Κεντρική / Game / Lupus in Tabula (2001)
Δείτε τι καινούργιο, μόλις έφτασε...

Lupus in Tabula (2001)


To Lupus in Tabula είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι μπλόφας, διεξαγωγής συμπερασμάτων, “τρόμου”, μυστηρίου, διαπραγμάτευσης και κυρίως διασκέδασης.

Οι λυκάνθρωποι καταδιώκουν το απομονωμένο χωρίο, γνωστό ως “Tabula”. Κάθε βράδυ μερικοί από τους χωρικούς μεταμορφώνονται σε λυκανθρώπους και σφάζουν ένα ανυποψίαστο αθώο θύμα. Οι υπόλοιποι χωρικοί που θα καταφέρουν να επιζήσουν συγκεντρώνονται κάθε μέρα για να συζητήσουν το πρόβλημά τους…στο τέλος της συζήτησης αποφασίζουν να σαμποτάρουν ένα άτομο που τους έχει κινήσει περισσότερο τις υποψίες ότι θα μπορούσε να είναι ένας από τους λυκανθρώπους.

Ποιοι θα καταφέρουν να επιζήσουν από τη σφαγή και τους λυκανθρώπους? Ποιοι θα συνεργαστούν καλύτερα για να αποκαλύψουν τους λυκανθρωπους και οι χωρικοί να συνεχίσουν να ζουν γαλήνια στο “Tabula”?

Ένα κλασικό παιχνίδι για μεγάλες παρέες από 8 έως 24 παίχτες.

To Lupus in Tabula είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι μπλόφας, διεξαγωγής συμπερασμάτων, "τρόμου", μυστηρίου, διαπραγμάτευσης και κυρίως διασκέδασης. Οι λυκάνθρωποι καταδιώκουν το απομονωμένο χωρίο, γνωστό ως "Tabula". Κάθε βράδυ μερικοί από τους χωρικούς μεταμορφώνονται σε λυκανθρώπους και σφάζουν ένα ανυποψίαστο αθώο θύμα. Οι υπόλοιποι χωρικοί που θα καταφέρουν να επιζήσουν συγκεντρώνονται κάθε μέρα για να συζητήσουν το πρόβλημά τους...στο τέλος της συζήτησης αποφασίζουν να σαμποτάρουν ένα άτομο που τους έχει κινήσει περισσότερο τις υποψίες ότι θα μπορούσε να είναι ένας από τους λυκανθρώπους. Ποιοι θα καταφέρουν να επιζήσουν από τη σφαγή και τους λυκανθρώπους? Ποιοι θα συνεργαστούν καλύτερα για να αποκαλύψουν τους λυκανθρωπους…

User Rating: 3.6 ( 2 votes)

Την περασμένη εβδομάδα είχαμε μια συγκέντρωση 10 φίλων και χρειαζόμασταν ένα party game το οποίο θα ήταν κατάλληλο για μεγάλες παρέες. Υπήρχαν αρκετές επιλογές αλλά αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε τη βραδιά μας με λυκάνθρωπους και πιο συγκεκριμένα με το Lupus in Tabula. Πρόκειται για ένα παιχνίδι το οποίο δουλεύει εξαιρετικά σε μεγάλες παρέες αλλά χρειάζεται αρκετά άτομα για να δείξει. Το Lupus in Tabula παίζεται με 8-25 παίκτες και όσο περισσότεροι παίκτες συμμετέχουν τόσο πιο ενδιαφέρον γίνεται.

Η βασική ιδέα του παιχνιδιού είναι η παρακάτω: στο παιχνίδι υπάρχει ένας οργανωτής ο οποίο δεν παίζει ο ίδιος αλλά οργανώνει το παιχνίδι και βοηθάει στην ομαλή διεξαγωγή του. Συνήθως υπάρχουν 2-3 λυκάνθρωποι οι οποίοι ξυπνάνε την νύχτα για να κατασπαράξουν τους χωρικούς, ένας μάντης με το χάρισμα της ενόρασης και οι υπόλοιποι είναι χωρικοί του χωριού Tabula. Την νύχτα όλοι (με την εξαίρεση του οργανωτή) κρατάν τα μάτια τους κλειστά. Στη συνέχεια ο μάντης μετά την καθοδήγηση του οργανωτή, ανοίγει τα μάτια του και δείχνει σιωπηλά έναν παίκτη για να μάθει αν είναι λυκάνθρωπος ή άνθρωπος.  Ο οργανωτής με το αντίχειρα δείχνει επάνω για ναι και κάτω για όχι και στη συνέχεια ο μάντης κλείνει ξανά τα μάτια του, δίνοντας τη σειρά στους λυκάνθρωπους να ανοίξουν τα μάτια και σιωπηλά να συνεννοηθούν και να δείξουν στον οργανωτή ποιον τρώνε, μετά κλείνουν και αυτοί τα μάτια τους. Ο κόκορας ακούγεται, έχει ξημερώσει όλοι ανοίγουν τα μάτια τους.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι χωρικοί λογομαχούν για το ποιος είναι λυκάνθρωπος και ποιος όχι (μη ξεχνάτε ότι και οι Λυκάνθρωποι συμμετέχουν στην ανοιχτή συζήτηση και θα κάνουν τα πάντα για να σας ρίξουν στάχτη στα μάτια). Ακολουθεί η ψηφοφορία κατά την οποία όλοι οι κάτοικοι ψηφίζουν για τον ποιος νομίζουν ότι είναι λυκάνθρωπος για να τον λιντσάρουν και να τον βγάλουν εκτός παιχνιδιού. Το παιχνίδι τελειώνει αμέσως μόλις όλοι οι λυκάνθρωποι σκοτωθούν (και οι άνθρωποι κερδίζουν) ή μόλις οι λυκάνθρωποι σκοτώσουν τόσους ανθρώπους ώστε να απομείνει ίδιος αριθμός ζωντανών ανθρώπων και λυκανθρώπων, τότε κατασπαράζουν και τους τελευταίους επιζήσαντες. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ο μάντης προσπαθεί να καθοδηγήσει προσεκτικά του συνανθρώπους του για το ποιος είναι λυκάνθρωπος, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει την ταυτότητα του γιατί τότε σίγουρα θα είναι το επόμενο θύμα των αιμοδιψών λυκανθρώπων. Πάμε να δούμε από τι είναι φτιαγμένο το Lupus in Tabula:

 • Θέμα :                              StarStarStarStarStarStarStarStarStarStar Empty
 • Ευκολία :                         StarStarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar Empty
 • Κανόνες :                        StarStarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar Empty
 • Γραφικά :                        StarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar EmptyStar Empty
 • Περιεχόμενα :                 StarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar EmptyStar Empty
 • Διασκέδαση :                  StarStarStarStarStarStarStarStarStarStar Empty   
 • Μηχανισμοί :                  StarStarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar Empty
 • Πως παίζεται :                StarStarStarStarStarStarStarStarStarStar Empty
 • Στρατηγική / Τακτική :    StarStarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar Empty
 • Συχνότητα Παιξίματος : StarStarStarStarStarStarStarStarStarStar Empty
 • Τελική Βαθμολογία :      StarStarStarStarStarStarStarStarStar HalfStar Empty

Τι μας άρεσε:

 • Ιδανικό για Party
 • Ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό και συναρπαστικό
 • Εύκολο στην μεταφορά (μικρό κουτί χωράει στην τσέπη σας)
 • Έχει πολλές παραλλαγές για εναλλακτικό τρόπο παιξίματος
 • Είναι παιχνίδι το οποίο μπορούν να παίξουν μεγάλες παρέες
 • Εύκολο να το εξηγήσετε, να το στήσετε και να το παίξετε με όλους

Τι δεν μας άρεσε:

 • Τα γραφικά θα μπορούσαν να είναι καλύτερα
 • Κάποιος από την παρέα πρέπει να κάνει τον αφηγητή (υπάρχει βέβαια παραλλαγή που κάπως το διορθώνει)

Επίλογος: Το Lupus in Tabula είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι καρτών που θα συναρπάσει και σίγουρα θα ανάψει τα αίματα στην παρέα. Αν τύχει ποτέ να περάσετε δίπλα από μια παρέα γύρω από ένα τραπέζι επάνω στο οποίο υπάρχει ένα μικρό κίτρινο κουτάκι, και η οποίοι γελάνε, ωρύονται και φωνάζουν, μην απορήσετε γιατί σχεδόν βέβαια θα παίζουν Lupus in Tabula. Το Lupus in Tabula διαρκεί περίπου 20-30 λεπτά για παρέα 12 ατόμων κάτι το οποίο επίσης συγκαταλέγεται ανάμεσα στα θετικά του. Επιπλέον υπάρχει μια πληθώρα εναλλακτικών κανόνων και ειδικών χαρακτήρων για ποικιλία. Για παράδειγμα υπάρχει ο σωματοφύλακας ο οποίος προστατεύει σε κάθε γύρο ένα άτομο από τη σφαγή των λυκανθρώπων, ή η παραλλαγή των φαντασμάτων στην οποία όσοι πεθαίνουν συνεχίζουν να ψηφίζουν κ.α.

V.

“π(2) = πήγαινε παίξε”

To Lupus in Tabula είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι μπλόφας, διεξαγωγής συμπερασμάτων, "τρόμου", μυστηρίου, διαπραγμάτευσης και κυρίως διασκέδασης. Οι λυκάνθρωποι καταδιώκουν το απομονωμένο χωρίο, γνωστό ως "Tabula". Κάθε βράδυ μερικοί από τους χωρικούς μεταμορφώνονται σε λυκανθρώπους και σφάζουν ένα ανυποψίαστο αθώο θύμα. Οι υπόλοιποι χωρικοί που θα καταφέρουν να επιζήσουν συγκεντρώνονται κάθε μέρα για να συζητήσουν το πρόβλημά τους...στο τέλος της συζήτησης αποφασίζουν να σαμποτάρουν ένα άτομο που τους έχει κινήσει περισσότερο τις υποψίες ότι θα μπορούσε να είναι ένας από τους λυκανθρώπους. Ποιοι θα καταφέρουν να επιζήσουν από τη σφαγή και τους λυκανθρώπους? Ποιοι θα συνεργαστούν καλύτερα για να αποκαλύψουν τους λυκανθρωπους…

User Rating: 3.6 ( 2 votes)

Μέσα στο κουτί θα βρείτε:

 • Μια τράπουλα 24 καρτών οι οποίες αντιπροσωπεύουν: 3 Λυκάνθρωπους, 13 Ανθρώπους (12 Κάτοικοι και 1 Μάντης), 8 Ειδικούς Χαρακτήρες (1 Μέντιουμ, 1 Δαιμονισμένο, 1 Σωματοφύλακα, 2 Μασόνους, 1 Μεταλλαγμένο Χάμστερ, 1 Γκούφο, 1 Μυθομανή)
 • 10 κάρτες σύνοψης
 • 26 κάρτες Εξαγριωμένου Όχλου
 • 3 κενές κάρτες για δημιουργίες παικτών
 • 1 φυλλάδιο οδηγιών
more games

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Βρείτε τις καλύτερες τιμές, που αλλού?

Σχετικά με Epitrapaizoume

Epitrapaizoume
” We don’t stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing” δηλαδή ” Δεν σταματάμε να παίζουμε επειδή γερνάμε αλλά γερνάμε επειδή σταματάμε να παίζουμε” George Bernard Μας αρέσουν τα επιτραπέζια παιχνίδια και κυρίως μας αρέσει να διασκεδάζουμε παίζοντας ότι λογής παιχνίδι υπάρχει με καλούς φίλους και παρέα!!! Αυτή ήταν και θα είναι η κινητήρια δύναμη αυτής της σελίδας. Η φιλοσοφία του Επιτραπαίζουμε είναι ότι τα παιχνίδια μας φέρνουν περισσότερο κοντά... πήγαινε παίξε

Δείτε επίσης...

Παίζουμε με το παιδί μας @Κελί 17/12/2017

ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ Ζήστε τη ψυχαγωγία μέσα από το επιτραπέζιο παιχνίδι, παίρνοντας δύσκολες …

 • ΕΡΩΤΗΣΗ ΦΙΛΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΑΙΖΟΥΜΕ:
  MATSAS10, ευχαριστω πολυ.απο τους ειδικους χαρακτηρες ποσους μπορεις να βαλεις σ ενα παιχνιδι??υπαρχει περιορισμος δηλαδη στους ποσους θα βαλεις??
  στα ελληνικα υπαρχει το παιχνιδι?
  ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
  Δεν κάνει τίποτα 🙂 Το παιχνίδι (δεν έχει καθόλου κείμενο στις κάρτες του) και στις κόπιες που μπορείς να βρείς εύκολα στα καταστήματα της Κάισσας, στο Public και αλλού, περιέχονται ογηγίες σε διάφορες γλώσσες συμπεριλαμβανομένου και ελληνικά
  Σχετικά με τους ειδικούς χαρακτήρες, οι κανόνες λένε ότι με 9 και παραπάνω παίκτες μπορείς να προσθέσεις 1 ή και παραπάνω ρόλους! Πιο συγκεκριμένα ο κάθε ειδικός χαρακτήρας προτείνεται αν παίζουν τόσοι παίκτες όσοι είναι στην παρένθεση: Μάντης(όταν παίζουν τουλάχιστον 9 παίκτες), Δαιμονισμένος (10), Σωματοφύλακας (11), Γκούφος(12), Μασώνοι (13), Το Μεταλλαγμένο Χάμστερ (15), Μυθομανής (16)
  Αγγλικοί κανόνες υπάρχουν και εδώ:
  http://spelarch.khbo.be/PDFspelregels/7742.pdf
  Βέβαια κανείς δεν σε εμποδίζει να αντικαταστίσεις π.χ. δυο άνρωπους με 2 Μασώνους, ή έναν άνθωπο με ένα σωματοφύλακα κοκ (αυτό για παράδειγμα μιας και βοηθάει τους ανθρώπους θα στο συνιστούσα αν στην παρέα σας κερδίζουν πιο συχνά οι λυκάνθρωποι και θα θέλατε να τους δυσκολέψετε λίγο ισορροπώντας το παιχνίδι). Για πρώτη φορά όμως συνιστάται να μην χρησημοποιείσετε ειδικούς χαρακτήρες, μέχρι να μάθουν όλοι το παιχνίδι μετα από μερικούς γύρους και να αισθάνονται άνετα!
  Τέλος θα ήθελα να προσθέσω ότι είναι αρκετά καλό παιχνίδι για μεγάλες παρέες και για πάρτυ, εμείς για παράδειγμα φέτος το παίξαμε πολλαπλές φορές στην παραλία με 9 άτομα και δούλεψε μια χαρά!!! 🙂 ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε , καλή συνέχεια και καλό παιχνίδι!!!

 • ΕΡΩΤΗΣΗ ΦΙΛΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΑΙΖΟΥΜΕ:
  MATSAS10, αν καταλαβα καλα σε περιπτωση που υπαρχει παλι ισοβαθμια βγαζει εναν στην τυχη ο οργανωτης???
  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ γραψει καποιος αν ξερει τους ειδικους χαρακτηρες του παιχνιδιου ποια η ονομασια τους και τι ακριβως κανουν?δεν γινεται καμια αναφορα σε αυτους
  ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
  Αγαπητέ φίλε του επιτραπαίζουμε καλημέρα 🙂
  Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις σου είναι οι εξής:
  Α) Ας υποθέσουμε ότι παίζει παρέα 10 ατόμων και κατά την διάρκεια της πρώτης ψηφοφορίας για λιντσάρισμα 3 άτομα (ο Γιώργος, η Ελένη και ο Κώστας) μαζέψουν τον ίδιο αριθμό αρνητικών ψήφων μπροστά τους (έστω από 3 κάρτες όχλου). Τότε ακολουθεί 2η ψηφοφορία όπου ο Γιώργος, η Ελένη και ο Κώστας δεν έχουν δικαίωμα ψήφου και οι υπόλοιποι 7 ψηφίζουν ποιος από τους 3 θα λιντσαριστεί. Σε περίπτωση και δεύτερης ισοβαθμίας (πράγμα σχετικά σπάνιο) τότε ο οργανωτής επιλέγει έναν στην τύχη.

  Β) Οι ειδικοί χαρακτήρες του παιχνιδιού είναι οι παρακάτω:
  1. Medium (Μάντης) είναι άνθρωπος ο οποίος έχει την ικανότητα να μιλάει με τους νεκρούς. Στην αρχή της νύχτας (ξεκινώντας από την 2η νύχτα) ο αφηγητής καλεί την φάση “Μάντη” να παιχτεί και του δείχνει αντίχειρα επάνω εάν ο τελευταίος παίχτης που λιντσαρίστηκε ήταν λυκάνθρωπος ή αντίχειρα κάτω αν δεν ήταν λυκάνθρωπος.
  2. Possessed (Δαιμονισμένος) είναι άνθρωπος ο οποίος παίρνει το μέρος των λυκανθρώπων χωρίς να γνωρίζει ποίοι είναι – και επομένως κερδίζει τελικά μαζί με την ομάδα των λυκανθρώπων
  3. Bodyguard (Σωματοφύλακας) είναι άνθρωπος ο οποίος προστατεύει έναν παίκτη της επιλογής του κάθε νύχτα. Στην αρχή της νύχτας (ξεκινώντας από την 2η νύχτα) πρίν τη φάση των λυκανθρώπων ο αφηγητής καλεί τη φάση του σωματοφύλακα. Τότε ο παίκτης που παίζει το ρόλο του σωματοφύλακα δείχνει στον αφηγητή τον παίκτη που επιλέγει να προστατεύσει. Εάν οι λυκάνθρωποι επιλέξουν αυτόν τον παίκτη για φαγητό, δεν πεθαίνει, και κανείς δεν σκοτώνεται για αυτήν την νύχτα.
  4. Owl (Γκούφος) είναι άνθρωπος ο οποίος έχει ειδική ικανότητα. Κατά τη διάρκεια κάθε νύχτας ο αφηγητής καλεί τη φάση του Γκούφου κατά την οποία επιλέγει ένα άτομο. Κατά την διάρκεια της μέρας όταν φτάσει η φαση της ψηφοφορίας και όλοι οι παίκτες έχουν ψηφίσει για 2 υποψήφιους , ο αφηγητής ανακοινώνει το όνομα του ατόμου που έχει επιλεχθεί από τον Γκούφο και αυτός αυτόμα γίνεται ο δεύτερος υποψήφιος για λυτσάρισμα. Αν το άτομο που επιλέχθηκε από τον Γκούφο ήταν ο ένας από τους δυο υποψηφίους, τότε η προτίμηση του Γκούφου δεν αλλάζει κάτι επιπλέον.
  5. Freemasons (Μασώνοι) είναι δυο άνθρωποι οι οποίοι ξέρουν μεταξύ τους ποιοι είναι. Κατά τη διάρκεια της πρώτης νύχτας, ο αφηγητής καλεί την φάση των Μασόνων, αυτοί ανοίγουνε τα μάτια τους και αναγνωρίζονται μεταξύ τους (Οι Μασόνοι προστίθενται πάντα σαν ζεύγος ρόλων στο παιχνίδι και ποτέ μόνοι τους).
  6. Werehamster (Το Μεταλλαγμένο Χάμστερ) παίζει μόνος του και δεν μπορεί να σκοτωθεί από τους λυκανθρώπους. Αν οι λυκάνθρωποι τον επιλέξουν σαν θύμα, τότε κανείς δεν σκοτώνεται εκείνη τη νύχτα. Στο τέλος του παιχνιδιού το Μεταλλαγμένο Χάμστερ είναι ο μοναδικός νικητής αν είναι ζωντανό. Σκοτώνεται μόνο εάν ο Μάντης τον δείξει κατά την φάση του. Σκοτώνεται στο τέλος της νύχτας μαζί με το θύμα των λυκανθρώπων. Τέλος αναφορικά με τον ρόλο του θεωρείται άνθρωπος για τα διάφορα καλέσματα.
  7. Mythomaniac (Μυθομανής) παίζει στο τέλος της δεύτερης νύχτας. Μια ειδική φάση παίζεται κατά την οποία έχει μόνο μια ευκαρία να δείξει έναν παίκτη στον αφηγητή. Εάν αυτός που έδειξε δεν είναι λυκάνθρωπος ή μάντης τότε ο μυθομανής παραμένει ως άνθρωπος μέσα στο παιχνίδι. Αν αυτός που έδειξε είναι λυκάνθρωπος ή μάντης τότε ο μυθομανής τότε αυτόματα παίρνει και εκείνος τον ίδιο ρόλο (δηλαδή γίνεται λυκάνθρωπος ή μάντης) Από εδω και στο εξής ο μυθομανής ανοίγει τα μάτια του κατά την διάρκεια της νύχτας όταν ο αφηγητής καλέσει τη φάση του ρόλου τον οπίο και αυτός πλέον έχει (Ο Μάντης θα βλέπει τον μυθομανή –λυκάνθρωπο ως λυκάνθρωπο κανονικά).