Κεντρική / Game / Mord im Arosa (Hotel Mystery) (2010)

Mord im Arosa (Hotel Mystery) (2010)

Stars: StarStarStarStarStarStarStarStar HalfStar EmptyStar Empty

Βαθμολογία: 7.54

Κατάταξη: 749

Σχεδιαστής Alessandro Zucchini
Παίκτες 2–6
Διάρκεια 30–30
λεπτά
Ηλικίες 10
Γλώσσα Δεν υπάρχει κείμενο μέσα στο παιχνίδι
Κατηγορία Murder Mystery (Φόνου, Μυστηρίου)
Εκδόσεις Competo / Marektoy, Zoch Verlag

Το Mord im Arosa  είναι ένα τρισδιάστατο πρωτοποριακό και πάνω από όλα διασκεδαστικό παιχνίδι μυστηρίου για όλη την οικογένεια, τόσο για μικρούς όσο και για τους μεγάλους φίλους των παιχνιδιών εξιχνίασης φόνων. Πιο συγκεκριμένα, το παιχνίδι διαδραματίζεται στο ξενοδοχείο “Arosa” στο οποίο οι παίχτες προσπαθούν να ξετυλίξουν το νήμα μιας  περίεργης υπόθεσης που προκάλεσε τη δολοφονία ενός ή και περισσότερων θύματα!!! Ένα θρίλερ για γερά νεύρα αλλά και ικανά αυτιά, διαδραματίζεται στον μυστηριώδη πύργο του ξενοδοχείου!!!

Ένα βροχερό βράδυ στο ξενοδοχείο Arosa, η ατμόσφαιρα μύριζε θάνατο,  όλα έδειχναν προς την ίδια κατεύθυνση: τα ξύλινα πατώματα έτριζαν, τα παράθυρα ανοιγόκλειναν με μανία, παραδομένα στον ισχυρό άνεμο καθώς περίεργοι ανατριχιαστικοί θόρυβοι ξεπηδούσαν από παντού. Τίποτα δεν θα μπορούσε να μείνει κρυφό εκείνο το βράδυ!!!Πολύ περισσότερο ένα απάνθρωπο έγκλημα!!! Ξαφνικά μέσα από τους μακριούς διαδρόμους του ξενοδοχείου  ξεπηδάει ένας πυροβολισμός! Μια κραυγή και βήματα που απομακρύνονται!!! Μετά τις πρώτες ανακρίσεις, είναι αδιανόητο πως κανείς δεν είδε τίποτα αλλά όλοι άκουσαν τα πάντα!!! Υπήρχαν μαρτυρίες από τους ενοίκους που ξύπνησαν τρομαγμένοι μες στην άγρια νύχτα από τον εκκωφαντικό ήχο του πιστολιού, που αντιλαλούσε για ώρα στους τοίχους του ξενοδοχείου!!! Αλλά ποίος λέει την αλήθεια, ποια μαρτυρία ταιριάζει με τα γεγονότα,  δακτυλικά αποτυπώματα υπάρχουν σε όλους τους ορόφους αλλά ποια από όλα αυτά ανήκουν στο δολοφόνο??? Τα αποδεικτικά στοιχεία είναι πολλά και σίγουρα κάποιος θα ενοχοποιηθεί…θα είναι όμως ο δολοφόνος??? Αν δεν θέλετε να χρεωθεί σε εσάς ο φόνος θα πρέπει να είστε προσεχτικοί και σίγουροι για αυτά που ακούσατε… σίγουρα θα σας κατηγορήσουν για αυτό θα πρέπει και εσείς να ρίξετε το φταίξιμο στους άλλους, και να πάρετε τα φώτα του προβολέα από επάνω σας, δε χρειάζεται δημοσιότητα σε τέτοιες ώρες. Ένα είναι το σίγουρο ότι κάποιος είναι ο δολοφόνος και για αυτό σίγουρα κάποιος θα συλληφθεί και πριν γίνει αυτό υπάρχει ένας κανόνας κανείς δεν μπαίνει ή βγαίνει από το ξενοδοχείο μέχρι να λυθεί το μυστήριο!

Οι παίχτες κινούν υποψίες και ρίχνουν τα ίχνη τους σε μορφή ξύλινων κύβων μέσα στους ορόφους του ξενοδοχείου. Τεντώστε τα αυτιά σας και προσπαθήστε να εντοπίσετε σε ποιο όροφο έπεσαν τα περισσότερα ενοχοποιητικά στοιχεία των αντιπάλων σας. Προσπαθήστε να ακούσετε σωστά που έπεσαν οι ξύλινοι κύβοι, για να καταφέρετε με επιτυχία να κατηγορήστε τους αντιπάλους σας και παράλληλα να καλύψετε τα δικά σας ίχνη. Αν μαντέψετε σωστά τον όροφο όπου βρίσκονται τα ίχνη των αντιπάλων σας οι κατηγορίες θα στραφούν εναντίων τους και εσείς δεν θα θεωρήστε πλέον ύποπτος! Ένοχος είναι αυτός που άφησε τα περισσότερα ίχνη στην περιοχή του εγκλήματος! Αυτός που θα συγκεντρώσει τα λιγότερα ενοχοποιητικά στοιχεία θα είναι και ο νικητής του παιχνιδιού!

Το Mord im Arosa  είναι ένα τρισδιάστατο πρωτοποριακό και πάνω από όλα διασκεδαστικό παιχνίδι μυστηρίου για όλη την οικογένεια, τόσο για μικρούς όσο και για τους μεγάλους φίλους των παιχνιδιών εξιχνίασης φόνων. Πιο συγκεκριμένα, το παιχνίδι διαδραματίζεται στο ξενοδοχείο "Arosa" στο οποίο οι παίχτες προσπαθούν να ξετυλίξουν το νήμα μιας  περίεργης υπόθεσης που προκάλεσε τη δολοφονία ενός ή και περισσότερων θύματα!!! Ένα θρίλερ για γερά νεύρα αλλά και ικανά αυτιά, διαδραματίζεται στον μυστηριώδη πύργο του ξενοδοχείου!!! Ένα βροχερό βράδυ στο ξενοδοχείο Arosa, η ατμόσφαιρα μύριζε θάνατο,  όλα έδειχναν προς την ίδια κατεύθυνση: τα ξύλινα πατώματα έτριζαν, τα παράθυρα ανοιγόκλειναν με μανία, παραδομένα στον ισχυρό άνεμο καθώς περίεργοι ανατριχιαστικοί θόρυβοι ξεπηδούσαν από παντού. Τίποτα…

User Rating: Be the first one !

Οι πρωινές εφημερίδες θα γράψουν “..θάνατος στην Arosa…” περιγράφοντας με λεπτομέρειες το φονικό που έγινε στο Mord im Arosa (Hotel Mystery) !!!! Εσείς το μόνο που θέλετε να διασφαλίσετε σε αυτή τη φάση, μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα είναι να μην περιλαμβάνει η στήλη τη δική σας φωτογραφία, να μην είστε εσείς αυτός που θα κατηγορηθεί για το φονικό του ξενοδοχείου!!!  Στο Mord im Arosa οι παίκτες ανταγωνίζονται μεταξύ τους στο να αποφύγουν να πάρουν το φταίξιμο για το φονικό που συνέβη στον πύργο του ξενοδοχείου. Τα στοιχεία ρίχνονται από ψηλά στο εσωτερικό του πύργου του ξενοδοχείου και οι παίκτες προσπαθούν να ακούσουν σε ποιόν όροφο παραπέφτουν αυτά έτσι ώστε να κατηγορήσουν κάποιον άλλον παίκτη. Κατά την πορεία του παιχνιδιού ενοχοποιητικά στοιχεία θα συσσωρευτούν επάνω στο ταμπλό-μπλοκάκι της ανάκρισης!!! Στο τέλος του παιχνιδιού ο παίκτης που έχει συγκεντρώσει τα λιγότερα ενοχοποιητικά στοιχεία επάνω του ανακηρύσσεται αθώος ενώ ο παίκτης με τα περισσότερα ανακηρύσσεται ένοχος!!!

Τα περιεχόμενα του κουτιού του Mord im Arosa δίνουν υψηλή αίσθηση ικανοποίησης ενώ φέρουν και όμορφη εικονογράφηση cartoon. Ο πύργος συναρμολογείται από επιμέρους ορόφους πολύ καλής κατασκευής (ιδιαίτερα ανθεκτικοί) οι οποίοι “κλειδώνουν” μεταξύ τους δίνοντας ένα σταθερό τελικό πύργο-ξενοδοχείο. Το μπλοκάκι ανάκρισης (ταμπλό) είναι ιδιαίτερα έξυπνα σχεδιασμένο, ενώ αποτυπώνει όμορφα σαν παλιό φιλμ noir τους ψυχρούς ορόφους του ξενοδοχείου. Επάνω τους θα αρχίσουν να συσσωρεύονται τα ενοχοποιητικά στοιχεία των παικτών με την μορφή κύβων, εσείς απλά θέλετε τα δικά σας στοιχεία να μην είναι στους ορόφους που έγινε το φονικό.

Το παιχνίδι παίζεται σε 3 στάδια: πρόλογος, πρώτη πράξη και δεύτερη πράξη (σαν θεατρικό έργο)!!! Κατά την αρχική φάση του προλόγου, οι παίκτες ρίχνουν 2 κόκκινους κύβους (θύματα) μαζί με ενοχοποιητικά στοιχεία των παικτών (κύβοι του χρώματος τους) μέσα στον πύργο. Στη συνέχεια ακολουθεί η πρώτη πράξη, όπου οι παίκτες εξερευνούν κάποιον όροφο του ξενοδοχείου, ελπίζοντας να εντοπίσουν τα θύματα. Μια αποτυχημένη προσπάθεια, θεωρείται τσαπατσούλικη έρευνα και ο παίκτης που είναι υπεύθυνος υποχρεώνεται να ρίξει περισσότερα από τα ενοχοποιητικά του στοιχεία μέσα στον πύργο! Όταν ένα θύμα εντοπιστεί σε έναν όροφο, τότε αυτός ο όροφος θεωρείται σκηνή εγκλήματος. Κατά ένα “βολικό” τρόπο ο παίκτης που ανακάλυψε το θύμα, απομακρύνει τ α δικά του ενοχοποιητικά στοιχεία (κύβους) από τον όροφο!!!! Τα στοιχεία των αντιπάλων του παραμένουν και θεωρούνται ιδιαίτερα ύποπτα!!! Στη δεύτερη πράξη, οι παίκτες είτε υποπτεύονται και κατηγορούν τους άλλους παίκτες είτε καλύπτουν τα δικά τους ίχνη. Εάν επιλέξουν να υποπτευτούν κάποιον άλλον ή άλλους παίκτες τότε  σηκώνουν προσεκτικά το πάνω μέρος του πύργου αποκαλύπτοντας τον υπό έρευνα όροφο προσδοκώντας να βρουν κύβους από τους παίκτες που κατηγόρησαν. Εάν επιλέξουν να καλύψουν τα ίχνη που συγκεντρώνονται απειλητικά σε κάποιον όροφο προσδοκώντας να αφαιρέσουν έναν ενοχοποιητικό κύβο από το μπλοκάκι της ανάκρισης. Σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω περιπτώσεις κάνουν λάθος τότε θεωρείται ότι έχουν κάνει τσαπατσούλικη έρευνα και αποδέχονται τις γνωστές συνέπειες αυτής.

Πολλοί θεωρούν εσφαλμένα ότι το παιχνίδι βασίζεται στην τύχη κάτι το οποίο είναι λάθος!!! Μιας και αυτό που πρέπει να κάνουν κάθε φορά οι παίκτες όταν οι κύβοι πέφτουν μέσα στο ξενοδοχείο είναι να προσπαθήσουν να ακούσουν σε ποιόν όροφο έπεσαν αλλά και να θυμούνται τους σωστούς ορόφους. Το παιχνίδι έχει 2 βασικούς λόγους για τους οποίους πρέπει να το έχετε στη συλλογή σας: είναι μοναδικό στο είδος του, σίγουρα δεν έχετε δει ξανά τέτοιο παιχνίδι, αλλά παράλληλα είναι και μοναδικό και πρωτοποριακό στους μηχανισμούς του. Απευθύνεται τόσο σε νεότερους φίλους του επιτραπέζιου παιχνιδιού όσο και σε οικογένειες αποτελώντας ιδανική επιλογή για party ή για ένα όμορφο παιχνίδι ανάμεσα από 2 πιο βαριά και σύνθετα! Πάμε να δούμε από τι είναι φτιαγμένο το Mord im Arosa (Hotel Mystery):

 • Θέμα :                              StarStarStarStarStarStarStarStarStar HalfStar Empty
 • Ευκολία :                         StarStarStarStarStarStarStarStarStar HalfStar Empty
 • Κανόνες :                        StarStarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar Empty
 • Γραφικά :                        StarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar EmptyStar Empty
 • Περιεχόμενα :                 StarStarStarStarStarStarStarStar HalfStar EmptyStar Empty
 • Διασκέδαση :                  StarStarStarStarStarStarStarStarStar HalfStar Empty   
 • Μηχανισμοί :                  StarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar EmptyStar Empty
 • Πως παίζεται :                StarStarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar Empty
 • Στρατηγική / Τακτική :    StarStarStarStarStarStar HalfStar EmptyStar EmptyStar EmptyStar Empty
 • Συχνότητα Παιξίματος : StarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar EmptyStar Empty
 • Τελική Βαθμολογία :      StarStarStarStarStarStarStarStar HalfStar EmptyStar Empty

Τι μας άρεσε:

 • ιδιαίτερα πρωτότυπο γεμάτο φρέσκες ιδέες και μηχανισμούς
 • το ταμπλό είναι τρισδιάστατο, δηλαδή ένα ξενοδοχείο πολλών ορόφων
 • οι παίκτες μπαίνουν εύκολα στο κλίμα και προσπαθούν να ξεφορτωθούν γρήγορα τα ενοχοποιητικά στοιχεία που τους βαραίνουν
 • παιχνίδι για όλη την οικογένεια, φιλικό και εύκολο
 • βασίζεται σε μια από τις 5 αισθήσεις που δεν έχουμε συνηθίσει να εξασκούμε σε επιτραπέζια παιχνίδια, στην Ακοή
 • ωραία ιδέα για party

Τι δεν μας άρεσε:

 • δεν μπορούμε να το παίξουμε εύκολα σε χώρους που έχει φασαρία

Επίλογος: Μας αρέσει το Mord im Arosa γιατί είναι διασκεδαστικό και άκρως πρωτοποριακό! Δε θυμίζει σε τίποτα άλλο τα παιχνίδια που έχουμε δει και δοκιμάσει και πιστέψτε μας όταν σας λέμε ότι είναι πολλά! Φέρει έναν αέρα φρεσκάδας που μας αρέσει και ευχόμαστε να δούμε σύντομα και άλλες τέτοιες πρωτότυπες ιδέες σε επιτραπέζια παιχνίδια! Αν έχουμε μια συμβουλή να σας δώσουμε για το παιχνίδι είναι να προσπαθήσετε να μη ρίχνετε τους κύβους σας στους ορόφους που εντοπίζονται εύκολα από τα τεντωμένα αυτιά των αντιπάλων σας, δηλαδή τον πρώτο και τον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου!!! Η μοναδικότητα του παιχνιδιού το κάνει σίγουρα να αξίζει την προσοχή σας και προτείνουμε να το δοκιμάσετε. Είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικό με 4, 5 και 6 παίκτες και σίγουρη επιτυχία σε party! Καλή εξιχνίαση…

V.

“π(2) = πήγαινε παίξε”

Το Mord im Arosa  είναι ένα τρισδιάστατο πρωτοποριακό και πάνω από όλα διασκεδαστικό παιχνίδι μυστηρίου για όλη την οικογένεια, τόσο για μικρούς όσο και για τους μεγάλους φίλους των παιχνιδιών εξιχνίασης φόνων. Πιο συγκεκριμένα, το παιχνίδι διαδραματίζεται στο ξενοδοχείο "Arosa" στο οποίο οι παίχτες προσπαθούν να ξετυλίξουν το νήμα μιας  περίεργης υπόθεσης που προκάλεσε τη δολοφονία ενός ή και περισσότερων θύματα!!! Ένα θρίλερ για γερά νεύρα αλλά και ικανά αυτιά, διαδραματίζεται στον μυστηριώδη πύργο του ξενοδοχείου!!! Ένα βροχερό βράδυ στο ξενοδοχείο Arosa, η ατμόσφαιρα μύριζε θάνατο,  όλα έδειχναν προς την ίδια κατεύθυνση: τα ξύλινα πατώματα έτριζαν, τα παράθυρα ανοιγόκλειναν με μανία, παραδομένα στον ισχυρό άνεμο καθώς περίεργοι ανατριχιαστικοί θόρυβοι ξεπηδούσαν από παντού. Τίποτα…

User Rating: Be the first one !

Μέσα στο κουτί θα βρείτε:

 • 1 ξενοδοχείο (από 8 ορόφους)
 • 2 κοκκινα θύματα
 • 120 ίχνη σε 6 διαφορετικά χρώματα
 • 1 ταμπλό έρευνας – μπλοκάκι ντετέκτιβ
 • 1 φυλλάδιο οδηγιών
Σχεδιαστής Alessandro Zucchini
Εικονογράφηση Tobias Schweiger
Εκδόσεις Competo / Marektoy, Zoch Verlag
Χρονιά 2010
Αριθμός Παικτών 2–6
Προτείνεται για 4–5 παίκτες
Διάρκεια 30–30
λεπτά
Ηλικίες 10
Εξάρτηση από γλώσσα Δεν υπάρχει κείμενο μέσα στο παιχνίδι
Κύρια Ονομασία Mord im Arosa
Εναλλακτικές Ονομασίες Hotel Mystery
Κατηγορία Murder Mystery (Φόνου, Μυστηρίου)
Μηχανισμοί Memory (Μνήμη)
Βραβεία
Παίξτε το Online
Κανόνες (Αγγλικά) Κατεβάστε τους Κανόνες (Αγγλικά)
Κανόνες (Ελληνικά)
more games

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Messina 1347 (2021)
Arkham Horror The Card Game Revised Core Set (2016)
Maquis (2013)
Eldritch Horror (2013)
7 Wonders Architects (2021)
Golem (2021)
Boonlake (2021)
Euthia Torment of Resurrection (2021)
Pandemic Legacy Season 1 (2015)
Ark Nova (2021)
Tinners' Trail (2021)
Arkham Horror (Third Edition) (2018)
Anno 1800 (2020)
Tranglar (2021)
Stardew Valley The Board Game (2021)
MicroMacro Ανεξιχνίαστες Υποθέσεις (2021)

Σχετικά με Epitrapaizoume

” We don’t stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing” δηλαδή ” Δεν σταματάμε να παίζουμε επειδή γερνάμε αλλά γερνάμε επειδή σταματάμε να παίζουμε” George Bernard Μας αρέσουν τα επιτραπέζια παιχνίδια και κυρίως μας αρέσει να διασκεδάζουμε παίζοντας ότι λογής παιχνίδι υπάρχει με καλούς φίλους και παρέα!!! Αυτή ήταν και θα είναι η κινητήρια δύναμη αυτής της σελίδας. Η φιλοσοφία του Επιτραπαίζουμε είναι ότι τα παιχνίδια μας φέρνουν περισσότερο κοντά... πήγαινε παίξε

Δείτε επίσης...

TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume

⚡️ https://linktr.ee/epitrapaizoume 🎲 TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume ✏️ …