Κεντρική / Game / Bluff Party (Μπλόφα Πάρτυ) (2006)

Bluff Party (Μπλόφα Πάρτυ) (2006)

Stars: StarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar EmptyStar Empty

Βαθμολογία: 7.01

Κατάταξη: 879

Σχεδιαστής Christian Lemay
Παίκτες 4–50
Διάρκεια 20–30
λεπτά
Ηλικίες 12
Γλώσσα Εκτενής χρήση κειμένου, Πλήρης μετάφραση απαραίτητη
Κατηγορία Bluffing (Μπλόφας),Card Games (Παιχνίδια Καρτών),Party (Πάρτι),Real Time (Πραγματικού Χρόνου)
Εκδόσεις Cocktail Games, Heidelberger Spieleverlag, Kaissa Chess & Games, Le Scorpion Masqué, Rebel

Θέλετε τα απογεύματα σας με συγγενείς και φίλους να γίνουν πιο διασκεδαστικά??? Το Bluff Party (Μπλόφα Πάρτυ) θα τα κάνει συναρπαστικά!!!! Όλοι οι καλεσμένοι σας θα πάρουν αυτές τις τρελλές προκλήσεις, τις οποίες θα πρέπει να καταφέρουν μπροστά σε άλλους, χωρίς οι τελευταίοι να τους καταλάβουν! Εύκολο??? Πώς θα μπορέσετε να χειρικροτήσετε χωρίς να ψυλλιαστούν κάτι οι υπόλοιποι? Να καταφέρετε να ανοίξετε μια συζήτηση για Oscar από το πουθενά? Θα πρέπει όμως να αποκαλύψετε και τους άλλους παίκτες!!! Κάποιος ξαφνικά αρχίζει να μουρμουράει ένα τραγούδι! Χμμμμμμ προσπαθεί να πετύχει μια πρόκληση ή θέλει να σας κάνει να φωνάξετε σε τσάκωσα λανθασμένα??? Το ιδανικό παιχνίδι για να δημιουργήσετε μια ευχάριστη, ζωηρή και ελαφρώς πονηρεμένη ατμόσφαιρα είναι εδώ και λέγεται Bluff Party (Μπλόφα Πάρτυ).

To Bluff Party (Μπλόφα Πάρτυ) μπορεί να παικτεί κατά τη διάρκεια σχεδόν οποιαδήποτε κοινωνικής εκδήλωσης, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης, δείπνου με φίλους ή σε έξοδο, ακόμα και κατά τη διάρκεια ενός άλλου παιχνιδιού. Κατά την έναρξη του παιχνιδιού κάιε παίκτης λαμβάνει μια κάρτα η οποία φέρει 3 προκλήσεις, π.χ. “Πές 3 προτάσεις σε ξένη γλώσσα” ή “βάλε τον αντίχειρα στο στόμα σου για 30 δευτερόλεπτα”. Οι παίκτες συμφωνούν για τη διάρκεια του παιχνιδιού, ενδεχομένως 1-2 ώρες και στη συνέχεια πρέπει να φέρουν εις πέρας τις προκλήσεις τους με διακριτικό τρόπο και μπροστά σε μάρτυρες! Εάν κανείς από τους υπόλοιπους παίκτες δεν πεί κάτι για 30 δευτερόλεπτα αφού κάποιος έχει συμπληρώσει μια πρόκληση. Τότε ο παίκτης που τα κατάφερε δείχνει την κάρτα του στους υπόλοιπους και σκοράρει τόσους πόντους όσους αναγράφει η πρόκληση επάνω στην κάρτα. Εάν ωστόσο έναςάλλος παίκτης πεί ” πάω στοίχημα ότι είχες πρόκληση να βάλεις στο στόμα σου τον αντίχειρα σου” και πέσει μέσα, τότε κερδίζει 2 πόντους νίκης, ένα πέσει έξω χάνει 1 πόντο νίκης. Όποιος στο τέλος του παιχνιδιού έχει τους περισσότερους πόντους νίκης είναι και ο νικητής του παιχνιδιού, ο καλύτερος μπλοφαδόρος….

Θέλετε τα απογεύματα σας με συγγενείς και φίλους να γίνουν πιο διασκεδαστικά??? Το Bluff Party (Μπλόφα Πάρτυ) θα τα κάνει συναρπαστικά!!!! Όλοι οι καλεσμένοι σας θα πάρουν αυτές τις τρελλές προκλήσεις, τις οποίες θα πρέπει να καταφέρουν μπροστά σε άλλους, χωρίς οι τελευταίοι να τους καταλάβουν! Εύκολο??? Πώς θα μπορέσετε να χειρικροτήσετε χωρίς να ψυλλιαστούν κάτι οι υπόλοιποι? Να καταφέρετε να ανοίξετε μια συζήτηση για Oscar από το πουθενά? Θα πρέπει όμως να αποκαλύψετε και τους άλλους παίκτες!!! Κάποιος ξαφνικά αρχίζει να μουρμουράει ένα τραγούδι! Χμμμμμμ προσπαθεί να πετύχει μια πρόκληση ή θέλει να σας κάνει να φωνάξετε σε τσάκωσα…

User Rating: Be the first one !

Ένα από τα πιο ασυνήθιστα παιχνίδια που έχουμε παίξει στο “επιτραπαίζουμε” είναι το Bluff Party (Μπλόφα Πάρτυ).  Ο λόγος γίνεται αμέσως αντιληπτός όταν συνειδητοποιήσει κανείς ότι το Bluff Party (Μπλόφα Πάρτυ) είναι ένα παιχνίδι για πάρτυ διαφορετικό από τα υπόλοιπα, κυρίως γιατί μπορεί να παιχτεί κατά τη διάρκεια άλλων κοινωνικών εκδηλώσεων, όπως για παράδειγμα μια επίσκεψη σε φίλους, δείπνο με παρέα ή ακόμα και ατά τη διάρκεια ενός άλλου παιχνιδιού!!! Αναφερόμενοι στο παιχνίδι θα πούμε λίγα λόγια για το πως παίζεται: κάθε παίκτης παίρνει μια κάρτα τυχαία από την κλειστή τράπουλα και αρχίζει να παρακολουθεί τους συμπαίκτες του για παράξενες συμπεριφορές…. Κάθε παίκτης έχει τη δυνατότητα να σκοράρει πόντους πραγματοποιώντας τις προκλήσεις που αναφέρονται επάνω στην κάρτα του, χωρίς ωστόσο να γίνει αντιληπτός από του υπόλοιπους. Παράλληλα εάν κάποιος από τους υπόλοιπους σας αντιληφθεί την ώρα που προσπαθείτε να περάσετε κάποια πρόκληση, φωνάζει δυνατά σε τσάκωσα ή μπλόφα και σας δείχνει!!!! Εάν έχει δίκιο τότε παίρνει 2 πόντους εάν είναι λάθος χάνει 1 πόντο. Όταν η προσυμφωνημένη ώρα φτάσει οι παίκτες υπολογίζουν τους πόντους που κατάφεραν να συγκεντρώσουν αφαιρώντας 1 πόντο για κάθε ανεκπλήρωτη πρόκληση. Ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους είναι και ο νικητής του παιχνιδιού.

Ας ξεκινήσουμε με την ποιότητα των καρτών του παιχνιδιού, η οποία είναι εξαιρετική, από σκληρό χαρτόνι και ιδιαίτερα ανθεκτικές, κάτι πολύ σημαντικό με παιχνίδια party όπου οι κάρτες καταπονούνται ιδιαίτερα. Επιπλέον το μικρό μεταλλικό κουτί το οποίο χωράει άνετα στην πίσω τσέπη του jean παντελονιού σας πάει παντού και προστατεύει με ασφάλεια τα περιεχόμενα του από τσαλακώματα και ανεπιθύμητες καταστάσεις. Το Bluff Party (Μπλόφα Πάρτυ) καταφέρνει να παραδώσει αυτό που κάθε παιχνίδι party οφείλει να κάνει, διασκέδαση και γέλιο. Είναι ιδιαίτερα αστείο να βλέπετε τόσο τον εαυτό σας όσο και τους φίλους σας να προσπαθούν απεγνωσμένα να φέρουν εις πέρας τις προκλήσεις που τους έτυχαν (είτε τους αρέσουν είτε όχι…). Κάποιο φίλοι του “επιτραπαίζουμε” ανησυχούν για την περίπτωση διαφωνιών όπου οι κανόνες λένε ότι λύνονται με την πλειοψηφία.  Για παράδειγμα εάν η πρόκληση ζητάει να βάλετε τον αντίχειρα στο στόμα σας για 30 δευτερόλεπτα και κάποιος σας τσακώσει στο περίπου, π.χ. πει ” πάω στοίχημα ότι είχες πρόκληση να βάλεις το χέρι σου στο στόμα” τότε η λογική λέει ότι σας έπιασε, εάν υπάρχει διαφωνία τότε αποφασίζει η πλειοψηφία. Εξάλλου μη ξεχνάτε ότι ένα παιχνίδι πάντα έχει σκοπό να διασκεδάσει και αυτό είναι πιο σημαντικό από τη νίκη του καθένα, τουλάχιστον αυτή είναι η φιλοσοφία του “επιτραπαίζουμε”. Τέλος εάν σας αρέσει η μπλόφα τότε το Bluff Party (Μπλόφα Πάρτυ) είναι σίγουρα για εσάς, ειδικά εάν σας αρέσει να προσπαθείτε να αποφύγετε το να σας τσακώσουν οι υπόλοιποι… Πάμε να δούμε από τι είναι φτιαγμένο το Bluff Party (Μπλόφα Πάρτυ):

 • Θέμα :                              StarStarStarStarStarStarStar HalfStar EmptyStar EmptyStar Empty
 • Ευκολία :                         StarStarStarStarStarStarStarStarStarStar Empty
 • Κανόνες :                        StarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar EmptyStar Empty
 • Γραφικά :                        StarStarStarStarStarStarStar HalfStar EmptyStar EmptyStar Empty
 • Περιεχόμενα :                 StarStarStarStarStarStarStar HalfStar EmptyStar EmptyStar Empty
 • Διασκέδαση :                  StarStarStarStarStarStarStarStarStarStar Empty   
 • Μηχανισμοί :                  StarStarStarStarStarStar HalfStar EmptyStar EmptyStar EmptyStar Empty
 • Πως παίζεται :                StarStarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar Empty
 • Στρατηγική / Τακτική :    StarStarStarStarStarStar EmptyStar EmptyStar EmptyStar EmptyStar Empty
 • Συχνότητα Παιξίματος : StarStarStarStarStarStarStarStar HalfStar EmptyStar Empty
 • Τελική Βαθμολογία :      StarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar EmptyStar Empty

Τι μας άρεσε:

 • μικρό και εύκολο στη μεταφορά
 • ιδανικό για πάρτυ και ιδιαίτερα μεγάλες παρέες
 • παίζεται κατά τη διάρκεια άλλης κοινωνικής εκδήλωσης, δείπνου φίλων ακόμα και κατά τη διάρκεια ενός άλλου παιχνιδιού
 • εύκολο και διασκεδαστικό για όλα τα μέλη μιας παρέας ανεξαρτήτου εμπειρίας
 • αστείες προκλήσεις με χιουμοριστική διάθεση
 • μπλόφα, μπλόφα και περισσότερη μπλόφα

Τι δεν μας άρεσε:

 • ίσως θα θέλαμε περισσότερα variants (εναλλακτικούς τρόπους παιξίματος)

Επίλογος: Ας ξεκινήσουμε με κάτι το οποίο αξίζει να αναφερθεί στο  Bluff Party (Μπλόφα Πάρτυ) είναι πάντα καλύτερο το να προσπαθήσετε να περάσετε μια πρόκληση όσο δύσκολη και αν είναι παρά να σας μείνει η κάρτα και να χάσετε πόντους στο τέλος. Επιπλέον οι αντίπαλοι όσο και να θέλουν να καλέσουν την μπλόφα σας πρέπει να το σκεφτούν πριν φωνάξουν γιατί εάν έχουν λάθος χάνουν 1 πόντο. Το παραπάνω έχει ως αποτέλεσμα οι παίκτες να κάνουν ότι παράξενο και τρελό σκεφτεί κανένας είτε προσπαθώντας να πραγματοποιήσουν τις προκλήσεις τους είτε για να ξεγελάσουν τους άλλους και να τους προκαλέσουν να χάσουν πόντους. Το απόσταγμα της διαδικασίας? Απλό! Όλη η παρέα είναι “καταδικασμένη” να περάσει ένα περίεργο, διασκεδαστικό και γεμάτο γέλια απόγευμα πραγματοποιώντας τα πιο παράξενα πράγματα!!! Άκρως ενδιαφέρον και απολαυστικό!!!

Όπως και όλα τα παιχνίδια party έτσι και το Bluff Party (Μπλόφα Πάρτυ) για να πετύχει να αποδώσει αυτά που υπόσχεται πρέπει η παρέα να ανοιχτεί και να μπει στο κλίμα με την κατάλληλη διάθεση, στο “επιτραπαίζουμε” το είδαμε στην πράξη πολλές φορές να δουλεύει άψογα, για αυτό σας προτείνουμε χαλαρώστε, αφήστε τον ανταγωνισμό για λίγο στην άκρη και ετοιμαστείτε για γέλιο και παράξενες καταστάσεις, ετοιμαστείτε για Μπλόφα Party…

V.

“π(2) = πήγαινε παίξε”

Θέλετε τα απογεύματα σας με συγγενείς και φίλους να γίνουν πιο διασκεδαστικά??? Το Bluff Party (Μπλόφα Πάρτυ) θα τα κάνει συναρπαστικά!!!! Όλοι οι καλεσμένοι σας θα πάρουν αυτές τις τρελλές προκλήσεις, τις οποίες θα πρέπει να καταφέρουν μπροστά σε άλλους, χωρίς οι τελευταίοι να τους καταλάβουν! Εύκολο??? Πώς θα μπορέσετε να χειρικροτήσετε χωρίς να ψυλλιαστούν κάτι οι υπόλοιποι? Να καταφέρετε να ανοίξετε μια συζήτηση για Oscar από το πουθενά? Θα πρέπει όμως να αποκαλύψετε και τους άλλους παίκτες!!! Κάποιος ξαφνικά αρχίζει να μουρμουράει ένα τραγούδι! Χμμμμμμ προσπαθεί να πετύχει μια πρόκληση ή θέλει να σας κάνει να φωνάξετε σε τσάκωσα…

User Rating: Be the first one !

Μέσα στο κουτί θα βρείτε:

 • 50 κάρτες προκλήσεων
 • 1 κάρτα (μη διαβάζετε τι κάρτες πριν από το παιχνίδι)
 • 1 κάρτες κανόνων
Σχεδιαστής Christian Lemay
Εικονογράφηση Heiko Eller, Olivier Fagnère, Stéphane Crépeau
Εκδόσεις Cocktail Games, Heidelberger Spieleverlag, Kaissa Chess & Games, Le Scorpion Masqué, Rebel
Χρονιά 2006
Αριθμός Παικτών 4–50
Προτείνεται για 5–8 παίκτες
Διάρκεια 20–30
λεπτά
Ηλικίες 12
Εξάρτηση από γλώσσα Εκτενής χρήση κειμένου, Πλήρης μετάφραση απαραίτητη
Κύρια Ονομασία Bluff Party
Εναλλακτικές Ονομασίες
Κατηγορία Bluffing (Μπλόφας), Card Games (Παιχνίδια Καρτών), Party (Πάρτι), Real Time (Πραγματικού Χρόνου)
Μηχανισμοί Acting (Υποκριτικής), Role Playing (Ρόλων και Διαχείρισης τους)
Βραβεία
Παίξτε το Online
Κανόνες (Αγγλικά) Κατεβάστε τους Κανόνες (Αγγλικά)
Κανόνες (Ελληνικά)
more games

 

 

 

 

 

 

 

 

Messina 1347 (2021)
Arkham Horror The Card Game Revised Core Set (2016)
Maquis (2013)
Eldritch Horror (2013)
7 Wonders Architects (2021)
Golem (2021)
Boonlake (2021)
Euthia Torment of Resurrection (2021)
Pandemic Legacy Season 1 (2015)
Ark Nova (2021)
Tinners' Trail (2021)
Arkham Horror (Third Edition) (2018)
Anno 1800 (2020)
Tranglar (2021)
Stardew Valley The Board Game (2021)
MicroMacro Ανεξιχνίαστες Υποθέσεις (2021)

Σχετικά με Epitrapaizoume

” We don’t stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing” δηλαδή ” Δεν σταματάμε να παίζουμε επειδή γερνάμε αλλά γερνάμε επειδή σταματάμε να παίζουμε” George Bernard Μας αρέσουν τα επιτραπέζια παιχνίδια και κυρίως μας αρέσει να διασκεδάζουμε παίζοντας ότι λογής παιχνίδι υπάρχει με καλούς φίλους και παρέα!!! Αυτή ήταν και θα είναι η κινητήρια δύναμη αυτής της σελίδας. Η φιλοσοφία του Επιτραπαίζουμε είναι ότι τα παιχνίδια μας φέρνουν περισσότερο κοντά... πήγαινε παίξε

Δείτε επίσης...

TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume

⚡️ https://linktr.ee/epitrapaizoume 🎲 TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume ✏️ …