Κεντρική / Game / Pinguin Party (Πάρτυ, Το) (2008)

Pinguin Party (Πάρτυ, Το) (2008)

Stars: StarStarStarStarStarStarStar HalfStar EmptyStar EmptyStar Empty

Βαθμολογία: 6.40

Κατάταξη: 949

Σχεδιαστής Reiner Knizia
Παίκτες 2–6
Διάρκεια 15–15
λεπτά
Ηλικίες 6
Γλώσσα Δεν υπάρχει κείμενο μέσα στο παιχνίδι
Κατηγορία Animal (Ζώα),Card Games (Παιχνίδια Καρτών),Kids (Παιδικά και όχι μόνο)
Εκδόσεις 999 Games, AMIGO Spiel + Freizeit GmbH, Asmodee, Kaissa Chess & Games, Oink Games

Μετά από ένα βαρύ και δύσκολο χειμώνα όλοι δικαιούνται λίγη ξεκούραση και ξενοιασιά ειδικά οι πιγκουίνοι ήρθε η ώρα τους λοιπόν να ξεφαντώσουν και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για ξεφάντωμα από ένα καλό πάρτυ.  Ο ήλιος λάμπει πάνω στο χιόνι και τα ψάρια χοροπηδάνε μέσα από τις τρύπες στον πάγο και οι πιγκουίνοι αρχίζουν τις τσουλήθρες στο χιόνι με τα κοκτέιλ στο χέρι. Το Πάρτυ (Pinguin Party) ξεκινάει και οι πιγκουίνοι σχηματίζουν πυραμίδες, ο ένας πάνω στον άλλο!!! Όσοι περισσότεροι οι πιγκουίνοι στην πυραμίδα τόσο το καλύτερο . Αλλά δεν είναι τόσο εύκολο όσο αρχικά φαίνεται. Σχεδόν βέβαια θα υπάρξουν φορές που δεν θα καταφέρετε να χωρέσετε τους πιγκουίνους σας μέσα στην πυραμίδα και θα “τιμωρηθείτε” για όσους αφήσετε έξω στο τέλος με μάρκες ποινής. Μετά από αρκετούς γύρους ο παίκτης που θα έχει καταφέρει να στριμώξει περισσότερους πιγκουίνους στις πυραμίδες και θα έχει συγκεντρώσει τις λιγότερε αρνητικές μάρκες μπροστά του θα είναι και ο νικητής, ο πιο μουράτος πιγκουίνος της παρέας.

 

Μετά από ένα βαρύ και δύσκολο χειμώνα όλοι δικαιούνται λίγη ξεκούραση και ξενοιασιά ειδικά οι πιγκουίνοι ήρθε η ώρα τους λοιπόν να ξεφαντώσουν και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για ξεφάντωμα από ένα καλό πάρτυ.  Ο ήλιος λάμπει πάνω στο χιόνι και τα ψάρια χοροπηδάνε μέσα από τις τρύπες στον πάγο και οι πιγκουίνοι αρχίζουν τις τσουλήθρες στο χιόνι με τα κοκτέιλ στο χέρι. Το Πάρτυ (Pinguin Party) ξεκινάει και οι πιγκουίνοι σχηματίζουν πυραμίδες, ο ένας πάνω στον άλλο!!! Όσοι περισσότεροι οι πιγκουίνοι στην πυραμίδα τόσο το καλύτερο . Αλλά δεν είναι τόσο εύκολο όσο αρχικά φαίνεται. Σχεδόν βέβαια θα υπάρξουν φορές που δεν θα καταφέρετε να χωρέσετε τους πιγκουίνους σας μέσα στην πυραμίδα και θα…

User Rating: Be the first one !

Το Πάρτυ αποτελείται από 36 κάρτες πινγκοίνων σε 5 διαφορετικά χρώματα και μερικές μάρκες ποινών. Ξεκινώντας το παιχνίδι δημιουργείτε μια στοίβα με τις μάρκες ποινής στο τραπέζι, η τράπουλα ανακατεύεται και μοιράζεται ισάριθμα στους παίκτες. Ένας παίκτης επιλέγεται ως πρώτος και το παιχνίδι είναι έτοιμο να ξεκινήσει. Στη σειρά του ένας παίκτης παίρνει απλά μια κάρτα από το χέρι του και την τοποθετεί ανοικτή στο τραπέζι. Κάθε κάρτα τοποθετείται με τέτοιο τρόπο ώστε τελικά να σχηματιστεί μια πυραμίδα καρτών. Όταν ένας παίκτης τοποθετεί μια κάρτα στην κάτω γραμμή καρτών τότε μπορεί να διαλέξει να την βάλει είτε αριστερά είτε δεξιά από τις άλλες κάρτες, αλλά ποτέ δεν μπορεί η κάτω γραμμή να ξεπεράσει τις 8 κάρτες το μέγιστο. Οι παίκτες μπορούν εναλλακτικά να τοποθετήσουν μια κάρτα από πάνω από άλλες 2 (η μισή κάρτα ακουμπάει την κάτω αριστερά και η άλλη μισή την κάτω δεξιά) ωστόσο μπορούν να το κάνουν αν και μόνο αν το χρώμα της νέας κάρτας που βάζουν είναι ίδιο με το χρώμα μιας εκ των δυο από κάτω καρτών. Επιπλέον εάν ένας παίκτης καταφέρει να ξεφορτωθεί όλες τις κάρτες από το χέρι του στο γύρο του τότε βγαίνει από το παιχνίδι, Ο γύρος τελειώνει όταν όλοι οι παίκτες βγουν είτε γιατί άδειασαν το χέρι τους είτε γιατί δεν έχουν κατάλληλη κάρτα να παίξουν και πάνε πάσο. Στην τελευταία περίπτωση παίρνουν τόσες μάρκες ποινής όσες και οι αχρησιμοποίητες κάρτες που τους έμειναν στο χέρι. Εάν κατάφεραν να παίξουν όλες τις κάρτες από το χέρι τους τότε δικαιούνται να επιστρέψουν 2 μάρκες ποινής (από αυτές που έχουν ήδη συγκεντρώσει) πίσω στο απόθεμα. Οι παίκτες παίζουν τόσους γύρους όσοι και οι παίκτες που συμμετέχουν, στο τέλος του παιχνιδιού ο παίκτης με τις λιγότερες μάρκες είναι και ο νικητής.

Ο μηχανισμός του παιχνιδιού είναι 100% Knizia. Χωρίς πολλά πολλά, απλός και δουλεύει μια χαρά. Το Πάρτυ είναι ιδιαίτερα διαδραστικό και προσφέρει αρκετή αλληλεπίδραση στους παίκτες. Συνεχώς βρίσκεστε στη θέση όπου χρειάζεται να αναπροσαρμόσετε τα σχέδια σας για το ποια κάρτα να βάλετε που σύμφωνα πάντα με αυτά που έπραξαν οι φίλοι σας πριν από σας. Προσφέρει τη δυνατότητα να τη φέρετε στους άλλους και να τους μπλοκάρετε αναγκάζοντας τους να μείνουν με πολλές κάρτες στο χέρι (αρκεί να μπλοκάρετε ένα χρώμα που εκείνοι έχουν). Κάτι ακόμα που κάνει Το Πάρτυ ενδιαφέρον είναι ότι μέχρι και το τέλος όλοι διεκδικούν τη νίκη και μόνο προς τις τελευταίες τοποθετήσεις καρτών ξεκαθαρίζει το τοπίο. Αρχικά μπορεί να σας δώσει την εντύπωση ότι είναι καθαρά παιχνίδι τύχης. Πρόκειται για παιχνίδι καρτών που έχει αρκετά έντονο το στοιχείο της τύχης ωστόσο με έξυπνο παιχνίδι και σωστή επιλογή καρτών είναι δυνατό να εκτοπίσετε τον παράγοντα τύχη και να διεκδικείστε σθεναρά την νίκη. Πείτε μας σε ποιον δεν αρέσει το θέαμα αυτών των αστείων πτηνών και ιδιαίτερα ο τρόπος με τον οποίο περπατάνε. Πάμε να δούμε από τι είναι φτιαγμένο Το Πάρτυ:

 • Θέμα :                              StarStarStarStarStarStar EmptyStar EmptyStar EmptyStar EmptyStar Empty
 • Ευκολία :                         StarStarStarStarStarStarStarStarStarStar
 • Κανόνες :                        StarStarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar Empty
 • Γραφικά :                        StarStarStarStarStarStarStar HalfStar EmptyStar EmptyStar Empty
 • Περιεχόμενα :                 StarStarStarStarStarStarStar HalfStar EmptyStar EmptyStar Empty
 • Διασκέδαση :                  StarStarStarStarStarStarStarStarStarStar Empty   
 • Μηχανισμοί :                  StarStarStarStarStarStar HalfStar EmptyStar EmptyStar EmptyStar Empty
 • Πως παίζεται :                StarStarStarStarStarStarStar HalfStar EmptyStar EmptyStar Empty
 • Στρατηγική / Τακτική :    StarStarStarStarStarStar EmptyStar EmptyStar EmptyStar EmptyStar Empty
 • Συχνότητα Παιξίματος : StarStarStarStarStarStar EmptyStar EmptyStar EmptyStar EmptyStar Empty
 • Τελική Βαθμολογία :      StarStarStarStarStarStarStar HalfStar EmptyStar EmptyStar Empty

Τι μας άρεσε:

 • Κυριολεκτικά πανεύκολο
 • Παίζει αρκετά καλά τόσο με 2 όσο και με περισσότερους παίκτες
 • Κατά ένα περίεργο τρόπο αν σας αρέσει η πασιέντζα θα σας αρέσει και το Πάρτυ
 • Γρήγορο παιχνίδι, στη σειρά σας απλά τοποθετείτε μια κάρτα
 • Ιδανικό παιχνίδι για να παίξετε με τα παιδιά σας
 • Όμορφη εικονογράφηση των πιγκουίνων
 • Εύκολη μεταφορά (μικρό κουτί πάει παντού)

Τι δεν μας άρεσε:

 • Δεν έχει και τόσο στρατηγική κάποιες φορές θα σκεφτείτε ότι παραείναι απλό
 • Εάν παίζετε με παραπάνω παίκτες μέχρι να έρθει η σειρά σας αυτό που σχεδιάζατε πρέπει να το στεφτείτε ξανά γιατί κάποιος σίγουρα σας έκλεισε!!!

Επίλογος: Οι σχεδιαστές παιχνιδιών συχνά αρέσκονται στο να χρησιμοποιούν θέματα με ζώα στα παιχνίδια τους για να τα κάνουν περισσότερο προσιτά σε οικογένειες και παιδιά. Μπορείτε εύκολα να βρείτε μαϊμούδες, κότες, πρόβατα και ποντίκια, ακόμα και πιγκουίνους, όπως έκανε και ο Reiner Knizias στο Pιnguin Party (Το Πάρτυ). Το Πάρτυ είναι ένα παιχνίδι που προτείνεται για να παίξετε γρήγορα ανάμεσα σε πιο βαριά παιχνίδια μεγαλύτερης διάρκειας. Εύκολο στην κατανόηση, γρήγορο, διασκεδαστικό και με αρκετή αλληλεπίδραση ανάμεσα στους παίκτες. Ιδανικό για μικρούς και μεγάλους. Πάρτε το απόφαση είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να γεμίσει πιγκουίνους το τραπέζι σας, απλά ανοίξτε Το Πάρτυ και εκείνοι θα κάνουν τη δουλειά. 

V.

“π(2) = πήγαινε παίξε”

Μετά από ένα βαρύ και δύσκολο χειμώνα όλοι δικαιούνται λίγη ξεκούραση και ξενοιασιά ειδικά οι πιγκουίνοι ήρθε η ώρα τους λοιπόν να ξεφαντώσουν και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για ξεφάντωμα από ένα καλό πάρτυ.  Ο ήλιος λάμπει πάνω στο χιόνι και τα ψάρια χοροπηδάνε μέσα από τις τρύπες στον πάγο και οι πιγκουίνοι αρχίζουν τις τσουλήθρες στο χιόνι με τα κοκτέιλ στο χέρι. Το Πάρτυ (Pinguin Party) ξεκινάει και οι πιγκουίνοι σχηματίζουν πυραμίδες, ο ένας πάνω στον άλλο!!! Όσοι περισσότεροι οι πιγκουίνοι στην πυραμίδα τόσο το καλύτερο . Αλλά δεν είναι τόσο εύκολο όσο αρχικά φαίνεται. Σχεδόν βέβαια θα υπάρξουν φορές που δεν θα καταφέρετε να χωρέσετε τους πιγκουίνους σας μέσα στην πυραμίδα και θα…

User Rating: Be the first one !

Μέσα στο κουτί θα βρείτε:

 • Μια τράπουλα 36 καρτών πιγκουίνων (σε 5 χρώματα, από 7 κόκκινες, μπλε, κίτρινες, μοβ και από 8 πράσινες)
 • 36 μάρκες ποινής (24 ασημένιες αξίας 1 και 12 χρυσές αξίας 5)
 • 1 φυλλάδιο οδηγιών
Σχεδιαστής Reiner Knizia
Εικονογράφηση Markus Wagner
Εκδόσεις 999 Games, AMIGO Spiel + Freizeit GmbH, Asmodee, Kaissa Chess & Games, Oink Games
Χρονιά 2008
Αριθμός Παικτών 2–6
Προτείνεται για 2–6 παίκτες
Διάρκεια 15–15
λεπτά
Ηλικίες 6
Εξάρτηση από γλώσσα Δεν υπάρχει κείμενο μέσα στο παιχνίδι
Κύρια Ονομασία Pinguin Party
Εναλλακτικές Ονομασίες Το Πάρτυ, Pingu Party, Pingoo
Κατηγορία Animal (Ζώα), Card Games (Παιχνίδια Καρτών), Kids (Παιδικά και όχι μόνο)
Μηχανισμοί Area Control and Area Influence (Ελέγχου Επιρροής Περιοχών), Hand Management (Διαχείρισης Καρτών Χεριού)
Βραβεία 2008 Spiel des Jahres Recommendation
Παίξτε το Online
Κανόνες (Αγγλικά) Κατεβάστε τους Κανόνες (Αγγλικά)
Κανόνες (Ελληνικά)
more games

Messina 1347 (2021)
Arkham Horror The Card Game Revised Core Set (2016)
Maquis (2013)
Eldritch Horror (2013)
7 Wonders Architects (2021)
Golem (2021)
Boonlake (2021)
Euthia Torment of Resurrection (2021)
Pandemic Legacy Season 1 (2015)
Ark Nova (2021)
Tinners' Trail (2021)
Arkham Horror (Third Edition) (2018)
Anno 1800 (2020)
Tranglar (2021)
Stardew Valley The Board Game (2021)
MicroMacro Ανεξιχνίαστες Υποθέσεις (2021)

Σχετικά με Epitrapaizoume

” We don’t stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing” δηλαδή ” Δεν σταματάμε να παίζουμε επειδή γερνάμε αλλά γερνάμε επειδή σταματάμε να παίζουμε” George Bernard Μας αρέσουν τα επιτραπέζια παιχνίδια και κυρίως μας αρέσει να διασκεδάζουμε παίζοντας ότι λογής παιχνίδι υπάρχει με καλούς φίλους και παρέα!!! Αυτή ήταν και θα είναι η κινητήρια δύναμη αυτής της σελίδας. Η φιλοσοφία του Επιτραπαίζουμε είναι ότι τα παιχνίδια μας φέρνουν περισσότερο κοντά... πήγαινε παίξε

Δείτε επίσης...

TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume

⚡️ https://linktr.ee/epitrapaizoume 🎲 TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume ✏️ …