Επιτραπέζια Παιχνίδια – Board Games | Epitrapaizoume.gr › Forums › Reviews από τους φίλους του Επιτραπαίζουμε › Spartacus the game Review
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
28/10/2013 at 12:33 am #18071
Αχιλλέας ΓαρυφάλουParticipantΚαλησπερα στην ομορφη παρεα!Σημερα θα ασχοληθω με ενα απο τα αγαπημενα μου παιχνιδια το επικο Spartacus μαζι με το expansion του το serpent of the wolf.Καθε παιχτης διαλεγει εναν οικο(απο το σηριαλ οποιος το παρακολουθουσε)που ο καθενας εχει τα πλεονεκτηματα και τα μειονεκτηματα του!Ετσι λοιπον παιρνει τον αναγραφομενο αριθμο μονομαχων και σκλαβων καθως και τα αρχικα χρηματα του καθε οικου!
Το παιχνιδι παιζεται σε 4 φασεις…
Στην 1η φαση οι παιχτες λαμβανουν ενα νομισμα(απο δω και στο εξης θα τα λεω χρυσα) για καθε σκλαβο που εχουν ενω πληρωνουν ενα για καθε μονομαχο!Επισης εαν εχουν καποιον μονομαχο τραυματισμενο σ αυτη τη φαση μπορουν να προσπαθησουν να τον γιατρεψουν…(ριχνοντας το ζαρι και φερνοντας 1 ο μονομαχος πεθαινει,με 2-3 δεν γινεται τιποτα ενω με 4-6 γινεται καλα)!
Στην 2η φαση μπαινουν στο παιχνιδι οι καρτες ιντριγκας…Ξεκινωντας απο τον παιχτη που ηταν ο host στον προηγουμενο γυρο καθε παιχτης τραβαει 3 καρτες και παιζεις οσες θελει απο το χερι του.Οι καρτες αυτες δινουν απο χρυσα νομισματα,μεχρι influence που ειναι το ζητουμενο για την νικη καθως νικητης ειναι ο παιχτης που ο οικος του θα εχει στο τελος της 4ης φασης 12 ποντους influence!!!Ακομα οι καρτες αυτες δινουν την δυνατοτητα να αφαιρεθει απο αλλον οικο influence,ενω υπαρχουν και καρτες που ακυρωνουν το αποτελεσμα μιας αλλης καρτας που παιχτηκε.Τελος υπαρχουν οι καρτες guard που χρησιμευουν για να αμυνεται ο παιχτης απο καρτες που βλαπτουν τον οικο του!(για καθε καρτα που παιζεται εναντιον σου πριν γινει αυτο που αναγραφεται εχεις δικαιωμα να χρησιμοποιησεις εναν guard κλαι να ριξεις το ζαρι.Με 1-3 χανεις τον guard και δεχεσαι τις συνεπεις ενω με 4-6 παλι χανεις τον guard αλλα ακυρωνεις την καρτα που σε βλαπτει).Τελος σ αυτην τη φαση παιζονται και ολες οι ιδιοτητες του εκαστοτε οικου!
Στην 3η φαση τωρα συνανταμαι την φαση της αγορας!Εδω οι παιχτες μπορουν να πουλησουν μονομαχους,σκλαβους,guards και οπλα ειτε στην τραπεζα ειτε σε αλλους παιχτες.Σημειωση ανα πασα στιγμη τα χρηματα μεταξυ παιχτων μπορουν ν αλλαξουν χερια κι ετσι οι προδωσιες και τα πισωπλατα χτυπηματα ειναι το μεγαλο ζητουμενο του παιχνιδιου!Στην συνεχεια τραβαμε τοσες καρτες αγορας οσοι ειναι οι παιχτες που παιζουν και ανοιγουμε μονο την 1η.Αυτες οι καρτες μπορει να περιεχουν σκλαβους,μονομαχους και οπλισμο για τους μονομαχους!Οι παιχτες λοιπον βλεποντας μονο την 1η καρτα ανοιχτη πονταρουν με χρυσα νομισματα για το ποιος θα την παρει.Αυτος με τυα περισσοτερα την παιρνει και ανοιγεται η 2η καρτα κτλ…Οταν τελειωσουν οι καρτες οι παιχτες κανουν ενα τελικο πονταρισμα με χρυσα για το ποιος θα γινει host.O host εκτος απο το δικαιωμα να διοργανωσει τον αγωνα στην αρενα στην 4η φαση παιρνει κι ενα influence αρα το σωστο πονταρισμα χρηματων ωστε και να εχεις μονομαχους,και σκλαβους και οπλισμο και να γινεσαι host ειναι αναγκαιο στη διαρκεια του παιχνιδιου!
Στην 4η και τελευταια φαση αρχιζει η δραση.Ο host καλει εναν οικο στην αρενα για να συμμετεχει στους αγωνες.Αν ο οικος αυτος δεχτει τοτε δηλωνει ποιος απο τους μονομαχους του θα κατεβει στον αγωνα και με τι οπλισμο!Στη συνεχεια διαλεγει καποιον αλλο οικο(πλην του εαυτου του παντα).Αν ενας οικος αρνηθει χανει ενα influence και δεν μπορει να ξανακαλεσθει μετα.Μονο οταν καλεσθουν ολοι οι οικοι(πλην του host) μπορει ο Host να καλεσει τον δικο του οικο ωστε να γινει ο αγωνας.Αν για καποιο λογο δεν κατεβουν στον αγωνα 2 οικοι τοτε δεν γινεται μαχη αυτο το γυρο!Αν ομως κατεβουν αρχιζει η δραση…Οι 2 οικοι εχοντας δηλωσει απο ποιον μονομαχο θα εκπροσωπιστουν και με τι οπλισμο αρχιζουν τα στοιχηματα για τον αγωνα πονταροντας λεφτα.1ος λοιπον ο Host πονταρει και μετα οι οικοι με τη φορα του ρολογιου!Οταν μπουν και τα στοιχηματα αρχιζει η μαχη που θα εξηγησω παρακατω.Στο τελος της μαχης θα υπαρξει μονο ενας νικητης.Ο host εδω λοιπον (πλην σπανιων περιπτωσεων που ο μονομαχος του ενος οικου θα εξολοθρευσει τον αντιπαλο του)αποφασιζει για την τυχη του χαμενου με τον γνωστο τροπο με τον αντιχειρα πανω η κατω.Αν θελει ο χαμενος οικος να σωσει τον μονομαχο του μπορει ανετα να λαδωσει τον host,οπως το ιδιο μπορει να κανει και καθε οικος ακομα κι αν δεν συμμετειχε στην μαχη εξυπηρετοντας τα δικα του συμφεροντα!Τελος ο νικητης λαμβανει ενα favor token το οποιο του δινει και καλα φημη και στα 3 ανακυρησσεται champion!Eπισης ο οικος του νικητη μονομαχου παιρνει κι ενα influence!
Περα απο την ιντριγκα και τη δολοπλοκια που χρειαζεται το παιχνιδι εχει και πολλη δοση τυχης καθως γυρω στα 20 ζαρια χρησιμοποιουνται στη διαρκεια μιας μαχης…
Οι μονομαχοι εχουν 3 στατιστικα την επιθεση(κοκκινα ζαρια),την αμυνα(μαυρα ζαρια)και την ταχυτητα(μπλε ζαρια)με μινιμουμ 1 και μαξιμουμ 5 στο καθενα.Οσο ειναι τα στατιστικα τους τοσα ζαρια του αντιστοιχου χρωματος περνουν για τη μαχη και τοσο(συνολικα) ειναι η ζωη τους.Ετσι πχ ενας μονομαχος με ολα τα στατιστικα του στο 4 θα παρει απο 4 ζαρια(4 κοκκινα,4 μαυρα και 4 μπλε) και θα χει 12 ποντους ζωης!Χανοντας ζωη χανεις και ζαρια απο καποιο χρωμα της επιλογης σου!Η επιθεση χρησιμευει σαφως στο να επιτεθεις και να κανεις ζημια στον αντιπαλο ενω η αμυνα στο να αμυνθεις.Η ταχυτητα χρησιμευει για το ποσα εξαγωνα κινεισαι μεσα στην αρενα κι οσο πιο μεγαλη τοσο περισσοτερες πιθανοτητες εχεις να κανεις δυο επιθεσεις εναντι μια του αντιπαλου σου καθως μπορεις να βαρεσεις και να φυγεις και να μην εχει αρκετη ταχυτητα ο αντιπαλος μονομαχος να σε πλησιασει ωστε να σου επιτεθει!Το συστημα της μαχης θυμιζει risk με αντιστοιχια των ζαριων του επιτιθεμενου με τα ζαρια του αμυνομενου οπως στο ρισκ δηλαδη τα μεγαλυτερα μεταξυ μας,μετα τα αμεσως μεγαλυτερα κτλ με τις ισοπαλιες να τις νικα ο αμυνομενος.(πχ ο επιτιθεμενος φερνει 6,4,4,2 και ο αμυνομενος 5,4,3,3 αντιστοιχιζεται το 6με το 5,το 4με το 4,το αλλο 4 με το 3,και το 2 με το αλλο 3 του αμυνομενου επιφεροντας 2 ποντους ζημιας στον αμυνομενο)!Στο παραδειγμα μας λοιπον ο αμυνομενος ωφειλει να χασει 2 ζαρια της επιλογης του οποιουδηποτε χρωματος κι υστερα μπορει να επιτεθει εκεινος!Τελος εαν καποιος αμυνομενος εχει λιγοτερα ζαρια αμυνας απο τα ζαρια επιθεσης του επιτιθεμενου(ο επιτιθεμενος ριχνει 4 ζαρια κι ο αμυνομενος 3)τοτε το τελευταιο ζαρι του επιτιθεμενου(δηλαδη αυτο που περισσευει της αντιστοιχισης για να πετυχει πρεπει να ειναι 3+).Με βαση το παραπανω παραδειγμα εαν ο επιτιθεμενος εφερνε 6,4,4,2 κι ο αμυνομενος 5,4,3 τοτε το ζαρι που περισσευειστον επιτιθεμενο το 2 δεν προκαλει ζημια καθως ειναι κατω του 3!Κλεινοντας θελω να πω πως προκειται για ενα εξαιρετικο παιχνιδι παρεας οπου τα μπινελικια κι οι φουστιες πανε συννεφο,με αρκετη δοση τυχης καθως ζαρια και καρτες μονο σε τυχη παραπεμπουν αλλα οσο τυχη και να χεις χωρις την καταλληλη στρατηγικη και τους σωστους συμμαχους δεν καταφερνεις τιποτα…Αρκετα σας κουρασα το παιχνιδι ειναι πολυ καλυτερο εαν το παιξετε…Μην αργειτε λοιπον και καλο σας σφαξιμο!!!
28/10/2013 at 2:26 pm #21094
Mindwars.grMemberΌντως τρομερό παιχνίδι και είναι απο τις λίγες φορές που ένα παιχνίδι που βγαίνει μετά απο σειρά/ταινία κλπ είναι αξιοπρεπέστατο. Μπράβο στους δημιουργούς και μπράβο για το review! :thumbsup:
28/10/2013 at 5:06 pm #21095
Αχιλλέας ΓαρυφάλουParticipant@Mindwars.gr wrote:
Όντως τρομερό παιχνίδι και είναι απο τις λίγες φορές που ένα παιχνίδι που βγαίνει μετά απο σειρά/ταινία κλπ είναι αξιοπρεπέστατο. Μπράβο στους δημιουργούς και μπράβο για το review! :thumbsup:
Μιας και το κανα review χτες ειπαμε σημερα με την παρεα να το ξαναπαιξουμε και μετα απο πολλες δολοπλοκιες,μαχες και πισωπλατες μαχαιριες κι αφου σηκωσαμε την γειτονια στο ποδι διαλεξαμε νικητη γιατι αλλιως ακομα θα παιζαμε.Παιχνιδαρα με τα ολα του,οσο για την ταινια δεν εχω ξαναδει κατι αναλογο…ΕΠΟΣ και λιγα λεω κι αν δεν πιστευετε φωτο προφιλ και φωτο cover στο fb εχω απο την ταινια και δεν σκοπευω να τ αλλαξω!Πορωσηηηη λεμε…Σ ευχαριστω για τα καλα σου λογια σχετικα με το review μου!!!
28/10/2013 at 5:38 pm #21096
VitaKapaParticipant@garif wrote:
Μιας και το κανα review χτες ειπαμε σημερα με την παρεα να το ξαναπαιξουμε και μετα απο πολλες δολοπλοκιες,μαχες και πισωπλατες μαχαιριες κι αφου σηκωσαμε την γειτονια στο ποδι διαλεξαμε νικητη γιατι αλλιως ακομα θα παιζαμε.Παιχνιδαρα με τα ολα του,οσο για την ταινια δεν εχω ξαναδει κατι αναλογο…ΕΠΟΣ και λιγα λεω κι αν δεν πιστευετε φωτο προφιλ και φωτο cover στο fb εχω απο την ταινια και δεν σκοπευω να τ αλλαξω!Πορωσηηηη λεμε…Σ ευχαριστω για τα καλα σου λογια σχετικα με το review μου!!!
Πολύ όμορφο Review Garif thanks!!! Να προσθέσω και εγώ με την σειρά μου ότι το έχω καταευχαριστηθεί, πολύ ωραίο παιχνίδι με καλή ποιότητα κατασκευής και ενδιαφέρον και ανταγωνιστικό gameplay :thumbsup:
Νομίζω ότι στο εκτενές Review που μας χάρισες έχεις πιάσει με το καλύτερο τρόπο την ουσία και την ομορφιά του παιχνιδιού, προσωπικά με έχεις υπερκαλύψει και ταυτίζομαι πλήρως με τα προαναφερθέντα :meeple:
:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:http://cf.geekdo-images.com/images/pic1771812_md.jpg” alt=””>
28/10/2013 at 6:49 pm #21097
Αχιλλέας ΓαρυφάλουParticipant@VitaKapa wrote:
@garif wrote:
Πολύ όμορφο Review Garif thanks!!! Να προσθέσω και εγώ με την σειρά μου ότι το έχω καταευχαριστηθεί, πολύ ωραίο παιχνίδι με καλή ποιότητα κατασκευής και ενδιαφέρον και ανταγωνιστικό gameplay :thumbsup:
Νομίζω ότι στο εκτενές Review που μας χάρισες έχεις πιάσει με το καλύτερο τρόπο την ουσία και την ομορφιά του παιχνιδιού, προσωπικά με έχεις υπερκαλύψει και ταυτίζομαι πλήρως με τα προαναφερθέντα :meeple:
:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:http://cf.geekdo-images.com/images/pic1771812_md.jpg” alt=””>
Eυχαριστω πολυ φιλε μου να σαι καλα!
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.
Επιτραπαίζουμε – Επιτραπέζια Παιχνίδια – Board Games Τα πάντα για τα αγαπημένα σου επιτραπέζια