Callisto (Καλλιστώ) 2009

• This topic is empty.
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    boomer
    Participant

ΒΑΣΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Callisto (Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Πολωνία, Ιταλία)
    ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Καλλιστώ
    ΑΛΛΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Calisto (Ισπανία, Πορτογαλία), Каллисто (Ρωσία)
    ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ: Reiner Knizia
    ΕΚΔΟΣΗ: Kaissa,Bard Centrum Gier,Devir,Peliko,Piatnik,Sophisticated Games,Stupor Mundi,University Games
    ΕΤΟΣ: 2009
    ΠΑΙΧΤΕΣ: 2-4
    ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕ: 4 παίχτες
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 20′
    ΗΛΙΚΙΑ: 7+
    ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΓΛΩΣΣΑ: Χωρίς κείμενο μέσα στο παιχνίδι
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Abstract Strategy
    ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ: Tile Placement (τοποθέτηση πλακιδίων)

Αν και έχω δηλώσει πως δεν είμαι φαν των abstract, υπάρχουν και κάποια που μου αρέσουν γιατί είναι απλά, παίζουν γρήγορα και χωρίς να κουράζουν! Ενα από αυτά είναι και το Callisto του Reiner Knizia κυκλοφορία του 2009 από διάφορες εταιρίες, ανάμεσα τους και η Kaissa που έκανε και τη διανομή στα ελληνικά! Στο παιχνίδι αυτό οι παίχτες προσπαθούν να τοποθετήσουν, όσο το δυνατόν γίνετε, περισσότερα από τα πλακίδια τους στο ταμπλό, γιατί όσα τους περισσέψουν στο τέλος κάθε παρτίδας, θα τους δώσουν αρνητικούς πόντους! Μετά από κάποιον προκαθορισμένο αριθμό παρτίδων, ο παίχτης με τους λιγότερους συνολικά αρνητικούς πόντους θα είναι και ο νικητής.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
    – Ενα πλαστικό ταμπλό
    -72 πλακίδια (18 σε κάθε χρώμα σε διάφορα σχήματα)
    -12 κολώνες (3 σε κάθε χρώμα)
    -3 επιφάνειες για το ταμπλό
    -Φυλλάδιο με κανόνες

Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι οι παίχτες ανάλογα με τον αριθμό τους, προσαρμόζουν και την ανάλογη επιφάνεια στο ταμπλό. Και οι 3 επιφάνειες έχουν μια κεντρική περιοχή, ενώ η επιφάνεια για 2 και για 3 παίχτες έχει και εξωτερική περιοχή. Στη συνέχεια παίρνουν ο καθένας τα 18 πλακίδια του χρώματος που διάλεξαν καθώς και τις 3 κολώνες! Ξεκινώντας με τον πρώτο παίχτη, οι παίχτες τοποθετούν εναλλάξ τις 2 από τις 3 κολώνες τους οπουδήποτε επάνω στο ταμπλό, εκτός από το κεντρικό σημείο και τα εξωτερικά.(σε παιχνίδι 2 και 3 παιχτών). Αφού γίνει η τοποθέτηση των κολόνων ξεκινά η τοποθέτηση των πλακιδίων με τρόπο έτσι ώστε να εφάπτεται πλευρά με πλευρά, σε ένα άλλο πλακίδιο του χρώματος τους ή σε μία απ’ τις κολώνες τους! Ενα πλακίδιο δε μπορεί να τοποθετηθεί δίπλα από ένα άλλο αν εφάπτεται μόνο γωνία με γωνία. Αντίθετα με τις κολώνες, τα πλακίδια μπορούν να τοποθετηθούν στο κεντρικό σημείο της επιφάνειας,όχι όμως στο εξωτερικό. (για παιχνίδι 2 και 3 ατόμων) Τα πλακίδια είναι σε διάφορα σχήματα και έχουν κουκίδες για να ”κουμπώνουν” στο ταμπλό και να μη μετακινούνται κατά λάθος. Επίσης οποτεδήποτε μέσα στο παιχνίδι ο κάθε παίχτης μπορεί να τοποθετήσει την τρίτη του κολώνα ξοδεύοντας όμως μια κίνηση. Οταν ένας παίχτης δεν μπορεί να τοποθετήσει άλλα πλακίδια, συνεχίζουν οι υπόλοιποι μέχρι να μη μπορεί κανείς να τοποθετήσει άλλο πλακίδιο του στο ταμπλό είτε γιατί τα έβαλε όλα είτε γιατί δεν υπάρχει άλλος χώρος!! Τότε ξεκινούν και μετρούν τις κουκίδες από κάθε πλακίδιο που τους περίσσεψε και αυτός με της λιγότερες είναι ο νικητής της παρτίδας! Ο αριθμός των παρτίδων που προτείνεται σε κάθε παιχνίδι είναι ίσος με τον αριθμό των παιχτών, έτσι ώστε κάθε παίχτης να έχει, μια φορά στο παιχνίδι, το πλεονέκτημα να παίξει πρώτος. Ο παίχτης με τις λιγότερες συνολικά περισσευούμενες κουκίδες στο τέλος της τελευταίας παρτίδας θα είναι και ο νικητής του παιχνιδιού.

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ:
    – Πανεύκολοι κανόνες, μαθαίνονται σε 1 λεπτό
    – Στήνετε και μαζεύεται σε δευτερόλεπτα
    – Γρήγορο, διασκεδαστικό χωρίς να κουράζει
    – Ο παράγοντας τύχη απουσιάζει παντελώς απ’ το παιχνίδι
    – Παίζει καλά και με 2 άτομα
    – Ιδανικό για παρτίδες με non gamers και μικρά παιδιά
    – Πολύ καλή ποιότητα περιεχομένων με όλα τα μέρη πλαστικά, καθώς και insect για να μπαίνουν όλα στη θέση τους

ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ:
    – Η εικονογράφηση του κουτιού, που το κάνει να μοιάζει με παιχνίδι προσχολικής ηλικίας (τύπου Fisher Price)
    – Αν κάποιος έχει στη συλλογή του το Blokus, είναι περιττό να ασχοληθεί και με το Callisto

ΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ:
    – Το Callisto είναι ένα πολύ ωραίο παιχνίδι για παρτίδες με παιδιά αλλά και άτομα που δεν έχουν ασχοληθεί καν με το επιτραπέζιο!!Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να τους βάλουμε στο ”κόλπο”. Επίσης αποτελεί ένα ωραίο ”φιλεράκι” για τους gamers που θέλουν να παίζουν κάτι γρήγορο και διασκεδαστικό, είτε για χαλάρωμα είτε γιατί δεν έχουν πολύ χρόνο στη διάθεση τους για κάτι βαρύτερο!! Μια καλή πρόταση για ένα παιχνίδι filler χωρίς να είναι cart game!!

Για περισσότερες πληροφορίες https://boardgamegeek.com/boardgame/55705/callisto

VitaKapa
    Participant

Μανώλη πολλά μπράβο φίλε μου για το εξαιρετικο review!!!!
    Ειλικρινά συγχαρητήρια, έχοντας ο ιδιος το παιχνίδι και μιας και εμενα μου αρεσει αρκετα θα συμφωνήσω μαζι σου 100% σε ολα.
    Thanks για τις αναλυτικες πληροφορίες αλλλα και την ουσία που μας πέρασες με το post σου
    good post bravo

boomer
    Participant

Χαίρομαι Βαγγέλη!!! 2thumbsup Κάπως έτσι θα κυμαίνονται και τα επόμενα reviews. Προσαρμόζοντας το δικό μου στιλ πάνω στον τρόπο που συνηθίζονται να γίνονται τα reviews στο epitrapezoume,αποφεύγοντας τις πολλές αγγλικές ορολογίες!! Ελπίζω βέβαια στη συνέχεια να τα γράφω πιο γρήγορα και να χρειαστεί να τα διορθώσω λιγότερο από 15 φορές!! χαχααχ

VitaKapa
    Participant

Τέλεια
    smiless

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.