Κεντρική / Game / Lupus in Tabula (2001)

Lupus in Tabula (2001)

To Lupus in Tabula είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι μπλόφας, διεξαγωγής συμπερασμάτων, “τρόμου”, μυστηρίου, διαπραγμάτευσης και κυρίως διασκέδασης. Οι λυκάνθρωποι καταδιώκουν το απομονωμένο χωρίο, γνωστό ως “Tabula”. Κάθε βράδυ μερικοί από τους χωρικούς μεταμορφώνονται σε λυκανθρώπους και σφάζουν ένα ανυποψίαστο αθώο θύμα. Οι υπόλοιποι χωρικοί που θα καταφέρουν να επιζήσουν συγκεντρώνονται κάθε μέρα για να συζητήσουν το πρόβλημά τους… στο τέλος της συζήτησης αποφασίζουν να σαμποτάρουν ένα άτομο που τους έχει κινήσει περισσότερο τις υποψίες ότι θα μπορούσε να είναι ένας από τους λυκανθρώπους. Ποιοι θα καταφέρουν να επιζήσουν από τη σφαγή και τους λυκανθρώπους? Ποιοι θα συνεργαστούν καλύτερα για να αποκαλύψουν τους λυκανθρωπους και οι χωρικοί να συνεχίσουν να ζουν γαλήνια στο “Tabula”? Ένα κλασικό παιχνίδι για μεγάλες παρέες από 8 έως 24 παίχτες.

To Lupus in Tabula είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι μπλόφας, διεξαγωγής συμπερασμάτων, "τρόμου", μυστηρίου, διαπραγμάτευσης και κυρίως διασκέδασης. Οι λυκάνθρωποι καταδιώκουν το απομονωμένο χωρίο, γνωστό ως "Tabula". Κάθε βράδυ μερικοί από τους χωρικούς μεταμορφώνονται σε λυκανθρώπους και σφάζουν ένα ανυποψίαστο αθώο θύμα. Οι υπόλοιποι χωρικοί που θα καταφέρουν να επιζήσουν συγκεντρώνονται κάθε μέρα για να συζητήσουν το πρόβλημά τους... στο τέλος της συζήτησης αποφασίζουν να σαμποτάρουν ένα άτομο που τους έχει κινήσει περισσότερο τις υποψίες ότι θα μπορούσε να είναι ένας από τους λυκανθρώπους. Ποιοι θα καταφέρουν να επιζήσουν από τη σφαγή και τους λυκανθρώπους? Ποιοι θα συνεργαστούν καλύτερα για να αποκαλύψουν τους…

User Rating: 2.46 ( 4 votes)

Την περασμένη εβδομάδα είχαμε μια συγκέντρωση 10 φίλων και χρειαζόμασταν ένα party game το οποίο θα ήταν κατάλληλο για μεγάλες παρέες. Υπήρχαν αρκετές επιλογές αλλά αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε τη βραδιά μας με λυκάνθρωπους και πιο συγκεκριμένα με το Lupus in Tabula. Πρόκειται για ένα παιχνίδι το οποίο δουλεύει εξαιρετικά σε μεγάλες παρέες αλλά χρειάζεται αρκετά άτομα για να δείξει. Το Lupus in Tabula παίζεται με 8-25 παίκτες και όσο περισσότεροι παίκτες συμμετέχουν τόσο πιο ενδιαφέρον γίνεται.

Η βασική ιδέα του παιχνιδιού είναι η παρακάτω: στο παιχνίδι υπάρχει ένας οργανωτής ο οποίο δεν παίζει ο ίδιος αλλά οργανώνει το παιχνίδι και βοηθάει στην ομαλή διεξαγωγή του. Συνήθως υπάρχουν 2-3 λυκάνθρωποι οι οποίοι ξυπνάνε την νύχτα για να κατασπαράξουν τους χωρικούς, ένας μάντης με το χάρισμα της ενόρασης και οι υπόλοιποι είναι χωρικοί του χωριού Tabula. Την νύχτα όλοι (με την εξαίρεση του οργανωτή) κρατάν τα μάτια τους κλειστά. Στη συνέχεια ο μάντης μετά την καθοδήγηση του οργανωτή, ανοίγει τα μάτια του και δείχνει σιωπηλά έναν παίκτη για να μάθει αν είναι λυκάνθρωπος ή άνθρωπος.  Ο οργανωτής με το αντίχειρα δείχνει επάνω για ναι και κάτω για όχι και στη συνέχεια ο μάντης κλείνει ξανά τα μάτια του, δίνοντας τη σειρά στους λυκάνθρωπους να ανοίξουν τα μάτια και σιωπηλά να συνεννοηθούν και να δείξουν στον οργανωτή ποιον τρώνε, μετά κλείνουν και αυτοί τα μάτια τους. Ο κόκορας ακούγεται, έχει ξημερώσει όλοι ανοίγουν τα μάτια τους.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι χωρικοί λογομαχούν για το ποιος είναι λυκάνθρωπος και ποιος όχι (μη ξεχνάτε ότι και οι Λυκάνθρωποι συμμετέχουν στην ανοιχτή συζήτηση και θα κάνουν τα πάντα για να σας ρίξουν στάχτη στα μάτια). Ακολουθεί η ψηφοφορία κατά την οποία όλοι οι κάτοικοι ψηφίζουν για τον ποιος νομίζουν ότι είναι λυκάνθρωπος για να τον λιντσάρουν και να τον βγάλουν εκτός παιχνιδιού. Το παιχνίδι τελειώνει αμέσως μόλις όλοι οι λυκάνθρωποι σκοτωθούν (και οι άνθρωποι κερδίζουν) ή μόλις οι λυκάνθρωποι σκοτώσουν τόσους ανθρώπους ώστε να απομείνει ίδιος αριθμός ζωντανών ανθρώπων και λυκανθρώπων, τότε κατασπαράζουν και τους τελευταίους επιζήσαντες. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ο μάντης προσπαθεί να καθοδηγήσει προσεκτικά του συνανθρώπους του για το ποιος είναι λυκάνθρωπος, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει την ταυτότητα του γιατί τότε σίγουρα θα είναι το επόμενο θύμα των αιμοδιψών λυκανθρώπων. Πάμε να δούμε από τι είναι φτιαγμένο το Lupus in Tabula:

Τι μας άρεσε:

 • Ιδανικό για Party
 • Ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό και συναρπαστικό
 • Εύκολο στην μεταφορά (μικρό κουτί χωράει στην τσέπη σας)
 • Έχει πολλές παραλλαγές για εναλλακτικό τρόπο παιξίματος
 • Είναι παιχνίδι το οποίο μπορούν να παίξουν μεγάλες παρέες
 • Εύκολο να το εξηγήσετε, να το στήσετε και να το παίξετε με όλους

Τι δεν μας άρεσε:

 • Τα γραφικά θα μπορούσαν να είναι καλύτερα
 • Κάποιος από την παρέα πρέπει να κάνει τον αφηγητή (υπάρχει βέβαια παραλλαγή που κάπως το διορθώνει)

Επίλογος: Το Lupus in Tabula είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι καρτών που θα συναρπάσει και σίγουρα θα ανάψει τα αίματα στην παρέα. Αν τύχει ποτέ να περάσετε δίπλα από μια παρέα γύρω από ένα τραπέζι επάνω στο οποίο υπάρχει ένα μικρό κίτρινο κουτάκι, και η οποίοι γελάνε, ωρύονται και φωνάζουν, μην απορήσετε γιατί σχεδόν βέβαια θα παίζουν Lupus in Tabula. Το Lupus in Tabula διαρκεί περίπου 20-30 λεπτά για παρέα 12 ατόμων κάτι το οποίο επίσης συγκαταλέγεται ανάμεσα στα θετικά του. Επιπλέον υπάρχει μια πληθώρα εναλλακτικών κανόνων και ειδικών χαρακτήρων για ποικιλία. Για παράδειγμα υπάρχει ο σωματοφύλακας ο οποίος προστατεύει σε κάθε γύρο ένα άτομο από τη σφαγή των λυκανθρώπων, ή η παραλλαγή των φαντασμάτων στην οποία όσοι πεθαίνουν συνεχίζουν να ψηφίζουν κ.α.

V.

“π(2) = πήγαινε παίξε”

To Lupus in Tabula είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι μπλόφας, διεξαγωγής συμπερασμάτων, "τρόμου", μυστηρίου, διαπραγμάτευσης και κυρίως διασκέδασης. Οι λυκάνθρωποι καταδιώκουν το απομονωμένο χωρίο, γνωστό ως "Tabula". Κάθε βράδυ μερικοί από τους χωρικούς μεταμορφώνονται σε λυκανθρώπους και σφάζουν ένα ανυποψίαστο αθώο θύμα. Οι υπόλοιποι χωρικοί που θα καταφέρουν να επιζήσουν συγκεντρώνονται κάθε μέρα για να συζητήσουν το πρόβλημά τους... στο τέλος της συζήτησης αποφασίζουν να σαμποτάρουν ένα άτομο που τους έχει κινήσει περισσότερο τις υποψίες ότι θα μπορούσε να είναι ένας από τους λυκανθρώπους. Ποιοι θα καταφέρουν να επιζήσουν από τη σφαγή και τους λυκανθρώπους? Ποιοι θα συνεργαστούν καλύτερα για να αποκαλύψουν τους…

User Rating: 2.46 ( 4 votes)

Μέσα στο κουτί θα βρείτε:

 • Μια τράπουλα 24 καρτών οι οποίες αντιπροσωπεύουν: 3 Λυκάνθρωπους, 13 Ανθρώπους (12 Κάτοικοι και 1 Μάντης), 8 Ειδικούς Χαρακτήρες (1 Μέντιουμ, 1 Δαιμονισμένο, 1 Σωματοφύλακα, 2 Μασόνους, 1 Μεταλλαγμένο Χάμστερ, 1 Γκούφο, 1 Μυθομανή)
 • 10 κάρτες σύνοψης
 • 26 κάρτες Εξαγριωμένου Όχλου
 • 3 κενές κάρτες για δημιουργίες παικτών
 • 1 φυλλάδιο οδηγιών
Σχεδιαστής Domenico Di Giorgio
Εικονογράφηση Gianpaolo Derossi
Εκδόσεις Edge Entertainment, IELLO, Ltd., Mayfair Games, dV Giochi
Χρονιά 2001
Αριθμός Παικτών 8–24
Προτείνεται για 9–24 παίκτες
Διάρκεια 20–45
λεπτά
Ηλικίες 8
Εξάρτηση από γλώσσα Κάποιο απαραίτητο κείμενο, Κείμενο που απομνημονεύεται εύκολα, Χρήση μικρού βοηθητικού σημειώματος
Κύρια Ονομασία Lupus in Tabula
Εναλλακτικές Ονομασίες
Κατηγορία Bluffing (Μπλόφας), Deduction (Διεξαγωγής Συμπερασμάτων), Horror (Τρόμου), Murder Mystery (Φόνου, Μυστηρίου), Negotiation / Trading (Διαπραγμάτευσης / Εμπορίου), Party (Πάρτι)
Μηχανισμοί Partnerships (Συμμαχίες), Role Playing (Ρόλων και Διαχείρισης τους), Variable Player Powers (Εναλλαγής Δυνατοτήτων Παίκτη), Voting (Ψηφοφορίας)
Βραβεία
Παίξτε το Online
Κανόνες (Αγγλικά) Κατεβάστε τους Κανόνες (Αγγλικά)
Κανόνες (Ελληνικά)
more games

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Messina 1347 (2021)
Arkham Horror The Card Game Revised Core Set (2016)
Maquis (2013)
Eldritch Horror (2013)
7 Wonders Architects (2021)
Golem (2021)
Boonlake (2021)
Euthia Torment of Resurrection (2021)
Pandemic Legacy Season 1 (2015)
Ark Nova (2021)
Tinners' Trail (2021)
Arkham Horror (Third Edition) (2018)
Anno 1800 (2020)
Tranglar (2021)
Stardew Valley The Board Game (2021)
MicroMacro Ανεξιχνίαστες Υποθέσεις (2021)

Σχετικά με Epitrapaizoume

” We don’t stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing” δηλαδή ” Δεν σταματάμε να παίζουμε επειδή γερνάμε αλλά γερνάμε επειδή σταματάμε να παίζουμε” George Bernard Μας αρέσουν τα επιτραπέζια παιχνίδια και κυρίως μας αρέσει να διασκεδάζουμε παίζοντας ότι λογής παιχνίδι υπάρχει με καλούς φίλους και παρέα!!! Αυτή ήταν και θα είναι η κινητήρια δύναμη αυτής της σελίδας. Η φιλοσοφία του Επιτραπαίζουμε είναι ότι τα παιχνίδια μας φέρνουν περισσότερο κοντά... πήγαινε παίξε

Δείτε επίσης...

TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume

⚡️ https://linktr.ee/epitrapaizoume 🎲 TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume ✏️ …