Κεντρική / Board Games / REVIEW: Aftermath

REVIEW: Aftermath

Δείτε τι καινούργιο, μόλις έφτασε...

Γεια σε όλους, ένα μικρό review για το Aftermath μετά από περίπου 6 ώρες (solo). Τo συγκεκριμένο είναι ένα storybook adventure game, στο οποίο το ταμπλό είναι το ίδιο το βιβλίο.

Έχει την λογική legacy παιχνιδιού και συνολικά το όλο campaign διαρκεί περίπου 24 ώρες πάνω κάτω ανάλογα με των αριθμό των παιχτών και τα side missions που θα επιλεγούν να γίνουν.

Το θέμα είναι post apocalyptic με 4 τρωκτικά (χαρακτήρες) και μια κοινωνία τρωκτικών η οποία καλείται να επιβιώσει σε έναν κόσμο χωρίς ανθρώπους και στον οποίο όλα τα ζώα έχουν ξαφνικά ανθρώπινες ικανότητες. Κάθε παίχτης επιλέγει από έναν χαρακτήρα από τους 4 με διαφορετικές ικανότητες και ξεκινάει την αναζήτηση μέσα στον χάρτη και στις διάφορες περιοχές. Σε παιχνίδι με δυο παίχτες πρέπει να επιλεγούν 2 χαρακτήρες από κάθε ένα ενώ σε σόλο μπορείς να επιλέξεις από 2-4 χωρίς περιορισμούς.
Κάθε σελίδα απο τις 108 του βιβλίου είναι και μία διαφορετική ιστορία περιοχή και οι μηχανισμοί του παιχνιδιού για τα actions κάθε παίχτη βασίζονται στην χρησιμοποίηση καρτών σε συνδυασμό με items που κάνεις equip. Για να μην κουράσω περισσότερο θα γράψω από κάτω όσο πιο περιληπτικά γίνεται τα συν και πλην του παιχνιδιού.

ΣΤΑ ΘΕΤΙΚΑ:

+ Αν και ακούγεται παιδική η ιστορία έχει αρκετό βάθος και πολύ καλογραμμένη με σωστό και όχι κουραστικά flavor texts, και σε κάνει να θες να δεις πως τελικά θα εξελιχθεί.
+ Το θέμα του επιτρέπει να παιχτεί από οικογένειες με μεγάλα παιδιά
+ Εύκολοι κανόνες (θα πάω και στο βιβλίο οδηγιών)
+ Ο μηχανισμός με τις κάρτες αν και απλός σου δίνει αρκετές επιλογές και ενισχύει πάρα πολύ το interaction.
+ Για legacy παιχνίδι έχει αρκετή επαναληψιμότητα καθώς κάθε σελίδα που έχει ήδη παιχτεί μπορεί να είναι πολύ διαφορετική την επόμενη φορά με τον μηχανισμό των random encounters.
+ Το παιχνίδι έρχεται με διάφορα κουτιά που κάνει το “save” του campaing πάρα πολύ εύκολο και γρήγορο, καθώς και το στήσιμο και ξεστήσιμο.
+ μεγάλη ποικιλία αποστολών (δεν είναι απλά hack & slash), με κάποιες αποστολές να περιλαμβάνουν γρίφους και mini games.
+ Εξαιρετική ποιότητα υλικών. Ειδικά κάποιες μινιατούρες είναι πραγματικά εντυπωσιακές.

ΣΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ:

– Ίσως και το μόνο. Τραγικό rulebook. ότι έχετε διαβάσει ισχύει. Ειδικά στο πρώτο playthrough αναγκάστηκα να ψαχτώ αρκετά στο forum του BGG, αλλά μετά κυλάει μια χαρά. Πάντως θα μπορούσε να ήταν καλύτερο.

Συνοψίζοντας, θέλω να τονίσω ότι είναι η πρώτη μου επαφή με storybook παιχνίδι οπότε δεν έχω σύγκριση.
Συνολικά το παιχνίδι είναι πάρα πολύ καλά δουλεμένο αν εξαιρέσεις το rulebook, και για legacy παιχνίδι παρουσιάζει αρκετή επαναληψιμότητα. Τα υλικά είναι φανταστικά και οι μηχανισμοί του αν και απλοί χρίζουν αρκετά στρατηγικής σκέψης.

Unboxing Video για το παιχνίδι παρακάτω:

How to Play Video για το παιχνίδι παρακάτω:

Live Playthrough Video για το παιχνίδι παρακάτω:

Κάντε click παρακάτω στο εξώφυλλο του κουτιού του παιχνιδιού για να μεταβείτε στην σελίδα καταχώρησης με περισσότερες πληροφορίες, κριτική για το παιχνίδι και άλλες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες:

Βρείτε τις καλύτερες τιμές, που αλλού?

Σχετικά με Antonis Segre

Ο Αντώνης έχει σπουδάσει οικονομικά και εργάζεται σαν ιδιωτικός υπάλληλος σε πολυεθνική εταιρεία. Η πρώτη του επαφή με τα επιτραπέζια ήταν όπως και για πολλούς άλλους με το Hero Quest. Είναι λάτρης των συνεργατικών παιχνιδιών αλλά του αρέσουν επίσης παιχνίδια με καινοτόμους μηχανισμούς και ωραία θεματολογία. Τον τελευταίο καιρό βρήκε μια νέα αγάπη στον κόσμο των adventure book games καθώς και των dungeon crawl. Αγαπημένα παιχνίδια: Scythe, Mansions of Madness, Atlantis Rising (2nd edition), Aftermath, Cyclades, Terra Mystica, Twilight struggle, 7 Wonders, Power Grid

Δείτε επίσης...

TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume

⚡️ https://linktr.ee/epitrapaizoume 🎲 TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume ✏️ …