Love Letter (2012) review

• This topic is empty.
Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    boomer
    Participant

ΤΙΤΛΟΣ: Love Letter (Ελλάδα), (Αγγλία), (Γερμανία), (Ισπανία), (Γαλλία), (Νορβηγία), (Ολλανδία), (Βραζιλία), (Ιταλία)
    ΑΛΛΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: ラブレター (Ιαπωνία), List Miłosny (Πολωνία), Тайное послание (Ρωσία), Milostný dopis (Τσεχία), 러브 레터 (Κορέα), 情书 (Κίνα), 情书 (Ταιβάν)
    ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ: Seiji Kanai
    ΓΡΑΦΙΚΑ: Andrew Hepworth,Jeff Himmelman,John Kovalic,Noboru Sugiura,Andrew Hepworth, Yating Sun
    ΕΚΔΟΣΗ: Alderac Entertainment Group,963.com,999 Games,Arclight,Bard Centrum Gier,BoardM Factory,Filosofia Édition,Galápagos Jogos,Hobby World,HomoLudicus,Japon Brand,Kaissa Chess & Games,Kanai Factory,Lautapelit.fi,Magpie (Korean Co),MINDOK,Pegasus Spiele,Steve Jackson Games,Swan Panasia Co., Ltd.,uplay.it edizioni
    ΕΤΟΣ: 2012
    ΠΑΙΧΤΕΣ: 2-4
    ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕ: 4 παίχτες
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 20′
    ΗΛΙΚΙΑ: 8+
    ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΓΛΩΣΣΑ: Υπάρχουν μικρά κείμενα στις κάρτες που απομνημονεύονται πολύ εύκολα
    κΑΤΗΓΟΡΙΑ: Bluffing Card Game (Παιχνίδι καρτών μπλόφας)
    ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ: Hand Management, (Διαχείριση καρτών χεριού), Player Elimination ( Αποκλεισμός παιχτών)

Πριν ένα χρόνο περίπου, κάποιο απόγευμα σε μια επίσκεψη στα Public, κρατώντας ένα εκπτωτικό κουπόνι (των 5 ευρώ), ανέβηκα, πού αλλού, στον όροφο με τα επιτραπέζια και έψαχνα κάτι ενδιαφέρον να το εξαργυρώσω! Ρίχνοντας μια ματιά στον πάγκο με τα παιχνίδια καρτών, το μάτι μου καρφώθηκε κατευθείαν σε μικρό κουτάκι με ένα πανέμορφο πορτρέτο και με τον τίτλο Love Letter! Χωρίς να έχω διαβάσει κάποιο review ή κάποια πληροφορία, μου κίνησε αμέσως την περιέργεια να δω πόσο ενδιαφέρον μπορεί να είναι ένα παιχνίδι περιέχοντας μόλις 16 κάρτες! Χωρίς δεύτερη σκέψη πήγα στο ταμείο, πλήρωσα το υπόλοιπο (3 ευρώ) και έφυγα. Πρώτη φορά έτυχε να το παίξω με άτομα τα οποία δεν είχαν καμιά σχέση με επιτραπέζια και προς ευχάριστη έκπληξη, το αποτέλεσμα ήταν να κολλήσουν περισσότερο από μένα και να μου ζητάνε κι άλλες παρτίδες!
    Το Love Letter είναι ένα μικρό αριστούργημα του Iάπωνα δημιουργού Seiji Kanai, που μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και φυσικά στα ελληνικά από την Kaissa! Θεματικά μας μεταφέρει στην Γαλλία την εποχή της αναγέννησης. Ο κάθε παίχτης εδώ έχει το ρόλο ενός επίδοξου εραστή και προσπαθεί να στείλει ένα ερωτικό γράμμα στην πριγκίπισσα Annette πριν από τους αντιπάλους του! Φυσικά αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο γιατί ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, κι αν δεν μπλοφάρει ώστε να ξεγελάσει τους ”αντίζηλους” του, το γράμμα τελικά θα καταλήξει στο τζάκι!!

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
    -16 κάρτες χαρακτήρων
    – κάρτες σύνοψης
    -13 δείκτες αγάπης
    -κανόνες

Το παιχνίδι είναι αρκετά εύκολο ως προς τους κανόνες, αφού πρώτα οι παίχτες εξοικειωθούν λίγο με τις ιδιότητες που έχει κάθε κάρτα χαρακτήρα. Κάθε παίχτης παίρνει από μια κάρτα σύνοψης, η τράπουλα ανακατεύετε, μια κάρτα πάει κλειστή στην άκρη, από μια κάρτα χαρακτήρα μετά σε κάθε παίχτη και όλα είναι έτοιμα! Κάθε παίχτης στη σειρά του παίρνει μια κάρτα απ την τράπουλα, έχοντας έτσι 2 το χέρι του, και αποφασίζει ποία απ΄τις 2 θα παίξει. Αφου κάνει την επιλογή, βάζει την κάρτα μπροστά του και εφαρμόζει την ιδιότητα της υποχρεωτικά! Αυτό συνεχίζετε μέχρι η τράπουλα να εξαντληθεί οπότε και τελειώνει ο γύρος! Στο τέλος του κάθε γύρου ο παίχτης με τα μεγαλύτερο αριθμό στην κάρτα που του απέμεινε κερδίζει ένα δείκτη αγάπης και ξεκινά αμέσως ο επόμενος γύρος με τον ίδιο τρόπο. Νικητής του παιχνιδιού είναι αυτός που θα συμπληρώσει πρώτος κάποιο συγκεκριμένο αριθμό δεικτών αγάπης, ανάλογα με τον αριθμό των παιχτών!
    Το να ξεκινήσει κάποιος ένα γύρο με μεγάλο αριθμό στην κάρτα του είναι βέβαια ένα προτέρημα αλλά είναι πολύ δύσκολο να την κρατήσει στο χέρι του έως το τέλος! Επίσης είναι πολύ πιθανό ένας παίχτης να αποκλειστεί πριν ο γύρος τελειώσει, όποτε σε αυτή την περίπτωση συνεχίζουν οι υπόλοιποι!

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ:
    -Η εκμάθηση του γίνετε σε χρόνο ρεκόρ
    -Γρήγορο και εθιστικό
    -Η κάθε κάρτα του μοιάζει σαν ένα μικρό έργο τέχνης
    -Μικρό κουτί για εύκολη μεταφορά

ΔΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ:
    -Σε παιχνίδι 2 ατόμων κάποιο γύροι μπορεί να τελειώσουν απότομα
    -Μερικές φορές η τύχη κάνει την εμφάνιση της
    -Σε κάποιες περιπτώσεις αν κάποιος παίχτης αποφασίσει να ”κλέψει”, μπορεί να το κάνει ανενόχλητος

ΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ:
    Εκτός από ένα πολύ ωραία φιλεράκι για ευχάριστα διαλείμματα, το Love Letter είναι και ένα πολύ αποτελεσματικό ”δόλωμα” ώστε να ”ψαρεύουμε” κόσμο και να τον φέρουμε πιο κοντά στο επιτραπέζιο παιχνίδι!!

ΒΑΘΜΟΣ: 7.6/10

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: http://epitrapaizoume.gr/games/love-letter https://boardgamegeek.com/boardgame/129622/love-letter
    Πολύ ωραίο αφιέρωμα επίσης υπάρχει στο τεύχος Οκτωβρίου 2013 από την Ελια, η οποία αναλύει σε βάθος το θέμα του παιχνιδιού!

VitaKapa
    Participant

Ωραίο Review Boomer :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
    και εμένα ακριβώς ατό δεν μου άρεσε το παιχνίδι για 2 παίκτες, αλλά με 4 λάμπει!!!
    Σκέψου έχω καραφέρει να το βγάλο στο τραπέζι με παρέα που δεν παίζει καθόλου επιτραπέζια
    και είχαν περάσει όλοι τέλεια!!! Είναι απίστευτο πως μπορεί κάποιος να κάνει τόσα πολλά με
    τόσο λίφα components και ένα μικρό κουτί! Κάτι αντίστοιχο βρήκα μόνο στο Sails to India,
    στο Tiny Epic Kingdoms και στο Harbour

thanks για το review
    good post

boomer
    Participant

Ετσι ακριβώς Βαγγέλη! Ακόμη και οι απλότητα κάποιες φορές έχει τι δικιά της γοητεία! Ελπίζω και το Κόλπο που θα δοκιμάσω προσεχώς να το εντάξουμε σε αυτή την κατηγορία!!

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.