Κεντρική / Game / Dixit (2008)
Δείτε τι καινούργιο, μόλις έφτασε...

Dixit (2008)


Στο Dixit ένας παίκτης είναι ο αφηγητής (διαφορετικός σε κάθε γύρο) και στη σειρά του κοιτάει τις 6 κάρτες που έχει κρυφά στο χέρι του και επιλέγει 1. Εμπνευσμένος από την επιλογή, του σχηματίζει μια πρόταση την οποία λέει στους υπόλοιπους (χωρίς ωστόσο να δείξει την κάρτα του).

Οι υπόλοιποι παίκτες επιλέγουν 1 κάρτα ανάμεσα στις 6 που έχουν στο χέρι τους και η οποία πιστεύουν ότι ταιριάζει καλύτερα στην πρόταση του αφηγητή. Κατόπιν ο κάθε παίκτης δίνει την κάρτα που διάλεξε κλειστή στον αφηγητή, ο οποίος τις συγκεντρώνει και τις ανακατεύει μαζί με τη δικιά του. Όλες οι κάρτες τοποθετούνται ανοικτές στο ταμπλό και κάθε παίκτης καλείται να ψηφίσει (μυστικά) ποια θεωρεί ότι ήταν η κάρτα του αφηγητή. Εάν κανείς δεν βρει τη σωστή κάρτα του αφηγητή τότε ο αφηγητής παίρνει 0 πόντους και όλοι οι υπόλοιποι από 2. Εναλλακτικά όποιος βρήκε τη σωστή κάρτα (συμπεριλαμβανομένου και του αφηγητή) σκοράρει 3 πόντους νίκης προχωρώντας το λαγουδάκι του μπροστά. Οι παίκτες σκοράρουν επιπλέον 1 πόντο για κάθε ψήφο που συγκέντρωσαν επάνω στην δικιά τους κάρτα.

Το παιχνίδι τελειώνει όταν η τράπουλα εξαντληθεί ή κάποιος φτάσει στους 30 πόντους. Το Dιxit είναι ένα υπέροχο παιχνίδι ιστοριών με μοναδική εικονογράφηση και δίκαια κέρδισε το βραβείο Spiel des Jahres 2010 (παιχνίδι της χρονιάς 2010)

Στο Dixit ένας παίκτης είναι ο αφηγητής (διαφορετικός σε κάθε γύρο) και στη σειρά του κοιτάει τις 6 κάρτες που έχει κρυφά στο χέρι του και επιλέγει 1. Εμπνευσμένος από την επιλογή, του σχηματίζει μια πρόταση την οποία λέει στους υπόλοιπους (χωρίς ωστόσο να δείξει την κάρτα του). Οι υπόλοιποι παίκτες επιλέγουν 1 κάρτα ανάμεσα στις 6 που έχουν στο χέρι τους και η οποία πιστεύουν ότι ταιριάζει καλύτερα στην πρόταση του αφηγητή. Κατόπιν ο κάθε παίκτης δίνει την κάρτα που διάλεξε κλειστή στον αφηγητή, ο οποίος τις συγκεντρώνει και τις ανακατεύει μαζί με τη δικιά του. Όλες οι κάρτες τοποθετούνται ανοικτές…

User Rating: 4.35 ( 2 votes)

Το Dixit είναι μια ευχάριστη έκπληξη στο χώρο των επιτραπέζιων παιχνιδιών ένα παιχνίδι παραμυθιών, ποίησης και φαντασίας. Το κύριος μέρος του παιχνιδιού αποτελείται από μια τράπουλα περίπου 100 καρτών με υπέροχη , πραγματικά υπέροχη εικονογράφηση από την Marie Cardouat, με ένα μοναδικό, απλό και σουρεαλιστικό τρόπο. Κάθε παίκτης στη σειρά του παίρνει το λόγο του αφηγητή και λέει μια ιστορία βασισμένη σε μία από τις κάρτες που κρατά κρυφά στο χέρι του. Στη συνέχεια κάθε παίκτης επιλέγει μια κάρτα από το δικό του χέρι και την δίνει κλειστή στον αφηγητή ο οποίος τις μαζεύει όλες και τις ανακατεύει και τις φανερώνει στη σειρά. Εάν κανένας ή όλοι μαντέψουν σωστά ποια ήταν η κάρτα του αφηγητή τότε όλοι (εκτός από τον αφηγητή) σκοράρουν. Εάν μόνο μερικοί τη βρουν (ιδανικά για τον αφηγητή λίγοι ή και μόνο ένας) τότε σκοράρουν εκείνοι μαζί με τον αφηγητή. Οι παίκτες καταφέρνουν να αποσπάσουν επιπλέον πόντους αν ξεγελάσουν τους άλλους ώστε να ψηφίσουν τη δικιά τους κάρτα (άρα γίνεται αμέσως κατανοητό ότι πρέπει να επιλέξουν σωστά ποια κάρτα διαλέγουν αρχικά).

Το σύστημα “’όχι πολύ εύκολο και όχι πολύ δύσκολο” που χρησιμοποιεί το Dixit, δεν είναι νέο, ωστόσο είναι ίσως ένα από τα πρώτα παιχνίδια στα οποία δουλεύει τόσο καλά, και αυτό το οφείλει στη χρήση των πανέμορφων καρτών!!!! Το παιχνίδι είναι ιδανικό για παρέες μεγάλων καθώς και για βραδιές ζευγαριών. Πάμε να δούμε από τι είναι φτιαγμένο το Dixit:

 • Θέμα :                              StarStarStarStarStarStarStarStarStarStar
 • Ευκολία :                         StarStarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar Empty
 • Κανόνες :                        StarStarStarStarStarStarStarStarStar HalfStar Empty
 • Γραφικά :                        StarStarStarStarStarStarStarStarStarStar
 • Περιεχόμενα :                 StarStarStarStarStarStarStarStarStarStar Empty
 • Διασκέδαση :                  StarStarStarStarStarStarStarStarStarStar Empty   
 • Μηχανισμοί :                  StarStarStarStarStarStarStarStarStarStar Empty
 • Πως παίζεται :                StarStarStarStarStarStarStarStarStarStar Empty
 • Στρατηγική / Τακτική :    StarStarStarStarStarStarStar HalfStar EmptyStar EmptyStar Empty
 • Συχνότητα Παιξίματος : StarStarStarStarStarStarStarStarStarStar Empty
 • Τελική Βαθμολογία :      StarStarStarStarStarStarStarStarStarStar Empty

Τι μας άρεσε:

 • Έξυπνος μηχανισμός
 • Όμορφη εικονογράφηση
 • Το παιχνίδι ξεχειλίζει από χρώματα, ιστορίες και φαντασία
 •  Ιδανικό για παρέες μεγάλων, πάρτυ καθώς και για βραδιές ζευγαριών
 • Δύσκολα θα βρείτε κάποιον στον οποίον να μην του αρέσει.
 • Όταν χτυπήσει το τραπέζι είναι σίγουρη επιτυχία (οι φίλοι σας θα σας ρωτήσουν από που μπορούν να το αγοράσουν)

Τι δεν μας άρεσε:

 • Το σύστημα με το βάλε βγάλε μάρκα ψηφοφορίας (το οποίο βελτιώθηκε σημαντικά στο Dixit Odyssey.

Επίλογος:  Το Dixit γρήγορα κατάφερε να ανέβει στην κορυφή των παιχνιδιών ιδανικά για πάρτυ. Είναι δημιουργικό, διασκεδαστικό και σας επιτρέπει να ξεδιπλώσετε τη φαντασία σας και να περάσετε ατελείωτες ώρες διασκέδασης με τους φίλους σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα… Αναμφισβήτητα δίκαιος νικητης του τίτλου Spiel des Jahres 2010 (παιχνίδι της χρονιάς 2010). Είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έχουμε παίξει τα τελευταία χρόνια και σίγουρα αξίζει μια θέση σε κάθε σπίτι.

V.

“π(2) = πήγαινε παίξε”

Στο Dixit ένας παίκτης είναι ο αφηγητής (διαφορετικός σε κάθε γύρο) και στη σειρά του κοιτάει τις 6 κάρτες που έχει κρυφά στο χέρι του και επιλέγει 1. Εμπνευσμένος από την επιλογή, του σχηματίζει μια πρόταση την οποία λέει στους υπόλοιπους (χωρίς ωστόσο να δείξει την κάρτα του). Οι υπόλοιποι παίκτες επιλέγουν 1 κάρτα ανάμεσα στις 6 που έχουν στο χέρι τους και η οποία πιστεύουν ότι ταιριάζει καλύτερα στην πρόταση του αφηγητή. Κατόπιν ο κάθε παίκτης δίνει την κάρτα που διάλεξε κλειστή στον αφηγητή, ο οποίος τις συγκεντρώνει και τις ανακατεύει μαζί με τη δικιά του. Όλες οι κάρτες τοποθετούνται ανοικτές…

User Rating: 4.35 ( 2 votes)

Μέσα στο κουτί θα βρείτε:

 • 1 ταμπλό μέσα στο κουτί (γραμμή βαθμολογίας)
 • 36 πλακίδια ψηφοφορίας αριθμημένα από το 1 έως το 6, σε 6 διαφορετικά χρώματα
 • 6 ξύλινα κουνελάκια
 • 84 κάρτες
 • 1 φυλλάδιο οδηγιών
Σχεδιαστής Jean-Louis Roubira
Εικονογράφηση Marie Cardouat
Εκδόσεις Asmodee, Asterion Press, HOBBITY.eu, Hobby Japan, KADABRA, Kaissa Chess & Games, Korea Boardgames, Lautapelit.fi, Libellud, Morapiaf, Взрослые дети
Χρονιά 2008
Αριθμός Παικτών 3–6
Προτείνεται για 5–6 παίκτες
Διάρκεια 30–30 λεπτά
Ηλικίες 8
Εξάρτηση από γλώσσα Δεν υπάρχει κείμενο μέσα στο παιχνίδι
Κύρια Ονομασία Dixit
Εναλλακτικές Ονομασίες Диксит
Κατηγορία Bluffing (Μπλόφας), Card Games (Παιχνίδια Καρτών), Humor (Σάτιρας), Party / Trivia (Πάρτυ / Γνώσεων)
Μηχανισμοί Storytelling (Λέγοντας Ιστορίες), Voting (Ψηφοφορίας)
Βραβεία 2010 Vuoden Perhepeli, Finland, Winner., 2010 Nederlandse Spellenprijs, The Netherlands, Nomination, 2010 Hungarian Boardgame Prize Winner, 2010 Hra roku, Czech Republic, Game of the Year, Winner, 2009 Juego del Año, Spanish Game of the Year, 2009 Golden Ace, French Game of the Year Winner, 2010 Gra Roku, Polish Game of the Year Nomination, 2010 BoardGamer.ru Card Game of the Year, 2010 Spiele Hit für Familien, Austria, Winner, 2010 Spiel des Jahres, German Game of the Year, Winner, 2011 Ludoteca Ideale (Italy)
Παίξτε το Online
Κανόνες (Αγγλικά) Κατεβάστε τους Κανόνες (Αγγλικά)
Κανόνες (Ελληνικά)
more games

 

 

 

 

 

Souvlaki Wars

Βρείτε τις καλύτερες τιμές, που αλλού?

Σχετικά με Epitrapaizoume

Epitrapaizoume
” We don’t stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing” δηλαδή ” Δεν σταματάμε να παίζουμε επειδή γερνάμε αλλά γερνάμε επειδή σταματάμε να παίζουμε” George Bernard Μας αρέσουν τα επιτραπέζια παιχνίδια και κυρίως μας αρέσει να διασκεδάζουμε παίζοντας ότι λογής παιχνίδι υπάρχει με καλούς φίλους και παρέα!!! Αυτή ήταν και θα είναι η κινητήρια δύναμη αυτής της σελίδας. Η φιλοσοφία του Επιτραπαίζουμε είναι ότι τα παιχνίδια μας φέρνουν περισσότερο κοντά... πήγαινε παίξε

Δείτε επίσης...

Παίζουμε με το παιδί μας @Κελί 17/12/2017

ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ Ζήστε τη ψυχαγωγία μέσα από το επιτραπέζιο παιχνίδι, παίρνοντας δύσκολες …

 • ΕΡΩΤΗΣΗ ΦΙΛΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΑΙΖΟΥΜΕ:
  MATSAS10, card sleeves για dixit (exw to odyssey) apo poy tis pirate??

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
  Αγαπητέ φίλε του επιτραπαίζουμε τόσο το Dixit όσο και τα υπόλοιπα παιχνίδια της εταιρείας, χρησιμοποιούν πολύ μεγάλα προστατευτικά sleeves, λόγω των μεγάλων καρτών! Πιο συγκεκριμένα θέλουν τα Mayday Sleeve Size: Magnum Gold 80 x 120 mm

  Το Dixit Odyssey που σε ενδιαφέρει έχει 84 κάρτες οπότε ένα πακέτο των 100 είναι αρκετό!
  (p.s. για να ξέρεις πάντα τι sleeves χρειάζεσαι ένα καλό link με αρχείο excel που ανανεώνεται, είναι αυτό στη σελίδα της εταιρείας εδώ:
  http://maydaygames.com/card-sleeves πάνω αριστερά εκεί που λέει Which Card Sleeves Do I Need?

  Για τη δικιά μας κόπια επειδή δεν τα είχαμε βρει Ελλάδα, τα είχαμε αγοράσει από εδώ:
  http://philibertnet.com/fr/pochettes-mayday/12555-magnum-large-sleeves-80×120-mm-100p.html

  ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε 🙂