Κεντρική / Game / Deadwood (2011)

Deadwood (2011)

Stars: StarStarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar Empty

Βαθμολογία: 7.81

Κατάταξη: 562

Σχεδιαστής Loïc Lamy
Παίκτες 2–5
Διάρκεια 30–60
λεπτά
Ηλικίες 13
Γλώσσα Δεν υπάρχει κείμενο μέσα στο παιχνίδι
Κατηγορία American West (Αμερικάνικη Δύση),City Building (Κτίσιμο Πόλης)
Εκδόσεις Dust Games, Edge Entertainment, Fantasy Flight Games, Galakta, Giochi Uniti, Heidelberger Spieleverlag, Stratelibri

Το Deadwood είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που διαδραματίζεται στην άγρια δύση και βασίζεται στη τοποθέτηση των καουμπόηδων στα διάφορα μαγαζιά της πόλης. Ένοπλες συμμορίες έχουν κατακλύσει τους δρόμους του Deadwood. Ο σιδηρόδρομος χτίζεται στη πόλη του Deadwood, και οι παίχτες και οι συμμορίες του προσπαθούν να κερδίσουν χρυσό και χρήματα. Οι απειλές, οι μάχες και η θανάτωση των αντιπάλων σας είναι τα κύρια χαρακτηριστικά ενός γνήσιου καουμπόη που είναι ενάντια στο νόμο. Οι συμμορίες αποτελούνται από τρεις διαφορετικές κατηγορίες καουμπόη: greenhorns, gunslingers, and trail bosses. Οι καουμπόηδες φτάνουν στη πόλη με σκοπό να κερδίσουν τον έλεγχο των κτηρίων και να παλέψουν με τους καουμπόηδες των αντίπαλων συμμοριών.
Στην αρχή του παιχνιδιού η πόλη του Deadwood αποτελείται από το Δημαρχείο, την εκκλησία, το γραφείο του σερίφη, το saloon και τέσσερα άλλα κτίρια που αποκαλύπτονται τυχαία. Επιπλέον κτήρια κατασκευάζονται όταν ένας καουμπόη “μπαίνει” και ελέγχει το Δημαρχείο. Κάθε κτήριο έχει τουλάχιστον μια μοναδική ιδιότητα που εφαρμόζεται αμέσως, και μερικά κτήρια προσφέρουν περισσότερα πλεονεκτήματα με μακροπρόθεσμη διάρκεια.
Κάθε καουμπόης λαμβάνει τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα κτήρια μόνο εάν καταφέρει να κερδίσει τον έλεγχο τους. Για να κερδίσει τον έλεγχο ένας παίχτης τοποθετεί απλά ένα μέλος της συμμορίας του σε ένα από τα κτήρια. Οι αρχηγοί των άλλων συμμοριών μπορούν να προσπαθήσουν να κερδίσουν των έλεγχο των κτηρίων σας, με το να σας καλέσουν σε μονομαχία. Ο παίχτης που υποκινεί τη μάχη λαμβάνει ένα σχετικό σύμβολο (Wanted Poster) και όσες περισσότερες μάχες προκαλέσει τόσα περισσότερα τέτοια σύμβολα θα λάβει. Ο παίχτης που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα σύμβολα “Wanted Poster” θα πληρώσει το υψηλότερο πρόστιμο στο τέλος του παιχνιδιού.
Το παιχνίδι μπορεί να τελειώσει με τρεις τρόπους: όταν ο σταθμός του τρένου τοποθετηθεί στον ταμπλό αφού ολοκληρωθεί το χτίσιμο του σιδηροδρόμου, όταν εξαντληθούν όλα τα σύμβολα “Wanted Poster” ή όταν κάποιος από τους παίχτες δεν έχει άλλους καουμπόηδες ζωντανούς. Προσοχή οι συμμορίες πρέπει να είναι προσεκτικές!!!Υπάρχει πολύ βία στη πόλη του Deadwood και το ιππικό μπορεί να εμφανιστεί για να επιβάλλει το νόμο και τη τάξη!!! Ο παίκτης με τα περισσότερα μετρητά στο τέλος του παιχνιδιού είναι ο νικητής…αν φυσικά είναι ακόμα ζωντανός!

Το Deadwood είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που διαδραματίζεται στην άγρια δύση και βασίζεται στη τοποθέτηση των καουμπόηδων στα διάφορα μαγαζιά της πόλης. Ένοπλες συμμορίες έχουν κατακλύσει τους δρόμους του Deadwood. Ο σιδηρόδρομος χτίζεται στη πόλη του Deadwood, και οι παίχτες και οι συμμορίες του προσπαθούν να κερδίσουν χρυσό και χρήματα. Οι απειλές, οι μάχες και η θανάτωση των αντιπάλων σας είναι τα κύρια χαρακτηριστικά ενός γνήσιου καουμπόη που είναι ενάντια στο νόμο. Οι συμμορίες αποτελούνται από τρεις διαφορετικές κατηγορίες καουμπόη: greenhorns, gunslingers, and trail bosses. Οι καουμπόηδες φτάνουν στη πόλη με σκοπό να κερδίσουν τον έλεγχο των κτηρίων και να παλέψουν…

User Rating: Be the first one !

To Deadwood είναι ένα ελαφρύ προς μεσαίο επιτραπέζιο τοποθέτησης εργατών (καουμπόηδων) με μονομαχίες τύπου Risk και ένα πολύ καλό συνδυασμό θέματος και μηχανισμών που συνήθως δεν εμφανίζεται σε τέτοιου τύπου παιχνίδια και το ανεβάζει πιο ψηλά από άλλα παιχνίδια παρόμοιου βάρους.

Στο Deadwood οι παίκτες ξεκινάνε με μια συμμορία που απαρτίζεται από 3 καουμπόηδες διαφορετικής δύναμης ο κάθε ένας, και τοποθετούν τους συμμορίτες τους στα διάφορα κτίρια της πόλης για να κερδίσουν τα μπόνους που αυτά δίνουν (χρήματα και πόντους νίκης), σφαίρες (με τις οποίες κερδίζουν περισσότερα ζάρια για τις μονομαχίες), άλογα (για να μπορούν να ξεφύγουν από μονομαχίες και προκλήσεις και πόστερ καταζητείται με τα οποία τιμωρούνται στο τέλος του παιχνιδιού. Κάθε φορά που ένας καουμπόης μπαίνει σε ένα κτίριο όπου βρίσκεται ένας άλλος τότε γίνεται μονομαχία. Ο πιο δυνατός “τραβάει πρώτος” ζαριά και στη συνέχεια οι αντίπαλοι καουμπόηδες ανταλλάζουν ζαριές μέχρι να κτυπηθεί κάποιος θανάσιμα και να σταλεί στο νεκροταφείο. Ο νικητής της μονομαχίας θα πάρει εκείνος το μπόνους του κτιρίου. Μερικά κτίρια δίνουν τη δυνατότητα να βγουν νέα κτίρια με νέες ιδιότητες. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ο σιδηρόδρομος πλησιάζει σιγά σιγά την πόλη γκρεμίζοντας κάποια κτίρια στη διαδρομή ενώ τα κτίρια τα οποία είναι δίπλα στο σιδηρόδρομο ενεργοποιούνται ξανά και παρέχουν τα μπόνους τους σε αυτούς που τα ελέγχουν. Το παιχνίδι τελειώνει με 3 τρόπους: 1) ο σιδηρόδρομος ολοκληρώνεται (ο σιδηρόδρομος χτίζεται σε 5 στάδια κάθε φορά που κάποιος ενεργοποιεί το δημαρχείο) 2) Η στοίβα με τα πόστερ καταζητείται εξαντλείται (η πόλη είναι τόσο παράνομη που η εταιρεία που χτίζει το σιδηρόδρομο αποφασίζει να μην περάσει από την πόλη) 3) ένας παίκτης χάνει όλους τους καουμπόηδες του.

Το Deadwood είναι ένα στρατηγικό ελαφρύ euro game το οποίο κρατάει λίγο. Για κάποιους αυτό είναι καλό και για άλλους κακό, κανείς όμως δεν μπορεί να αρνηθεί ότι είναι άκρως θεματικό και αναβλύζει από άρωμα άγριας δύσης. Ιδανικό για νέους παίκτες στο είδος, και συστήνεται αν θέλετε να μυήσετε και άλλους στο hobby του επιτραπέζιου παιχνιδιού και ειδικότερα σε αυτό το είδος (τοποθέτηση εργατών). Πάμε να δούμε από τι είναι φτιαγμένο το Deadwood:

 • Θέμα :                              StarStarStarStarStarStarStarStarStarStar Empty
 • Ευκολία :                         StarStarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar Empty
 • Κανόνες :                        StarStarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar Empty
 • Γραφικά :                        StarStarStarStarStarStarStarStarStar HalfStar Empty
 • Περιεχόμενα :                 StarStarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar Empty
 • Διασκέδαση :                  StarStarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar Empty   
 • Μηχανισμοί :                  StarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar EmptyStar Empty
 • Πως παίζεται :                StarStarStarStarStarStarStarStarStar HalfStar Empty
 • Στρατηγική / Τακτική :    StarStarStarStarStarStarStarStar HalfStar EmptyStar Empty
 • Συχνότητα Παιξίματος : StarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar EmptyStar Empty
 • Τελική Βαθμολογία :      StarStarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar Empty

Τι μας άρεσε:

 • Είναι Western, χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο;
 • Πολλαπλοί τρόποι να τελειώσει το παιχνίδι
 • Πολλά εναλλακτικά κτίρια που αλλάζουν κάθε παιχνίδι
 • Εύκολο στην εξήγηση, για να ξεκινήσετε να παίζετε γρήγορα
 • Σχετικά μικρό κουτί (παρόλο τα πλούσια περιεχόμενα) – εύκολη μεταφορά
 • Πλούσιο θεματικά, θα αισθανθήκατε σίγουρα καουμπόηδες
 • Μετά από μια παρτίδα θέλεις να ξαναδείς ταινίες Western

Τι δεν μας άρεσε:

 • Αν κάποια από τα κτίρια δεν τραβηχτούν αλλάζει αρκετά το παιχνίδι (π.χ. λίγα λεφτά)
 • Δεν είναι απίθανοι να σας καθαρίσουν και να μείνετε έξω από το παιχνίδι
 • Τα λεφτά παρά την πολύ καλή ποιότητα κατασκευής ξεχωρίζουν δύσκολα (1, 2, 5 κ.λ.π.)

Επίλογος: Η αλήθεια είναι ότι διασκεδάσαμε αρκετά με το Deadwood. Μπορεί να μην είναι το πιο βαθυστόχαστο παιχνίδι, αλλά σίγουρα έχει πολλά να κάνει κανείς και στο τέλος μείναμε με την αίσθηση κάναμε καλές επιλογές και  ότι αυτές οι επιλογές είχαν σημασία στο παιχνίδι. Οι μονομαχίες  συχνά τιμωρούν και έχουν νόημα θεματικά αν και μερικές φορές κινδυνεύει κανείς να επικεντρωθεί στο να σκοτώνει τους καουμπόηδες των άλλων και όχι στο να κερδίσει (κανείς βέβαια σας λέει ότι δεν μπορείτε να διασκεδάσετε και με αυτόν τον τρόπο, εμείς σίγουρα το ευχαριστηθήκαμε…).

V.

“π(2) = πήγαινε παίξε”

Το Deadwood είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που διαδραματίζεται στην άγρια δύση και βασίζεται στη τοποθέτηση των καουμπόηδων στα διάφορα μαγαζιά της πόλης. Ένοπλες συμμορίες έχουν κατακλύσει τους δρόμους του Deadwood. Ο σιδηρόδρομος χτίζεται στη πόλη του Deadwood, και οι παίχτες και οι συμμορίες του προσπαθούν να κερδίσουν χρυσό και χρήματα. Οι απειλές, οι μάχες και η θανάτωση των αντιπάλων σας είναι τα κύρια χαρακτηριστικά ενός γνήσιου καουμπόη που είναι ενάντια στο νόμο. Οι συμμορίες αποτελούνται από τρεις διαφορετικές κατηγορίες καουμπόη: greenhorns, gunslingers, and trail bosses. Οι καουμπόηδες φτάνουν στη πόλη με σκοπό να κερδίσουν τον έλεγχο των κτηρίων και να παλέψουν…

User Rating: Be the first one !

Μέσα στο κουτί θα βρείτε:

 • 1 ταμπλό που απεικονίζει την πόλη του Deadwood
 • 45 δείκτες Cowboy (9 για κάθε παίκτη Greenhorns δύναμης 1, Gunslingers δύναμης 2 και Trail Bosses δύναμης 3)
 • 20 δείκτες σφαίρας
 • 10 δείκτες αλόγων διαφυγής
 • 29 δείκτες πόστερ Καταζητείται
 • 4 γραμμές σιδηροδρόμου
 • 1 δείκτης Σερίφη
 • 8 εξάπλευρα ζάρια
 • 50 δείκτες δολαρίων (15×1, 15×2, 20×5)
 • 26 πλακίδια κτιρίων
 • 1 φυλλάδιο οδηγιών
Σχεδιαστής Loïc Lamy
Εικονογράφηση Goulven Quentel, Miguel Coimbra, Nicolas Fructus, Édouard Guiton
Εκδόσεις Dust Games, Edge Entertainment, Fantasy Flight Games, Galakta, Giochi Uniti, Heidelberger Spieleverlag, Stratelibri
Χρονιά 2011
Αριθμός Παικτών 2–5
Προτείνεται για 3–5 παίκτες
Διάρκεια 30–60
λεπτά
Ηλικίες 13
Εξάρτηση από γλώσσα Δεν υπάρχει κείμενο μέσα στο παιχνίδι
Κύρια Ονομασία Deadwood
Εναλλακτικές Ονομασίες
Κατηγορία American West (Αμερικάνικη Δύση), City Building (Κτίσιμο Πόλης)
Μηχανισμοί Dice Rolling (Χρήση Ζαριών), Worker Placement (Τοποθέτηση Εργατών)
Βραβεία
Παίξτε το Online
Κανόνες (Αγγλικά) Κατεβάστε τους Κανόνες (Αγγλικά)
Κανόνες (Ελληνικά)
more games

Messina 1347 (2021)
Arkham Horror The Card Game Revised Core Set (2016)
Maquis (2013)
Eldritch Horror (2013)
7 Wonders Architects (2021)
Golem (2021)
Boonlake (2021)
Euthia Torment of Resurrection (2021)
Pandemic Legacy Season 1 (2015)
Ark Nova (2021)
Tinners' Trail (2021)
Arkham Horror (Third Edition) (2018)
Anno 1800 (2020)
Tranglar (2021)
Stardew Valley The Board Game (2021)
MicroMacro Ανεξιχνίαστες Υποθέσεις (2021)

Σχετικά με Epitrapaizoume

” We don’t stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing” δηλαδή ” Δεν σταματάμε να παίζουμε επειδή γερνάμε αλλά γερνάμε επειδή σταματάμε να παίζουμε” George Bernard Μας αρέσουν τα επιτραπέζια παιχνίδια και κυρίως μας αρέσει να διασκεδάζουμε παίζοντας ότι λογής παιχνίδι υπάρχει με καλούς φίλους και παρέα!!! Αυτή ήταν και θα είναι η κινητήρια δύναμη αυτής της σελίδας. Η φιλοσοφία του Επιτραπαίζουμε είναι ότι τα παιχνίδια μας φέρνουν περισσότερο κοντά... πήγαινε παίξε

Δείτε επίσης...

TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume

⚡️ https://linktr.ee/epitrapaizoume 🎲 TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume ✏️ …