Κεντρική / Game / GiftTRAP (2006)

GiftTRAP (2006)

Το GiftTRAP κατάφερε να αποσπάσει το ειδικό βραβείο Spiel des Jahres (Παιχνίδι της Χρονιάς) 2009, και ψηφίστηκε ως το καλύτερο παιχνίδι για Πάρτυ τη χρονιά 2008 από το περιοδικό Games Magazine και αυτά είναι λίγα μόνο από τα συνολικά βραβεία που δίκαια έχει κατακτήσει μέχρι και σήμερα! Ενώ στην πραγματική ζωή συχνά διαπιστώνουμε πόσο κουραστική και επίπονη διαδικασία είναι να βρούμε το καταλληλότερο δώρο για κάποιον, στο κόσμο του GiftTRAP αυτό έχει μετατραπεί σε μια ξεκαρδιστική και άκρως απολαυστική εμπειρία!!!! Μακάρι το να πάρεις κανείς δώρο για το καλύτερο φίλο/φίλη να ήταν τόσο αστεία διαδικασία!!!Ετοιμαστείτε για εκπλήξεις, το παιχνίδι θα σας δώσει αφορμές για συζητήσεις με τους φίλους σας για πράγματα που πραγματικά έχουν σημασία. Σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια πάρτυ όπου οι ικανότητες σας στη ζωγραφική, στην παντομίμα ή στις γνώσεις έχουν σημασία, στο GiftTRAP όλα βράζουν στην παρακάτω πρόταση: Πόσο καλά ξέρετε ή νομίζετε ότι ξέρετε τους άλλους. Κάθε γύρος έχει τα ακόλουθα στάδια: Κάθε παίκτης ανοίγει τυχαία δώρα από τις διαφορετικής αξίας τράπουλες και στη συνέχεια οι παίκτες ψωνίζουν (σκέφτονται τι θα άρεσε σε ποιον και του το χαρίζουν δίνοντας μυστικά την κρυφή μάρκα του αντίστοιχου δώρου. Κατόπιν επιλέγουν πάλι μυστικά, ποια από τα δώρα θα ήθελαν για τον εαυτό τους. Τέλος όλοι αποκαλύπτουν τις επιλογές τους και σκοράρουν ανάλογα με την επιτυχία τους! Θετικούς πόντους παίρνουν τόσο αυτοί που κάνουν τα σωστά δώρα όσο και αυτοί που τα παίρνουν. Ο πρώτος παίκτης που θα φτάσει και τους 2 δείκτες τους στον τερματισμό θα είναι και ο περισσότερο χαρισματικός (Gifted)

Το GiftTRAP κατάφερε να αποσπάσει το ειδικό βραβείο Spiel des Jahres (Παιχνίδι της Χρονιάς) 2009, και ψηφίστηκε ως το καλύτερο παιχνίδι για Πάρτυ τη χρονιά 2008 από το περιοδικό Games Magazine και αυτά είναι λίγα μόνο από τα συνολικά βραβεία που δίκαια έχει κατακτήσει μέχρι και σήμερα! Ενώ στην πραγματική ζωή συχνά διαπιστώνουμε πόσο κουραστική και επίπονη διαδικασία είναι να βρούμε το καταλληλότερο δώρο για κάποιον, στο κόσμο του GiftTRAP αυτό έχει μετατραπεί σε μια ξεκαρδιστική και άκρως απολαυστική εμπειρία!!!! Μακάρι το να πάρεις κανείς δώρο για το καλύτερο φίλο/φίλη να ήταν τόσο αστεία διαδικασία!!!Ετοιμαστείτε για εκπλήξεις, το παιχνίδι θα σας δώσει αφορμές για…

User Rating: Be the first one !

Tο GiftTRAP είναι ένα ψυχολογικό παιχνίδι πάρτυ με γενναίες δώσεις χιούμορ και διασκέδασης! Μιας και όλα γύρω από το GiftTRAP έχουν να κάνουν με το να μαντέψει κάποιος σωστά,  το παιχνίδι πραγματικά λάμπει όταν το παίζετε με φίλους και γενικότερα άτομα που γνωρίζετε (χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι δεν είναι καλό και με άτομα που γνωρίζετε λιγότερο, αντιθέτως θα σας δώσει την ευκαιρία να τους μάθετε καλύτερα).

Όπως γίνεται συνήθως με παιχνίδια πάρτυ παρόμοιου τύπου, η βασική ιδέα είναι απλή, εύκολη και παράλληλα ιδιοφυείς!!! Σε κάθε γύρο οι παίκτες φανερώνουν κάρτες δώρων επάνω στο ταμπλό. Κάθε παίκτης διαλέγει ένα δώρο για κάθε παίκτη και το χαρίζει μυστικά με τον αντίστοιχο δείκτη. Τέλος επιλέγει ποια από αυτά τα δώρα θα ήθελε και αυτός και ποιο δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση! Οι παίκτες σκοράρουν πόντους για επιτυχείς προβλέψεις, ενώ σημαντικό είναι όχι μόνο να κάνεις καλά δώρα στους άλλους αλλά να καταφέρεις να πάρεις από τους συμπαίκτες σου τα δώρα που πραγματικά σου αρέσουν! Οι γυναίκες θα το λατρέψουν και παραδόξως το ίδιο και οι άντρες οι οποίοι παραδοσιακά συχαίνονται τα ψώνια, στο GiftTRAP θα βρίσκουν δώρα χωρίς την γκρίνια του ατελείωτου περπατήματος!!!

Τα περιεχόμενα του παιχνιδιού είναι πολύ καλής ποιότητας, οι κάρτες σκληρές και ανθεκτικές και τα απαραίτητα του κάθε παίκτη όμορφα φυλαγμένα σε χρωματιστά πουγκιά δώρο. Το κουτί του παιχνιδιού είναι συσκευασία δώρου από μόνο του και μοιάζει με έναν μεγάλο κόκκινο κύβο με περιτύλιγμα, κάτι που προσθέτει θεματικά στο παιχνίδι.Σε κάποιους το μεγάλο τετράγωνο κουτί δεν θα αρέσει γιατί ενδεχομένως να το βρούν περισσότερο δύσκολο στην αποθήκευση, εμάς πάντως μας κατα ενθουσίασε!!! Απλό και εύκλο, το GiftTRAP έρχεται να διεκδικίσει χώρο στην βιβλιοθήκη σας, ειδικά στη γωνία των παιχνιδιών για πάρτυ!!! Πάμε να δούμε από τι είναι φτιαγμένο το GiftTRAP:

 • Θέμα :                              StarStarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar Empty
 • Ευκολία :                         StarStarStarStarStarStarStarStarStarStar Empty
 • Κανόνες :                        StarStarStarStarStarStarStarStarStar HalfStar Empty
 • Γραφικά :                        StarStarStarStarStarStarStar EmptyStar EmptyStar EmptyStar Empty
 • Περιεχόμενα :                 StarStarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar Empty
 • Διασκέδαση :                  StarStarStarStarStarStarStarStarStarStar Empty   
 • Μηχανισμοί :                  StarStarStarStarStarStar HalfStar EmptyStar EmptyStar EmptyStar Empty
 • Πως παίζεται :                StarStarStarStarStarStarStarStarStar HalfStar Empty
 • Στρατηγική / Τακτική :    StarStarStarStarStarStar EmptyStar EmptyStar EmptyStar EmptyStar Empty
 • Συχνότητα Παιξίματος : StarStarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar Empty
 • Τελική Βαθμολογία :      StarStarStarStarStarStarStarStar HalfStar EmptyStar Empty

Τι μας άρεσε:

 • Όμορφο κουτί σε συσκευασία δώρου
 • Μπορείτε να το πάρετε για δώρο σε κάποιον χωρίς να χρειαστεί περιτύλίγμα
 • Ιδανικό για Party παίζεται με πολλούς παίκτες ή και από ομάδες
 • 4 τράπουλες δώρων με διαφορετικής αξίας επιλογές
 • Δώρα με αστεία διάθεση που θα σας κάνουν να γελάσετε
 • Θεματική παρουσίαση και γραφικά που ταιριάζουν

Τι δεν μας άρεσε:

 • Ότι μετά από μια παρτίδα διαπιστώνουμε ότι πολλά από τα δώρα τα θέλουμε για εμάς
 • Ίσως να είναι καλύτερο στο παίξιμο με άτομα για τα οποία γνωτίζετε έστω κάποια πράγματα

Επίλογος: Στο GiftTRAP ο παράγοντας διασκέδαση κτυπάει κόκκινο και το παιχνίδι τις περισσότερες φορές θα ανταμοίβουμε εσάς και την παρέα σας με ατελείωτες ώρες γέλιου, γεμίζοντας το δωμάτιο φωνές χαράς!!! Είναι ιδιαίτερα απολαυστικό να ανταγωνίζεστε με τους φίλους σας στο ποιος μπορεί να δώσει και να πάρει το καλύτερο δώρο (ουσιαστικά βάζοντας κάθε φορά σε μία σειρά τις δυνατές επιλογές-δώρα του γύρου). Θα διαπιστώσετε μερικές φορές την δυσκολία να δώσετε ένα δώρο σε κάποιον μιας και σίγουρα θα το ήθελε και κάποιος άλλος. Και όταν τα δώρα αποκαλύπτονται, τότε σειρά παίρνουν τα γέλια και τα επιχειρήματα του τύπου “…μα καλά τι σκεφτόσουν όταν διάλεγες αυτό το δώρο για μένα???…”  Επίσης σημαντικό και μη εξαιρετέο το γεγονός ότι το παιχνίδι θα σας βοηθήσει να πάρετε ιδέες για τα δώρα που θα μπορούσατε να κάνετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα!!! Πραγματικά μας άρεσε πολύ το GiftTRAP – για πολλούς και διάφορους λόγους αλλά κυρίως για το γέλιο που προκάλεσε σε όλες σχεδόν τις παρτίδες που παίξαμε!!! Εάν ψάχνετε για ένα διασκεδαστικό και απολαυστικό παιχνίδι τύπου πάρτυ τότε σίγουρα αξίζει να το τσεκάρετε!

V.

“π(2) = πήγαινε παίξε”

Το GiftTRAP κατάφερε να αποσπάσει το ειδικό βραβείο Spiel des Jahres (Παιχνίδι της Χρονιάς) 2009, και ψηφίστηκε ως το καλύτερο παιχνίδι για Πάρτυ τη χρονιά 2008 από το περιοδικό Games Magazine και αυτά είναι λίγα μόνο από τα συνολικά βραβεία που δίκαια έχει κατακτήσει μέχρι και σήμερα! Ενώ στην πραγματική ζωή συχνά διαπιστώνουμε πόσο κουραστική και επίπονη διαδικασία είναι να βρούμε το καταλληλότερο δώρο για κάποιον, στο κόσμο του GiftTRAP αυτό έχει μετατραπεί σε μια ξεκαρδιστική και άκρως απολαυστική εμπειρία!!!! Μακάρι το να πάρεις κανείς δώρο για το καλύτερο φίλο/φίλη να ήταν τόσο αστεία διαδικασία!!!Ετοιμαστείτε για εκπλήξεις, το παιχνίδι θα σας δώσει αφορμές για…

User Rating: Be the first one !

Μέσα στο τετράγωνο δώρο-κουτί θα βρείτε:

 • 1 ταμπλό
 • 4 τράπουλες με κάρτες δώρων διπλής όψεως εκ των οποίων 1 μαύρη τράπουλα πολύ ακριβών δώρων $$$$, 1 μπλε τράπουλα ακριβών δώρων $$$, 1 κόκκινη τράπουλα κανονικών δώρων $$ και τέλος 1 κίτρινη τράπουλα φτηνών δώρων
 • 8 σακουλάκια με περιεχόμενα για 8 παίκτες, κάθε σακουλάκι περιέχει 2 δείκτες σκορ: λήπτη – ανοικτό δώρο και δωρητή – κλειστό δώρο, 9 τετράγωνες αριθμημένες μάρκες δωρητή (GIVE), 4 στρογγυλές μάρκες δέκτη(GET)
 • 1 φυλλάδιο οδηγιών
Σχεδιαστής Nick Kellet
Εικονογράφηση Scott E. Davis
Εκδόσεις Arclight, Ferti, GiftTRAP Enterprises, Heidelberger Spieleverlag, Kaissa Chess & Games, Lautapelit.fi, Lifestyle Ltd., Morapiaf, Swan Panasia Co.
Χρονιά 2006
Αριθμός Παικτών 3–8
Προτείνεται για 5–6 παίκτες
Διάρκεια 60–60
λεπτά
Ηλικίες 8
Εξάρτηση από γλώσσα Κάποιο απαραίτητο κείμενο, Κείμενο που απομνημονεύεται εύκολα, Χρήση μικρού βοηθητικού σημειώματος
Κύρια Ονομασία GiftTRAP
Εναλλακτικές Ονομασίες
Κατηγορία Humor (Σάτιρας), Party (Πάρτι)
Μηχανισμοί Simultaneous Action Selection (Ταυτόχρονη Επιλογή ή Ενέργεια), Voting (Ψηφοφορίας)
Βραβεία 2009 Spiel des Jahres, Winner Special Prize Party Game
Παίξτε το Online Παίξτε το Online
Κανόνες (Αγγλικά) Κατεβάστε τους Κανόνες (Αγγλικά)
Κανόνες (Ελληνικά) Κατεβάστε τους Κανόνες (Ελληνικά)
more games

 

 

 

 

Souvlaki Wars

Messina 1347 (2021)
Arkham Horror The Card Game Revised Core Set (2016)
Maquis (2013)
Eldritch Horror (2013)
7 Wonders Architects (2021)
Golem (2021)
Boonlake (2021)
Euthia Torment of Resurrection (2021)
Pandemic Legacy Season 1 (2015)
Ark Nova (2021)
Tinners' Trail (2021)
Arkham Horror (Third Edition) (2018)
Anno 1800 (2020)
Tranglar (2021)
Stardew Valley The Board Game (2021)
MicroMacro Ανεξιχνίαστες Υποθέσεις (2021)

Σχετικά με Epitrapaizoume

” We don’t stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing” δηλαδή ” Δεν σταματάμε να παίζουμε επειδή γερνάμε αλλά γερνάμε επειδή σταματάμε να παίζουμε” George Bernard Μας αρέσουν τα επιτραπέζια παιχνίδια και κυρίως μας αρέσει να διασκεδάζουμε παίζοντας ότι λογής παιχνίδι υπάρχει με καλούς φίλους και παρέα!!! Αυτή ήταν και θα είναι η κινητήρια δύναμη αυτής της σελίδας. Η φιλοσοφία του Επιτραπαίζουμε είναι ότι τα παιχνίδια μας φέρνουν περισσότερο κοντά... πήγαινε παίξε

Δείτε επίσης...

TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume

⚡️ https://linktr.ee/epitrapaizoume 🎲 TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume ✏️ …