Οργανωση συντακτων – διαρθρωση, δομη περιοδικου

Επιτραπέζια Παιχνίδια – Board Games | Epitrapaizoume.gr Forums Editors Περιοδικού Οργανωση συντακτων – διαρθρωση, δομη περιοδικου

• This topic is empty.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 35 total)
  • Author
    Siromist
    Participant

Αγαπητοι συναδελφοι αρθρογραφοι

οπως ποσταρα και στο main thread αυτη τη τη στιγμη το περιοδικο εχει μια εικονα ελφρως χυμα, οπερ σημαινει οτι ο καθενας γραφει οτι θελει. Εχουμε γεμισει δηλαδη με πολλες ομοειδεις στηλες, πρεπει καπως να περιοριστει αυτο και να αποκτησει ο καθε αρθρογραφος το δικο του “στιγμα”. Ας μιλησουμε λοιπον γι αυτο. Επισης κατι αρκετα σημαντικο ας γνωριστουμε μεταξυ μας, αυτη τη στιγμη πολλοι γραφουμε για το περιοδικο αλλα πολλοι δεν γνωριζομαστε μεταξυ μας. Σας ακουω λοιπον….

Καλησπέρα και από εμένα!!!

Εγώ στο περιοδικό γράφω συνήθως 2 στήλες:
    1) Μία παρουσίαση Παιχνιδιού (σχεδόν πάντα ένα Family Game) μιας και αυτό το είδος παιχνιδιών με αντιπροσωπεύουν και είναι το αγαπημένο μου!!! Άρα μπορώ να “μετονομάσω” τη στήλη μου σε Family Gamer ή κάτι τέτοιο και να παρουσιάζω κάθε φορά ένα τέτοιο παιχνίδι μαζί με κάποια γενικότερα σχόλια, ως προς την κατηγορία! Επίσης μου αρέσουν πού και τα Party games (και αν δεν προταθεί κάποιος να τα αναλάβει) θα τα συμπεριλάβω κάτω από την στήλη μου
    2) Μια δεύτερη στήλη (περισσότερο ανάλαφρη) για να δίνει και ποικιλία στο περιοδικό 😀 αυτή είναι οι επιτραπέζιες γεύσεις, όπου κάθε μήνα παρουσιάζω μια γρήγορη συνταγή για γλυκό (προτεινόμενη για την επόμενη φορά που έχετε φίλους στο σπίτι καλεσμένους για παιχνίδι)
    :dice:

Siromist
    Participant

cool!

Ακριβως αυτο, καλη ωρα η δικη σου στηλη Ελια , οπως και της κοπελας με την εργοθεραπεια ειναι στηλες με ταυτοτητα και φυσικα πιο συγκεκριμενες. Εγω ειμαι reviewer αποκλειστικα και μονο στα eurogames με προτιμηση στα medium προς heavy και ακομα δεν βρηκα καποια ονομασια της στηλης μου. Και οσο για εμενα, Μπαμπης απο Θεσσαλονικη τριακοντα χρονων.

Siromist
    Participant

Λοιπον για να γινω πιο συγκεκριμενος, το προβλημα ειναι στα ριβίου. γραφουμε πολλοι παρξυσιασεις και αν δεν κοπουν καποιες τουλαχιστον πρεπει να αποκτησουν ονομασια στηλης για να εχει ο καθενας καποια κατηγορια πειχνιδιων. Βασικα οσες στηλες δεν εχουν ονομα πρεπει να αποκτησουν. Το ας παίξουμε, το παιζουμε ελλάδα, το μικλς κξρνερ και η στηλη της γεωργιας ας ακοφασισουν τι κατηγκρια παιχνιδιων θελουν να ειναι.

VitaKapa
    Participant

Είναι καλή ιδέα το να αποκτήσουν οι στήλες μας όνομα (τουλάχιστον οι μόνιμες, που είναι η περισσότερες δηλαδή)
    θα φροντίσω και για την δικιά μου να προσθέσω μόνιμο τίτλο στήλης!!!
    Καλή επίσης η ιδέα να αποκτήσουν κάποια κατηγορία παιχνιδιών κάποιοι , εφόσον θα το ήθελαν. Αλλά δεν πιστεύω
    ότι είναι ο μοναδικός τρόπος για βελτίωση!! Τι εννοώ- το να έχουμε εγώ Party games εσύ Eurogames κάποιος άλλος
    wargames κλπ μας δίνει αυτόματα κάποια καλύτερη δομή- οργάνωση αλλά όχι απόλυτα! Προσωπικά θεωρώ ότι
    είναι ενδιαφέροντα και άρθρα γενικότερων θεμάτων που αφορούν τον χώρο του επιτραπέζιου παιγνιδιού
    (όπως για παράδειγμα του Geremes το τελευταίο του για τα επιτραπέζια και το γυναικείο φύλο)!!!
    Τέτοιου τύπου άρθρα “σπάνε” λίγο το συνέχεια review-παρουσιάσεις οπότε προσωπικά προσανατολίζομαι και εγώ
    στο να γράφω από εδώ και πέρα τέτοιου τύπου άρθρα για να αυξηθεί η ποικιλία

Από την άλλη στήλες όπως τις Γεωργίας (το επιτραπεζοταξιδεύουμε για παράδειγμα) δεν χρειάζεται να έχει κατηγορία
    μια και τα άρθρα της έχουν μια σύντομη στάση μια παραγράφου συνήθως στο παιχνίδι (π.χ. Havana) και όλο το υπόλοιπο
    άρθρο είναι “μίνι ταξιδιωτικός οδηγός” . Του Γιώργου Ζώτου πάλι έχει ταυτότητα ιδιαίτερη (σαρκαστική) και δεν νομίζω
    ότι χρειάζεται κάποιο flavor ή κατηγοριοποίηση! Η Έλια παρουσιάζει family games και παιχνίδια της παρέα-party!
    Ο Παναγιώτης από ότι έχω καταλάβει gateway games πολύ γνωστά παιχνίδια εισαγωγικά για το Hobby μας. Ο Μάνος
    κάνει focus Στο άρωμα Ελλάδας που αφήνουν κάποια παιχνίδια κλπ

τώρα από τα υπόλοιπα παιδιά ας μας πει ο καθένας τις σκέψεις του και πως το βλέπει ο καθένας για την στήλη του

Demetriskun
    Member

Εγώ τα δικά μου τα λέω ήδη “Ζαρία & Ιστορία” οπότε νομίζω ότι είμαι καλυμμένος από πλευρά τίτλου

Siromist
    Participant

@Demetriskun wrote:

Εγώ τα δικά μου τα λέω ήδη “Ζαρία & Ιστορία” οπότε νομίζω ότι είμαι καλυμμένος από πλευρά τίτλου

στη φωτο εσυ εισαι; τρομαξα να σε γνωρισω ρε αδερφε. Ρε παιδια ας μιλησουμε ολοι επιτελους κι ας γνωριστουμε εστω, καλα καλα δεν ξερουμε ποιοι ειμαστε, ας πει ο καθενας 2 λογια για τον εαυτο του.

Demetriskun
    Member

Ναι εγω ειμαι.

οποίος θέλει και έχει facebook ας με κάνει add

https://www.facebook.com/DemetrisKun

βασικά δεν έχω ιδέα τι να πω για έμενα.

κάντε μου ερωτήσεις.

@VitaKapa wrote:

Ο Παναγιώτης από ότι έχω καταλάβει gateway games πολύ γνωστά παιχνίδια εισαγωγικά για το Hobby μας.

Πολύ σωστή η παρατήρησή σου! Πιο πολύ αυτό λόγω της παρέας μιας κι αναλαμβάνω τον ρόλο του επεξηγητή κανόνων αλλά και γιατί έχουμε θέσει το όριο το πολύ μιάμιση με δύο ώρες η παρτίδα. Αν δείτε τα παιχνίδια που αναγράφω στην υπογραφή μου καταλαβαίνετε τι μου αρέσει αλλά και τι θα δείτε προσεχώς στο περιοδικό! Τώρα για την άποψη του να έχουμε όλοι μία ταυτότητα διαφωνώ μιας κι ο ρόλος του περιοδικού δεν είναι κερδοσκοπικός απλά είμαστε άτομα που μας αρέσει να γράφουμε για το χόμπι μας. Θα πρέπει να κρίνουμε με βάση τον κόσμο που το διαβάζει. Μπορεί για παράδειγμα εμείς να λέμε ότι το Catan και το Carcassonne τα ξέρει κι “η κουτσή Μαρία” αλλά μη γελιέστε, πολύς κόσμος αγνοεί την ύπαρξή τους κι έχει μείνει στην Monopoly, το Taboo και το Scrabble. Η γνώμη μου είναι πως οι παρουσιάσεις παιχνιδιών πρέπει να αποτελούν τον κύριο όγκο του περιοδικού αλλά φυσικά απολαμβάνω τις στήλες που είναι διαφορετικές και που δίνουν έναν άλλο τόνο στο περιοδικό. Το χιούμορ, τα ταξίδια, το “στομάχι” μας μαζί με τα υπόλοιπα άρθρα κάνουν ένα πολύ όμορφο σύνολο που δύσκολα το λες ερασιτεχνικό!
    :epitrapaizoume:

Salonikios
    Member

να πώ και εγώ την άποψη μου……και στις δύο απόψεις συμφωνώ δηλαδή καλό είναι να υπάρχει ξεκαθαρισμένη θεματική αλλά και γενική. Keep in mind ότι (όπως λέει και ο Αnakin ανωτέρω) το περιοδικό το βλέπουν και τελείως άσχετοι, πχ. εγώ -κατόπιν συννενόησης με Βαγγέλη- έχω αναρτήσει το λίνκ του περιοδικού σε 2 φόρουμ μοντελισμού (λόγω της στήλης μου) εδώ το ένα http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,26361.0.html το άλλο είναι κλειστό. 🙂
    Όπως βλέπετε στο λίνκ τους παροτρύνω να ξεφυλλίσουν και το περιοδικό για να δούν τί εστί επιτραπέζιο ενώ θα μπαίνει κάθε μήνα και το λίνκ με το νέο τεύχος.

Εγώ θα προτιμούσα σαν αναγνώστης να υπήρχαν λίγο περισσότερες φωτό απο το παιχνίδι που παρουσιάζεται. :dice:

VitaKapa
    Participant

Πολύ καλή πρωτοβουλία thanks :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Στον δρόμο που χάραξε ο Δημήτρης, όποιος επιθυμεί να γνωρίζει με ποιον μιλάει ας με προσθέσει ελεύθερα στο Facebook. Απλά στείλτε μου ένα μικρό μήνυμα να ξέρω ποιος είναι! Ευχαριστώ! :meeple:

Siromist
    Participant

Για τελευταια φορα, θα γνωριστουμε καπως? θα συστηθει ο καθενας με τη σειρα του?

Demetriskun
    Member

Δημήτρης Προφανώς !!

όπως είπα και πιο πριν κάντε με add στο facebook και πείτε ένα γεια !

https://www.facebook.com/DemetrisKun

VitaKapa
    Participant

@Siromist wrote:

Για τελευταια φορα, θα γνωριστουμε καπως? θα συστηθει ο καθενας με τη σειρα του?

Μπάμπη έχω ήδη στείλει μήνυμα στα υπόλοιπα παιδιά που γράφουν για να μπουν και να παρακολουθήσουν το
    Editors Περιοδικού καλύτερα!!! Ελπίζω να εισακουστούν οι προσκλήσεις μου, μιας και η συζήτηση εδώ μπορεί
    γίνει πολύ δημιουργική και να μας βοηθήσει όλους στο να βελτιωνόμαστε τεύχος με το τεύχος 🙂

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 35 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.