Κεντρική / Board Games / 5 Επιτραπέζια Παιχνίδια Χωρίς Τύχη

5 Επιτραπέζια Παιχνίδια Χωρίς Τύχη

Ας μιλήσουμε για 5 διαλεγμένα επιτραπέζια παιχνίδια που δεν έχουν τύχη. Και όταν μιλάμε για τύχη αναφερόμαστε σε παιχνίδια που δεν έχουν στοιχεία όπως ζάρια, να τραβάει κανείς κάρτες, πλακίδια και τα οποία στην πορεία του παιχνιδιού επιβάλουν τον παράγοντα της τυχαιότητας, σε διαφορετικό βαθμό, ανάλογα με το τι έχει κανείς τραβήξει, φέρει στο ζάρι κλπ. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μας αρέσουν τα παιχνίδια που έχουν τύχη, απλά κάποιες φορές θέλουμε να παίξουμε κάτι στο οποίο οι παίκτες έχουν 100% τον έλεγχο της μοίρας τους μέσα στην παρτίδα. Υπάρχει μια μεγάλη παιχνίδια που έχουν τύχη και αυτό γίνεται με τέτοιο τρόπο που δεν μας ενοχλεί και ο παράγοντας διασκέδαση και παικτική εμπειρία χτυπάει κόκκινο. Εδώ στο Επιτραπαίζουμε επιλέξαμε 5 παιχνίδια που ξεχωρίζουν στην κατηγορία αυτή, ωστόσο μιας και υπάρχουν τόσα πολλά, θα χαρούμε να μας πείτε την γνώμη σας και τις δικές σας προτάσεις/επιλογές για εδώ. Οπότε πάμε να δούμε παιχνίδια τα οποία είτε έχουμε μηδέν τύχη “Zero/No Luck” είτε έχουμε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα τύχης. Κάντε CLICK επάνω στο εξώφυλλο του κάθε παιχνιδιού, για να μεταφερθείτε στην αντίστοιχη σελίδα όπου θα βρείτε πληροφορίες για το παιχνίδι, videos και πλούσιο υλικό…

1Caylus 1303… Ένα κλασικό παιχνίδι επέστρεψε! Ως ένα από τα πρώτα παιχνίδια τοποθέτησης εργαζομένων, το Caylus βρίσκεται ανάμεσα στα αληθινά κλασικά επιτραπέζια παιχνίδια της δεκαετίας του 2000. Η αρχική ομάδα σχεδιαστών, μαζί με τους Space Cowboys, έχουν πλέον δημιουργήσει μια ανανεωμένη έκδοση! Οι μηχανισμοί του Caylus 1303 έχουν βελτιωθεί και εκσυγχρονιστεί για ένα έντονο και μικρότερο παιχνίδι. Μην ξεγελιέστε όμως, καθώς το παιχνίδι έχει διατηρήσει τόσο το βάθος όσο και την ευκολία του παιχνιδιού, ενώ έχουν προστεθεί πολλά νέα χαρακτηριστικά: Μεταβλητότητα της αρχικής θέσης για ένα εικονικό άπειρο δυνατοτήτων. Όχι άλλες προκαθορισμένες στρατηγικές! Χαρακτήρες με ειδικές ικανότητες, με αναλλοίωτη πίστη, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους παίκτες. Και φυσικά, ολοκαίνουργια γραφικά! Ο Βασιλιάς σας καλεί ξανά, οπότε ήρθε η ώρα να επιστρέψετε στο Caylus… Για εμάς εδώ στο Επιτραπαίζουμε ένα καταπληκτικό remake ενός κλασικού παιχνιδιού, το οποίο έρχεται με βελτιώσεις και streamline, κάνοντας το ένα παιχνίδι που μπορεί να κοσμεί περήφανα τη βιβλιοθήκη μας ακόμα και σήμερα, από τον σχεδιαστή William Attia, το παιχνίδι μπορεί να φιλοξενήσει από 2 έως 5 παίκτες, διαρκεί περίπου 90 λεπτά και ανήκει στην κατηγορία City BuildingEconomicMedievalStrategy.

2Puerto RicoΠρόκειται για ένα οικονομικό επιτραπέζιο παιχνίδι διαχείρισης εμπορευμάτων, χτισίματος και ανάπτυξης της πόλης. Οι παίκτες είναι ιδιοκτήτες γης στο Puerto Rico, καλλιεργούν τις εκτάσεις τους και φυτεύουν τα σπαρτά τους, τα οποία αργότερα θα πουλήσουν στο λιμάνι για να κερδίσουν χρήματα. Στη γη του Puerto Rico φυτρώνουν 5 διαφορετικά είδη σπαρτών: το καλαμπόκι, το λουλάκι (indigo), η ζάχαρη, ο καπνός και ο καφές. Τα πλοία πηγαινοέρχονται καθημερινά στο λιμάνι της πόλης έτοιμα να αγοράσουν και να μεταφέρουν τα προϊόντα σας σε όλη την Ευρώπη. Η χωρητικότητα όμως των πλοίων είναι περιορισμένη, όπως επίσης και η τιμή καθορίζεται από την προσφορά και τη ζήτηση, οπότε πρέπει να βιαστείτε για να καταφέρετε να πουλήσετε τα δικά σας προϊόντα και φυσικά στην υψηλότερη τιμή. Οι καλλιεργητές πρέπει να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους και να βγάλουν τα καλύτερα ποιοτικώς προϊόντα, γιατί ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος! Θα πρέπει να μεγαλώσουν και να παράγουν τα πιο υγιή σπαρτά και να τα αποθηκεύουν σε όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες. Θα πρέπει να καταφέρουν να αναπτύξουν το λιμάνι του San Juan, να χτίσουν χρήσιμα εμπορικά κτίρια, να μεγαλώσουν την αποικία τους, να πουλήσουν τα σπαρτά τους την κατάλληλη στιγμή και το πιο σημαντικό να στείλουν τα προϊόντα τους στην Ευρώπη με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο οικονομικό όφελος για αυτούς. Ο μηχανισμός του Puerto Rico δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να επιλέξουν να παίξουν τον κάθε γύρο με διαφορετική σειρά. Στην αρχή του κάθε γύρου, οι παίκτες επιλέγουν την σειρά με την οποία θα παίξουν την κάθε φάση της αγοραπωλησίας. Κάθε φορά που τελειώνει μια φάση, κάθε παίκτης διαλέγει ένα ρόλο από τους διαθέσιμος. Δεν μπορεί να επιλεχτεί ο ίδιος ρόλος για δεύτερη φορά στον ίδιο γύρο. Ο ρόλος που θα επιλέξει κάθε παίκτης στο γύρο του, του δίνει κάποιες extra ιδιότητες, οπότε η σωστή επιλογή ενός ρόλου καθορίζει και τη στρατηγική που θα ακολουθήσει στο παιχνίδι. Οι παίκτες θα πρέπει να καταφέρουν να επωφεληθούν το maximum από το ρόλο που διαλέγουν στον γύρο τους και έτσι να βελτιώσουν τη στρατηγική τους θέση στο λιμάνι. Ο παίκτης που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους νίκης από τις πωλήσεις αγαθών, κτιρίων και υπηρεσιών θα είναι και ο νικητής του παιχνιδιού… Για εμάς εδώ στο Επιτραπαίζουμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι eurogame το οποίο αν και έχει σχεδιαστεί το 2002 δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από τα νεότερα παιχνίδια της κατηγορίας και τις περισσότερες φορές τα επισκιάζει κιόλας, από τον σχεδιαστή Andreas Seyfarth, το παιχνίδι μπορεί να φιλοξενήσει από 2 έως 5 παίκτες, διαρκεί περίπου 120 λεπτά και ανήκει στην κατηγορία City BuildingEconomic, FarmingStrategy.

3HiveΤο Hive είναι ένα ιδιαίτερα εθιστικό και στρατηγικό παιχνίδι για δύο παίκτες το οποίο έχει το πλεονέκτημα ότι δεν περιορίζεται στο τραπέζι αλλά μπορείτε να το πάρετε σχεδόν παντού, μαζί σας και να το παίξετε σε οποιαδήποτε επίπεδη ή σχεδόν επίπεδη επιφάνεια (ακόμα και στην άμμο στην παραλία). Το Hive αποτελείται από 22 κομμάτια, 11 μαύρα και 11 λευκά τα οποία απεικονίζουν μια ποικιλία ζωυφίων με διαφορετικές ιδιότητες και κίνηση το καθένα από αυτά. Χωρίς ιδιαίτερο κόπο για στήσιμο και με τρόπο παιχνιδιού ο οποίος ξεκινάει ήδη όταν το πρώτο κομμάτι-ζωύφιο ακουμπήσει το τραπέζι το Hive έχει να προσφέρει πολλά στους παίκτες του. Με τη σταδιακή τοποθέτηση των κομματιών αρχίζει να σχηματίζεται η επιφάνεια στην οποία παίζεται το παιχνίδι ή αλλιώς η κυψέλη (Hive). Σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια αυτού του είδους τα κομμάτια-ζωύφια που παίζονται δεν εξουδετερώνονται ποτέ και κάποιος παίκτης μπορεί να καταφέρει να κερδίσει χωρίς καν να χρειαστεί να τα τοποθετήσει όλα τα ζωύφια του  στο τραπέζι. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να περικυκλώσετε ολοκληρωτικά την βασίλισσα Μέλισσα του αντιπάλου ενώ ταυτόχρονα να προσπαθήσετε να αποτρέψετε τον αντίπαλο από το να κάνει το ίδιο για εσάς. Ο πρώτος παίκτης ο οποίος θα καταφέρει πρώτος να περικυκλώσει τη βασίλισσα του αντιπάλου είναι και ο νικητής του παιχνιδιού… Για εμάς εδώ στο Επιτραπαίζουμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι abstract για 2 παίκτες. Οι φίλοι που αγαπάνε το σκάκι θα το λατρέψουν μιας και πέραν τον υπολοίπων πάει παντού, από τον σχεδιαστή John Yianni, το παιχνίδι μπορεί να φιλοξενήσει 2 παίκτες, διαρκεί περίπου 20 λεπτά και ανήκει στην κατηγορία AbstractAnimalStrategy.

4Endeavor Age of Sail… Στο Endeavor Age of Sail οι παίκτες προσπαθούν να κερδίσουν αίγλη και δόξα για τις αυτοκρατορίες τους. Πλέοντας με τα καράβια τους από την Ευρώπη και την μεσόγειο θάλασσα προς κάθε γωνιά του κόσμου, οι παίκτες, εδραιώνουν ναυτικές διαδρομές και τοποθετούν την παρουσία τους σε πόλεις τις οποίες καταφέρνουν να φτάσουν. Καθώς επεκτείνονται οι παίκτες μεγαλώνουν παράλληλα την βιομηχανία τους, τον πολιτισμό τους, την οικονομία τους και την επιρροή τους, χτίζοντας την μηχανή τους και απλώνοντας την εμβέλεια τους σε όλες τις γωνιές του κόσμου. Η δεύτερη έκδοση περιέχει επιπλέον, κεντρικό ταμπλό διπλής όψης για όλους τους αριθμούς παικτών και πλέον το παιχνίδι παίζει και με 2 παίκτες. Διαφορετικά setup με νέα κτίρια. Exploits τα οποία δουλεύουν σαν Modules και ενισχύουν τους μηχανισμούς και την ιστορία των διαφορετικών περιοχών. Ανανεωμένα γραφικά από τον artist της πρώτης έκδοση… Για εμάς εδώ στο Επιτραπαίζουμε ένα υπέροχο παιχνίδι ελέγχου περιοχών και engine building με θέμα την εποχή της επέκτασης των Ευρωπαίων σε κάθε γωνιά του κόσμου μέσω της ναυσιπλοΐας, από τον σχεδιαστή Carl de VisserJarratt Gray, το παιχνίδι μπορεί να φιλοξενήσει από 2 έως 5 παίκτες, διαρκεί περίπου 90 λεπτά και ανήκει στην κατηγορία ExplorationNauticalRenaissanceStrategy.

5Steam… Στο Steam δημιουργείτε σιδηροδρόμους και παραδίδετε αγαθά σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο δίκτυο διαδρομών και σταθμών. Χτίζετε τις διαδρομές, αναβαθμίζετε τις πόλεις, βελτιώνετε το τρένο σας και παίρνετε τα σωστά προϊόντα για να κάνετε τις μεγαλύτερες, πιο κερδοφόρες παραδόσεις. Βαθμολογήστε τις παραδόσεις σας και προσθέστε τα εισοδήματα ή τους πόντους νίκης σας, εξισορροπώντας την ανάγκη σας να επενδύσετε με την προσπάθειά σας να κερδίσετε το παιχνίδι. Το Steam περιέχει έναν όμορφο ταμπλό δύο όψεων. Ο χάρτης σε κάθε πλευρά απεικονίζει έδαφος, κωμοπόλεις και πόλεις στην αρχή της εποχής των σιδηροδρόμων. Ο χάρτης των βορειοανατολικών ΗΠΑ και του γειτονικού Καναδά είναι ιδανικός για 3 ή 4 παίκτες. Χρησιμοποιήστε τον χάρτη της περιοχής της Rhine και του Ruhr της Ευρώπης όταν παίζετε ένα παιχνίδι 4 ή 5 παικτών. Μπορείτε να παίξετε Steam σε οποιονδήποτε αριθμό τρεχόντων και μελλοντικών παραλλαγών και χαρτών επέκτασης, επομένως συμπεριλαμβάνουμε κομμάτια για 6 παίκτες. Το παιχνίδι παίζει πολύ παρόμοια με το Age of Steam αλλά με τροποποιήσεις σε μερικούς από τους μηχανικούς και τα έργα τέχνης του. Τα κομμάτια για εισόδημα, επίπεδο τρένου κ.λπ. είναι τυπωμένα στο ταμπλό γύρω από το χάρτη έτσι ώστε να μπορούν να επικαλύπτονται εναλλακτικοί χάρτες στο ταμπλό και τα απαραίτητα κομμάτια θα εξακολουθούν να μπορούν να χρησιμοποιηθούν… Για εμάς εδώ στο Επιτραπαίζουμε ένα απολαυστικό παχνίδι με τρένα παό τον ειδικό στο είδος Martin Wallace, με ωραία περιεχόμενα, robust συστημα και δυνατότητα ατελείωτων επεκτάσεων, από τον σχεδιαστή Martin Wallace, το παιχνίδι μπορεί να φιλοξενήσει από 3 έως 5 παίκτες, διαρκεί περίπου 120 λεπτά και ανήκει στην κατηγορία TrainsTransportationEconomic, Strategy.

Πείτε μας τα δικά σας προτεινόμενα παιχνίδια για αυτήν την κατηγορία (σχεδόν με βεβαιότητα) η συνέχεια θα είναι γεμάτη με δείκτες, ζάρια, μινιατούρες και πολύ μα πολύ παιχνίδι. Πήγαινε Παίξε…

Για περισσότερες 5άδες από Επιτραπέζια Παιχνίδια πατήστε την εικόνα παρακάτω:

games-list-latest-games

Messina 1347 (2021)
Arkham Horror The Card Game Revised Core Set (2016)
Maquis (2013)
Eldritch Horror (2013)
7 Wonders Architects (2021)
Golem (2021)
Boonlake (2021)
Euthia Torment of Resurrection (2021)
Pandemic Legacy Season 1 (2015)
Ark Nova (2021)
Tinners' Trail (2021)
Arkham Horror (Third Edition) (2018)
Anno 1800 (2020)
Tranglar (2021)
Stardew Valley The Board Game (2021)
MicroMacro Ανεξιχνίαστες Υποθέσεις (2021)

Σχετικά με Epitrapaizoume

” We don’t stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing” δηλαδή ” Δεν σταματάμε να παίζουμε επειδή γερνάμε αλλά γερνάμε επειδή σταματάμε να παίζουμε” George Bernard Μας αρέσουν τα επιτραπέζια παιχνίδια και κυρίως μας αρέσει να διασκεδάζουμε παίζοντας ότι λογής παιχνίδι υπάρχει με καλούς φίλους και παρέα!!! Αυτή ήταν και θα είναι η κινητήρια δύναμη αυτής της σελίδας. Η φιλοσοφία του Επιτραπαίζουμε είναι ότι τα παιχνίδια μας φέρνουν περισσότερο κοντά... πήγαινε παίξε

Δείτε επίσης...

TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume

⚡️ https://linktr.ee/epitrapaizoume 🎲 TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume ✏️ …