Κεντρική / Game / China (2005)
Δείτε τι καινούργιο, μόλις έφτασε...

China (2005)

Stars: StarStarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar Empty

Βαθμολογία: 8.10

Κατάταξη: 305

Σχεδιαστής Michael Schacht
Παίκτες 2–5
Διάρκεια 45–45
λεπτά
Ηλικίες 10
Γλώσσα Δεν υπάρχει κείμενο μέσα στο παιχνίδι
Κατηγορία Area Control (Ελέγχου Περιοχής),Area Influence (Επιρροής Περιοχής),Territory Building (Κτισίματος Περιοχών)
Εκδόσεις ABACUSSPIELE, Überplay

Εκατοντάδες χρόνια πριν, η χώρα ταλαντεύονταν για την αλλαγή δυνάμεων κυριαρχίας. Οι τοπικοί άρχοντες πολεμούσαν συνεχώς και ακατάπαυστα ο ένας τον άλλο με ένα μόνο σκοπό κατα νού: να είναι αυτοί ο επόμενος Αυτοκράτορας της Κίνας. Ο τρόπος να το πετύχουν αυτό? Κτίζοντας Οίκους που θα εφέραν το όνομα τους και στέλνοντας τους αντιπροσώπους τους για να ανεβάσουν τη φήμη και την αποδοχή του αφέντη τους στις περιοχές αυτές.

Το China είναι ένα παιχνίδι λογικής γύρω από την πολιτική επιρροή στη Κίνα της εποχής των μεγάλων Αυτοκρατόρων. Οι παίκτες χρησημοποιούν κάρτες για να τοποθετήσουν πιόνια (Οίκους ή Αντιπροσώπους) στις εννέα χρωματιστές περιοχές επάνω στο ταμπλό. Όταν σε μια περιοχή κλείσουν όλες οι θέσεις για Οίκους (ή και στο τέλος του παιχνιδιού) οι παικτές σκοράρουν πόντους νίκης ανάλογα με τις πλειοψηφίες στην περιοχή αυτή. Στο τέλος του παιχνιδιού οι παίκτες σκοράρουν για την πειοψηφία αντιπροσώπων ανάμεσα στα σύνορα γειτονικών περιοχών. Επιπλέον σκοράρονται πόντοι νίκης για συνεχόμενες αλληλουχίες τεσσάρων ή και παραπάνων οίκων στη σειρά.

Αυτό το εκπληκτικό παιχνίδι κυριαρχίας συνδυάζει τις πολλαπλές επιλογές τακτικής με ένα εύκολο κατανοητό και γρήγορο τρόπο παιξίματος.

Εκατοντάδες χρόνια πριν, η χώρα ταλαντεύονταν για την αλλαγή δυνάμεων κυριαρχίας. Οι τοπικοί άρχοντες πολεμούσαν συνεχώς και ακατάπαυστα ο ένας τον άλλο με ένα μόνο σκοπό κατα νού: να είναι αυτοί ο επόμενος Αυτοκράτορας της Κίνας. Ο τρόπος να το πετύχουν αυτό? Κτίζοντας Οίκους που θα εφέραν το όνομα τους και στέλνοντας τους αντιπροσώπους τους για να ανεβάσουν τη φήμη και την αποδοχή του αφέντη τους στις περιοχές αυτές. Το China είναι ένα παιχνίδι λογικής γύρω από την πολιτική επιρροή στη Κίνα της εποχής των μεγάλων Αυτοκρατόρων. Οι παίκτες χρησημοποιούν κάρτες για να τοποθετήσουν πιόνια (Οίκους ή Αντιπροσώπους) στις εννέα χρωματιστές περιοχές…

User Rating: Be the first one !

To China είναι ένα απλό αλλά σοβαρό παιχνίδι, αλλά μην αφήσετε τη λέξη σοβαρό να σας διώξει μακριά γιατί θα χάσετε ατελίωτες ώρες διασκέδασης. Το θέμα της πολιτικής δύναμης και επιρροής στην Κίνα του 200 π.Χ. είναι αρκετά αδύναμο ως ανύπαρκτο και ο απλός χάρτης της Κίνας με τους περίεργους δρόμους, καθώς και οι απλοικές κάρτες δεν βοηθάνε στο να κάνουν το παιχνίδι πιο πλούσιο θεματικά. Παρόλο αυτά τόσο κατά τη διάρκεια μιας παρτίδας China όσο και στο τελικό της σκοράρισμα οι παίκτες μένουν με το αίσθημα ότι έφτιαξαν την αυτοκρατορία επιρροής τους και συνέδεσαν τα βάθη της Ανατολής με το δίκτυο των σπιτιών τους αλλά και τους αντιπροσώπους τους στις διάφορες επαρχίες της Κίνας.

Ακόμα και με 3 παίκτες η ένταση είναι διάχυτη στο παιχνίδι και όλοι έχουν πάντα να πάρουν απλές αλλά πολύ σημαντικές αποφάσεις. Ο κάθε παίκτης καλείται να κάνει ότι καλύτερο μπορεί με τις κάρτες που έχει στο χέρι του οι οποίες συχνά δεν είναι αυτές οι οποίες θα ήθελε να έχει. Οι αποφάσεις του θα έχουν αντίκτυπο τόσο στο άμεσο μέλλον όσο και μακρυπρόθεσμα, ενώ αν δεν παρατηρεί τις στρατηγικές των αντιπάλων σύντομα θα βρεθεί απομονωμένος.

Στο China το διπλό ταμπλό είναι μια ιδιαίτερα σημαντική προσθήκη στην αξία του παιχνιδιού καθώς η μια πλευρά δίνει ένα σφικτό και έντονο παιχνίδι για 3 παίκτες ενώ η άλλη πλευρά είναι προσαρμοσμένη ιδανικά για 4-5 παίκτες.

Πάμε να δούμε απο τι είναι φτιαγμένο:

 • Θέμα :                              StarStarStarStarStarStar EmptyStar EmptyStar EmptyStar EmptyStar Empty
 • Ευκολία :                         StarStarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar Empty
 • Κανόνες :                        StarStarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar Empty
 • Γραφικά :                        StarStarStarStarStarStar EmptyStar EmptyStar EmptyStar EmptyStar Empty
 • Περιεχόμενα :                 StarStarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar Empty
 • Διασκέδαση :                  StarStarStarStarStarStarStarStarStarStar   
 • Μηχανισμοί :                  StarStarStarStarStarStarStarStarStarStar Empty
 • Πως παίζεται :                StarStarStarStarStarStarStarStarStarStar
 • Στρατηγική / Τακτική :    StarStarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar Empty
 • Συχνότητα Παιξίματος : StarStarStarStarStarStarStarStarStarStar
 • Τελική Βαθμολογία :      StarStarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar Empty

Στη σειρά του ο παίκτης έχει τις εξής επιλογές: παίζοντας κάρτες από το χέρι του τοποθετεί τα σπίτια του ή και τους αντιπροσώπους του στις επαρχίες των καρτών που έπαιξε. Ισχύει ο κανόνας 3-2-1 δηλαδή κάθε παίκτης μπορεί να παίξει εως και 3 κάρτες απο το χέρι του, να βάλει εως και 2 πιόνια του χρώματος του σε 1 και μόνο περιοχή (επαρχία). Εναλλακτικά μπορεί να αλλάξει μια κάρτα από το χέρι του για κάτι καλύτερο (ισως όμως και οχι…) Καθώς το παιχνίδι προχωράει θα βρεθείτε να θέλετε να τα κάνετε όλα ταυτόχρονα αλλά να μην μπορείτε, καθώς οι αντίπαλοι σας σχεδόν βέβαια θα μπούν στα “χωράφια” σας ή μάλλον εκεί που σχεδιάζατε να έχετε τα χωράφια σας. Το παιχνίδι προσφέρει επίσης ένα εναλλακτικό τρόπο παιξίματος κάνοντας χρήση των δεικτών οχύρωσης.

Τι μας άρεσε:

 • Εύκολοι κανόνες
 • Απλός μηχανισμός
 • Επιλογές διαφορετικής στρατηγικής
 • Έντονος ανταγωνισμός και ένταση
 • Ανατροπές στο τελικό σκοράρισμα
 • Γρήγορο παίξιμο και μικρή διάρκεια παιχνιδιού
 • Το παιχνίδι δίνει έντονη αίσθηση δικτύωσης, ελέγχου περιοχών και κυριαρχίας

Τι δεν μας άρεσε:

 • Τα γραφικά τόσο στο ταμπλό όσο και στις κάρτες είναι πολύ απλά

Επίλογος: Με τους εύκολους και απλούς κανόνες καθώς και τη μικρή διάρκεια παιχνιδιού το China θα τραβήξει το ενδιαφέρον σε πολλούς.  Εάν δεν έχετε το China στη συλλογή σας, σας προτείνουμε να κάνετε τα πάντα για να το βάλετε. Εάν είστε fan των παιχνιδιών ελέγχου περιοχών το China είναι γρήγορη και εύκολη ευχαρίστηση, έτσι απλά. Το γεγονός ότι παίζει εξίσου καλά με 3 παίκτες συγκαταλέγεται στα θετικά του. Επιπλέον σε αρκετούς θα αρέσει το γεγονός ότι η τύχη δεν είναι ο καθοριστικός παράγοντας που θα σας φέρει στο θρόνο με τον τίτλο του νέου Αυτοκράτορα.

V.

“π(2) = πήγαινε παίξε”

Εκατοντάδες χρόνια πριν, η χώρα ταλαντεύονταν για την αλλαγή δυνάμεων κυριαρχίας. Οι τοπικοί άρχοντες πολεμούσαν συνεχώς και ακατάπαυστα ο ένας τον άλλο με ένα μόνο σκοπό κατα νού: να είναι αυτοί ο επόμενος Αυτοκράτορας της Κίνας. Ο τρόπος να το πετύχουν αυτό? Κτίζοντας Οίκους που θα εφέραν το όνομα τους και στέλνοντας τους αντιπροσώπους τους για να ανεβάσουν τη φήμη και την αποδοχή του αφέντη τους στις περιοχές αυτές. Το China είναι ένα παιχνίδι λογικής γύρω από την πολιτική επιρροή στη Κίνα της εποχής των μεγάλων Αυτοκρατόρων. Οι παίκτες χρησημοποιούν κάρτες για να τοποθετήσουν πιόνια (Οίκους ή Αντιπροσώπους) στις εννέα χρωματιστές περιοχές…

User Rating: Be the first one !

Μέσα στο κουτί θα βρείτε:

 • 57 κάρτες περιοχών (σε 5 χρώματα, κίτρινο, πράσινο, μωβ, πορτοκαλί, κόκκινο)
 • 1 ταπλό διπλής όψεως (ανάλογα με τον αριθμό παικτών)
 • 100 σπίτια (20 σε κάθε ένα από τα 5 χρώματα)
 • 45 απεσταλμένοι (9 σε κάθε ένα από τα 5 χρώματα)
 • 5 κάρτες 50 πόντων
 • 5 δείκτες οχύρωσης
 • 9 δείκτες σκοραρίσματος
 • 1 πιόνι Αυτοκράτορας
 • 1 φυλλάδιο οδηγιών
Σχεδιαστής Michael Schacht
Εικονογράφηση Michael Schacht
Εκδόσεις ABACUSSPIELE, Überplay
Χρονιά 2005
Αριθμός Παικτών 2–5
Προτείνεται για 3–4 παίκτες
Διάρκεια 45–45
λεπτά
Ηλικίες 10
Εξάρτηση από γλώσσα Δεν υπάρχει κείμενο μέσα στο παιχνίδι
Κύρια Ονομασία China
Εναλλακτικές Ονομασίες
Κατηγορία Area Control (Ελέγχου Περιοχής), Area Influence (Επιρροής Περιοχής), Territory Building (Κτισίματος Περιοχών)
Μηχανισμοί Area Control and Area Influence (Ελέγχου Επιρροής Περιοχών), Card Drafting (Τράβηγμα Καρτών), Hand Management (Διαχείρισης Καρτών Χεριού), Route and Network Building (Κτισίματος Δρόμων & Δικτύου)
Βραβεία
Παίξτε το Online Παίξτε το Online
Κανόνες (Αγγλικά) Κατεβάστε τους Κανόνες (Αγγλικά)
Κανόνες (Ελληνικά)
more games

Messina 1347 (2021)
Arkham Horror The Card Game Revised Core Set (2016)
Maquis (2013)
Eldritch Horror (2013)
7 Wonders Architects (2021)
Golem (2021)
Boonlake (2021)
Euthia Torment of Resurrection (2021)
Pandemic Legacy Season 1 (2015)
Ark Nova (2021)
Tinners' Trail (2021)
Arkham Horror (Third Edition) (2018)
Anno 1800 (2020)
Tranglar (2021)
Stardew Valley The Board Game (2021)
MicroMacro Ανεξιχνίαστες Υποθέσεις (2021)

Βρείτε τις καλύτερες τιμές, που αλλού?

Σχετικά με Epitrapaizoume

” We don’t stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing” δηλαδή ” Δεν σταματάμε να παίζουμε επειδή γερνάμε αλλά γερνάμε επειδή σταματάμε να παίζουμε” George Bernard Μας αρέσουν τα επιτραπέζια παιχνίδια και κυρίως μας αρέσει να διασκεδάζουμε παίζοντας ότι λογής παιχνίδι υπάρχει με καλούς φίλους και παρέα!!! Αυτή ήταν και θα είναι η κινητήρια δύναμη αυτής της σελίδας. Η φιλοσοφία του Επιτραπαίζουμε είναι ότι τα παιχνίδια μας φέρνουν περισσότερο κοντά... πήγαινε παίξε

Δείτε επίσης...

NEA: HUANG το νέο Tigris & Euphrates από την PHALANX

Ανακοίνωση νέου παιχνιδιού της PHALANX με τίτλο HUANG το οποίο είναι το παλιό  Tigris & Euphrates του …