Κεντρική / Game / Grand Austria Hotel (2015)

Grand Austria Hotel (2015)

Stars: StarStarStarStarStarStarStarStarStar HalfStar Empty

Βαθμολογία: 8.50

Κατάταξη: 137

Σχεδιαστής Simone Luciani, Virginio Gigli
Παίκτες 2–4
Διάρκεια 60–120
λεπτά
Ηλικίες 12
Γλώσσα Δεν υπάρχει κείμενο μέσα στο παιχνίδι
Κατηγορία Economic (Οικονομικά & Εμπορίου),Strategy (Στρατηγικής)
Εκδόσεις Game Harbor, Lacerta, Lookout Games, Mayfair Games, SD Games

Στην αποκορύφωση της περίφημης Βιενέζικης μοντέρνας εποχής, τα περιβόητα καφέ εποχής ανταγωνίζονται για τους πελάτες και τους επισκέπτες της πόλης. Εμπνευσμένοι γνωστοί καλλιτέχνες, σημαντικοί πολιτικοί καθώς και τουρίστες από όλο τον κόσμο γεμίζουν την πόλη της Βιέννης και αναζητούν το καλύτερο ξενοδοχείο για να περάσουν το βράδυ τους. Αυτή είναι η ευκαιρία που τόσο καιρό περιμένατε, να μετατρέψετε το μικρό σας καφέ σε ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία της πόλης. Θα πρέπει να προσλάβετε κατάλληλο προσωπικό για να εκπληρώσετε τις επιθυμίες των επισκεπτών σας αλλά και για να κερδίσετε την εύνοια του αυτοκράτορα. Μόνο τότε το καφέ σας θα καταφέρει να κερδίσει τον τίτλο του Grand Austria Hotel. Στο παιχνίδι ο πρώτος παίκτης ρίχνει τα ζάρι και τα τακτοποιεί ανάλογα με το αποτέλεσμα τους σε ομάδες στις έξι αντίστοιχες θέσεις ενεργειών. Στην σειρά του ένας παίκτης επιλέγει ένα από τα ζάρια στις έξι διαθέσιμες τοποθεσίες και εκτελεί την ενέργεια του σχετίζεται με το νούμερο αυτό. Ο αριθμός των διαθέσιμων ζαριών κάτω από αυτό το νούμερο που επιλέγεται από τον παίκτης, καθορίζει πόσο καλά θα του αποδώσει η ενέργεια αυτή. Στη συνέχεια ο παίκτης αφαιρεί ένα τέτοιο ζάρι και και πραγματοποιεί αν επιθυμεί και μερικές από τις επιπλέον ενέργειες που δεν σχετίζονται με τα ζάρια. Οι ενέργειες που σχετίζονται με τα ζάρια επιτρέπουν στους παίκτες να προμηθευτούν τις παραγγελίες σε ποτά, πιάτα και κρατήσεις σε δωμάτια για τους πελάτες τους ή να προσλάβουν επιπλέον προσωπικό. Αλλά κανένα ξενοδοχείο δεν μπορεί να μεγαλώσει και να επεκταθεί χωρίς επισκέπτες. Οι παίκτες πρέπει να επιλέξουν έξυπνα ποιους επισκέπτες να προσελκύσουν και να τους ικανοποιήσουν εκπληρώνοντας τις παραγγελίες τους στο καφέ για να εξασφαλίσουν έτσι τα μπόνους που εκείνοι δίνουν και να τους κλείσουν ένα δωμάτιο στο ξενοδοχείο τους. Οι κάρτες προσωπικού δίνουν επιπλέον ενδιαφέρουσες επιλογές στους παίκτες ωστόσο το παιχνίδι τελειώνει σε επτά γύρους και κανένας παίκτης δεν θα καταφέρει να εκπληρώσει όλα όσα σχεδίαζε, ωστόσο κάνοντας τις κατάλληλες επιλογές μέσα στο παιχνίδι θα αποκτήσει σημαντικό πλεονέκτημα για το τέλος και θα κάνει τη διαφορά. Με 116 διαφορετικές κάρτες και ένα διαφορετικό setup κάθε φορά, κανένα παιχνίδι δε θα είναι ίδιο με το επόμενο. Το Grand Austria Hotel προσφέρει μεγάλη επαναπαικτική αξία και υπόσχεται να σας κερδίσει…

Στην αποκορύφωση της περίφημης Βιενέζικης μοντέρνας εποχής, τα περιβόητα καφέ εποχής ανταγωνίζονται για τους πελάτες και τους επισκέπτες της πόλης. Εμπνευσμένοι γνωστοί καλλιτέχνες, σημαντικοί πολιτικοί καθώς και τουρίστες από όλο τον κόσμο γεμίζουν την πόλη της Βιέννης και αναζητούν το καλύτερο ξενοδοχείο για να περάσουν το βράδυ τους. Αυτή είναι η ευκαιρία που τόσο καιρό περιμένατε, να μετατρέψετε το μικρό σας καφέ σε ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία της πόλης. Θα πρέπει να προσλάβετε κατάλληλο προσωπικό για να εκπληρώσετε τις επιθυμίες των επισκεπτών σας αλλά και για να κερδίσετε την εύνοια του αυτοκράτορα. Μόνο τότε το καφέ σας θα…

Κριτική Παιχνιδιού

Θέμα - 8
Ευκολία Εκμάθησης - 7.5
Διασκέδαση - 9
Περιεχόμενα - 8.5
Στρατηγική - 9.5
Απουσία Τύχης - 8.5

8.5

Πολύ Καλό

Πολύ όμορφα δουλεμένο παιχνίδι διαχείρισης πελατών σε ξενοδοχείο, που βγάζει το θέματα του εύκολα και μας κάνει να μπαίνουμε στον ρόλο ξενοδόχων που ανταγωνίζονται...

User Rating: 3.74 ( 4 votes)

Διαβάστε το άρθρο του Γιάννη Μονογυιού στην στήλη του ΟΧΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ εδώ ή και παρακάτω:

Grand Austria Hotel, μια πολυτελής απόδραση! Κοιτώντας πέρα από τις ετικέτες Euro-Dice placement και τους άδικους πολλές φορές τίτλους, πολλές φορές είναι δυνατόν να βρούμε μερικά διαμαντάκια!

Σενάριο
Το Grand Austria Hotel μας ταξιδεύει στην χρυσή εποχή της  Βιέννης, κάπου ανάμεσα στο στο 1890 και 1910! Ο τουρισμός στην πόλη αναπτύσσεται και οι  παίχτες αναλαμβάνουμε το ρόλο του ιδιοκτήτη ενός μικρού καφέ, στόχος μας είναι να το εξελίξουμε σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο, να φιλοξενήσουμε σπουδαίες προσωπικότητες , αλλά και την εύνοια του Αυτοκράτορα!

Components
Κάθε παίχτης έχει μπροστά του ένα μικρό ταμπλό, όπου βλέπει τα δωμάτια του ξενοδοχείου του, την κουζίνα και τα τραπέζια του cafe του και ένα track με τα χρήματα του. Υπάρχει ακόμα το κύριο ταμπλό, όπου όλοι οι παίχτες βλέπουμε τις αποφάσεις του Αυτοκράτορα, τα Victory Points μας, τους πιθανούς επισκέπτες του καφέ μας. Επίσης υπάρχει και ένα ακόμα ταμπλό στο οποίο εναποθέτουμε τα ζάρια ανάλογα με την ένδειξή τους, στην συνέχεια θα εξηγήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει με αυτό τον μηχανισμό. Θα προσέξουμε ακόμα μπόλικα κυβάκια σε τέσσερα χρώματα. Κόκκινα, Άσπρα, Μαύρα και Καφέ! Τα κόκκινα συμβολίζουν κρασί,τα άσπρα κέικ, τα μαύρα ροφήματα καφέ και τα καφέ κυβάκια κομμάτια κέικ. Συνδυασμοί αυτών είναι και οι παραγγελίες των πελατών μας.

Μηχανισμοί – Ροή γύρου
Το παιχνίδι χωρίζεται σε δύο μέρη. Το ένα έχει να κάνει με την διαχείριση resources, το δεύτερο και κυριότερο έχει να κάνει με την επιλογή των ζαριών. Στην αρχή κάθε γύρου κάθε παίχτης ρίχνει όλα τα ζάρια. Καλά διαβάσατε ΟΛΑ ΤΑ ΖΑΡΙΑ! 10 αν είναι παιχνίδι 2 παικτών, 12 για παιχνίδι τρεις παίχτες, 14 για τέσσερις παίκτες. Ανάλογα με την ένδειξη του κάθε ζαριού τα τοποθετούμε στο αντίστοιχο σημείο του ταμπλό. Στη σειρά του ο κάθε παίχτης στη σειρά του μπορεί  :

Α) να πάρει έναν επισκέπτη απο τους διαθέσιμους στο καινούριο ταμπλό και να τον φιλοξενήσει στο καφέ του.

Β) να διαλέξει και να χρησιμοποιήσει ένα από τα ζάρια, που λίγο πριν τοποθετήσαμε στην αντίστοιχη λίστα, παραθέτουμε το τι action μας δίνει κάθε ζάρι.

 •  Ζάρια με ένδειξη 1: προμηθευόμαστε κεηκ ή/και στρούντελ
 •  Ζάρια με ένδειξη 2: προμηθευόμαστε καφέ ή /και κρασί
 •  Ζάρια με ένδειξη 3: προετοιμάσουμε δωμάτια για τους επισκέπτες μας
 •  Ζάρια με ένδειξη 4: να πάρουμε χρήματα ή να ασχοληθούμε με τον Αυτοκράτορα
 •  Ζάρια με ένδειξη 5: να πληρώσουμε και να προσλάβουμε προσωπικό για το ξενοδοχείο μας
 • Ζάρια με ένδειξη 6: να πληρώσουμε μια μονάδα χρημάτων και να αλλάξουμε ένα από τα προηγούμενα ζάρια. Φυσικά ο τελευταίος του γύρου μπορεί να πάει το τελικό πάσο ώστε να ξαναριχθούν τα ζάρια και να αυξήσει τις πιθανότητες του για καλύτερα action.

Εκτός των ζαριών μπορεί να κάνει και τα εξής action

 • να χρησιμοποισει το effect μιας staff κάρτας
 • να βάλει έναν επισκέπτη σε δωμάτιο του ξενοδοχείου του
 • να σερβίρει στους επισκέπτες του την παραγγελία τους
 • ακόμα και να πληρώσει και να αυξήσει των αριθμό των ζαριών σε μια ένδειξη

Σίγουρα τα action μοιάζουν πολλά, στην πραγματικότητα όμως μιλάμε για ένα πολύ απλό και φιλικό προς τον παίχτη περιβάλλον, που δίνει όλο το πρόσφορο έδαφος, για να κάνει τα ανάλογα combo καρτών, που προσφέρουν αρκετούς πόντους και δυνατές κινήσεις τακτικής και να εξερευνήσει και να προσαρμόσει στρατηγικές. Οι οδηγίες είναι λίγες και ευκολοδιάβαστες, ενώ όλες οι κάρτες έχουν επαρκής εξηγήσεις! Προσοχή όμως! στους γύρους 3, 5 και 7, ο Αυτοκράτορας μας αξιολογεί και μπορεί είτε να μας επιβραβεύσει είτε να μας τιμωρήσει…

Επισκέπτες
Οι επισκέπτες του Grand Austria Hotel αξίζουν ειδικής αναφοράς, όταν εμφανίζονται στο ταμπλό αξίζει τον κόπο να παγώσει λίγο το παιχνίδι και να χαζέψουμε την εικονογράφηση, εκτός από τα bonus που μας δίνουν. Οι πιο συναισθηματικοί θα διακρίνουν και τον «δικό μας» Cramersopholus, ενώ και όλοι οι πιο διαβασμένοι θα ξεχωρίσουν ιστορικά πρόσωπα ή διάσημους καλλιτέχνες.

Προσωπική Αίσθηση
Παίζοντας διαπίστωσα  πως έχω να κάνω με ένα σπουδαίο παιχνίδι στρατηγικής, που παρότι κρατάει λίγη ώρα και δεν βγάζει σχεδόν καθόλου θέμα,  έχει αρκετό βάθος και πάνω από όλα προσφέρει μια διασκεδαστική και χαλαρή εμπειρία, ακόμα και στους μη fan των euro παιχνιδιών. Φοράμε λοιπόν τα καλά μας, χαμογελούμε φιλόξενα, δείχνουμε λίγο προσοχή στον Αυτοκράτορα και  …Αuf wiedersehen

Διαβάστε το άρθρο από τους Leone di Zante στην στήλη τους εδώ ή και παρακάτω:

Players : 2 – 4 Play time : 60 – 120 min. Πρόκειται για ένα Medium – Heavy Euro Boardgame, με dice drafting μηχανισμούς, βασισμένους κυρίως σε στρατηγικούς ελιγμούς και λιγότερο στον παράγοντα τύχη!

Λίγα Λόγια … για το παιχνίδι!
Βρισκόμαστε που αλλού, στην Αυστρία σ’ ένα Grand Hotel, και καλούμαστε μέσω της σωστής διαχείρισης των πόρων και του ανθρώπινου δυναμικού, να ικανοποιήσουμε τους πελάτες μας και να μαζέψουμε Prestige points. Ο κάθε επίδοξος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, έχει στη διάθεσή του ένα Restaurant, όπου φιλοξενεί τους πελάτες του (Guests), μια κουζίνα που τροφοδοτεί το εστιατόριο του με Strudel, κρασί, Κέικ και καφέ, τα διαθέσιμα και μη δωμάτιά του και ένα αρχικό Budget!

Στην αρχή του παιχνιδιού, κάθε παίχτης επιλέγει ένα από τα διαθέσιμα χρώματα για να ξεκινήσει, το αρχικό του Budget, ανέρχεται στα 10 Krones, έχει στην κουζίνα του διαθέσιμα 1 κέικ, 1 καφέ, 1 Strudel και 1 κρασί, έναν πελάτη στο εστιατόριο που περιμένει καρτερικά να ετοιμαστεί το δωμάτιό του, 3 διαθέσιμα Δωμάτια ( 1 Κόκκινο να δεχτεί απλούς πολίτες, 1 κίτρινο να δεχτεί καλλιτέχνες της εποχής και 1 μπλε να δεχτεί ευγενείς – οι πράσινοι αποτελούν τουρίστες και μπορούν να φιλοξενηθούν σε οποιοδήποτε χρώμα δωματίου)και 6 Stuff cards. Το παιχνίδι τελειώνει μετά από 7 γύρους και ένα τελικό σκοράρισμα. Μαζεύεις VPιά από τα εναπομείναντα φράγκα, πιάτα και ποτά, από κάρτες προσωπικού με σύμβολο “End game”, από Political cards και αφαιρείς 5 VPιά για κάθε Guest που έμεινε παραπονεμένος εκτός δωματίου.

Μηχανισμοί
Η πρωτοτυπία στο παιχνίδι, είναι ο τρόπος που επιλύονται τα actions με βάσει τον αριθμό αλλά και την ποσότητα των ζαριών που είναι διαθέσιμα για όλους τους παίκτες. Στην αρχή κάθε Γύρου, ο αρχικός παίκτης ρίχνει τα 14, 12 ή 10 ζάρια ανάλογα των αριθμό των συμμετεχόντων και τα μοιράζει στα αντίστοιχα actions. Σε κάθε action phase οι παίκτες μπορούν να εκτελέσουν 2 Βασικά actions, επιλέγοντας ν΄αφαιρέσουν ένα ζάρι από το αντίστοιχο action, ίδια ή διαφορετικά και να διαλέξουν, πληρώνοντας Krones, έναν διαθέσιμο Guest. Στη συνέχεια ο επόμενος παίκτης επιλέγει ένα action, και πάει λέγοντας έως ότου όλοι οι παίκτες έχουν εκτελέσει 2 actions. Επιπρόσθετα, μπορούν να εκτελέσουν και κάποια Additional actions, όπως η προσθήκη ενός εικονικού ζαριού σ΄ένα action, πληρώνοντας 1 krone, η μεταφορά έως 3 πιάτων και ποτών από την κουζίνα στο τραπέζι των πελατών, πληρώνοντας 1 krone επίσης, και η εκπλήρωση μιας συνθήκης όπου στο τέλος του παιχνιδιού δίνει VP. Επίσης μπορεί ο κάθε παίκτης σαν additional action να παίξει μια κάρτα προσωπικού με σύμβολο “Once per round” και τέλος να μεταφέρει έναν Guest στο αντίστοιχο δωμάτιό του, αφού γεμίσει το στομάχι του με πολλά καλούδια.

Τα διαθέσιμα Βασικά actions κάθε παίχτη είναι τα εξής:

 1. STRUDEL – CAKE
  Κάθε παίκτης επιλέγει και αφαιρεί ένα ζάρι από τα διαθέσιμα στο action, παίρνει από το απόθεμα τόσα strudel και cakes όσος και ο αριθμός των ζαριών στο 1ο action, με τον περιορισμό τα Strudel να είναι περισσότερα ή ίσα με τα cake.
 2. WINE – COFFEE
  Κάθε παίκτης επιλέγει και αφαιρεί ένα ζάρι από τα διαθέσιμα στο action, παίρνει από το απόθεμα τόσα κρασιά και καφέδες όσος και ο αριθμός των ζαριών στο 2ο action, με τον περιορισμό τα κρασιά να είναι περισσότερα ή ίσα με τους καφέδες.
 3. ROOMS
  Κάθε παίκτης επιλέγει και αφαιρεί ένα ζάρι από τα διαθέσιμα στο action, παίρνει από το απόθεμα και τοποθετεί στο ταμπλό του, τόσα Δωμάτια όσος και ο αριθμός των ζαριών στο 3o action, με την προϋπόθεση να έχει να πληρώσει krones ανάλογα με τον όροφο.
 4. EMPEROR POINTS / KRONES
  Κάθε παίκτης μπορεί να κερδίσει τόσα krones όσος ο αριθμός των ζαριών στο 4o action, ή να προχωρήσει στο Emperor track τα αντίστοιχα βήματα. Στο τέλος του 3ου, 5ου και 7ου Γύρου, πραγματοποιείται έλεγχος μιας συνθήκης όσον αφορά στις απαιτήσεις του Αυτοκράτορα. Κάποιοι παίκτες θα κερδίσουν κάποια Bonus, άλλοι θα υποστούν κάποια Penalty και άλλοι απλά θα παραμείνουν ουδέτεροι.
 5. STUFF CARDS
  Κάθε παίκτης μπορεί να επιλέξει από το χέρι του και να παίξει μια κάρτα προσωπικού με έκπτωση krones ίση με τον αριθμό των ζαριών στο 5o action
 6. ALL PREVIOUS ACTIONS
  Κάθε παίκτης πληρώνοντας 1 krone, μπορεί να επιλέξει και να εκτελέσει ένα εκ των προηγούμενων 5 action, με την προϋπόθεση να ληφθεί υπόψη ο αριθμός των ζαριών που βρίσκονται στο 6ο action.
 7. PASS
  Κάθε παίκτης μπορεί να επιλέξει να πάει πάσο. θα πρέπει να περιμένει έως ότου όλοι οι άλλοι παίκτες εκτελέσουν τα action τους. Ύστερα αφαιρεί στο σύνολο ένα ζάρι, και ξαναρίχνει όλα τα εναπομείναντα ζάρια. Αφού τα μοιράσει στα αντίστοιχα actions, επιλέγει τι θα εκτελέσει με τους πιο πάνω τρόπους.

Artwork – Quality Components
Όσον αφορά στην ποιότητα των components, θα έλεγα πως είναι πάρα πολύ καλή και προσεγμένη. Ξύλινα πιόνια, ίσως να ήθελα αντί για κυβάκια να έβλεπα κάτι παραπάνω, αλλά ας μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας. Πολύ όμορφο κεντρικό ταμπλό, όπως και προσωπικών ταμπλό με απεικόνιση ξενοδοχείου, εστιατορίου και κουζίνας. Κάθε κάρτα είτε Guest, είτε Stuff απεικονίζει με απλό τρόπο το Bonus της. Πολύ όμορφο Artwork στο ταμπλό των Actions, όπου καθένα από αυτά απεικονίζεται με ένα χώρο στο ξενοδοχείο

Τελικό Συμπέρασμα
Το παιχνίδι με 4 παίκτες ίσως να φανεί λίγο αργό, καθότι ο κάθε παίκτης θα πρέπει να περιμένει 6 turns μέχρι να εκτελέσει το 2ο action του. Όμως με τον συγκεκριμένο αριθμό παικτών τα διαθέσιμα ζάρια είναι 14, άρα τα combos που μπορούν να πραγματοποιηθούν, περισσότερα. Με 2 παίκτες είναι εξίσου καλό, αν θέλεις μια γεμάτη γρήγορη παρτίδα. Ο κάθε παίκτης μπορεί να κερδίσει με πολλούς τρόπους VP (Prestige Points). Το θέμα είναι αρκετά ενδιαφέρον, απλό αλλά και σύνθετο ταυτόχρονα. Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της παρτίδας, θα αναρωτηθείτε..να είχα άλλο ένα action! Πρόκειται για ένα ισορροπημένο παιχνίδι, που μέσα από τους μηχανισμούς του καταφέρνει να αποτυπώσει, το θέμα του! Πολύ καλό replayability, καθώς κάθε φορά μπαίνουν random οι Political cards και τα Emperor tiles. Όσοι από εσάς αναζητάτε ένα παιχνίδι στρατηγικής με χαμηλό παράγοντα τύχης, μόλις βρήκατε το παιχνίδι σας! – Στέφανος Κόκλας Leone di Zante.

 

Στην αποκορύφωση της περίφημης Βιενέζικης μοντέρνας εποχής, τα περιβόητα καφέ εποχής ανταγωνίζονται για τους πελάτες και τους επισκέπτες της πόλης. Εμπνευσμένοι γνωστοί καλλιτέχνες, σημαντικοί πολιτικοί καθώς και τουρίστες από όλο τον κόσμο γεμίζουν την πόλη της Βιέννης και αναζητούν το καλύτερο ξενοδοχείο για να περάσουν το βράδυ τους. Αυτή είναι η ευκαιρία που τόσο καιρό περιμένατε, να μετατρέψετε το μικρό σας καφέ σε ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία της πόλης. Θα πρέπει να προσλάβετε κατάλληλο προσωπικό για να εκπληρώσετε τις επιθυμίες των επισκεπτών σας αλλά και για να κερδίσετε την εύνοια του αυτοκράτορα. Μόνο τότε το καφέ σας θα…

Κριτική Παιχνιδιού

Θέμα - 8
Ευκολία Εκμάθησης - 7.5
Διασκέδαση - 9
Περιεχόμενα - 8.5
Στρατηγική - 9.5
Απουσία Τύχης - 8.5

8.5

Πολύ Καλό

Πολύ όμορφα δουλεμένο παιχνίδι διαχείρισης πελατών σε ξενοδοχείο, που βγάζει το θέματα του εύκολα και μας κάνει να μπαίνουμε στον ρόλο ξενοδόχων που ανταγωνίζονται...

User Rating: 3.74 ( 4 votes)

Components

 • 2 game boards
 • 4 hotel boards (double-sided)
 • 9 turn order tiles
 • 116 cards
  • 56 guests
  • 48 staff
  • 12 politics
 • 4 overview cards
 • 84 room tiles in three colors
 • 120 dishes and drinks (wooden cubes)
 • 12 emperor tiles
 • 14 dice
 • 24 wooden disks
 • 4 victory point marker
 • 1 garbage can
 • 1 round marker
 • Rulebook
Σχεδιαστής Simone Luciani, Virginio Gigli
Εικονογράφηση Klemens Franz
Εκδόσεις Game Harbor, Lacerta, Lookout Games, Mayfair Games, SD Games
Χρονιά 2015
Αριθμός Παικτών 2–4
Προτείνεται για 2–4 παίκτες
Διάρκεια 60–120
λεπτά
Ηλικίες 12
Εξάρτηση από γλώσσα Δεν υπάρχει κείμενο μέσα στο παιχνίδι
Κύρια Ονομασία Grand Austria Hotel
Εναλλακτικές Ονομασίες
Κατηγορία Economic (Οικονομικά & Εμπορίου), Strategy (Στρατηγικής)
Μηχανισμοί Dice Rolling (Χρήση Ζαριών), Set Collection (Συλλογή Σετ)
Βραβεία
Παίξτε το Online
Κανόνες (Αγγλικά)
Κανόνες (Ελληνικά)
more games

Messina 1347 (2021)
Arkham Horror The Card Game Revised Core Set (2016)
Maquis (2013)
Eldritch Horror (2013)
7 Wonders Architects (2021)
Golem (2021)
Boonlake (2021)
Euthia Torment of Resurrection (2021)
Pandemic Legacy Season 1 (2015)
Ark Nova (2021)
Tinners' Trail (2021)
Arkham Horror (Third Edition) (2018)
Anno 1800 (2020)
Tranglar (2021)
Stardew Valley The Board Game (2021)
MicroMacro Ανεξιχνίαστες Υποθέσεις (2021)

Σχετικά με Epitrapaizoume

” We don’t stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing” δηλαδή ” Δεν σταματάμε να παίζουμε επειδή γερνάμε αλλά γερνάμε επειδή σταματάμε να παίζουμε” George Bernard Μας αρέσουν τα επιτραπέζια παιχνίδια και κυρίως μας αρέσει να διασκεδάζουμε παίζοντας ότι λογής παιχνίδι υπάρχει με καλούς φίλους και παρέα!!! Αυτή ήταν και θα είναι η κινητήρια δύναμη αυτής της σελίδας. Η φιλοσοφία του Επιτραπαίζουμε είναι ότι τα παιχνίδια μας φέρνουν περισσότερο κοντά... πήγαινε παίξε

Δείτε επίσης...

TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume

⚡️ https://linktr.ee/epitrapaizoume 🎲 TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume ✏️ …