Κεντρική / Game / Mr. Jack Pocket (2010)

Mr. Jack Pocket (2010)

Stars: StarStarStarStarStarStarStarStar HalfStar EmptyStar Empty

Βαθμολογία: 7.32

Κατάταξη: 814

Σχεδιαστής Bruno Cathala, Ludovic Maublanc
Παίκτες 2–2
Διάρκεια 15–15
λεπτά
Ηλικίες 14
Γλώσσα Δεν υπάρχει κείμενο μέσα στο παιχνίδι
Κατηγορία Deduction (Διεξαγωγής Συμπερασμάτων),Murder Mystery (Φόνου, Μυστηρίου)
Εκδόσεις Hurrican

Οι πασίγνωστοι σχεδιαστές Bruno Cathala και Ludovic Maublanc χτύπησαν ξανά με το Mr. Jack Pocket, ο μικρός αδερφός του Mr. Jack. Το ταμπλό έχει αντικατασταθεί από ένα πλέγμα μεγάλων 9 πλακιδίων (3×3). Οι ύποπτοι, και ανάμεσα τους και ο Mr. Jack, απεικονίζονται επάνω στα πλακίδια. Ο Holmes, ο Watson και ο αστυνομικός τους σκύλος περιπολούν γύρω από το πλέγμα της πόλης προσπαθώντας να πιάσουν τον ένοχο. Πρόκειται για ένα σύστημα του Bruno Cathala, στο οποίο οι παίκτες μπορούν να “κοιτάνε” κατά το μήκος μιας γραμμής ή μιας στήλης οικοδομικών τετραγώνων της πόλης. Σε κάθε γύρο, όπως και στο original Mr. Jack, υπάρχουν διαθέσιμες 4 ενέργειες. Ο πρώτος παίκτης επιλέγει μια, στη συνέχεια ο αντίπαλος του επιλέγει 2 ενέργειες και στο τέλος ο πρώτος παίκτης επιλέγει και την τελευταία του ενέργεια. Οι ενέργειες επιτρέπουν να κινήσετε ένα ντετέκτιβ μια ή δυο θέσεις κυκλικά γύρω από το ταμπλό-πλέγμα, να γυρίσετε ένα οικοδομικό τετράγωνο έτσι ώστε να αλλάξετε το τι βλέπει ένας ντετέκτιβ κατά μήκος του δρόμου, να αλλάξετε θέση σε 2 οικοδομικά τετράγωνα μεταξύ τους και τέλος να τραβήξετε μια κάρτα άλλοθι!!! Στο τέλος του γύρου ο Mr. Jack πρέπει να δηλώσει ρητά αν φαίνεται από κάποιον από τους ντετέκτιβ, αν δηλαδή κάποιος ντετέκτιβ μπορεί να τον εντοπίσει κατά μήκος του δρόμου που βλέπει. Σκοπός λοιπόν των ντετέκτιβ είναι να εντοπίσουν τον Mr. Jack ενώ ο τελευταίος προσπαθεί απεγνωσμένα να παραμείνει κρυμμένος για αρκετό διάστημα, έτσι ώστε τελικά να καταφέρει να αποδράσει στο τέλος…

Οι πασίγνωστοι σχεδιαστές Bruno Cathala και Ludovic Maublanc χτύπησαν ξανά με το Mr. Jack Pocket, ο μικρός αδερφός του Mr. Jack. Το ταμπλό έχει αντικατασταθεί από ένα πλέγμα μεγάλων 9 πλακιδίων (3x3). Οι ύποπτοι, και ανάμεσα τους και ο Mr. Jack, απεικονίζονται επάνω στα πλακίδια. Ο Holmes, ο Watson και ο αστυνομικός τους σκύλος περιπολούν γύρω από το πλέγμα της πόλης προσπαθώντας να πιάσουν τον ένοχο. Πρόκειται για ένα σύστημα του Bruno Cathala, στο οποίο οι παίκτες μπορούν να "κοιτάνε" κατά το μήκος μιας γραμμής ή μιας στήλης οικοδομικών τετραγώνων της πόλης. Σε κάθε γύρο, όπως και στο original Mr.…

User Rating: 2.79 ( 4 votes)

Στις περισσότερες περιπτώσεις για τα παιχνίδια που πουλάνε αρκετά, οι εταιρίες και οι σχεδιαστές σπεύδουν να βγάλουν μια έκδοση του παιχνιδιού με κάρτες και το αντίστροφο!!! Το πείραμα, δεν είναι πάντα εύκολο να πετύχει και δυο βασικά αδιέξοδα πρέπει να αποφευχθούν: Πρώτα από όλα, η δημιουργία ενός παιχνιδιού “μικρό αδερφάκι” το οποίο ωστόσο να μην παίζει το ίδιο καλά και συχνά πυκνά να απογοητεύει τους fan του βασικού παιχνιδιού και Δεύτερον να χρησιμοποιηθεί απλά το όνομα από το βασικό παιχνίδι για τη δημιουργία του αντίστοιχου καρτοπαίχνιδου (ή το αντίστροφο) χωρίς στην πράξη να έχουν τα δυο καμία σχέση τόσο παικτικά όσο και στην αίσθηση που αφήνουν!!!   Παραδείγματα για αυτήν την τελευταία κατηγορία υπάρχουν πολλά (Άποικοι του Κατάν Settlers of Catan, Στα Κάστρα του Μυστρά Carcassonne ή το Ticket to Ride και τα αντίστοιχα καρτοπαίχνιδα τους  ) τα οποία παρόλο που είναι πολύ διασκεδαστικά παιχνίδια, και ευχαριστιόμαστε να τα παίζουμε, στην πράξη το μόνο κοινό  που έχουν με το βασικό αντίστοιχο παιχνίδι είναι ο τίτλος τους. Στον αντίποδα των παραπάνω ο σχεδιαστής Michael Schacht με το Zooloretto, το επιτραπέζιο παιχνίδι το οποίο προέκυψε από το παιχνίδι καρτών Χαμαιλέοντες Coloretto κατάφερε την απόλυτη ισορροπία. Η ίδια ισορροπία έχει επιτευχθεί και εδώ με το Mr. Jack Pocket, το “μικρό αδερφάκι” του Mr.Jack.

Το Mr. Jack Pocket είναι ένα παιχνίδι από τους Bruno Cathala και Ludovic Maublanc, όπου το ταμπλό έχει αντικατασταθεί με ένα πλέγμα 9 πλακιδίων (3×3) που απεικονίζει τη συνοικία του White Chapel στο Λονδίνο! Οι ύποπτοι , ανάμεσα στους οποίους και ο Mr. jack φαίνονται στην μια όψη καθενός από τα 9 πλακίδια, επάνω στον δρόμο. O Holmes, o Watson και το θρυλικό λαγωνικό τους τριγυρνάνε γύρω από τη συνοικία (πλέγμα) και “κοιτάνε” κατά μήκους του δρόμου σε μια στήλη ή γραμμή ψάχνοντας για τον Mr. jack. Σε κάθε γύρο, όπως και στο κανονικό παιχνίδι Mr. Jack, υπάρχουν διαθέσιμες 4 ενέργειες. Ο πρώτος παίκτης επιλέγει μια, έπειτα ο αντίπαλος δυο, και τέλος ο πρώτος παίκτης παίρνει και την τελευταία ενέργεια που έχει απομείνει! Οι ενέργειες επιτρέπουν να κινηθεί ένας εκ των ντετέκτιβ (Holme,Watson ή ο σκύλος) μια ή δυο θέσεις  γύρω από το πλέγμα ακολουθώντας τη φορά του ρολογιού. Εναλλακτικά μπορεί ένας παίκτης ως ενέργεια, να περιστρέψει ένα πλακίδιο (οικοδομικό τετράγωνο) για να αλλάξει έτσι την διαδρομή που βλέπει ή δεν βλέπει ένας ντετέκτιβ κατά μήκος του δρόμου ή και να αλλάξει τη θέση ανάμεσα σε δυο πλακίδια (οικοδομικά τετράγωνα) χωρίς όμως αυτή τη φορά να τα περιστρέψει. Τέλος ένας παίκτης μπορεί να διαλέξει την ενέργεια η οποία του επιτρέπει να τραβήξει μια κάρτα άλλοθι. Στο τέλος κάθε γύρου ο παίκτης που παίζει τον Mr. Jack πρέπει να δηλώσει αν ο χαρακτήρας πίσω από τον οποίο κρύβεται ο αντεροβγάλτης είναι ορατός ή όχι από κάποιος από τους ντετέκτιβ !!! Οι ντετέκτιβ πρέπει να ανακαλύψουν τον Mr Jack πριν αυτός αποδράσει, κάτι το οποίο καταφέρνει αν παραμείνει για αρκετό χρόνο κρυμμένος, έτσι ώστε τελικά να χαθεί μέσα στις σκιές, στα σοκάκια του White Chappel District.

Το Mr. Jack Pocket είναι μια ευχάριστη και καλοδεχούμενη έκπληξη, με πολύ καλή ποιότητα περιεχομένων, γρήγορο εύκολο και απλό, στήνεται πανεύκολα και καταφέρνει να περάσει έξυπνα το κυνηγητό “γάτας-ποντικιού” που αναβλύζει έντονα από το πλούσιο θέμα του Mr. Jack του αντεροβγάλτη και του δαιμόνιου κυνηγού του, τον Sherlock Holmes… Πάμε να δούμε από τι είναι φτιαγμένο το Mr. Jack Pocket:

 • Θέμα :                              StarStarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar Empty
 • Ευκολία :                         StarStarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar Empty
 • Κανόνες :                        StarStarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar Empty
 • Γραφικά :                        StarStarStarStarStarStarStarStar HalfStar EmptyStar Empty
 • Περιεχόμενα :                 StarStarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar Empty
 • Διασκέδαση :                  StarStarStarStarStarStarStarStar HalfStar EmptyStar Empty   
 • Μηχανισμοί :                  StarStarStarStarStarStarStar EmptyStar EmptyStar EmptyStar Empty
 • Πως παίζεται :                StarStarStarStarStarStarStar HalfStar EmptyStar EmptyStar Empty
 • Στρατηγική / Τακτική :    StarStarStarStarStarStarStar HalfStar EmptyStar EmptyStar Empty
 • Συχνότητα Παιξίματος : StarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar EmptyStar Empty
 • Τελική Βαθμολογία :      StarStarStarStarStarStarStarStar HalfStar EmptyStar Empty

Τι μας άρεσε:

 • καλή ποιότητα περιεχομένων και πλακιδίων
 • γρήγορο και εύκολο, στήνεται στο λεπτό και κρατάει μόλις 15 λεπτά
 • συναρπαστικό κυνήγι τύπου “γάτας-ποντικιού” σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας
 • δένει θεματικά με τον Mr. Jack και τον Sherlock Holmes, οι οποίοι πρωταγωνιστούν
 • μυστήριο τσέπης, οι fan των μυστηρίων Agatha Christie, θα το λατρέψουν

Τι δεν μας άρεσε:

 • κάποια παιχνίδια τελειώνουν υπερβολικά γρήγορα
 • μετά από μια παρτίδα θέλουμε να παίξουμε το μεγάλο του αδερφό, Mr. Jack για ένα full γεύμα

Επίλογος: Το Mr. Jack Pocket είναι ένα γρήγορο και εύκολο παιχνίδι, με ίσως λίγο περισσότερη τύχη από ότι το πρωτότυπο παιχνίδι, ωστόσο ιδιαίτερα ευχάριστο και διασκεδαστικό! Και όπως λέει και ο τίτλος, …Pocket δηλαδή τσέπης σαν νουβέλα  αστυνομικού μυστηρίου που πήρατε να διαβάσετε στην παραλία ή στο τρένο , γυρίζοντας από τη δουλεία!!! Το ίδιο καταφέρνει να κάνει και το  Mr. Jack Pocket και οι fan και όχι μόνο των μυστηρίων Agatha Christie, θα το λατρέψουν… Μας θυμίζει έντονα τον μεγάλο του αδερφό “Mr. Jack” ωστόσο παίζει διαφορετικά, και αν σας αρέσει το ένα από τα δύο παιχνίδια τότε σίγουρα θα αγαπήσετε και το άλλο, ενώ και τα 2 θα ταιριάζουν αρμονικά στην βιβλιοθήκη σας, χωρίς κάποιο να κρύβεται κάτω από την σκιά του άλλου. Εμπρός λοιπόν, …είναι ο Mr. Jack ορατός???

V.

“π(2) = πήγαινε παίξε”

 

Οι πασίγνωστοι σχεδιαστές Bruno Cathala και Ludovic Maublanc χτύπησαν ξανά με το Mr. Jack Pocket, ο μικρός αδερφός του Mr. Jack. Το ταμπλό έχει αντικατασταθεί από ένα πλέγμα μεγάλων 9 πλακιδίων (3x3). Οι ύποπτοι, και ανάμεσα τους και ο Mr. Jack, απεικονίζονται επάνω στα πλακίδια. Ο Holmes, ο Watson και ο αστυνομικός τους σκύλος περιπολούν γύρω από το πλέγμα της πόλης προσπαθώντας να πιάσουν τον ένοχο. Πρόκειται για ένα σύστημα του Bruno Cathala, στο οποίο οι παίκτες μπορούν να "κοιτάνε" κατά το μήκος μιας γραμμής ή μιας στήλης οικοδομικών τετραγώνων της πόλης. Σε κάθε γύρο, όπως και στο original Mr.…

User Rating: 2.79 ( 4 votes)

Μέσα στο κουτί θα βρείτε:

 • 9 πλακίδια (οικοδομικά τετράγωνα) διπλής όψης, με υπόπτους στην μια πλευρά
 • 9 πλακίδια κάρτες άλλοθι
 • 3 κυκλικοί δείκτες Ντετέκτιβ
 • 4 δείκτες Ενεργειών (διπλή όψης)
 • 8 δείκτες Χρόνου (διπλή όψης)
 • 1 φυλλάδιο οδηγιών σε Γαλλικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Ολλανδικά, Ισπανικά και Ελληνικά
Σχεδιαστής Bruno Cathala, Ludovic Maublanc
Εικονογράφηση Jean-Marie Minguez
Εκδόσεις Hurrican
Χρονιά 2010
Αριθμός Παικτών 2–2
Προτείνεται για 2–2 παίκτες
Διάρκεια 15–15
λεπτά
Ηλικίες 14
Εξάρτηση από γλώσσα Δεν υπάρχει κείμενο μέσα στο παιχνίδι
Κύρια Ονομασία Mr. Jack Pocket
Εναλλακτικές Ονομασίες
Κατηγορία Deduction (Διεξαγωγής Συμπερασμάτων), Murder Mystery (Φόνου, Μυστηρίου)
Μηχανισμοί Grid or Area Movement (Κίνηση σε Πλέγμα ή στο Χώρο), Modular Board (Ταμπλό που Αλλάζει), Variable Player Powers (Εναλλαγής Δυνατοτήτων Παίκτη)
Βραβεία 2010 Tric Trac Nominee, 2011 JoTa Best 2-Player Board Game Nominee
Παίξτε το Online
Κανόνες (Αγγλικά) Κατεβάστε τους Κανόνες (Αγγλικά)
Κανόνες (Ελληνικά)
more games

Messina 1347 (2021)
Arkham Horror The Card Game Revised Core Set (2016)
Maquis (2013)
Eldritch Horror (2013)
7 Wonders Architects (2021)
Golem (2021)
Boonlake (2021)
Euthia Torment of Resurrection (2021)
Pandemic Legacy Season 1 (2015)
Ark Nova (2021)
Tinners' Trail (2021)
Arkham Horror (Third Edition) (2018)
Anno 1800 (2020)
Tranglar (2021)
Stardew Valley The Board Game (2021)
MicroMacro Ανεξιχνίαστες Υποθέσεις (2021)

Σχετικά με Epitrapaizoume

” We don’t stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing” δηλαδή ” Δεν σταματάμε να παίζουμε επειδή γερνάμε αλλά γερνάμε επειδή σταματάμε να παίζουμε” George Bernard Μας αρέσουν τα επιτραπέζια παιχνίδια και κυρίως μας αρέσει να διασκεδάζουμε παίζοντας ότι λογής παιχνίδι υπάρχει με καλούς φίλους και παρέα!!! Αυτή ήταν και θα είναι η κινητήρια δύναμη αυτής της σελίδας. Η φιλοσοφία του Επιτραπαίζουμε είναι ότι τα παιχνίδια μας φέρνουν περισσότερο κοντά... πήγαινε παίξε

Δείτε επίσης...

TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume

⚡️ https://linktr.ee/epitrapaizoume 🎲 TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume ✏️ …