Κεντρική / Board Games / REVIEW: Bloodborne The Board Game

REVIEW: Bloodborne The Board Game

Το νέο παιχνίδι της CMON και των Eric M. Lang και Michael Shinall είναι εδώ. Είχα την ευκαιρία να το δοκιμάσω πρόσφατα και ομολογώ ότι μου άφησε τις καλυτερες εντυπώσεις.

Να σημειώσω εδώ ότι ανηκω στην μειοψηφία εκείνων που δεν έχουν δοκιμάσει το videogame (ξέρω, ξέρω κακώς) οπότε η εμπειρία μου είναι καθαρά από το παιχνίδι και δεν έχει επηρεαστεί από αγάπη για τον δημοφιλή τίτλο.

Θεματικά οι παίκτες αναλαμβάνουν τον ρόλο hunters οι οποίοι βρίσκονται στην πόλη του Yharnam πλήττεται από μια μάστιγα που μετατρέπει τους ανθρώπους σε τέρατα εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα. Ως Κυνηγός, εναπόκειται σε εσάς να εξουδετερώσετε αυτή την αυξανόμενη απειλή. Θα πρέπει να πολεμήσετε ανάμεσα στα τέρατα και στους ντόπιους κατοίκους για να επιβιώσετε την νύχτα και να ανακαλύψετε την πηγή αυτής της τρέλας. Στο campaign-based action-adventure Blood: Το Board Game, οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο των Κυνηγών, δουλεύοντας μαζί ενάντια στο παιχνίδι για να αποκαλύψουν τα μυστήρια που κρύβονται στην πόλη του Yharnam και πέρα από αυτήν.

Από Θέμα Ποιότητας Παραγωγης: 
Γενικά η CMON μας έχει συνηθίσει σε όμορφες ποιοτικές παραγωγές, με ωραίες μινιατούρες και μαγευτικό art. Εδώ η κληρονομιά του videogame είναι εμφανής και τα πλακίδια της πόλης, μαζί με τα κτίρια είναι σχεδιασμένα με προσεκτική λεπτομέρεια, ωραίο φωτισμό και δίνουν εντονα την αίσθηση της προχωρημένης νυχτας. Αυτήν τη φορά η εταιρεία μας εκπλήσσει ευχάριστα με κάρτες linen finish, κάτι το οποίο δεν ακολουθούσε σαν πρακτική στα προηγούμενα της παιχνίδια. Δεδομένου ότι το παιχνίδι είναι campaign card driven, με πολλές κάρτες και narrative η χρήση καλής ποιότητας cardstock εκτιμάται ιδιαιτέρως. Για τις μινιατούρες στα παιχνίδια της CMON δύσκολα θα πει κανείς κακά λόγια μιας και ξεχωρίζουν πάντα από τον συνηθισμένο ανταγωνισμό, ωστόσο να προσθέσουμε εδώ ότι τόσο από θέμα λεπτομέρεια, μεγέθους και ποσότητας μέσα στο κουτί, ξεχωρίζουν ακομα περισσότερο από ότι συνήθως. Τέλος μεγάλη ποικιλία σε κάρτες και gameplay ακομα και μέσα στο core game, υποσχονται πολλές ώρες παιχνιδιού και σε γενικές γραμμές καλό value for money.

Από Θέμα Παικτικης Εμπειρίας:
Από την αρχή γίνεται ξεκάθαρο μέσα στο παιχνίδι ότι η ιστορία και το narrative θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του Campaign. Τόσο το κεντρικό hunt, όσο και τα side missions σε κάθε chapter βοηθάμε στο να χτιστεί θεματικά η κεντρική ιστορία και να δώσουν μια αίσθηση horror adventure μοναδική και ιδιαίτερη. Η αίσθηση που αφήνει το παιχνίδι είναι μια όμορφη ισορροπία ανάμεσα σε action/μάχες με monsters και ιστορίας. Ο τρόπος με τον οποίο δουλεύει η μάχη με κάρτες και speed αποτελεί ένα μικρό puzzle από μόνο του για το πως να “βγει” καλύτερα. Μέσα στο παιχνίδι θα βρείτε μοναδικά όπλα, καθένα με διάφορες μορφές και ιδιότητες, οι Κυνηγοί πρέπει να σκέφτονται γρήγορα και να προσαρμόζουν την τακτική τους για να ξεπεράσουν τους πολλούς εχθρούς που στέκονται εμπόδιο στο δρόμο τους. Τα όπλα τους αποτελουν βασικό συστατικό της επίθεσης καινο τρόπος με τον οποίο δουλεύουν μαζί με τις κάρτες που παίζονται επάνω τους, δίνει κάτι φρέσκο και διαφορετικό, που όμοιο του δεν εχουνε δει ξανά σε άλλο παιχνίδι μέχρι στιγμής. Οι εχθροί έχουν και αυτοί διαφορετικό τρόπο να επιτεθούν και οι παίκτες καλείστε να μάθετε την συμπεριφορά τους, να εκμεταλλευτείτε τις αδυναμίες τους και να τους καταρρίψτε ξανά και ξανά! Η μάχη με τις κάρτες είναι μοναδική και η τύχη έχει λίγη θέση εδώ. Η επιτυχία ή η αποτυχία εξαρτάται από τις επιλογές σας και τον τρόπο προσέγγισης κάθε περιπέτειας, κάθε επίθεσης και κάθε ξεχωριστής κατάστασης! Φυσικά, ενάντια σε αυτούς τους φρικτούς εχθρούς, ο θάνατος είναι ένα συνηθισμένο γεγονός, αλλά μην ανησυχείτε καθώς ο θάνατος δεν είναι τέλος για έναν κυνηγό. Όσοι πέφτουν σε μάχη ξυπνάνε στο Όνειρο του Κυνηγού (Hunter’s Dream), έτοιμοι να επιστρέψουν στον αγώνα. Πριν όμως επιστρέψουν μπορούν να αναβαθμίσουν την τράπουλα τους με καλύτερες και πιο αποτελεσματικες κάρτες αντιμαθαστωντας τις βασικές με τις οποίες ξεκινάνε. Προσοχή, ωστόσο, όταν ξυπνήσετε μπορεί να βρείτε προηγούμενους εχθρούς και εμπόδια που επιστρέφουν και πάλι. Το χειρότερο, ο χρόνος δεν είναι με το μέρος σας, καθώς το Blood Moon ανεβαίνει ακόμα περισσότερο στον ουρανό, διαδίδοντας την τρέλα σε όλο το Yharnam. Κάθε φορά που ο κυνηγός σας πεθαίνει και πηγαίνει στο Hunter’s Dream, το time track του παιχνιδιού τρέχει. Πρέπει να προσπαθήσετε με όλες σας τις δυνάμεις να εκπληρώσετε τις αποστολές, να ανακαλύψετε στοιχεία και να ακολουθήσετε τα σημάδια, έγκαιρα, αν εσείς και οι σύντροφοί σας θέλετε να ελπίζετε να ολοκληρώσετε το Κυνήγι πριν η πόλη φτάσει σε ένα ατυχές τέλος. Έφτασα σε σημείο να πρέπει να αποφασίσω αν θα αφήσω να φύγει έναν χωρικό ο οποίος έγινε πάνω του την μυρωδιά των τεράτων, μιας και δεν ήξερα αν ήταν από τα αίματα στα ρούχα του ή είχε αρχίσει να αλλάζει και ο ίδιος. Το δίλημμα ομως αυτό ήταν μοναδικό και με μετέφερε στην καρδιά των σημαντικών αποφασεων οι οποίες ίσως γυρίσουν να με στοιχειώνουν στην πορεία. Χώρος να θέλω να προχωρήσω σε spoiler, δυνατή ιστορία και έντονη ατμόσφαιρα μέσα στο παιχνίδι που σε κερδίζει.

Τελική Αποψη:
Το Bloodborne The Boardgame είναι ένα άκρως θεματικό, ατμοσφαιρικό και πάνω από όλα καλοσχεδιασμενο παιχνίδι που σε εκπλήσσει με την διαφορά στα σημεία. Μπαίνοντας στο τραπέζι είχα χαμηλές προσδοκίες και βγήκα ομολογουμένως εντυπωσιασμενος με την παικτικη εμπειρία της περιπέτειας. Με άφησε με λαχτάρα και όρεξη να δω και τα υπόλοιπα campaigns όπως και τις επεκτάσεις. Ανεξάρτητα με τον αν έχετε παίξει το videogame, μη διστάσετε να δοκιμάσετε το παιχνίδι εάν σας δοθεί η ευκαιρία, το πιθανότερο είναι ότι θα ξεπεράσει τις προσδοκίες σας και θα σας εκπλήξει ευχάριστα, όπως έκανε και σε μένα. Διαφορετικό, πλούσιο, ποιοτικό, ατμοσφαιρικό και καλοσχεδιασμενο, αυτό ειανι το Bloodborne The Boardgame. Όπως ξεκινάτε το κυνήγι, να θυμάστε πάντα το παλιό ρητό: “We are born of the blood, made men by the blood, undone by the blood. Our eyes are yet to open… Fear the old blood.”

ΣΤΑ ΘΕΤΙΚΑ:
+ Εξαιρετική παραγωγή & ποιοτικά περιεχόμενα
+ Πολύ gameplay μέσα στο βασικό κουτί
+ Άκρως θεματικό και ατμοσφαιρικό παιχνίδι με ενδιαφέρουσα ιστορία
+ Πρωτότυπο σύστημα μάχης με κάρτες που προσομοιώνει αρκετές τα videogames

ΣΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ:
– Όπως όλα του είδους χρειάζονται αρκετή ώρα setup
– Branching story που σε αφήνει με απορία τι θα είχε γίνει αν…
– Υψηλό κόστος, ειδικά αν επενδύσει κάνεις και στις πολλές επεκτάσεις

Unboxing & Impressions Video για το παιχνίδι παρακάτω:

How to Play Video για το παιχνίδι παρακάτω:

Live Playthrough Video για το παιχνίδι παρακάτω:

Κάντε click παρακάτω στο εξώφυλλο του κουτιού του παιχνιδιού για να μεταβείτε στην σελίδα καταχώρησης με περισσότερες πληροφορίες, κριτική για το παιχνίδι και άλλες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες:

Σχετικά με Epitrapaizoume

” We don’t stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing” δηλαδή ” Δεν σταματάμε να παίζουμε επειδή γερνάμε αλλά γερνάμε επειδή σταματάμε να παίζουμε” George Bernard Μας αρέσουν τα επιτραπέζια παιχνίδια και κυρίως μας αρέσει να διασκεδάζουμε παίζοντας ότι λογής παιχνίδι υπάρχει με καλούς φίλους και παρέα!!! Αυτή ήταν και θα είναι η κινητήρια δύναμη αυτής της σελίδας. Η φιλοσοφία του Επιτραπαίζουμε είναι ότι τα παιχνίδια μας φέρνουν περισσότερο κοντά... πήγαινε παίξε

Δείτε επίσης...

TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume

⚡️ https://linktr.ee/epitrapaizoume 🎲 TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume ✏️ …