Κεντρική / Game / Souvlaki Wars (2011)

Souvlaki Wars (2011)

Stars: StarStarStarStarStarStarStarStar HalfStar EmptyStar Empty

Βαθμολογία: 7.64

Κατάταξη: 716

Σχεδιαστής Vangelis Bagiartakis
Παίκτες 2–4
Διάρκεια 30–30
λεπτά
Ηλικίες 10
Γλώσσα Κάποιο απαραίτητο κείμενο
Κατηγορία
Εκδόσεις Kaissa Chess & Games

Souvlaki WarsΤο Souvlaki Wars (2011) είναι ένα διασκεδαστικό, λαχταριστό καρτοπαίχνιδο αρκετά θεματικό με έντονο το αίσθημα της διαχείρισης και της εξυπηρέτησης πελατών. Αλλά σας προειδοποιούμε μην ξεκινάτε ποτέ μια παρτίδα πεινασμένοι…  Ο τίτλος του παιχνιδιού είναι ιδιαίτερα στοχευμένος και μας βάζει κατευθείαν στο κλίμα, “Souvlaki Wars” δηλαδή “ο πόλεμος των σουβλατζίδικων ! Οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο ιδιοκτήτη ελληνικού εστιατορίου που προσφέρει το γνωστό σε όλους ελληνικό παραδοσιακό και  γρήγορο φαγητό, το ένα και μοναδικό σουβλάκι. Οι παίκτες στο γύρο τους προσπαθούν να προσελκύσουν νέους πελάτες, να τους εξυπηρετήσουν εγκαίρως και έτσι να αυξήσουν το χρήμα και την φήμη του καταστήματος τους. Φυσικά αυτό είναι πιο εύκολο να το λέει κανείς παρά να το κάνει στην πράξη, καθώς υπάρχουν διάφοροι αστάθμητοι παράγοντες που είναι δύσκολο να ληφθούν υπ’ όψη και  έτσι τα πράγματα μπορεί να πάνε στραβά για κάποιους από τους παίκτες/ιδιοκτήτες.  Οι πελάτες σας μπορεί να έχουν μεγάλες παραγγελίες για εσάς ή να μαζευτούν τόσοι πολλοί στην ουρά του καταστήματος σας και να αδυνατείτε να εξυπηρετήσετε τους πάντες! Τα άλλα σουβλατζίδικα προσπαθούν να σας σαμποτάρουν  και έτσι η δουλεία σας θα δυσκολέψει αφάνταστα!! Μπορείτε να γίνετε ο πιο επιτυχημένος ιδιοκτήτης ελληνικού εστιατορίου? Να βγάλετε χρήματα και να αποκτήσετε την καλύτερη φήμη την αγορά?
Οι παίκτες τραβάνε κάρτες νέων πελατών και προσπαθούν να τους Souvlaki Warsεξυπηρετήσουν με τις αντίστοιχες κάρτες τροφίμων που παίρνουν στην αρχή του κάθε γύρου.  Κάθε πελάτη, προσφέρει συγκεκριμένο αριθμό φήμης και χρήμα πίσω στο μαγαζί και οι παίκτες προσπαθούν να εξυπηρετήσουν κάθε πελάτη έτσι ώστε να μην μείνει κανείς δυσαρεστημένος. Προσοχή, όμως γιατί υπάρχουν και οι κάρτες “απρόβλεπτοι παράγοντες” που επηρεάζουν το γύρο σας καθώς μπορεί να αλλάξουν τη σειρά των παραγγελιών, να μεγαλώσουν μια παραγγελία, να προσθέσουν Souvlaki Warsνέους πελάτες ή και να μειώσουν τη φήμη του μαγαζιού σας! Κάθε παίκτης πρέπει να χει στο μυαλό του ότι οι πελάτες εξυπηρετούνται με τη σειρά που μπαίνουν στο κατάστημά δηλαδή πρώτα πρέπει να εξυπηρετήσετε το πελάτη που ήρθε πρώτος και μετά με την ίδια σειρά τους υπόλοιπους πελάτες, όπως στην πραγματικότητα δηλαδή! Εάν λοιπόν, το σουβλατζίδικο δεν μπορεί να ικανοποιήσει τη παραγγελία του πρώτου κατά σειρά πελάτη, τότε και όλοι οι υπόλοιποι πελάτες που βρίσκονται πίσω από αυτόν δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν και πρέπει να περιμένουν τον επόμενο γύρο, δυσαρεστημένοι φυσικά!!! Ο πρώτος παίκτης που θα καταφέρει να συγκεντρώσει ένα συγκεκριμένο αριθμό χρημάτων και φήμης είναι και ο νικητής του Souvlaki Wars. Το Souvlaki Wars είναι ένα ελαφρύ οικογενειακό καρτοπαίχνιδο για 2 έως 4 παίκτες που υπόσχεται αμέτρητες στιγμές γέλιου σε σας και την παρέα σας. Το πρώτο λοιπόν που έχετε να κάνετε είναι να δείτε το video-review από το epitrapaizoume.gr, να παραγγείλετε σουβλάκια και να στήσετε το παιχνίδι, η διασκέδαση ξεκινά!!!

Το Souvlaki Wars (2011) είναι ένα διασκεδαστικό, λαχταριστό καρτοπαίχνιδο αρκετά θεματικό με έντονο το αίσθημα της διαχείρισης και της εξυπηρέτησης πελατών. Αλλά σας προειδοποιούμε μην ξεκινάτε ποτέ μια παρτίδα πεινασμένοι...  Ο τίτλος του παιχνιδιού είναι ιδιαίτερα στοχευμένος και μας βάζει κατευθείαν στο κλίμα, "Souvlaki Wars" δηλαδή "ο πόλεμος των σουβλατζίδικων ! Οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο ιδιοκτήτη ελληνικού εστιατορίου που προσφέρει το γνωστό σε όλους ελληνικό παραδοσιακό και  γρήγορο φαγητό, το ένα και μοναδικό σουβλάκι. Οι παίκτες στο γύρο τους προσπαθούν να προσελκύσουν νέους πελάτες, να τους εξυπηρετήσουν εγκαίρως και έτσι να αυξήσουν το χρήμα και την φήμη του καταστήματος τους. Φυσικά αυτό είναι πιο εύκολο να το λέει κανείς παρά να το κάνει στην…

User Rating: 3.15 ( 3 votes)

Souvlaki Wars 11Το Souvlaki Wars είναι ακριβώς αυτό που μαρτυράει ο ίδιος ο τίτλος, ένας πόλεμος ανάμεσα σε ιδιοκτήτες σουβλατζίδικων!!! Σας ακούγεται αστείο? Που να δείτε την ξεκαρδιστική εικονογράφηση… Το Souvlaki Wars είναι η επιτυχημένη δημιουργία του Βαγγέλη Μπαγιαρτάκη! Καλά ακούσατε Έλληνας σχεδιαστής παιχνιδιών, από τους πιο ικανούς στο χώρο. Μαζί με τη βοήθεια δυο ικανότατων σχεδιαστών του Δημήτρη Βασιάδη και Παναγιώτη Λυρή κατάφεραν να μας προσφέρουν το πιο διασκεδαστικό το πιο αστείο και λαχταριστό Souvlaki που φάγαμε ποτέ!!! Souvlaki Wars 12Στο Souvlaki Wars, οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο ιδιοκτητών σουβλατζίδικων σε μια γειτονιά όπου ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα αυξημένος και η κίνηση από πελάτες μεγάλη. Ποιος κάνει το καλύτερο? Ρωτάει ο ποδηλάτης καθώς περνάει έξω από τα μαγαζιά, και όλοι κοιτάνε την φήμη του κάθε μαγαζιού για να του απαντήσουν… Αυτή η γειτονιά είναι πολύ μικρή για να χωρέσει όλους τους επίδοξους μαγαζάτορες και στο τέλος μόνο ένας μπορεί να αποκαλείται ο βασιλιάς στο σουβλάκι!!! Στο Souvlaki Wars κερδίζει ο παίκτης που θα καταφέρει με το κατάστημα του να κάνει “χαρούμενους” τους περισσότερους πελάτες! Αυτό που θέλουν οι παίκτες να κάνουν στο παιχνίδι είναι να ταΐσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες με τα καλούδια τους δηλαδή, πίτα γύρο, σουβλάκι καλαμάκι, πατάτες και αναψυκτικά. Το μόνο που απαιτείται είναι ο σωστός συνδυασμός από κάρτες φαγητών και λίγη πονηριά για να τα καταφέρουν.

Souvlaki Wars 6Στην πράξη σε κάθε μαγαζί παρατάσσεται μια σειρά από πεινασμένους πελάτες και οι παίκτες προσπαθούν με τις κάρτες φαγητών που έχουν προμηθευτεί να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για να ικανοποιήσουν την ουρά του καταστήματος τους. Οι επίδοξοι μεγαλομαγαζάτορες παίκτες παίζουν όσες κάρτες θέλουν από το χέρι τους με όποια σειρά θεωρούν καταλληλότερη και εκπληρώνουν έτσι τις παραγγελίες των πελατών τους. Οι πελάτες αφού έχουν πάρει αυτά που ζήτησαν φεύγουν ικανοποιημένοι από το κατάστημα αφήνοντας το κατάλληλο χρηματικό ποσό και ανεβάζοντας την φήμη του μαγαζιού. Κάτι το οποίο δένει άρτια θεματικά με το παιχνίδι! Διαδικαστικά οι ουρές μπροστά στα καταστήματα των πελατών είναι πολιτισμένες, τι σημαίνει αυτό? Αν ο πελάτης που είναι πρώτος έχει ζητήσει 2 σουβλάκια και μια πατάτες και η κουζίνα σας (το χέρι με τις κάρτες που έχετε) έχει βγάλει μόνο ένα σουβλάκι και πατάτες, τότε ο πελάτης κάθεται εκεί στην ουρά περιμένει και “κολλάει” και την ουρά πίσω του! Αδιανόητο μιας και κοστίζει χρήμαSouvlaki Wars 4 αλλά μελλοντικά και φήμη στο κατάστημα. Ο πελάτης που δεν εξυπηρετείται στο γύρο σας “στραβώνει” κυριολεκτικά αλλά και πρακτικά )γυρίζει 90 μοίρες οι κάρτα του) αν και στον επόμενο γύρο δεν ικανοποιηθεί τότε φεύγει και δυστυχώς δυσφημεί το κατάστημα  κατεβάζοντας τη φήμη του (2x φορές από ότι θα την ανέβαζαν κανονικά)!!! Η πείνα κάνει τους ανθρώπους ανθρώπους, λογικό έτσι? Κάτι πολύ κακό όμως για την επιχείρηση! Το μυστικό συστατικό όμως, το πιπέρι στο Souvlaki Wars αν θέλετε, είναι οι κόκκινες κάρτες απρόβλεπτοι παράγοντες! Οι παίκτες ξεκινάνε το παιχνίδι με 3 και σε κάθε γύρο αποκτάν άλλη μια τέτοια κάρτα. Μερικές από αυτές τις πιπεράτες κάρτες βοηθάνε τους παίκτες δίνοντας του περισσότερες κάρτες φαγητών ή επιτρέποντας την αναδιάταξη την ουράς των πελατών! Άλλες πάλι έχουν περισσότερο επιθετικό χαρακτήρα και κάνουν κακό στους αντιπάλους με βρώμικο τρόπο καθυστερώντας τους σημαντικά.

Souvlaki Wars 8Αξίζει να σημειώσουμε ότι το λειτουργικός κόστος αλλά και η διαφήμιση για κάθε εστιατόριο είναι διαφορετικά και αν και ισορροπημένα το κάθε ένα παίζει διαφορετικά στο παιχνίδι αφού έχει άλλα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα από το απέναντι. Το παιχνίδι τελειώνει όταν ένα σουβλατζίδικο αναδυθεί ως πιο κερδοφόρο και πιο φημισμένο στην πιάτσα και το καταφέρνει όταν ξεπεράσει το 25 στους δείκτες σε χρήματα και φήμη!!! Το Souvlaki Wars είναι ένα ελαφρύ, διασκεδαστικό παιχνίδι καρτών για όλη την οικογένεια! Αποτελεί ιδανική επιλογή ως light filler ανάμεσα σε πιο σύνθετα παιχνίδια, για έμπειρους παίκτες. Τέλος οι κάρτες απρόβλεπτοι παράγοντες προσφέρουν αρκετά στοιχεία αλληλεπίδρασης ανάμεσα στους παίκτες και αλλάζουν πολλές φορές το παιχνίδι ευχάριστα με κατάλληλο προγραμματισμό… Πάμε να δούμε από τι είναι φτιαγμένο το Souvlaki Wars:

 • Θέμα :                              StarStarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar Empty
 • Ευκολία :                         StarStarStarStarStarStarStarStarStar HalfStar Empty
 • Κανόνες :                        StarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar EmptyStar Empty
 • Γραφικά :                        StarStarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar Empty
 • Περιεχόμενα :                 StarStarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar Empty
 • Διασκέδαση :                  StarStarStarStarStarStarStarStar HalfStar EmptyStar Empty   
 • Μηχανισμοί :                  StarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar EmptyStar Empty
 • Πως παίζεται :                StarStarStarStarStarStarStarStar HalfStar EmptyStar Empty
 • Στρατηγική / Τακτική :    StarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar EmptyStar Empty
 • Συχνότητα Παιξίματος : StarStarStarStarStarStarStarStarStar HalfStar Empty
 • Τελική Βαθμολογία :      StarStarStarStarStarStarStarStar HalfStar EmptyStar Empty

Τι μας άρεσε:

 • όμορφη και αστεία εικονογράφηση, μπράβο στους καλλιτέχνες
 •  εύκολο gameplay, μαθαίνεται γρήγορα και στήνεται εύκολα
 • διασκεδαστικό και ιδιαίτερα θεματικο
 • τα σουβλατζίδικα παίζουν διαφορετικά το κάθε ένα
 • πολλές κάρτες απρόβλεπτοι παράγοντες για αλληλεπίδραση μεταξύ των παικτών
 • συνοδεύεται εύκολα με σουβλάκια στο τραπέζι
 • προσιτό λόγο θέματος στους Έλληνες
 • Ελληνικό Παιχνίδι από Έλληνες δημιουργούς

Τι δεν μας άρεσε:

 • ίσως θα θέλαμε κάπως καλύτερη ποιότητα καρτών
 • κάποιοι θα το θεωρήσουν λίγο τυχερό

Souvlaki WarsΕπίλογος: Το Souvlaki Wars είναι μια πρώτης τάξεως επιλογή για ένα γρήγορο και διασκεδαστικό απόγευμα με φίλους και οικογένεια. Θα σας βάλει εύκολα στο κλίμα και θα αισθανθείτε μεγάλοι “μαγαζάτορες” στο χώρο. Κάποιοι θα είναι έντιμοι και κάποιο θα χρησιμοποιήσουν βρώμικα μέσα για να εξαλείψουν τον ανταγωνισμό. Ένα μόνο είναι σίγουρο ότι ειδικά σε εμάς τους Έλληνες το παιχνίδι αγγίζει κάτι μέσα μας και μας αγγίζει το Ελληνικό στοιχείο μαζί με όλες τις μικρές όμορφες ιδιαιτερότητες που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε σαν λαός και σαν πολιτισμός. Στο Souvlaki Wars θα βρείτε πέραν του καλού παιχνιδιού και της διασκέδασης, ίσως από τις πιο αστείες εικονογραφήσεις στο χώρο. Οι κάρτες έχουν τη δική τους ιστορία και μέσα σε πολλούς από τους πελάτες θα ανακαλύψετε “κρυμμένους” μερικούς από τους πιο γνωστούς gamers την Ελληνικής Κοινότητας GrEEK Guild, εμπρός λοιπόν, ανακαλύψτε το!!! Καλή όρεξη και καλό παιχνίδι…

V.

“π(2) = πήγαινε παίξε”

Το Souvlaki Wars (2011) είναι ένα διασκεδαστικό, λαχταριστό καρτοπαίχνιδο αρκετά θεματικό με έντονο το αίσθημα της διαχείρισης και της εξυπηρέτησης πελατών. Αλλά σας προειδοποιούμε μην ξεκινάτε ποτέ μια παρτίδα πεινασμένοι...  Ο τίτλος του παιχνιδιού είναι ιδιαίτερα στοχευμένος και μας βάζει κατευθείαν στο κλίμα, "Souvlaki Wars" δηλαδή "ο πόλεμος των σουβλατζίδικων ! Οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο ιδιοκτήτη ελληνικού εστιατορίου που προσφέρει το γνωστό σε όλους ελληνικό παραδοσιακό και  γρήγορο φαγητό, το ένα και μοναδικό σουβλάκι. Οι παίκτες στο γύρο τους προσπαθούν να προσελκύσουν νέους πελάτες, να τους εξυπηρετήσουν εγκαίρως και έτσι να αυξήσουν το χρήμα και την φήμη του καταστήματος τους. Φυσικά αυτό είναι πιο εύκολο να το λέει κανείς παρά να το κάνει στην…

User Rating: 3.15 ( 3 votes)

Μέσα στο κουτί θα βρείτε:

 • 1 ταμπλό καταγραφής φήμης και χρημάτων
 • 72 κάρτες φαγητών
 • 60 κάρτες πελατών
 • 32 κάρτες “απρόβλεπτοι παράγοντες”
 • 8 ξύλινες μάρκες σε 4 χρώματα
 • 4 ταυτότητες παικτών
 • 10 κάρτες τηλεφωνικής παραγγελίας
 • 2 κάρτες σύνοψης γύρου
 • 1 φυλλάδιο οδηγιών σε  Αγγλικά και Ελληνικά
Σχεδιαστής Vangelis Bagiartakis
Εικονογράφηση Dimitris Vasiadis, Panayiotis Lyris
Εκδόσεις Kaissa Chess & Games
Χρονιά 2011
Αριθμός Παικτών 2–4
Προτείνεται για 2–4 παίκτες
Διάρκεια 30–30
λεπτά
Ηλικίες 10
Εξάρτηση από γλώσσα Κάποιο απαραίτητο κείμενο
Κύρια Ονομασία Souvlaki Wars
Εναλλακτικές Ονομασίες
Κατηγορία
Μηχανισμοί Card Drafting (Τράβηγμα Καρτών), Hand Management (Διαχείρισης Καρτών Χεριού)
Βραβεία
Παίξτε το Online
Κανόνες (Αγγλικά) Κατεβάστε τους Κανόνες (Αγγλικά)
Κανόνες (Ελληνικά) Κατεβάστε τους Κανόνες (Ελληνικά)
more games

GuillotineGiftTRAPMunchkinMowJaipurFood Fight

 

 

 

 

 

Nuns on the RunDixitSay AnythingBlack StoriesUgg-Tect (Aargh!Tect)

 

 

 

 

 

Junta Viva el Presidente!Time's Up!Aye, Dark Overlord!Chez GreekWrong Chemistry

Messina 1347 (2021)
Arkham Horror The Card Game Revised Core Set (2016)
Maquis (2013)
Eldritch Horror (2013)
7 Wonders Architects (2021)
Golem (2021)
Boonlake (2021)
Euthia Torment of Resurrection (2021)
Pandemic Legacy Season 1 (2015)
Ark Nova (2021)
Tinners' Trail (2021)
Arkham Horror (Third Edition) (2018)
Anno 1800 (2020)
Tranglar (2021)
Stardew Valley The Board Game (2021)
MicroMacro Ανεξιχνίαστες Υποθέσεις (2021)

Σχετικά με Epitrapaizoume

” We don’t stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing” δηλαδή ” Δεν σταματάμε να παίζουμε επειδή γερνάμε αλλά γερνάμε επειδή σταματάμε να παίζουμε” George Bernard Μας αρέσουν τα επιτραπέζια παιχνίδια και κυρίως μας αρέσει να διασκεδάζουμε παίζοντας ότι λογής παιχνίδι υπάρχει με καλούς φίλους και παρέα!!! Αυτή ήταν και θα είναι η κινητήρια δύναμη αυτής της σελίδας. Η φιλοσοφία του Επιτραπαίζουμε είναι ότι τα παιχνίδια μας φέρνουν περισσότερο κοντά... πήγαινε παίξε

Δείτε επίσης...

TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume

⚡️ https://linktr.ee/epitrapaizoume 🎲 TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume ✏️ …