Επιτραπέζια Παιχνίδια – Board Games | Epitrapaizoume.gr › Forums › Reviews από τους φίλους του Επιτραπαίζουμε › ψαρευοντας στους παγους review
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
05/12/2013 at 7:31 am #17941
Αχιλλέας ΓαρυφάλουParticipantΦιλοι και φιλες καλημερα σας.σημερα θα μεταφερθουμε στον νοτιο πολο εκει που οι συμπαθεστατοι πιγκουινοι κυνηγανε ψαρια για να τραφουν.
Το παιχνιδι ως θεμα κι ως εικονα μπορει να δειχνει παιδικο αλλα στο gameplay θυμιζει σκακι καθως εχει πολυ σκεψη πριν την καθε κινηση.ας το δουμε ομως αναλυτικοτερα:
Το παιχνιδι παιζεται απο 2 ως 4 παιχτες σε περιπου 30λεπτα.οι παιχτες πριν ξεκινησουν διαλεγουν δυο ξυλινα χρωματιστα πιονια σε σχημα πιγκουινου,ανακατευουν τα πολλα εξαγωνα που υπαρχουν κ σχηματιζουν το ταμπλο του παιχνιδιου.
Καθε εξαγωνο απεικονιζει απο 1 ως 3 ψαρια κ στοχος των παιχτων να μαζεψουν τα περισσοτερα ψαρια.καθε παιχτης λοιπον στον γυρο του κινει το ενα απ τα δυο πιονια του πανω στο ταμπλο.η κινηση του εχει τους εξης περιορισμους:κινειτε μονο σε ευθεια γραμμη απ την αρχικη του θεση οσα τετραγωνα επιθυμει αλλα δεν μπορει να περασει πανω απο αλλα πιονια(ουτε καν το δικο του).τελος ο παιχτης παιρνει στο χερι του το εξαγωνο που βρισκοταν πριν κινηθει το πιονι του δηλ το εξαγωνο απο το οποιο αρχισε την κινηση του(αρα οι παιχτες εκει που θα τελειωσουν την κινηση τους εκεινο το εξαγωνο θα μαζεψουν στον επομενο γυρο).
Μ αυτον τον τροπο δημιουργουνται κενα στο ταμπλο τα οποια περιοριζουν την κινηση των πιγκουινων.επισης οι παιχτες εκτος της στρατηγικης τους να μαζεψουν εξαγωνα πρεπει να προσεχουν μην εγκλωβιστουν οι πιγκουινοι τους και επισης πρεπει να σκεφτουν πως θα περιορισουν τους αντιπαλους πιγκουινους…
οταν μαζευτουν ολα τα εξαγωνα(σπανια περιπτωση)η οταν εγκλωβιστουν ολοι οι πιγκουινοι το παιχνιδι τελειωνει κι οι παιχτες μετρανε τα ψαρια που απεικονιζονται στα εξαγωνα.ο παιχτης με τα περισσοτερα νικαει!
Το παιχνιδι μπορει να ναι απλο ειναι ομως απαιτητικο σε σκεψη,γρηγορο κι ευχαριστο.Αν ποτε βρεθει μπροστα σας δωστε του μια ευκαιρια αξιζει!
05/12/2013 at 10:24 am #20293
VitaKapaParticipantgood post Πολύ ομορφο review Garif 🙂 όπως μας έχεις συνηθήσει εξάλλου :thumbsup: Το παιχνίδι μου αρέσει και εμένα πάρα πολύ ειναι ουσιαστικα ένα έξυπνο abstract μεταμφιεσμένο με ομορφα περιεχόμενα και πιγκουίνους φυσικά!!! Παίζει τόσο εύκολα με παιδιά, όσο και με μεγαλύτερους!!!! Το μόνο κακό που έχω βρεί είναι ότι όταν
Τελειώνει θέλω πάντα και άλλη παρτίδα και βαριέμαι να ξαναστήνω τα παγόβουνα 😀05/12/2013 at 8:12 pm #20294
Αχιλλέας ΓαρυφάλουParticipantΤο review αυτο γραφτηκε σε 10 λεπτα περιπου στην δουλεια αρα προσωπικα καλο δεν το λεω…Αλλα βαριομουν κι ειπα κατι να κανω μεχρινα αρχισει η τρελη δουλεια…Φιλε ισχυει 100% ειναι πολυ βαρετο το σετ απ οντως κι αυτος ειν ο λογος που το παιζω σπανια καθως πραγματικα ειναι πολυ καλο παιχνιδι…
09/12/2013 at 9:06 pm #20295
Γεωργία ΚεφάλαParticipantΑστείο, ευχάριστο και διασκεδαστικό :thumbsup:
ωραίο παιχνιδάκι και παίζεται και γρήγορα
χωρίς δύσκολους κανόνες στο αψε σβήσε 🙂10/12/2013 at 12:06 pm #20296
Αχιλλέας ΓαρυφάλουParticipant@Georgia » Τρί Δεκ 10, 2013 12:06 am wrote:
Αστείο, ευχάριστο και διασκεδαστικό :thumbsup:
ωραίο παιχνιδάκι και παίζεται και γρήγορα
χωρίς δύσκολους κανόνες στο αψε σβήσε 🙂:thumbsup: ετσι ακριβως.οπως ειπε κι ο βαγγελης το σετ απ του ειναι λιγο χρονοβορο και κουραστικο αλλα για τετοιου ειδους παιχνιδι αλλα αξιζει!
07/05/2015 at 9:17 pm #20297
boomerParticipantΑν και δεν είμαι φαν των abstract το συγκεκριμένο παιχνίδι με ενδιαφέρει και θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής! Πως γίνετε κάθε παίχτης να παίρνει 2 πιόνια απ τη στιγμή στα περιεχόμενα του έχει 4 ανά χρώμα;; Παίζει ρόλο ο αριθμός των παιχτών; Επίσης τα 60 πλακίδια από τη στιγμή που στήνονται τυχαία, πόσος χρόνος μπορεί να χρειάζεται;;
08/05/2015 at 6:25 am #20298
VitaKapaParticipantΚαλημέρα 🙂 συμφωνώ και εγώ μαζί σου, αν και απλό είναι ιδιαίτερα ευχάριστο, γρήγορο και αρέσει τόσο σε μικρούς όσο και σε μεγάλους!!!
Αν θυμάμαι καλά τα 4 πιόνια είναι για την περίπτωση των 2 παικτών για να είναι πιο ισορροπημένο το παιχνίδι μιας και είναι μονο 2 στο τραπέζι.
Και όπως το λές, αν έπρεπε να βρω ενα μικρο πρόβλημα να πω για το συγκεκριμένο επιτραπέζιο, θα έλεγα ακριβώς αυτό ότι θέλει μερικά λεπτά να στήσεις τα παγόβουνα!!! Είναι ενοχλητιλό γιατί σχεδόν πάντα θέλεις να παίξεια και άλλβ παρτίδα στο καπάκι. Αυτή η ενόχληση όμως παραμερίζεται εύκολα απο τη λαχτάρα σου να ξαναπαίξεις…
Στο προτείνω μιας και είναι καλό value for money για αθτο που είναι και δίνει :meeple: -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.
Επιτραπαίζουμε – Επιτραπέζια Παιχνίδια – Board Games Τα πάντα για τα αγαπημένα σου επιτραπέζια