τι επιτραπεζια παιξαμε το σαβκο?

Viewing 15 posts - 886 through 900 (of 946 total)
  • Author
    VitaKapa
    Participant

Τελεια :meeple:

petros papitsis
    Participant

Καλημέρα στην παρέα. Μετά από τόσα που γράφτηκαν για το mensa του έριξα και εγω μια ματιά και μου φάνηκε ενδιαφέρον. το βρήκα και προσφορά στο μουστάκα 15 ευρώ και το τσιμπησα. ειλικρινά εγινε ενα απο τα αγαπημένα παιχνίδια της παρέας. μερικά παιχνίδια δεν φαίνονται ότι είναι τοσα ωραία. ερώτηση τωρα. το καλιστο ειναι κάτι παρόμοιο? αξίζει για αγορά? smiles smileee whattt

boomer
    Participant

Πολύ καλή τιμή το πήρες Πέτρο αν και στο Μουστάκα σίγουρα θα βρήκες την καινούρια έκδοση με τα tiles από χαρτόνι και όχι τα πλαστικά που είχε η παλιά!
    Το Καλλιστώ είναι ένα πανομοιότυπο abstact tile placement που θυμίζει περισσότερο tetris. Δηλαδή δε μαζεύεις vips απλά προσπαθείς να τοποθετήσεις όσο το δυνατόν περισσότερα tiles στο ταμπλό για να αποφύγεις αρνητικούς πόντους στο τέλος. Δεν είναι βέβαια στο ίδιο βεληνεκές που είναι και το Μένσα αλλά σίγουρα αξίζει η αγορά του! Νομίζω μάλιστα πως υπάρχει και σε προσφορά των 10 ευρώ. Ρίξε και μια ματιά στο review που υπάρχει στο φόρουμ. Εχω και τους κανόνες αναλυτικά. viewtopic.php?f=6&t=935

Ασχετο, καμιά καινούρια μετάφραση θα κάνεις;; 😎 😎

matsas
    Participant

ΑΝ Σ’αρεσε το μενσα πετραν δες το qwirkle!!!!
    εδω το λινκ https://www.boardgamegeek.com/boardgame/25669/qwirkle

petros papitsis
    Participant

Ευχαριστώ boomer! !!!! thanks you οσο για μετάφρασης κατσε να φύγει για τα καλά το καλοκαίρι γιατι εμείς εδω στο νησί αν δεν μπει μέση Οκτωβρίου δεν λεμε καλο χειμώνα. χαχαχχχχαα matsa σε ευχαριστω το έχω τσεκάρει και αυτό τι λέει καλό? το εχω βρει 30 ευρω αλλά σε travel whattt

matsas
    Participant

30????????????
    οχι βεβαια με τιποτα μην δωσεις 30 για την travel εκδοση!!!Εγω αυτη εχω αλλα την αγορασα 14 ευρω!!!καπου στα 27 εχει η κανονικη εκδοση!!!
    Σαν παιχνιδι παντως τα σπαει ειναι εθιστικοτατο

VitaKapa
    Participant

Καλημερα και καλη εβδομαδα :meeple:
    παιξαμε 4 νεα παιχνιδακια αυτο το ΣΚ και γραφουν και τα 3 θετικο προσημο:

και τα 4 ομορφα και ευχαριστα παιχνιδια, αξιζει να τα δοκιμασετε:
    1) Steampunk Rally
    Δυνατο και fun παιχνιδι αγωνα δρομου με μηχανισμο dice placement, card (tile) placement, card drafting και resource management. Οι παικτες αναλαμβανουν τον ρολο ενος γνωστου μεγαλου εφευρετη (Einstein, Tesla κλπ) και ξεκιναμε αγωνα δρομου στον οποιο συνεχως διαμορφωνουν τα steampunk οχηματα τους με νεα τμηματα και ανταλλακτικα που τους δινουν ιδιοτητες, κινηση, ασπιδα, ενεργεια κλπ στην πορεια του αγωνα ομως μιας και η διαδρομη ειναι δυακολη τρωνε φθορα και χανουν κομματια. Υπαρχουν 3 ειδη ζαριου κιτρινα για ηλεκτρισμο, μπλε για ατμο και κοκκινα. οι παικτες κατα την διαρκεια του αγωνα ριχνουν τα ζαρια τους και τα τοποθετουν επανω στις καρτες του custom οχηματος τους για να ζωσουν ζωη και ιππους στο τερατουργημα οχημα τους. Ευκολο με βαθος και διασκεδαση στο κοκκινο – Εξαιρετικη παικτικη εμπειρια (γυρισαμε το βιντεο οποτε θα το ανεβασω συντομα)

2) Viceroy
    Ευχάριστη έκπληξη από αυτό το καρτοπαιχνιδο με το εκπληκτικό artwork. Μην ψάξετε θέμα δεν υπάρχει ωστόσο αυτό δεν έχει καμία σημασία μιας και το παιχνίδι πετάει. Κάθε γύρος ξεκινάει με φάση πλειστηριασμού όπου οι παίκτες παίρνουν κάρτες προσωπικότητας. Αυτές τις κάρτες τις χτίζουν σε μια ατομική πυραμίδα προσπαθώντας όσο περισσότερο μπορούν να κουμπώσουν τα πετράδια του ίδιου χρώματος. Όταν κάποιος πάρει μια κάρτα μπορεί να την κτίσει είτε στην βάση της πυραμίδας του είτε μέχρι το πέμπτο επίπεδο, αρκεί να πατάει σε άλλες 2 από κάτω. Σε όσο περισσότερο ψηλό επίπεδο την χτίζετε τόσο καλύτερα τα rewards αλλά τόσο υψηλότερο και το κόστος. Κάθε κάρτα μπορεί να δώσει πολύτιμα πετράδια, απευθείας πόντους, δείκτες επίθεσης η άμυνας με τους άλλους παίκτες, άλλες κάρτες κ.α. Υπάρχουν επίσης και οι κάρτες νόμων που δίνουν ιδιότητες για έξτρα ποικιλία. Ακούγεται απλό και είναι, ωστόσο είναι τόσο καλοδουλεμένο που όλα κάνουν κλικ μεταξύ τους. Με το που τελειώνεις μια παρτίδα θες και άλλη αμέσως.

[youtube:34n5nc7i]https://www.youtube.com/watch?v=szT1jmHCOCA[/youtube:34n5nc7i]

3) Walled City
    Η επιτομη του Area Control με ομορφη εκτελεση και τροπο. Καταρχας μιλαμε για ενα παιχνιδι με αψογη παραγωγη που φαινεται ομορφο στο ματι επανω στο τραπεζι. Το παιχνιδι παιζεται σε 2 γυρους με 4 φασεις ο καθενας. Στον πρωτο γυρο οι παικτες χτιζουν τους δρομους της πολης χωριζοντας την σε γειτονιες και τοποθετοντας ειτε peasants ειτε Nobles του χρωματος τους σε καθε γειτονια. Παραλληλα επηρεαζουν και την αξια των 5 Guilds του παιχνιδιου που τους δινουν εξτρα ποντους. Στο δευτερο γυρο οι παικτες τοποθετουν κομματια τεειους γυρω απο την πολη και εχουν παλη την ευκαρια να τοποθετησουν τα πιονια τους αλλα και να τα προαγουν σε watchmen επανω στους πυργους που φερρουν ζαρια απο τα guilds. Τα τειχη ομως δεν ειναι αρκετα και καποιες γειτονιες θα μεινουν ανοικτες οποτε απο εκει οι Nobles θα τρεξουν να φυγουν αφου δεν θα υπαρχει οχυρωση. Στο τελος θα εχουμε και παλι σκοραρισμα. Σημαντικη προσθηκη το turn order το οποιο συνδεεται μεειδικες ικανοτητες που μπορει να κανουν ολη τη διαφορα την καταλληλη στιγμη.

4) Saints Petersburg 2nd edition
    Ομορφο οικονομικο παιχνιδι της ωρας με βαθος στρατηγικης και αναπτυξης. Η δευτερη εκδοση εχει βελτιωμενα γραφικαενω περιλαμβανει και το εξπανσιον αλλα και διαφορα εξτρα modules. Στο παιχνιδι υπαρχουν καρτες εργατων, κτιριων, ευγενων και ανταλλαγης. Σεκαθε γυρο παιζονται 4 φασεις η φαση εργατων οι φαση κτιριων η φαση ευγενων και τελος ανταλλαγης. Σε καθε φαση οι παικτες αγκραζουν καφτες απο τις ανοικτες (διαθεσιμες στο ταμπλο). Καθε μια απο της φαση ακολουθειται απο σκοραρισμα μονο στο ειδος της φασης. π.χ. στο τελος της φασης εργατων δινουν εισοδημα (λεφτα) μονο οι καρτες εργατων που εχει ο καθε παικτης μπροστα του. Μετα μονο οι καφτες κτιριων κλπ Στη φαση ανταλλαγης ο παιμτης μπορει να χτισει μια καφτα επανω απο αλλαη πληρωνοντας μο ο το κοστος διαφορας. Στην αρχη θελετε καρτες εργατων για εισοδημα και στην πορεια περισσοτερες καρτες κτιριων και ευγενων για εξτρα εισοδημα αλλα κυριως για ποντους νικης. Στο τελος οσο περισσοτερους διαφορετικους ευγενεις εχετε τοσο πιο πολλους ποντους θα παρετε. Το εξπανσιοv Market και τα αλλα Modules δεν τα δοκιμασαμε ακομα αλλα ανυπομονω

VitaKapa
    Participant

Επαιξα χθες Antike Duellum απο τον σχεδιαστη που εδραιωσε το Rondel στα επιτραπεζια παιχνιδια τον Mac Gedts. Παιχνιδι αποκλειστικα για 2 παικτες με διπλο χαρτη. Απο την μια πλευρα Ιταλια και δυτικη μεσογειος, απο την αλλη πλευρα η Ελλαδα στους περσικους πολεμους.

εξαιρετικη παικτικη εμπειρια αε εναν αγωνα στηηος με στηθος για την νικη. Πλεον απο τις πρωτες επιλογες μου για διπλο παιχνιδι σττατηγικης με στοιχεια πολιτισμου, πολεμου και επεκτασης. Δοκιμαστε το :meeple:

boomer
    Participant

Καλή βδομάδα παιδιά κι από μένα!!

Εγώ έπαιξα πρώτη φορά το Tzolk’in και εντυπωσιάστηκα πολύ τόσο με τα contents αλλά και με το game play. Εδώ μπορώ να πω πως το downtime δεν είναι και τόσο αρνητικός παράγοντας μιας η στρατηγική που πρέπει να αναπτύξεις έχει λίγο βάθος οπότε σου χρειάζεται και λίγος χρόνος να σκεφτείς.
    Το Pillars od the earth είναι για μένα από τα κορυφαία workerplacement με τα πανέμορφα γραφικά του Menzel και τους μηχανισμούς που δένουν ωραία με το θέμα! Σκέφτομαι να βάψω και το ναό ώστε το όλο σκηνικό να γίνει ακόμη πιο εντυπωσιακό.
    Το Jaipur αν και έχει λίγο τύχη, είναι από τα πιο συναρπαστικά εθιστικά 2 player cart game και με άπειρες επαναλήψεις!!
    Η δεύτερη έκδοση του PANDEMIC που κυκλοφόρησε πρόσφατα και στα Ελληνικά, είναι πιο εντυπωσιακή από την πρώτη, με 2 επιπλέον ρόλους, αλλά το κυριότερο είναι συμβατή με τις 3 προεκτάσεις!!

ΥΣ. Βαγγέλη (VK) την άλλη Δευτέρα ανεβαίνω και θα μείνω μέχρι μέσα Νοεμβρίου τελικά!! 2thumbsup

VitaKapa
    Participant

Ωραιο μενου :meeple:
    Τελεια οποτε στειλε μηνυμα οταν ανεβεις να τα πουμε 🙂

petros papitsis
    Participant

Καλημέρα στην παρέα. Πολύ ωραία παιχνίδια παίξατε bravo μπράβο boomer μπράβο Βαγγέλη. Εμείς χθες και προχθές λιώσαμε με μια καινούργια παρέα που είναι fun το 7 wonder. Το μενού μας για αυτες της μέρες ηταν 7 wonders με όλα τα expansion. mensa. uluru. ροκ πάρτι. camel up. καστορες και ποντίκια. Σε λιγο θα ανεβάσω φωτογραφία απο χθες το βράδυ. boomer οι στυλοβατες της γης είναι τοσο καλο? (ο φίλος μας ο Αχιλλέας που έχει χαθεί? ?? ακόμα μπανια κανει smileee xaxaxaxa

boomer
    Participant

Στο uluru μάλλον θα πρέπει να δώσω μια δεύτερη ευκαιρία!!
    Πέτρο αν σας άρεσε το Camel Up σου προτείνω να πάρεις και το expansion του.
    Τους Στυλοβάτες της Γης να τους έχεις σίγουρα στα υπόψιν σου γιατί αν και λίγο παλιό, είναι από τα κορυφαία workerplacement euro, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία στην εκμάθηση αλλά και με ταμπλό που θέλεις να το κορνιζάρεις!!!

petros papitsis
    Participant

Άσε μην μου το θυμίζεις το expancion γιατι είμαι πολύ άτυχος. Με το που το βρήκα και αυτο και το expancion του five tribes δεν πρόλαβα να το αγοράσω το ειχαν πάρει. Και γενικά δεν τα βρίσκω πουθενά μου είπαν μεσα Οκτωβρίου θα έρθουν 😡 👿 ωραία θα το κοιτάξω για τους στυλοβάτες μήπως ξέρουμε τιμή για αυτό? Η αν υπάρχει κάπου σε προσφορά επειδή είναι πιο παλιό.

boomer
    Participant

Οχι δυστυχώς οι στυλοβάτες δεν έχουν βγει σε προσφορά και είναι στα 40 ευρώ σε όλα τα μαγαζιά! Απεναντίας ο Ενας Κόσμος Δίχως Τέλος που αποτελεί θεματικά το δεύτερο μέρος της διλογίας, από 40 ευρώ που είχε αρχικά, έχει βγει σε προσφορά σε διάφορα μαγαζιά στα 30 με 32 ευρώ!

VitaKapa
    Participant

Πετρο ξέρεις ότι όποτε ανεβάζεις φωτογραφία την παρέα να παίζει ζηλεύουμε ετσι?
    xaxaxaxaxa

Viewing 15 posts - 886 through 900 (of 946 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.