι κάρτες 1-54
Οι κάρτες μοιράζονται στους παίκτες κλειστές! Ο πρώτος παίκτης ξεκινάει παίζοντας μια κάρτα από το χέρι του, προστά του ανοιχτή!!! Από εδώ και πέρα ο Δεύτερος παίκτης κανονίζει το προς τα που θα πάει το παιχνίδι! Έχουμε 2 περιπτώσεις:
1) Παίζει μεγαλύτερη κάρτα και τότε όλοι πρέπει να ακουλουθήσουν παίζοντας μεγαλύτερη κάρτα από τον πρώτο πάντα παίκτη, ωστόσο όποιος παίξει την μεγαλύτερη θα χάσει τον γύρο γιατι θα κερδίσει την μπάζα και θα μαζέψει όλες τις κάρτες στα σκάρτα του (μη ξεχνάτε ότι κάθε διαβολάκι σε κάρτα είναι αρνητικός βαθμός) Τώρα άν κάποιος δεν έχει να παίξει μεγαλύτερη κάρτα από τον πρώτο παίκτη αναγκαστικά παίζει μικρότερη, στην περίπτωση αυτή θα χάσει αυτός παίρνοντας την μπάζα εκτός αν άλλος πάικτης δεν έχει ούτε αυτός και παίξει ακόμα μικρότερη κάρτα2) Παίζει μικρότερη κάρτα και τότε όλοι πρέπει να ακουλουθήσουν παίζοντας μικρότερηκάρτα από τον πρώτο πάντα παίκτη, ωστόσο όποιος παίξει την μεγαλύτερη θα χάσει τον γύρο γιατι θα κερδίσει την μπάζα και θα μαζέψει όλες τις κάρτες στα σκάρτα του (μη ξεχνάτε ότι κάθε διαβολάκι σε κάρτα είναι αρνητικός βαθμός) Τώρα άν κάποιος δεν έχει να παίξει κάρτα κάρτα από τον πρώτο παίκτη αναγκαστικά παίζει μεγαλύτερη , στην περίπτωση αυτή θα χάσει αυτός παίρνοντας την μπάζα εκτός αν άλλος πάικτης δεν έχει ούτε αυτός και παίξει ακόμα μεγαλύτερη κάρτα
μετά από αρκετές παρτίδες, όταν κάποιος φτάσει στους 100 παίκτες το παιχνίδι σταματάει και εκείνος είναι ο χαμένος, ενώ νοικητής είν αι ο παίκτης που έγραψε τα λιγότερα διαβολάκια!!! Ακούγεται ένα υπερβολικά απλό παιχνίδι με μηδαμινούς κανόνες και όντως έτσι είνα , ωστόσο στην παρέα μας άρεσε και το ευχαριστηθήκαμε!!! Αρκεί να πάιζεται Trick Taking Games στην παρέα σας! Εμείς το παίξαμε με gamers αλλά και non gamers και άρεσε σε όλους σαν γρήγορο και πονηρό filler!!! Μην σας ξεγελάει η απλότητα στους κανόνες, μπορείς να κάνεις πολλά με τα χαρτιά που σου μοιράζονται, προσέχοντας να την πατήσει άλλος αντί για σένα :meeple:05/05/2014 at 9:15 pm #19578
Παναγιώτης ΖώηςParticipantΑυτά το παιχνίδια που πρέπει να αποφύγεις να πάρεις τα αρνητικά στο στυλ του Hearts έχουν πιστεύω πιο πολύ χαβαλέ Βαγγέλη! Δεν είναι τόσο τακτικά όπως τα πιο “σοβαρά” trick taking αλλά πραγματικά αξίζουν να υπάρχουν σε μια συλλογή! Ενδιαφέρον που έχει μόνο ένα suit… Θα το σημειώσω κι αυτό στα υπόψιν! thanks you
Αχιλλεά ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, απλά επειδή αυτό που ετοίμασα γι’ αυτό τον μήνα ανήκει στο είδος αυτό είπα να σε “πειράξω” λίγο. Ελπίζω να μην με παρεξήγησες! :meeple:
06/05/2014 at 10:07 am #19579
petros papitsisParticipantΚαλημέρα σε όλοι την παρεα. Μήπως έχει να μου προτείνει κανείς καμια λύση σχετικά με την αποθήκευση τον παιχνιδιων χωρίς να ταλεπορουμε τα κουτια τους. Το μονο που εχω σκεφτεί εγω ειναι να φτιάξω μια μεγάλη κατασκευή σαν βιβλιοθήκη και να τα αρχειοθέτω εκεί. ❓ :what” φυσικά αυτο κοστίζει αρκετά
06/05/2014 at 2:48 pm #19580
Παναγιώτης ΖώηςParticipant@petros papitsis » 06 Μάιος 2014, 13:07 wrote:
Καλημέρα σε όλοι την παρεα. Μήπως έχει να μου προτείνει κανείς καμια λύση σχετικά με την αποθήκευση τον παιχνιδιων χωρίς να ταλεπορουμε τα κουτια τους. Το μονο που εχω σκεφτεί εγω ειναι να φτιάξω μια μεγάλη κατασκευή σαν βιβλιοθήκη και να τα αρχειοθέτω εκεί. ❓ :what” φυσικά αυτο κοστίζει αρκετά
Καλό είναι να μην βάζουμε πολλά κουτιά το ένα πάνω στο άλλο, αν υπάρχει δυνατότητα μπορούμε να τα βάλουμε και μόνα τους σαν βιβλία. Μία έξτρα κίνηση είναι να βάλουμε λεπτό φελιζόλ ή φυσαλίδες συσκευασίας στα ράφια που τα αποθηκεύουμε. Αυτά από εμένα! :meeple:
06/05/2014 at 5:31 pm #19581
VitaKapaParticipant@petros papitsis » Τρί Μάιος 06, 2014 1:07 pm wrote:
Καλημέρα σε όλοι την παρεα. Μήπως έχει να μου προτείνει κανείς καμια λύση σχετικά με την αποθήκευση τον παιχνιδιων χωρίς να ταλεπορουμε τα κουτια τους. Το μονο που εχω σκεφτεί εγω ειναι να φτιάξω μια μεγάλη κατασκευή σαν βιβλιοθήκη και να τα αρχειοθέτω εκεί. ❓ :what” φυσικά αυτο κοστίζει αρκετά
Μία λύση που χρησημοποιώ και βολεύει αρκετά είναι αυτή της εικόνας
(εδώ βλέπεται 2 τετράγωνα το ένα επάνω στο άλλο)
ειδικά το λευκό έχει μόνο 20 ευρώ από το ΙΚΕΑ
και εγώ έχω πάρει 5, στην φωτό βλέπετε τα 2 smileee
20140506_190007.jpg[/attachment:1ki2a5ls]06/05/2014 at 5:53 pm #19582
Παναγιώτης ΖώηςParticipantgood post bravo
06/05/2014 at 7:52 pm #19583
petros papitsisParticipantΕυχαριστω anakin και Βαγγέλη για την βοήθεια. 2thumbsup :salute: thanks you
06/05/2014 at 7:56 pm #19584
VitaKapaParticipant@petros papitsis » Τρί Μάιος 06, 2014 10:52 pm wrote:
Ευχαριστω anakin και Βαγγέλη για την βοήθεια. 2thumbsup :salute: thanks you
Δεν κάνει τίποτα, για αυτό είμαστε εδώ, να βοηθάμε ο ένας τον άλλον
GAMERS ΕΝΝΟΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ!!!!
χαχαχα ότι πρέπει για το προεκλογικό κλίμα
xaxaxaxaxa07/05/2014 at 6:16 am #19585
petros papitsisParticipantχαχαχαχαχα. ψηφίζω vitakapa δαγκωτό!!!!! xaxaxaxa Βαγγέλη το βρηκα το ίδιο στα ikea κοστίζει 29,99 Για πες μου περιπου ποσα παιχνίδια στο μεγεθος του ticket to ride και μέγεθος σαν του lord of waterdeep μπορουν να χωρέσουν? Στα τέσσερα ραφια που βλεπω στην φωτογραφία που μου έστειλες
07/05/2014 at 8:56 am #19586
matsasParticipantειναι καλυτερα να τα τοποθετουμε ορθια και οχι το ενα πανω στο αλλο???
στο ικεα εχω βρει 3 πολυ καλες λυσεις δεν θυμαμαι τα ονοματα ομως besta νομιζω…αλλα οι τιμες ξεκινανε απο 70 εως 80 ευρω.πολυ καλη βιβλιοθηκη με αρκετο χωρο(διαστασεις 80χ39χ202).Στην μια μαλιστα μπορεις να βαλεις και πορτα ετσι ωστε να μην στ αγγιζει κανενας περιεργος xaxaxaxa xaxaxaxaxa
βαγγελη περιμενω τα φωτα σου για τα διαβολακια!!!!!μην μας ξεχνας ρε φιλε!!07/05/2014 at 9:12 am #19587
Παναγιώτης ΖώηςParticipant@matsas » 07 Μάιος 2014, 11:56 wrote:
στο ικεα εχω βρει 3 πολυ καλες λυσεις δεν θυμαμαι τα ονοματα ομως besta νομιζω…αλλα οι τιμες ξεκινανε απο 70 εως 80 ευρω.πολυ καλη βιβλιοθηκη με αρκετο χωρο(διαστασεις 80χ39χ202).Στην μια μαλιστα μπορεις να βαλεις και πορτα ετσι ωστε να μην στ αγγιζει κανενας περιεργος xaxaxaxa xaxaxaxaxa
Να βάλουμε και μία κλειδαριά ασφαλείας κι ηλεκτρικό ρεύμα στην πόρτα που να προκαλεί σοκ στους περίεργους, μη σκοτώσουμε και κανέναν… tongue xaxaxaxa
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.
Επιτραπαίζουμε – Επιτραπέζια Παιχνίδια – Board Games Τα πάντα για τα αγαπημένα σου επιτραπέζια