Κεντρική / Game / TSCHAK! (2011)

TSCHAK! (2011)

Stars: StarStarStarStarStarStarStarStar HalfStar EmptyStar Empty

Βαθμολογία: 7.60

Κατάταξη: 719

Σχεδιαστής Dominique Ehrhard
Παίκτες 2–4
Διάρκεια 30–40
λεπτά
Ηλικίες 8
Γλώσσα Δεν υπάρχει κείμενο μέσα στο παιχνίδι
Κατηγορία Card Games (Παιχνίδια Καρτών),Fantasy (Φαντασίας),Memory (Μνήμης)
Εκδόσεις GameWorks

Το TSCHAK! είναι ένα παιχνίδι καρτών στο οποίο κάθε παίκτης θα έχει την ευκαιρία να παίξει και με τα χαρτιά (χέρι) των αντιπάλων του. Ποιος θα είναι περισσότερο αποτελεσματικός στο να αποφύγει τους τρωγλοδύτες και τα μεγάλα τέρατα, ενώ θα κερδίζει τους μεγαλύτερους θησαυρούς και τα θρυλικά δακτυλίδια της δύναμης;

Η τράπουλα καρτών του TSCHAK αποτελείται από δώδεκα μάγους (μπλε), δώδεκα πολεμιστές (πράσινους), δώδεκα νάνους (κόκκινους) και τέσσερα αντικείμενα (μοβ). Στην αρχή του παιχνιδιού ένας παίχτης παίρνει τρεις μάγους, τρεις πολεμιστές και τρεις νάνους και ένα αντικείμενο. Σε παιχνίδι με λιγότερους από τέσσερις παίχτες μοιράστε κάρτες και στους εικονικούς παίχτες, αυτές οι κάρτες δεν παίζονται σε αυτό το γύρο. Στη συνέχεια τοποθετήστε στο ταμπλό ένα τέρας και ένα θησαυρό ανοιχτό σε κάθε ένα από τα τρία επίπεδα.

Οι παίχτες προσπαθούν να κατεβάσουν τους καλύτερους συνδυασμούς για να κερδίσουν θησαυρούς και να αποφύγουν τα τέρατα.  Στο πρώτο γύρο, οι παίχτες επιλέγουν μια κάρτα από το χέρι τους και την αποκαλύπτουν, επιλέγουν δεύτερη κάρτα από το χέρι τους και την αποκαλύπτουν και τέλος επιλέγουν μια τρίτη κάρτα από το χέρι τους και την αποκαλύπτουν. Οι παίχτες πρέπει να δημιουργήσουν μια συλλογή καρτών από τρία διαφορετικά χρώματα, οι δυνάμεις αυτών των ομάδων καρτών (οι τιμές/αξίες τους) συγκρίνονται μεταξύ τους. Ο χαμαιλέον μάγος με το ερωτηματικό “?”  έχει αξία ίση με την αξία του ισχυρότερου (μεγαλύτερου σε τιμή) μάγου στον τραπέζι. Η κάρτα με το αντικείμενο διπλασιάζει τον πιο αδύνατο χαρακτήρα που έχετε έχετε στο χέρι σας. Η πιο αδύναμη ομάδα καρτών παίρνει την κάρτα τεράτων, η οποία έχει αρνητικούς πόντους και η ισχυρότερη ομάδα καρτών παίρνει την κάρτα θησαυρών, η οποία έχει συνήθως θετικούς πόντους. Η σειρά με την οποία κερδίζουν οι κάρτες σε μια αναμέτρηση είναι: πρώτα η κάρτα με τον ισχυρότερο μάγο, έπειτα η κάρτα με το μάγο με τη ράβδο, έπειτα ο ισχυρότερος πολεμιστής και ούτω καθεξής.

Στο δεύτερο γύρο, οι παίχτες αποκαλύπτουν μια κάρτα, κατόπιν ένα ζευγάρι καρτών συγκρίνουν τις δυνάμεις τους. Στο τρίτο γύρο, οι παίχτες αποκαλύπτουν τρεις κάρτες ταυτόχρονα. Τέλος, οι παίχτες συγκρίνουν την τελευταία κάρτα που έχουν στο χέρι τους και  κερδίζουν το χρυσό από 0-3 ανάλογα με τη δύναμη της τελευταίας κάρτας.

Μόλις παιχτούν και οι δέκα κάρτες, κάθε παίχτης δίνει ολόκληρο το χέρι του στον παίχτη που βρίσκεται στα αριστερά του και τώρα οι παίχτες παίζουν με τις ίδιες κάρτες που έπαιζε ο παίχτης που βρίσκεται στα δεξιά του. Έπειτα από τέσσερις γύρους, το παιχνίδι τελειώνει και οι παίχτες συγκρίνουν τους πόντους τους. Μερικοί θησαυροί και τέρατα αξίζουν έναν καθορισμένο αριθμό θετικών ή αρνητικών πόντων άλλοι αξίζουν το τετράγωνο του αριθμού των πόντων που έχετε συλλέξει (είτε θετικός είτε αρνητικός) και άλλοι θησαυροί έχουν special ιδιότητες, όπως την εξάλειψη μιας κάρτας τεράτων από αυτές που έχετε συλλέξει. Ο παίχτης με τον μεγαλύτερο αριθμό πόντων κερδίζει.

Για να είστε ο νικητής θα πρέπει να διαχειριστείτε όσο το δυνατόν καλύτερα τις κάρτες που έχετε στο χέρι σας καθώς και να να παρακολουθείτε τη στρατηγική των συμπαιχτών σας, οι οποίοι θέλουν όσο και εσείς να συλλέξουν τους περισσότερους θησαυρούς.  Το παιχνίδι βασίζεται μόνο στη καλή στρατηγική και καθόλου στη τύχη καθώς όλοι οι παίχτες θα παίξουν με όλες τις κάρτες.

Το TSCHAK! είναι ένα παιχνίδι καρτών στο οποίο κάθε παίκτης θα έχει την ευκαιρία να παίξει και με τα χαρτιά (χέρι) των αντιπάλων του. Ποιος θα είναι περισσότερο αποτελεσματικός στο να αποφύγει τους τρωγλοδύτες και τα μεγάλα τέρατα, ενώ θα κερδίζει τους μεγαλύτερους θησαυρούς και τα θρυλικά δακτυλίδια της δύναμης; Η τράπουλα καρτών του TSCHAK αποτελείται από δώδεκα μάγους (μπλε), δώδεκα πολεμιστές (πράσινους), δώδεκα νάνους (κόκκινους) και τέσσερα αντικείμενα (μοβ). Στην αρχή του παιχνιδιού ένας παίχτης παίρνει τρεις μάγους, τρεις πολεμιστές και τρεις νάνους και ένα αντικείμενο. Σε παιχνίδι με λιγότερους από τέσσερις παίχτες μοιράστε κάρτες και στους εικονικούς παίχτες, αυτές οι κάρτες δεν παίζονται σε αυτό το γύρο. Στη συνέχεια τοποθετήστε στο ταμπλό ένα τέρας και ένα θησαυρό ανοιχτό σε κάθε ένα από τα τρία επίπεδα. Οι παίχτες προσπαθούν να κατεβάσουν τους…

User Rating: Be the first one !

Το Tschak! είναι ένα μικρό παιχνίδι καρτών όπου οι παίκτες προσπαθούν να κερδίσουν θησαυρούς αποφεύγοντας τα διάφορα τέρατα αλλά δεν είναι μόνο αυτό, ο τρόπος παιξίματος του Tschak! είναι ιδιαίτερα έξυπνος. Η τράπουλα των 40 καρτών του παιχνιδιού αποτελείται από μάγους πολεμιστές και νάνους με διαφορετικές αξίες (δύναμη) επάνω τους.  Σε κάθε παίκτης μοιράζονται 3 κάρτες από το κάθε είδος και 1 κάρτα μαγικού αντικειμένου κάνοντας συνολικά το χέρι του κάθε παίκτη 10 κάρτες. Οι παίκτες επιτίθενται σε 4 πύργους (1 σε κάθε γύρο) και αυτός που θα μαζέψει μέχρι το τ Players will assault 4 towers (one per round) and the player with most victory points τέλος τους περισσότερους πόντους νίκης (VPs) θα είναι ο νικητής. Κάθε πύργος έχει 3 επίπεδα και σε κάθε επίπεδο τοποθετούνται τυχαία ένας θησαυρός και ένα τέρας που τον φυλάει. Για κάθε επίπεδο, οι παίκτες παίζουν συνολικά 3 κάρτες και τελικά ο συνδυασμός με την υψηλότερη δύναμη κερδίζει το θησαυρό, ενώ ο συνδυασμός με τη χαμηλότερη δύναμη λαμβάνει αυτό που κρύβει το τέρας (κάτι όχι και τόσο καλό…)το. Μερικές κάρτες έχουν ειδικές ιδιότητες, για παράδειγμα ένα μάγος (το ερωτηματικό) αντιγράφει τον περισσότερο ισχυρό μάγο από το τραπέζι για τον παίκτη που τον έπαιξε, και το μαγικό αντικείμενο διπλασιάζει τη χαμηλότερη κάρτα στο συνδυασμό του παίκτη που το έπαιξε.

Κάθε επίπεδο των πύργων παίζεται διαφορετικά. Στο πρώτο επίπεδο οι παίκτες παίζουν ταυτόχρονα 1 κάρτα από το χέρι τους, συνολικά 3 φορές μέχρι να έχουν κατεβάσει 3 κάρτες μπροστά τους.  Στο δεύτερο επίπεδο οι παίκτες παίζουν αρχικά 2 κάρτες ταυτόχρονα και στην συνέχεια άλλη μια. Τέλος στο 3ο επίπεδο οι παίκτες παίζουν και τις 3 κάρτες τους ταυτόχρονα.  Έτσι μένουν με 1 κάρτα μόνο στο τέλος (αρχικό χέρι 10 καρτών) την οποία και φανερώνουν μαζί για να κερδίσουν 3, 2,ή 1 χρυσό νόμισμα (δηλαδή πόντος νίκης) ανάλογα με το ποιος έχει την υψηλότερη δύναμη. Μερικοί θησαυροί είναι καταραμένοι και δίνουν αρνητικούς πόντους νίκης και μερικοί έχουν ως αποτέλεσμα να ακυρώσουν μια καταραμένη κάρτα κ.α. Το παιχνίδι από μόνο του φαίνεται ότι έχει ότι χρειάζεται για να γίνει επιτυχία, ωστόσο έχει κάτι ακόμα το οποίο βρήκαμε ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Μετά από κάθε γύρο οι κάρτες δεν μαζεύονται για ανακάτεμα και ξαναμοιράζονται, αλλά αντί αυτού, οι κάρτες (το χέρι) του κάθε παίκτη περνάει στον επόμενο δεξιά. Αυτό σημαίνει ότι όλοι η παίκτες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα έχουν την ευκαρία να παίξουν με τα ίδια φύλλα και δεν μπορεί κανείς να παραπονεθεί για τυχερή μοιρασιά.  Επιπλέον στο παιχνίδι μπαίνει και το στοιχείο της μνήμης μιας και βοηθάει πολύ να προσπαθήσετε να θυμηθείτε τι φύλλα έχουν περάσει. Πάμε να δούμε από τι είναι φτιαγμένο το Tschak!:

 • Θέμα :                              StarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar EmptyStar Empty
 • Ευκολία :                         StarStarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar Empty
 • Κανόνες :                        StarStarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar Empty
 • Γραφικά :                        StarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar EmptyStar Empty
 • Περιεχόμενα :                 StarStarStarStarStarStarStarStar HalfStar EmptyStar Empty
 • Διασκέδαση :                  StarStarStarStarStarStarStarStarStarStar Empty   
 • Μηχανισμοί :                  StarStarStarStarStarStarStarStarStar HalfStar Empty
 • Πως παίζεται :                StarStarStarStarStarStarStarStarStar HalfStar Empty
 • Στρατηγική / Τακτική :    StarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar EmptyStar Empty
 • Συχνότητα Παιξίματος : StarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar EmptyStar Empty
 • Τελική Βαθμολογία :      StarStarStarStarStarStarStarStar HalfStar EmptyStar Empty

Το παιχνίδι παίζεται γρήγορα και οι παίκτες δεν περιμένουν σχεδόν καθόλου μέχρι να παίξουν οι υπόλοιποι και να ξαναέρθει η σειρά τους.  Η εταιρεία Gameworks και ο σχεδιαστής του Tschak! Dominique Ehrhard (Condotierre και Water Lily) έκαναν φανταστική δουλειά και σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν

Τι μας άρεσε:

 • Εύκολοι κανόνες
 • Χαρούμενα γραφικά
 • Το παιχνίδι κυλάει γρήγορα
 • Εύκολη μεταφορά (μικρό κουτί πάει παντού)
 • Το παιχνίδι έχει πολύ τακτική και όλοι θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν με όλη την τράπουλα
 • Η τύχη δεν θα σας βοηθήσει αλλά πρέπει να σχεδιάσετε έξυπνα τη στρατηγική σας
 • Ιδανικό κουτί αποθήκευσης με θήκες για όλα τα περιεχόμενα
 • Παίζεται το ίδιο καλά με 2 3 ή 4 παίκτες

Τι δεν μας άρεσε:

 • Θα θέλαμε να μπορεί να παίζεται με παραπάνω από 4 παίκτες
 • Όταν χρησιμοποιήσουμε προστατευτικά sleeves οι κάρτες δεν χωράνε πίσω στις θήκες του κουτιού

Επίλογος: Το Tschak! είναι ένα εξαιρετικό, διασκεδαστικό παιχνίδι που παίζεται μόνο του ή ανάμεσα από πιο βαριά παιχνίδια και αναμφισβήτητα διαθέτει ένα από αλλά έξυπνο μηχανισμό για τη διαχείριση και το παίξιμο των καρτών. Θα βρείτε τον εαυτό σας να εκνευρίζετε απίστευτα όταν ένας άλλος παίκτης παίζει την κάρτα που ελπίζατε ότι δεν είχε… Καλή διαχείριση καρτών χεριού, μνήμη και σωστός σχεδιασμός είναι αυτά που χρειάζεστε για να κάνετε τη νίκη δική σας και να γίνεται ο κυρίαρχος των πύργων του Tschak!! Προτείνεται ανεπιφύλακτα για κάθε τύπο παίκτη.

V.

“π(2) = πήγαινε παίξε”

Το TSCHAK! είναι ένα παιχνίδι καρτών στο οποίο κάθε παίκτης θα έχει την ευκαιρία να παίξει και με τα χαρτιά (χέρι) των αντιπάλων του. Ποιος θα είναι περισσότερο αποτελεσματικός στο να αποφύγει τους τρωγλοδύτες και τα μεγάλα τέρατα, ενώ θα κερδίζει τους μεγαλύτερους θησαυρούς και τα θρυλικά δακτυλίδια της δύναμης; Η τράπουλα καρτών του TSCHAK αποτελείται από δώδεκα μάγους (μπλε), δώδεκα πολεμιστές (πράσινους), δώδεκα νάνους (κόκκινους) και τέσσερα αντικείμενα (μοβ). Στην αρχή του παιχνιδιού ένας παίχτης παίρνει τρεις μάγους, τρεις πολεμιστές και τρεις νάνους και ένα αντικείμενο. Σε παιχνίδι με λιγότερους από τέσσερις παίχτες μοιράστε κάρτες και στους εικονικούς παίχτες, αυτές οι κάρτες δεν παίζονται σε αυτό το γύρο. Στη συνέχεια τοποθετήστε στο ταμπλό ένα τέρας και ένα θησαυρό ανοιχτό σε κάθε ένα από τα τρία επίπεδα. Οι παίχτες προσπαθούν να κατεβάσουν τους…

User Rating: Be the first one !

Μέσα στο κουτί θα βρείτε:

 • 1 ταμπλό που αντιπροσωπεύει το κάστρο στο οποίο κάνετε επίθεση
 • 40 κάρτες ηρώων περιπέτειας (12 μάγους σε μπλε, 12 πολεμιστές σε πράσινο, 12 νάνους σε κόκκινο και 4 πολύτιμα μαγικά αντικείμενα
 • 28 κάρτες θησαυρών κάστρου (14 κάρτες τεράτων, 14 κάρτες θησαυρών)
 • 2 πλακίδια καθ οδόν (για χρήση σε παιχνίδι με 2-3 παίκτες)
 • 1 φυλλάδιο οδηγιών
Σχεδιαστής Dominique Ehrhard
Εικονογράφηση Vincent Dutrait
Εκδόσεις GameWorks
Χρονιά 2011
Αριθμός Παικτών 2–4
Προτείνεται για 2–4 παίκτες
Διάρκεια 30–40
λεπτά
Ηλικίες 8
Εξάρτηση από γλώσσα Δεν υπάρχει κείμενο μέσα στο παιχνίδι
Κύρια Ονομασία TSCHAK!
Εναλλακτικές Ονομασίες
Κατηγορία Card Games (Παιχνίδια Καρτών), Fantasy (Φαντασίας), Memory (Μνήμης)
Μηχανισμοί Hand Management (Διαχείρισης Καρτών Χεριού), Memory (Μνήμη)
Βραβεία
Παίξτε το Online
Κανόνες (Αγγλικά) Κατεβάστε τους Κανόνες (Αγγλικά)
Κανόνες (Ελληνικά)
more games

Messina 1347 (2021)
Arkham Horror The Card Game Revised Core Set (2016)
Maquis (2013)
Eldritch Horror (2013)
7 Wonders Architects (2021)
Golem (2021)
Boonlake (2021)
Euthia Torment of Resurrection (2021)
Pandemic Legacy Season 1 (2015)
Ark Nova (2021)
Tinners' Trail (2021)
Arkham Horror (Third Edition) (2018)
Anno 1800 (2020)
Tranglar (2021)
Stardew Valley The Board Game (2021)
MicroMacro Ανεξιχνίαστες Υποθέσεις (2021)

Σχετικά με Epitrapaizoume

” We don’t stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing” δηλαδή ” Δεν σταματάμε να παίζουμε επειδή γερνάμε αλλά γερνάμε επειδή σταματάμε να παίζουμε” George Bernard Μας αρέσουν τα επιτραπέζια παιχνίδια και κυρίως μας αρέσει να διασκεδάζουμε παίζοντας ότι λογής παιχνίδι υπάρχει με καλούς φίλους και παρέα!!! Αυτή ήταν και θα είναι η κινητήρια δύναμη αυτής της σελίδας. Η φιλοσοφία του Επιτραπαίζουμε είναι ότι τα παιχνίδια μας φέρνουν περισσότερο κοντά... πήγαινε παίξε

Δείτε επίσης...

TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume

⚡️ https://linktr.ee/epitrapaizoume 🎲 TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume ✏️ …