τι επιτραπεζια παιξαμε το σαβκο?

Viewing 15 posts - 106 through 120 (of 946 total)
  • Author

@VitaKapa » Δευτ Φεβ 10, 2014 2:34 am wrote:

Εμείς αυτό το σαβ/κο παίξαμε:
    http://cf.geekdo-images.com/images/pic1740613_t.jpg” alt=””>http://cf.geekdo-images.com/images/pic1324622_t.jpg” alt=””>http://cf.geekdo-images.com/images/pic1777274_t.jpg” alt=””>http://cf.geekdo-images.com/images/pic1401448_t.jpg” alt=””>http://cf.geekdo-images.com/images/pic761434_t.jpg” alt=””>

Βαγγέλη μου για πες πως σου φάνηκε το intrigue city τώρα που επαιξες;;;για πες εντυπώσεις;;;

matsas
    Participant

εμεις 3 παιχνιδακια!!!

και το δωρο απ το epitrapaizoume

δεν το ηξερα καθολου πρωτη φορα το ειδα και ηταν ευχαριστη εκπληξη!!!!!!!!!

@garif » 10 Φεβ 2014, 09:32 wrote:

@Anakin » Δευτ Φεβ 10, 2014 2:04 am wrote:

Αυτό το σαβ/κο είχαμε:

Παναγιώτη αυτό το τραγιαν το βλέπω συχνά τι λέει;;τι στυλ είναι;;καλό;βαρύ;ευχαριστώ…

Βαγγέλη το Trajan είναι του Feld και γενικά ο σχεδιαστής βγάζει πολύ καλά παιχνίδια. Πιστεύω αυτό είναι το καλύτερό του και μαζί με το Bora-Bora είναι στην κατηγορία medium-heavy θα έλεγα. Κατηγορούνται αυτά μαζί με το Castles of Burgundy ότι είναι point salad games, δηλαδή ότι και να κάνεις θα πάρεις πόντους. Είναι μεν αλήθεια αλλά άμα δεν ξέρεις τι κάνεις σε κανένα από τα τρία δεν θα κερδίσεις. Γενικά για το Trajan τοποθετείται την εποχή του Τραϊανού και προσπαθούν οι παίκτες να αποκτήσουν περισσότερη επιρροή συμμετέχοντας σε έξι διαφορετικού τομείς: εμπόριο, στρατιωτικά, κατασκευαστικά, στη σύγκλητο, στην αγορά (forum) και στην κατασκευή της αψίδας του Τραϊανού. Εντάξει το θέμα υπάρχει απλά για να υπάρχει, να μην σας βάζω ιδέες ότι θα γίνετε Ρωμαίοι, αλλά το παιχνίδι είναι πολύ ποιοτικό και είναι το μόνο παιχνίδι που έχω με τον μηχανισμό mancala να διαλέγεις τις δράσεις σου ο οποίος είναι πραγματικά το κάτι άλλο! Αν αξίζει τώρα… Πιστεύω πως αν κάποιος θέλει ένα παιχνίδι medium-heavy σαφώς πρέπει να προτιμήσει αυτό έναντι πολλών άλλων και μάλιστα το θεωρώ καλύτερο του Bora-Bora καθώς και οι δράσεις είναι πιο σφιχτοδεμένες μεταξύ τους αλλά και γίνεται πιο εύκολα κατανοητό απ’ όλους ενώ έχει και σαφώς πολύ λιγότερη τύχη (αν και γενικά τα παιχνίδια του Στέφανου δεν πάσχουν πολύ από τύχη όπως άλλα).
    Απλά πιστεύω πως τέτοια παιχνίδια θέλουν και το ανάλογο gaming group καθώς αν ένας ή δύο είναι καινούριοι ή αδιάφοροι (ακόμα χειρότερο) τότε πολύ πιθανό η νίκη να πάει σε αυτόν που μπορεί να μην έχει παίξει καλύτερα, απλά του χαρίζουν πόντους ο/οι αντίπαλος/οι του εις βάρος του παίχτη που μπορεί να κερδίσει κανονικά. Οι επιλογές όλων καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τους πόντους των αντιπάλων οπότε υπάρχει η σχετική αλληλεπίδραση των euro (σου πήρα αυτό που ήθελες γιατί πήγα πρώτος ή γιατί είσαι αόμματος πχ.) αρκετά πιο αυξημένη φυσικά σε παιχνίδι 4 παιχτών.
    Πες καμία εντύπωση για το Arcipelago! :meeple:

Καταρχας σ ευχαριστω παρα πολυ για τις πληροφοριες.Για να μαι ειλικρινης οπως τ ακουω δεν με ψηνει και πολυ ουτε θεματικα ουτε σαν ειδος παιχνιδιου εχω αλλα euro…βεβαια δεν μ αρεσει να κρινω αν δεν παιξω κατι και σαφως αν το παιξω ισως αλλαξω γνωμη…Αν το παιξω ομως…anyway s ευχαριστω παρα πολυ για την ενημερωση!Το αρχιπελαγος τωρα που παιξαμε χτες(παρ οτι χασαμε ολοι γιατι οπως λες καποιος αδιαφορος ειπε την ατακα ειμαι που μαι τελευταιος ε ας χασουμε ολοι λοιπον)μου φανηκλε αρκετα ενδιαφερον στο παιξιμο,πολυ εντυπωσιακο στο ματι με πολυχρωμα σχεδια παντου σε ολα τα ταμπλο,πολυ πρωτοτυπο συστημα συλλογης ποντων με κρυφα objectives ο καθενας παιχτης,που στο τελος φανερωνονται ολα και ολοι βαθμολογουνται για ολα επομενως πρεπει να σαι καλος παντου καθως δεν ξερεις σε τι μπορει να βαθμολογηθεις και το καλο για μενα δεν εχει ιδιαιτερη τυχη καθως ειναι ενα worker placement.Εχει λιγο τυχη στο τραβηγμα καρτων δηλαδη αν δεν εβγαινε αυτη χτες δεν θα χαναμε ολοι ομως εμεις φταιμε που δεν το χαμε προβλεψει καθως καθε στιγμη εχεις πληρη επιγνωση του τι συμβαινει.Απλως αν δεν εβγαινε θα συνεχιζαμε λιγο παραπανω να χω περισσοτερη εμπειρια!Παντως μ αρεσε πολυ ξαναπαιζω ανετα και το προτεινω κι ολας ως ενα ενδιαφερον worker placement με πολλους αλλα σχετικα ευκολους κανονες!!!

VitaKapa
    Participant

@garif » Δευτ Φεβ 10, 2014 9:36 am wrote:

Βαγγέλη μου για πες πως σου φάνηκε το intrigue city τώρα που επαιξες;;;για πες εντυπώσεις;;;

Αχιλλέα οι πρώτες παρτίδες που έπαιξα αυτό το σκ μου άρεσαν, το παιχνίδι έχει πολύ έντονο Player Interaction, κκάνει συνέχεια ο ένας ζημιά στον άλλον και έχει αρκετό βάθος στρατηγικής και τακτικής!!! Επίσης παίζει πολύ καλά και με 2 παίκτες! Γενικά οι πρώτες εντυπώσεις είναι πάρα πολύ θετικές (στα αρνητικά του μόνο ότι δεν βγάζει τόσο έντονα το θέμα του) νομίζω ότι παρέες που τους αρέσει να μπλέκεται ο ένας στα πόδια του άλλου θα ενθουσιαστούν! ΕΠίσης μου άρεσε ότι παίζει γρήγορα, ευχάρηστα και έχει και επιλογή για απλό ή σύνθετο παιχνίδι (άρα μπορείς να το βγάλεις στο τραπέζι και σε Non gamers με λίγη προσπάθεια :meeple: )

Ευχαριστώ πολύ Βαγγέλη να σαι καλά.ισχύει για το θέμα ότι είν αδιαφορο αλλά προσωπικά είν απ τα παιχνίδια που δεν μ ενδιαφέρει καν το θέμα αλλά το ιντερακτιον…κι εγώ όπως το διάβασα ενθουσιάστηκα.ανυπομονώ να το παίξω κ μάλιστα με πολλά άτομα.ποιο απλο καλέ;;;το σύνθετο απ την αρχή να καούμε…

Αχιλλέα να σε ευχαριστήσω κι εγώ για την άποψη σου για ένα παιχνίδι που προσωπικά πιστεύω ότι εκτός από πολύ όμορφο είναι και καλό! Εύχομαι πολυάριθμες και καλές παρτίδες! :meeple:

ΣΗΜ: Πραγματικά η αδιαφορία ορισμένων κι ο ωχαδερφισμός στα επιτραπέζια μου την δίνει στα νεύρα! 😈
    Άμα ακούω φράσεις του στύλ “σιγά δεν έγινε και τίποτα που του έδωσα Χ πόντους” (μας έσκισες βασικά…) ή “δεν το είδα γιατί έστελνα μήνυμα ή χάζευα στην τηλεόραση ή… ή… ή… Έλα μωρέ παιχνίδι είναι!” (κι εγώ να μην προσέχω όταν μου μιλάτε άμα είναι…). Μετά από τέτοιες αποτυχημένες παρτίδες με πειράζει γιατί νιώθω ότι έχασα τον χρόνο μου!

Epπρεπε να σου εδω την κυριακη…Μετα το σκηνικο με το αρχιπελαγος που σου ειπα παιξαμε Σπαρτακο μετα απο απαιτηση ενος εκ των 5 μας…Ε λοιπον αυτος ο ενας εκανε οτι μλκια μπορεις να φανταστεις με αποτελεσμα να χασουμε 2 ωρες απο την ζωη μας αντι να ευχαριστηθουμε το παιχνιδι.Οκ το Σπαρτακος ειν παιχνιδι συνομοσιων αλλα ως ενα σημειο…Οταν κανεις τα παντα να νικησει καποιος αλλος κι οχι εσυ καπου ξεπερνα τα ορια.Προς θεου το παιδι που κερδισε κερδισε διακια και δεν φταιει σε τπτ απλως ειν κριμα για τις 2,5 ωρες της παρτιδας…Ας παιζαμε κατι αλλο….κι εγω εκνευριζομαι μ αυτα φιλε…

@Anakin » Τρί Φεβ 11, 2014 4:48 pm wrote:

Αχιλλέα να σε ευχαριστήσω κι εγώ για την άποψη σου για ένα παιχνίδι που προσωπικά πιστεύω ότι εκτός από πολύ όμορφο είναι και καλό! Εύχομαι πολυάριθμες και καλές παρτίδες! :meeple: !

Υποθετω οτι λες για το Αρχιπελαγος…Το μονο ισως αρνητικο που βρισκω στο παιχνιδι ειν οτι δεν εχει σχεδον καθολου interaction μεταξυ των παιχτων καθως ακομα κι οι θεσεις στις actions ειναι μια για καθε χρωμα αρα δεν μπορεις καν να παρεις μια θεση απο καποιον παρα με ελαχιστες εξαιρεσεις…Αν δεν σ ενοχλει αυτο ειναι super το παιχνιδι…Εμενα προσωπικα μου αρεσε…Σειρα τωρα να δω το τερα μυστικα!Εννοειται φιλε πως αμα εχεις καμια κυριακη χρονο και θες σε περιμενω Ζωγραφου να παιξουμε μαζι…

@garif » 11 Φεβ 2014, 20:36 wrote:

@Anakin » Τρί Φεβ 11, 2014 4:48 pm wrote:

Αχιλλέα να σε ευχαριστήσω κι εγώ για την άποψη σου για ένα παιχνίδι που προσωπικά πιστεύω ότι εκτός από πολύ όμορφο είναι και καλό! Εύχομαι πολυάριθμες και καλές παρτίδες! :meeple: !

Υποθετω οτι λες για το Αρχιπελαγος…Το μονο ισως αρνητικο που βρισκω στο παιχνιδι ειν οτι δεν εχει σχεδον καθολου interaction μεταξυ των παιχτων καθως ακομα κι οι θεσεις στις actions ειναι μια για καθε χρωμα αρα δεν μπορεις καν να παρεις μια θεση απο καποιον παρα με ελαχιστες εξαιρεσεις…Αν δεν σ ενοχλει αυτο ειναι super το παιχνιδι…Εμενα προσωπικα μου αρεσε…Σειρα τωρα να δω το τερα μυστικα!Εννοειται φιλε πως αμα εχεις καμια κυριακη χρονο και θες σε περιμενω Ζωγραφου να παιξουμε μαζι…

Ναι φίλε μου, γι’ αυτό έλεγα! Τρομερές οι επιλογές σου με Archipelago, Terra Mystica και Tzolkin! 2thumbsup
    Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση! Θα πρέπει να διοργανώσουμε καμία ημέρα παιχνιδιού συντακτών σε κανένα καφέ πιστεύω και να ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα στους αναγνώστες μας! Πλάκα θα είχε! 😀

Μέσα με τα χίλια φίλε.ανυπομονώ να παίξω κ τζολκιν κ τερα μυστικά δεν έχω προλάβει ακόμα

Σημερα για πρωτη φορα επαιξα το war of the roses ενα παιχνιδι το οποιο δεν το γνωριζα και το οποιο ειναι παρα πολυ καλο!Ευχαριστω τον φιλο Γιωργο που το εφερε και που μας το εμαθε!

Εν συνεχεια ηταν η σειρα μου να τους δειξω ενα απο τα αγαπημενα μου παιχνιδια το:

INSTAGRAM-Giveaway-Post-AltarCyclades.JPG[/attachment:3n53wl5y]

Τελος κλεισαμε με ενα χαλαρο Room 25 για γελιο και προδωσια μεχρι τελικης πτωσης!
    INSTAGRAM-Giveaway-Post-AltarRoom 25 (1).JPG[/attachment:3n53wl5y]
    INSTAGRAM-Giveaway-Post-AltarRoom 25 (2).JPG[/attachment:3n53wl5y]

matsas
    Participant

Μετα απο πολυ καιρο μια γεματη μερα
    αρχη με
    και στην συνεχεια

Αυτο το qwirkle το χεις λιωσει…Τοσο καλο ειναι ρε???

Σε πολύ καλά επίπεδα κινήθηκε κι αυτό το σαβ/κο με παρτίδες από τα:

Viewing 15 posts - 106 through 120 (of 946 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.